LUNA VERKOCHT HAAR ZIEL AAN DE DUIVEL

Het is 7,5 jaar geleden dat ik aan Bol.com vroeg of ze een affiliate-partnerschap met Climaximaal.nl aan wilden gaan. Voor degenen die nog niet weten wat ‘affiliate marketing’ inhoudt; als iemand via Climaximaal.nl op een linkje drukt richting Bol.com (of een andere webshop) en daar dan ook daadwerkelijk iets koopt, dan zou ik een klein percentage van de omzet verdienen. Bol.com wees 7,5 jaar geleden mijn aanvraag af. Op de vraag waarom kreeg ik toen nooit antwoord, maar het zal natuurlijk te maken hebben gehad met het feit dat dit een seksblog is. Dat ze zelf, toen al, de meest ranzige, gore seks-dvd’s verkochten, ja, dat was best een beetje hypocriet te noemen. Ik schreef er een stukje over: LUNA EN DE HYPOCRISIE VAN BOL.COM.

Ik accepteerde dat liefde van 2 kanten moet komen en liet Bol.com verder met rust tot ik er een jaar of 2 geleden achter kwam dat andere sekstoy-testers én andere sekssites wél een affiliate partnerschap met Bol.com hadden. Oh? Misschien hadden ze hun voorwaarden veranderd, gewijzigd, wat soepeler gemaakt? Ik vroeg opnieuw of Climaximaal.nl toe kon worden gelaten tot hun affiliate programma.

Ik werd weer afgewezen en afgewimpeld met een standaard mailtje: ‘De website is afgewezen op basis van artikel 2.6 van onze algemene voorwaarden, of we zien geen match tussen jouw website en het bol.com Partnerprogramma.’ Kortom; mijn seksuele content paste niet bij Bol.com.

Dan word je wel een beetje pissig. Want, wel godverdomme! Zij wel en ik niet, dat is niet eerlijk! Waarom is mijn dildoverhaal anders dan dat van een andere sekstoy-tester? Zijn mijn vibratorfoto’s explicieter? Staat er ergens per ongeluk een tepel? Of een piemel? Of een vagina! Oooh, nee, geen vagina!!! Gebruik ik te vaak het woord ‘kut’? Waarom ben ik anders en ach, stik er ook maar in, klootzakken van de Bol.com! Ik heb jullie ook helemaal niet nodig en eigenlijk wil ik ook helemaal niet op jullie feestje komen, want jullie vertegenwoordigen alles wat ik haat aan de huidige maatschappij!!!!!! Jullie maken alle kleine zelfstandigen kapot! Alle kleine offline winkels gaan verdwijnen, door jullie! En straks moeten ook alle online kleine winkels stoppen, door jullie! Flikker maar op met je kut-affiliate-partnerschap! Doei.

Nou ja, doei, doei? Ik kon die onbeantwoorde liefde ergens toch niet hebben en ik vroeg een paar maanden geleden nóg een keer verkering en ik werd gewoon wéér afgewezen. En weer om dezelfde reden.

Ondertussen merk ik dat mijn affiliate-verkopen via de andere webshops teruglopen. Want ja, met de ontzettend lage stuntprijzen van Bol.com-aanbieders valt gewoon niet te concurreren door kleinere bedrijven.

Ondertussen merk ik ook dat ik wel kan adviseren om bepaalde sekstoys bij een bepaalde webshop te kopen, maar dat er uiteindelijk toch gezocht wordt naar de goedkoopste optie (en die is bijna altijd bij Bol.com te vinden). Ik krijg dagelijks vragen in m’n mailbox of DM. ‘Welke wand vibrator is voor mij het beste?’ ‘Ik wil graag een luchtdrukspeeltje, maar welke moet ik kiezen?’ ‘Ik ben nog nooit klaargekomen, zijn er toys die me helpen?’ Soms ben ik een kwartiertje bezig met het tikken van een uitgebreide reactie of advies aan iemand. In die mail of DM geef ik suggesties en zet ik linkjes. Om vervolgens nooit een reactie te krijgen, of een reactie als ‘ik heb ‘m gisteren bij Bol.com besteld, bedankt voor je advies’.

Ik merk dat ik hierdoor minder zin krijg in het schrijven van reviews, maar vooral in het beantwoorden van mailtjes of DM’s. Het is hetzelfde als in een seksshop gaan kijken, uitgebreid advies vragen, alles bevoelen en laten draaien en trillen en dan weglopen en de toy op Bol.com bestellen, omdat-ie daar 5 euro goedkoper is. Het is kut. Maar het is wat het is.

Vorige week kreeg ik zomaar, spontaan, vanuit het niets, na maanden, een mailtje van Bol.com met de mededeling: ‘Met veel plezier laten we je weten dat het account “Climaximaal” is geactiveerd bij het Affiliate Marketingprogramma van Bol.com.’ SAY WHAT? Ineens, zomaar? Yep, er zit een nieuwe brand specialist en die vindt dat mijn website leerzame kwalitatieve content bevat en daarom wilde zij me graag laten weten dat ik vooralsnog goedgekeurd ben als partner.

Okay.
Bedankt.

Nu zullen jullie, degenen die deze tekst lezen, mijn vaste lezers, natuurlijk je seksspeeltjes altijd al via mijn linkjes kopen, omdat jullie van me houden! Als mens, als vrouw, als toytester! Dus ik hoef jullie niet te vertellen dat je mij ongelooflijk blij maakt als je je sekstoys bestelt bij Maanzin.nl of via 1 van de andere linkjes op m’n site. Maar mochten jullie nu toch een seksspeeltje bij Bol.com willen bestellen, omdat-ie daar een paar euro goedkoper is, dan kunnen jullie dat nu ook via mij doen (al zou ik nog steeds adviseren dat je ‘m koopt bij een wat kleinere online seksshop) (of een offline seksshop) (lokale winkels, kleinere winkels; they’re alle gonna die!!!!!). Klik eerst op een Bol.com-linkje en bestel daarna de toy die je wil! Kost je niks extra! Jij blij, ik blij.

Het voelt een beetje alsof ik m’n ziel verkocht aan de duivel.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Uny schreef:

  Om jou een beetje te kunnen helpen, zal ik voortaan, als ik bij bol.com wat wil bestellen, het altijd doen via jouw linkje! Wat dacht je daarvan??

 2. Mandy schreef:

  Ik bestel weinig via bol, maar als ik iets ga bestellen doe ik dat gewoon via jouw linkje.
  Wil je hem dan wel op een makkelijke plek zetten, zodat ik hem terug kan vinden?

  • Luna schreef:

   Hij staat in de rechterkolom! En superlief van je! Ik moet ‘m denk ik nog even wat handiger neerzetten voor mobiel/tablet… komt goed uiteindelijk!

 3. Sandra schreef:

  Dan koop ik al mijn sextoys bij Euphoria en de rest (boeken, wasmachines , beddengoed en wasknijpers) via jouw bil.com link. Iedereen blij, toch?
  Gefeliciteerd met je nieuwe partner

 4. Marjan schreef:

  Ik heb meteen mijn vaste bol.com klik vervangen door de jouwe….. niet dat ik nou heel erg vaak bestel, maar alle beetjes helpen toch?
  Gefeliciteerd met je nieuwe partner!! Fijn dat het nu eindelijk voor elkaar is!

 5. Marc schreef:

  Ik heb precies dezelfde ervaring. Ook al heel vaak afgewezen voor partnerships. Misschien moet ik het dan ook nog maar een keer gaan proberen ….

 6. DP schreef:

  Luna, blijf het wel als positief zien, ook bij jou moet de spreekwoordelijke schoorsteen blijven roken en als we ipv rechtstreeks via jouw naar Bol gaan snoep je wat van hun winst af. Ik zelf loop in 5 minuten de stad in en doe dat liever dam iets op internet kopen maar soms als iets niet te vinden is, kan een online aankoop wel handig zijn. Ik ben absoluut geen fan van Bol maar bestel er gemiddeld ook wel 1 a 2 keer per jaar iets, vanaf nu probeer ik niet te vergeten om dit via jouw link te doen.

 7. Sandra schreef:

  Ik heb, na jouw advies, de toys etc gewoon bij Maanzin gekocht. Ik heb zelf nog niet eerder wat bij bol.com besteld, maar mocht ik het ooit doen, dan hoop ik eraan te denken dat via jouw link te doen:)

 8. DP schreef:

  Heeft het ook nog zin bij aankoop van een cadeaukaart van Bol?
  Ik doe deze aankoop sowieso alvast maar even via jouw link. :)
  XXX

  • Guido schreef:

   Er geldt geen commissie over cadeaubonnen, fotoboeken, abonnementen en voordeelbundels volgens de partnersite. Maar het kan nooit kwaad om toch door te klikken, zodat bol kan zien hoeveel verkeer Climaximaal kan aanleveren.

 9. Guido schreef:

  Ik heb me in 2015 (pas) aangemeld met vergelijkbare sites en dat ging destijds prima.

  Je kunt bij bol.com je eigen (test)kliks niet filteren. Hierdoor zijn de statistieken vervuild. Misschien slepen ze volgend jaar met veel pijn en moeite het partnerprogramma nog eens 2020 in, wie weet. Verwacht niet te veel van de partner support, dat blijft erg aan de oppervlakte helaas.

  Kijk goed naar de EPC. Bol.com is wat dat betreft relatief stabiel en zeker een goede verdiener. Vooral omdat mensen ook andere producten bestellen en het is de meest anonieme manier om erotiekproducten te bestellen.

  Schuif de erotiekshops echter niet meteen aan de kant. Vooral Easytoys doet het op dit moment goed voor mij en was vorige maand 3x tot 5x beter dan bol.com qua EPC.

  Succes en ik hoop dat de mogelijkheid om ook bol te promoten jou en je bezoekers veel brengt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.