SVAKOM SIREN – VIBRATOR REVIEW #600

Naam: Svakom Siren
Producent: Siren
Prijs: € 89,99 (maar nu met 18% korting)
Formaat: 18,5 x 4,5 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Materiaal: siliconen en ABS
Waar te koop: Dobeno.nl via Bol.com
Verkooppraatje: ‘Het ontwerp omvat 2 verschillende kanten, beide met een superkrachtige ingebouwde motor, die je op verschillende manieren meerdere orgasmes geeft.’
Is dat ook zo: Lekker multifunctionele toy, yes!
Cijfer: 8.2

Dit is een afbeelding van svakom siren

Svakom is toch echt wel een merk dat wat meer in de schijnwerpers mag, wat mij betreft! Ze leveren een constante kwaliteit en vragen daar nog steeds gewoon leuke prijsjes voor (okay, wat missers daargelaten). Een steady merk met een leuk, betaalbaar aanbod! Hun allernieuwste toy is de Svakom Siren, een toy met flapperende flapjes! En… als extra bonus heeft-ie aan de andere kant een ‘gewone vibrerende kop’! Multifunctionele toy dus!

Ik schreef al eerder; dit jaar (en volgend jaar) is het jaar van de flapperende flapjes! Deze techniek, dus het laten bewgen van siliconen flapjes door middel van trillingen (een motortje dus) wordt al door diverse merken toegepast. Fun Factory was de eerste en kwam vorig jaar met de Fun Factory Volta (FUN FACTORY VOLTA – VIBRATOR REVIEW #417), daarna kwam copycat Satisfyer met de Power Flower (SATISFYER – VIBES POWER FLOWER – VIBRATOR REVIEW #518) en onlangs kwam Svakom met de Siren! Welke van deze 3 flapperende duckface-toys vind ik de beste? En waarom? Dat ga je lezen in deze review!

Dit is een afbeelding van svakom siren vs volta power flower

De verpakking van de Svakom Siren

Naar mijn idee was Svakom toch wel 1 van de eerste sextoymerken die met een witte doos met daarop een afdruk van de betreffende toy. Helemaal niks mis mee, al vind ik het ergens wel jammer dat zoveel merken nu met dit soort doosjes komen, je herkent eigenlijk de afzonderlijke merken niet meer als je een winkel inloopt. De Siren heeft een kartonnen sleeve over een kartonnen doos. In die doos vind je de vibrator, een boekje over de kwaliteitseisen, de gebruiksaanwijzing in het Engels, de gebruiksaanwijzing in meerdere talen, een opbergzakje (van mooi stevig materiaal met het logo erop) en een USB-oplaadsnoertje. Een compleet pakket en je hebt het gevoel met een kwaliteitstoy te maken te hebben!

Dit is een afbeelding van 61tl+xnlvxl. sl1200

Eerste indruk van de Svakom Siren

De toy is gemaakt van 100% siliconen, dus ook helemaal bodysafe! Het is behoorlijk stroef siliconen, maar het trekt dan weer niet zoveel stof aan. Ter vergelijking; de Fun Factory Volta is ook stroef, maar trekt wél siliconen aan en de Satisfyer Power Flower is niet stroef en trekt ook geen siliconen aan. Sowieso is het met alle sekstoy 100 keer lekkerder om ze met glijmiddel te gebruiken dan zonder, maar dat geldt dubbel voor dit soort flapperende toys.

De Siren ziet er een beetje uit als een ouderwetse wasknijper, maar… als ik afga op de naam, die waarschijnlijk afstamt van de sirenen uit de mythologie, die zeemeerminnen dus! Want; ronde kop van de vibrator kan doorgaan voor een hoofd en die flapjes zijn net een zeemeerminnenstaart en het spreekt voor zich dat de toy 100% waterproof is!

De toy zelf is ook heel flexibel (die flapjes natuurlijk sowieso)! De kop kun je gemakkelijk 45˚ draaien (niet dat je dat zou willen, maar hé, het kan).

Dit is een afbeelding van vibrator frida kahla

Wat kan de Siren allemaal?

De Svakom Siren heeft 2 knopjes. Met het ene knopje laat je de kop vibreren (even 3 seconden ingedrukt houden). Je kan de kop in 5 verschillende vibratiepatronen laten vibreren en in 3 intensiteiten. Je scrollt door de intensiteiten met 1 keer drukken en je scrollt door de patronen door 2 keer snel te drukken (dit is even wennen).

De flapjes gaan flapperen als je op het andere knopje drukt (ook even 3 seconden ingedrukt houden). Dat flapperen kan in 3 snelheden.

Hoe vond ik de Svakom Siren?

Ik schreef al eerder in m’n reviews van de Fun Factory Volta (en trouwens ook die van de Fun Factory Volita, het kleine zusje van de Volta) en de Satisfyer Power Flower dat het flapperen erg heftig voelt zo rechtstreeks tegen m’n klit. Ik houd persoonlijk niet zo van pinpoint-stimulatie, maar dit is voor iedere clitoris verschillend (al is dat flapperen echt wel hard hoor, zo rechtstreeks) (maar er zullen echt klitten zijn die dit lekker vinden). Ik vind het prettiger om die flapjes aan de zijkant van m’n klit te laten bewegen of net boven of onder m’n klit.

Dit is een afbeelding van duckface toys

Je kan de flapjes ook indrukken, zodat ze plat komen te staan en niet meer flapperen. Dat is ook meer mijn ding. Door meer of minder druk uit te oefenen voelen de flappen nu steeds verschillend, al moet (ik) je opletten dat het flapperen niet alsnog direct tegen (m’n) je klit gaat, want dat is een moodkiller, want AU. Hoe harder je de boel laat flapperen (hij heeft dus 3 standjes), hoe harder (en pijnlijker) het kan zijn, dat spreekt voor zich.

Voor BDSM-spelletjes zijn dit soort flapper-toys dan ook erg geschikt. Het is niet zo pijnlijk als een elektroshock of knijpen of slaan (met zweep), maar echt lekker is anders.

Overigens hebben de flapjes van de Svakom Siren, in tegenstelling tot de flapjes van de Fun Factory Volta en de Satisfyer Power Flower, geribbeld. Dit is heel leuk bedacht, maar als ze eenmaal aanstaan voel ik daar niks meer van. Dus als je de flapjes (niet trillend) wat langs je schaamlippen laat glijden, dan voel je het enigszins, maar het voegt voor mij niets toe.

Dit is een afbeelding van tandjes svakom siren vibrator

De USP van de Svakom Siren

Wat de Svakom Siren beter, leuker, anders maakt dan de andere 2 duckface-toys is dat-ie een bolletje heeft aan de bovenkant. En dat bolletje vind ik net wat prettiger om tegen m’n klit te zetten dan de andere kant. Met dat bolletje kom ik gemakkelijker tot een orgasme, want dat geflapper is wel leuk en lekker en anders, maar op een gegeven moment wil ik een constante trilling tegen m’n clitoris. Dat kan met dat bolletje. Ook kun je dat bolletje inbrengen om je G-spot te stimuleren en dat is iets wat de Volta en de Power Flower niet kunnen. De Siren heeft dus eigenlijk 3 manieren waarop je ‘m kunt gebruiken. Voordeeltje.

Battle of the flapjes, who wins?

Hoewel de Volta en de Power Flower echt wel sterker zijn qua trillingen, dus dieper, moet ik toegeven dat mijn voorkeur toch uitgaat naar de Svakom Siren. En dit is dan echt puur en alleen om het feit dat hij op 3 manieren te gebruiken is. Qua voorspel (of BDSM-spel) zijn die flapjes leuk, maar orgasmetechnisch wil ik gewoon iets stevigers tegen m’n klit. Tijdens het testen eindigde ik steeds met die bal tegen m’n clitoris, dus dat zegt genoeg.

Dit is een afbeelding van flapjes van de duckface vibo

Conclusie

De Volta scoorde een 8, de Power Flower een 8.1 en ik geef de Siren een 8.2. Deze 3 toys schelen elkaar niet zo heel veel, het is maar net wat je voorkeur is (en je budget). Wel vind ik het persoonlijk een groot voordeel dat je deze Svakom Siren ook tegen je G-spot kan laten trillen!

DE SVAKOM SIREN IS HIER TE KOOP (€ 89,99) >> (maar nu € 73,48)

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. M. schreef:

  Ergens ben ik nieuwsgierig naar de flapperende flapjes en ergens denk ik ook vooral “au!”.. Zo jammer dat je als niet-tester het niet gewoon even proberen kunt zonder meteen zo’n ding te moeten kopen, daarvoor is het dan toch weer best duur!

  (Ps gaat iets niet helemaal goed met al dan niet siliconen aantrekken ipv stof)

 2. Sandra schreef:

  Denk niet dat dat geflapper iets voor mij is. Maar deze flappers zijn, zo te zien, een heel stuk beter schoon te maken dan dat “ijsje” de layons sweet sensation.

 3. Anne schreef:

  Het ene einde is wel exact hetzelfde als bij de svakom nymph? Spijtig dat dat uiteinde ook eens niet iets anders is..

 4. San schreef:

  Zijn er ook filmpjes van hoe die flapjes dan flapperen? Ik kan me nog niet helemaal voorstellen hoe je dat dan gebruikt?!

 5. San schreef:

  Even gegoogled, ziet er best grappig uit, die trillende flapjes! :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.