VIBRATOR REVIEW #188: SVAKOM ECHO

Naam: Echo
Producent: Svakom
Prijs: € 55,-
Formaat: 8,8 cm – 3,9 cm – 3 cm
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Waar te koop: Bol.com
Het verkooppraatje: ‘De elegante Svakom Echo paars is één van onze stilste vibrators. De Echo is speciaal ontworpen om je clitoris heerlijk te verwennen.’
Is dat ook zo? Yep!
Score: 6

svakom echo vibrator

Hé, dat is leuk! Een seksspeeltje van een fabrikant uit het hogere segment (Svakom) dat nu eens niet met een seksspeeltje van siliconen komt, maar met een speeltje gemaakt van ABS-plastic. Vaak is alleen het handvat van een vibrator gemaakt van ABS-plastic (hard plastic dus) en is de top gemaakt (of alleen bedekt) met siliconen.

Deze Echo is dus volledig van hard plastic (en dit is een veilig materiaal voor seksspeeltjes). ABS-plastic is een stuk goedkoper dan siliconen en daarom snap ik niet zo goed waarom deze Svakom Echo toch nog € 79,95 moet kosten.

svakom echo package 2

De Svakom Echo is een groene vibrator… say what?

Nog zoiets wat ik niet zo goed begrijp; alle Svakom-vibrators worden gemaakt met een 100% gecertificeerde ‘groene’ technologie. Als je voor een Svakom-vibrator kiest, dan maak je dus een milieubewuste keuze. Een vibrator voor hipsters en mueslimeisjes dus, al vraag ik mij vooral af; wie certificeert zoiets? Wanneer is een vibrator ecovriendelijk? Ze zeggen zelf op hun site dat ze ‘100% green, rechargeable technology’ toepassen, maar zijn dan niet alle oplaadbare vibrators ‘groen’ en ‘milieuvriendelijk’? Beetje makkelijk scoren dit.

svakom echo package vibrator

Niet echt de beste trillingen

Anyway! Ik testte al eerder vibrators van Svakom en daar was weinig op aan te merken. Ze trillen goed, ze voelen goed en ze zien er prachtig uit. Zo ook deze Echo. Hij is heel klein (nog geen 9 centimeter), voelt glad aan, ligt lekker in je hand en hij oogt heel chique en subtiel. Hij heeft 5 verschillende vibratiepatronen (die je door kunt klikken door kunt 2 keer snel op de +-knop of de –knop te drukken) en de vibratiepatronen kunnen harder en zachter (door de +-knop of de –knop ingedrukt te houden). So far so good. De trillingen zijn niet megadiep, maar door het gebruik van ABS-plastic worden die trillingen wél beter doorgegeven dan bij siliconen het geval is. Qua trillingen valt de Echo een beetje in de middenmoot; niet heel diep, niet heel oppervlakkig. Beetje mwaaooh.

Raar geplaatste knopjes

Waar het wat mij betreft misgaat met de Echo is de plaatsing van de knopjes. Een speeltje wat speciaal bedoeld is voor het stimuleren van je clitoris houdt je dus vast aan de ene kant en de andere kant duw je tegen je klit aan, toch? De kant van de Svakom die je vasthoudt is meteen de kant waar de knopjes onder je duim komen te zitten. Dit klinkt handig, want zo kun je door de vibratiepatronen scrollen, maar het klopt ergonomisch gewoon niet. Daarnaast; je duim zit dus op de knopjes en die druk je nu ook gemakkelijk per ongeluk in. Voor mijn ergonomische gevoel zouden de knopjes van de Echo op de bovenkant moeten zitten, zodat je die met je wijsvinger in kunt drukken. Dit klinkt als iets onbelangrijks of onbenulligs, maar als je eenmaal met een speeltje bezig bent, dan wil je niet steeds het apparaat van je klit afhalen om op zoek te gaan naar het knopje om ‘m harder of zachter te laten gaan. En al helemaal irritant is het als je steeds per ongeluk op een knopje drukt en een vibrator ‘uit zichzelf’ harder, zachter of in een ander ritme gaat trillen. Als je eenmaal in je vibratie-flow zit, dan wil je daar graag in blijven.

svakom echo vibrator clitoris

Ik vind de Echo dus niet echt een aanrader. Voor 30 euro was het een prima apparaatje geweest, maar 80 euro is gewoon te duur voor wat je krijgt; een niet-waterproof clitoristrillertje van ABS-plastic met de knopjes op een onhandige plek. Wél een goede clitorale vibrator is bijvoorbeeld de LELO Siri of de Limon van Minna Life.

DE SVAKOM ECHO IS HIER TE KOOP (€ 55,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.