TRADE TRASH FOR TENGA: ZWERF-PLASTIC OPRUIMEN EN RUILEN VOOR EEN SEKSSPEELTJE

J.T. stipte het gisteren al even aan; sommige masturbatoren (oftewel nepkutje of nepkontjes) zijn voor eenmalig gebruik en dat is nogal milieubelastend. Zo zijn de ‘Tenga Egg’s‘ gemaakt van ‘TPE silicone elastomeer’ en, al kun je ze, als je ze heel voorzichtig schoonmaakt, vaker gebruiken dan 1 keer, toch zijn het geen duurzame producten. Nu ben ik aan de ene kant ontzettend voor duurzaamheid en biologisch en milieuvriendelijk, maar aan de andere kant (en die kant is eerlijk gezegd net ietsje groter bij mij) ben ik ook voor gebruiksgemak en easy does it. Lekker gerukt met je Tenga Egg? Mooi! Geen zin om ‘m om te spoelen en te laten drogen? Prima! Maar gooi ‘m dan wel even in de de plastic-afval-zak.

tenga_opruimaktie

Want… ik scheid mijn afval altijd keurig (wij hebben hier in Tiel een groene bak, een grijze bak, een papierbak en 1 keer in de 2 weken wordt het plastic afval verzameld) en meer dan dat kan ik (en wil ik) niet doen. Ik heb onlangs nog 2 vuilniszakken vol met oude seksspeeltjes in de grijze container gegooid en daar voelde ik me al vreselijk schuldig over, want ja, het waren dan wel gebruikte speeltjes, maar misschien had ik er nog wel zielige vrouwtjes in Afrika heel blij mee kunnen maken of zoiets!! Het was verschrikkelijk om er afstand van te doen, maar ik heb de plastic verpakkingen er eerst vanaf gesloopt en die heb ik keurig in zo’n zak voor het plastic afval gedaan, dus ik ben uiteindelijk hartstikke goed bezig geweest, ja!

tenga-afval

Ook goed bezig zijn ze 2 keer per jaar bij Tenga, 1 van de grootste producenten als het gaat over (wegwerp) masturbatoren en dus het bedrijf achter die Tenga Egg’s (ze hebben nog veel meer goede en geile producten voor mannen overigens). Zij organiseren 2 keer per jaar een Trade-Trash-for-Tenga-actie en dat is een initiatief waar ik helemaal achter sta! Afgelopen september was er op het Japanse offshore eiland Enoshima nog zo’n opruimactie; voor elke volle ingeleverde zak met afval kreeg je een Tenga Egg. Voor elke volgende ingeleverde zak kreeg je een Tenga Pocket. Goeie actie van Tenga!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.