VINTAGE VRIJDAG: APPELS EN PEREN

peervorm

Afgelopen dinsdag had ik een date met J.T. en we bespraken deze site en hoe ik ervoor kan zorgen dat ik NOG meer bezoekers krijg en vooral hoe ik ervoor kan zorgen dat ik een goed-gevulde-boterham (graag eentje met buffelmozzarella, tomaat, verse pesto) met deze site kan verdienen. “Mensen moeten meer reageren”, zei ik, “want ze reageren bijna alleen maar als er iets te winnen valt.” “Ja, als je meer reacties krijgt, kom je vanzelf hoger in Google”, zei J.T. “En misschien moet ik toch maar aan betaalde advertenties gaan beginnen”, opperde ik. Was ook wel een goed idee. Ik heb de afgelopen weken wat tegenslagen gehad. Voornamelijk aangaande bedrijven die met me willen samenwerken, maar die dan wel willen dat ik alleen maar positief blog over hun producten. En ja, daar wilden ze dan heus wel voor betalen. “Maar ik kan en moet en wil altijd eerlijk blijven en ik ga niet schrijven dat een vibrator helemaal geweldig is als ik er geen reet aan vind en als-ie van inferieur materiaal is gemaakt”, jammerde ik zachtjes, “dus ik ga niet liegen, ook niet voor 500 euro.” “Je moet frequenter bloggen”, zei J.T. streng. “Ja, I know“, zei ik. “Want je hebt ook al maanden geen Vintage Vrijdag meer geblogd”, zei hij. “I know.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. pam schreef:

  hi Luna,

  Kwam je site per toeval tegen en ben sindsdien een stiekeme beZoekster. ik
  Vind je blOg erg leuk en kom
  Regelmatig kijken of er een nieuw artikel online staat.

  Misschien moet je een vast programma hanteren. Kijk eens op beautyblogs hoe zij het doen. Misschien kun je er inspiratie op doen.

  Groetjes pam

  • Luna schreef:

   Ja, ik heb wel een vast programma (op papier dan)… ik ben te chaotisch om me er ook aan te houden… en dat is heel DOM, I know! Maar ik ga m’n best doen!

 2. wiet schreef:

  Meer interactie van de bezoekers zou idd leuk zijn, zo kan je meerdere meningen lezen. Alleen, je forum ligt al een tijdje uit…

  • Luna schreef:

   Ja, het probleem met het forum was dat er heel veel spammers kwamen en die fuckten de server weer op… Ik ben wel aan het kijken of ik iets anders kan vinden (of een oplossing voor het spam-probleem)… maar je hebt gelijk; meerdere meningen over seksspeeltjes zijn absoluut welkom!

 3. A. schreef:

  Een tip: Als je meer reacties wilt, is het misschien een goed idee om niet meer om een emailadres te vragen. Ik kan me voorstellen dat sommigen dat liever niet online weggeven!

 4. Marjan schreef:

  Ik kom gewoon even langs en zeg Hoi … ik weet vandaag even geen andere reactie dan dat. *knipoog*

 5. Bianca schreef:

  Je forum, inderdaad :) Ik lees met heel veel plezier. Je schrijft geweldig! Ik word graag iedere avond even geïnspireerd zodat ik “gezellig” de avond in ga. En dat lukt prima met jou blog! Even doorzetten en goed naar jt luisteren dan kom je er zeker xxx

 6. Bianca schreef:

  +w (jouW blog)

 7. Henk schreef:

  Hoi Luna,

  Waarschijnlijk, zoals je hierboven ook al ziet staan, zijn er veel mensen die vooral stiekem (mee)kijken. Mijn vrouw en ikzelf vinden het ook ontzettend leuk om zo mee te spieken. Het is alleen lastig om onder de reviews een reactie te zetten. Jij bent de expert op deze pagina en behandeld je reviews zo volledig, dat het bij ons geen vragen over laat!

  Mocht je willen weten of je blogs goed gewaardeerd worden, zou je misschien een +1 en -1 systeem kunnen toepassen zoals andere sites wel eens gebruiken. Dan kunnen mensen snel, eenvoudig en anoniem laten weten of ze je blogpost konden waarderen.

  Verder krijg je natuurlijk de meeste reacties op de blogs waarin je om een reactie vraagt, zoals bij een prijsvraag en in zekere zin ook de bovenstaande post. :) Maar laat dat je vooral niet weerhouden!

  Dus succes! Ga zo door! Wij waarderen het allemaal ontzettend wat je doet!

  • Luna schreef:

   LIEF! Dankjewel!!! Ik zie gelukkig aan het aantal bezoekers ook zeker wel dat m’n site gewaardeerd wordt hoor… en ik krijg ook veel lieve mails… maar ja, Google moet ook m’n vriend blijven, dat vooral! Komt goed!

 8. S. schreef:

  Volgens mij lezen mensen gewoon graag mee en zijn ze bij de meeste onderwerpen al niet zo geneigd om te reageren, bij onderwerpen als seks en -speeltjes wordt het al helemaal wat stilletjes. Je wilt niet vindbaar zijn voor je baas (of collega’s) als iemand die knetterenthousiast wordt van een of ander machtig in te brengen apparaat.
  En, de meeste van je reviews zijn inderdaad al behoorlijk compleet. Dus ik lurk nog even verder ;)

  • Luna schreef:

   Haha, gewoon lekker blijven doen dan! Geen probleem! Ik blijf lekker schrijven, want het is natuurlijk ook m’n hobby, HAHA! Daarnaast begrijp ik heel goed dat mensen niet kunnen reageren i.v.m. werk (al wordt je e-mail-adres dus niet gepubliceerd)…

 9. Hitch schreef:

  Ik vind het jammer dat bedrijven zo reageren op jouw posts. De reviews zouden voor hen heel interessante feedback moeten zijn waarop ze verder kunnen bouwen. Daarom zou het inderdaad ook interessant zijn mochten er meer mensen reageren en hun eigen ervaringen delen.
  Misschien zouden lezers-reviews van producten die jij zelf nog niet besproken hebt ook moeten mogelijk zijn.
  Ik ontvang bij elke nieuwe post nu een mail met het volledige bericht, wat het voor mij overbodig maakt om naar jouw website te gaan. Misschien enkel een teaser sturen met een link naar het volledige bericht.
  Hoe dan ook, ik vind jouw blog fantastisch!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.