SATISFYER – VIBES POWER FLOWER – VIBRATOR REVIEW #518

Naam: Satisfyer – Vibes Power Flower
Producent: Satisfyer
Prijs: € 49,95
Formaat: 18,8 x 4,6
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Materiaal: siliconen en ABS-plastic
Waar te koop: Maanzin.nl
Verkooppraatje: ‘De Vibes Power Flower Clitoris Vibrator van Satisfyer is een krachtige stimulatie vibrator waarmee je geniet van fijne een clitoris stimulatie.’
Is dat ook zo: in principe wel…
Cijfer: 8.1

Dit is een afbeelding van satisfyer power flower vibrator test review

Onlangs is Satisfyer, ja, dat merk dat een paar jaar terug met de ‘nep-Womanizer’ op de markt kwam met een setje vibrators op de markt gekomen. Stuk of 7 (hierover later meer). En… ik kreeg van Satisfyer uit dat setje de Vibes Power Flower om te testen! Superlief en aardig en bedankt, want… ik ben gék op testen! Hieronder lees je m’n review!

Ik zag de nieuwe collectie vibrators van Satisfyer voor het eerst op de Erofame 2018; dé beurs voor de seksspeeltjes-lievende wereld! En… toegegeven; de stand van Satisfyer zag er prachtig uit! Misschien wel 1 van de mooiste stands van de hele beurs! De 7 nieuwe vibrators lagen te shinen als een diamant en hoewel niemand kon ontkennen dat alles er gelikt en mooi en glimmend uitzag, hoorde ik vooral het zinnetje: ‘Ze hebben echt wel veel gekopieerd van Fun Factory.’ Dat zinnetje heb ik zelf ook meerdere keren uitgekraamd.

De Satisfyer Vibes-collection is een bijna 1-op-1 kopie van Fun Factory

Het moet gewoon echt gezegd worden; Satisfyer heeft de Vibes-collection bijna volledige gekopieerd van Fun Factory. Een aantal vibrators zijn gewoon 1 op 1 kopieën. Ik kan hier nu heel belerend gaan doen en schrijven; ‘FOEI Satisfyer, niet chique van jullie’, maar dat zal Satisfyer geen flikker interesseren. Zij hebben er overduidelijk voor gekozen om met deze producten niet te innoveren, maar te kopiëren en sja, dat is ook een strategie. Geen chique strategie, maar hun producten zijn wél de helft en soms zelfs meer dan de helft goedkoper dan de originele merken. En zeker in een markt waarin de originele merken soms meer dan 150 euro kosten snap ik heel goed dat de strategie van Satisfyer werkt; hun toys doen (praktisch) hetzelfde en consumenten betalen liever € 49,90 voor een toy dan € 99,90.

De Satisfyer Vibes Power Flower vs Fun Factory Volta

Het is voor mij onmogelijk om de Vibes Power Flower los te reviewen zonder ‘m te vergelijken met de Fun Factory Volta (FUN FACTORY VOLTA – VIBRATOR REVIEW #417). Want… zoals je kan zien; ze lijken verdomd veel op elkaar! Het handvat, de vorm en vooral; de kop met de flapjes! Nu heeft de Volta 2 flapjes en de Power Flower 3, dus dat is dan ook het enige ‘echte’ verschil. Maar puur, zo op het oog, ja, jeetje, ik zou me wel een beetje schamen als ik Satisfyer was, maar van schaamte hebben ze vast geen last. Bij Satisfyer moeten ze gedacht hebben; die Fun Factory Volta kost € 99,90, kek ontwerpje, leuk bedacht, kunnen wij de helft goedkoper! De Satisfyer Vibes Power Flower kost € 49,90.

Dit is een afbeelding van satisfyer power flower vs fun factory volta

Even the usual specs van de Power Flower

Ik som het even heel snel op hoor allemaal, want ik wil zo snel mogelijk vertellen waar het werkelijk om draait; is de Satisfyer Power Flower beter dan de Fun Factory Volta!? De Power Flower heeft alles wat je van een sekstoy in het middel of hogere segment mag verwachten; hij is volledig waterproof, hij is gemaakt van 100% siliconen, hij is oplaadbaar via een magneet-USB-systeem, hij voelt kwalitatief heel goed en stevig aan, maar het siliconen voelt toch zacht en de vorm en het design nodigt uit tot testen; je wil weten hoe dit gaat voelen.

Dit is een afbeelding van satisfyer vibes vibrator test

Met de verpakking is ook niks mis (al vind ik de Fun Factory-verpakkingen persoonlijk mooier). Op de overwegend roze doos zie je een afbeelding van de Power Flower met daarnaast een zeer breeduit glimlachende vrouw. Ik hou er niet zo van, van afbeeldingen van personen op een verpakkingen, maar het is geen quasi-geil-kijkende vrouw, dus dat is winst.

De battle; 2 flapjes vs 3 flapjes

Kijk, hadden ze bij Satisfyer nou een speeltje gemaakt met 2 flapjes, net als de Fun Factory Volta, dan had ’t nog wel eens wat kunnen worden met die Power Flower. Maar ja, ik denk dat dat ze nou net te gek werd, dan word het wel héél erg een kopie (alsof dit meevalt). En, ach, een flapje meer of minder, daar merk je toch niks van als je aan het flapperen bent? Wel dus.

Dit is een afbeelding van satisfyer power flower vibrator vs fun factory volta

Het toffe van de Volta is dat je ‘m op veel verschillende manieren kan gebruiken. Je kan de flapjes met het puntje tegen je klit laten flapperen (trillen) en dat is, zeker op de hogere standjes, nogal pijnlijk (leuk voor BDSM-dingetjes). Je kan de flapjes plat drukken tegen eigenlijk elk lichaamsdeel, maar vooral lekker is het tussen je schaamlippen (vind ik). Ook kun je de brede kant (dus zonder de flapjes) tegen lichaamsdelen zetten en dan heb je gewoon te maken met een toy die keigoed trilt, zoals je van alle Fun Factory-toys gewend bent. Daarnaast kun je de flapjes ook nog gebruiken om je (of een) pik tussen te laten trillen, dus een zeer divers speeltje. Ik moest er even aan wennen en het is niet mijn persoonlijke nummer 1 keus (maar ik heb dan ook heel veel speeltjes), maar de 2 flapjes van de Volta zijn leuk en nodigen uit tot diverse manieren van stimuleren.

Een speeltje met 3 flapjes is anders.

Wat is er anders aan 3 flapjes?

Twee flapjes kun je gemakkelijk spreiden, zodat je dus een eh, uitgespreide flap tussen je schaamlippen hebt, of om een piemel heen. Probeer dat maar eens te doen met 3 flapjes. Dat gaat wel, op een plat oppervlak, maar niet echt gemakkelijk tussen schaamlippen of om (de schacht van) piemels.

Dit is een afbeelding van img 1306

Maar… dit is dan ook het enige dat de Power Flower niet kan. Want de Power Flower kan weer heel andere dingen. En… I hate to say this; de trillingen van de Vibes Power Flower zijn eigenlijk ook een 1 op 1 kopie met die van de Volta. De Fun Factory is misschien heel ietsje dieper en sterker, maar ik vind het verwaarloosbaar. Wel zijn de trillingen ietsje anders qua bediening, maar beide toys hebben 6 intensiteiten en 6 patronen. Ik vind zelf intensiteit 1 en 2 al meer dan genoeg, want het flapperen voelt op hogere standjes behoorlijk fel tegen welk lichaamsdeel dan ook.

Wat kun je met de Power Flower?

Ik ben heel erg van de; zoek het maar allemaal zelf uit wat je met een toy doet, zolang je ’t maar verantwoord doet! Want ik kan wel vertellen welke manier ik heb gevonden om deze Power Flower te gebruiken, misschien vind jij wel weer heel andere manieren. De vorm van deze toy met 3 flapjes nodigt je in ieder geval weer uit tot andere dingen dan de Fun Factory Volta.

Een puntje alleen tegen m’n klit laten flapperen is ook bij de Power Flower pijnlijk (voor mij), maar misschien vinden andere dit wél heel lekker. Je kunt je (of een) eikel tussen de 3 flapjes positioneren en dan een beetje op-en-neer gaan, zoals bij een citruspers. Dit is wel heftig, dus ook hier moet je van houden.

Ik vond het lekker om 2 flapjes tussen m’n schaamlippen te schuiven, zodat m’n klit tussen het puntje ‘vast kwam te zitten’ en het bovenste flapje zo’n beetje tussen m’n schaamlippen flapperde. Maar dan wel op het laagste standje!

En nu komt het ergste

Ooooooh, HOW I LOVE FUN FACTORY! Echt! Er is echter 1 ding dat ik minder leuk vind aan de Fun Factory-toys en dat is het feit dat hun siliconen zo ontzettend gemakkelijk stof aantrekt. Dat blijft een minpuntje bij iedere toy. En ik vind het klote om toe te geven, maar het materiaal van de Satisfyer Vibes Power Flower trekt geen stof aan en voelt een stuk zachter. AU! Dat doet me best een beetje pijn om toe te geven.

Dit is een afbeelding van satisyfyer vibes power flower vibrator review test

Dus. De Power Flower krijgt van mij 1 punt aftrek voor het feit dat het een 1-op-1 kopie is, maar ook weer 1 punt erbij omdat hij de helft goedkoper is. En dan krijgt-ie ook nog 0.1 punt extra omdat het siliconen geen stof aantrekt. Verder kun je mijn hele puntensysteem gewoon links of rechts of tussen de flapjes laten liggen!

Conclusie

Het is een kopie en het blijft een kopie, laat dat voorop staan. En ik had de Power Flower stiekem heel graag willen afzeiken, want; een kopie, FOEI! Slecht gedaan! Maar eigenlijk is de Power Flower gewoon heel leuk en goed. Net zo divers als de Fun Factory Volta en met net zulke goede trillingen als de Volta. Dus vind je het flapperen niet lekker (flapperen klinkt ook totaal niet geil, I get it), dan kun je altijd het brede gedeelte van deze vibrator tegen je klit laten trillen. Of tegen welk plekje jij maar wil. En sja, maar € 49,90 dus.

DE SATISFYER VIBES – POWER FLOWER IS HIER TE KOOP (€ 49,90) >>

DE FUN FACTORY VOLTA KOOP JE HIER (€ 99,90) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Laykam schreef:

  Hmm snap heel goed dat je liever de toy wou afkraken. Vind zo niet netjes.
  Vraag me dan wel af hoeveel je bij FF voor de “naam betaald” als deze de helft goedkoper is en net zo goed trilt.
  Of zou die van FF zo duur zijn omdat ze ook mensen in dienst hebben die ECHT nieuwe dingen bedenken?

  • Luna schreef:

   Bij Fun Factory ontwikkelen ze steeds nieuwe dingen… en dat kost geld… en dan heb ik het niet alleen over het ontwerp van een toy, maar ook de motortjes die steeds beter worden, de manier van opladen (FF had het eerste magneet-klik-USB-systeem), etc.! En ja, iets 1 op 1 kopiëren is dan heel makkelijk (en goedkoper)… Ze zullen bij FF ook vast een gedeelte van de winst/verkoop alvast opzij zetten om steeds nieuwe en betere toys te blijven ontwikkelen… dat hoeven ze bij Satisfyer niet, want die kopiëren het gewoon weer… boehoehoehoehoe!

   • Laykam schreef:

    Duidelijk, dat vermoedde ik al. Het is dus echt goedkoop meeliften op het succes van een bedrijf wat hard werkt! Hou ik niet van, dan betaal ik liever wat meer voor een stofnest van FF ;)

    • Luna schreef:

     Ik ook hoor! Maar ja… ik moet een toy ook eerlijk reviewen… zo lastig! Ik haat copycats, maar ik snap heel goed dat mensen met een wat minder gevulde portemonnee juist voor de copycats kiezen… :-)

     • Laykam schreef:

      Ja dat is vervelend, maar je vermeld het er bij ;) En mijn portomonee is meestal leeg hihi. Spaar wel gewoon wat langer.
      Zo spaar ik sinds jouw eerste review al voor een prachtig staal monster…. Ooit komt hij er ;) en niet van onze Chinese vrienden, maar een echte met de naam erin gegraveerd!
      Maar dan moet ik niet ondertussen mijn bed slopen whahahaha Ow en de auto werkte ook al niet mee :( Naja we sparen mooi door!

 2. Sandra schreef:

  Als FF nou de siliconen kopieert :)
  Ben het met je eens dat het wel makkelijk is om iets na te maken. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik desondanks niet 2x zo veel wil betalen voor het origineel, als die kopie een goede kopie is.

 3. Marjan schreef:

  Ik kan me best voorstellen dat je jezelf een beetje in een spagaat voelt zitten dan…. wel een eerlijke review naar satisfyer toe, maar hun manier van werken niet zo netjes vinden. En dat snap ik ook heel goed. Het prijsverschil is ook niet een paar euro, maar echt de helft…. pfffffffff
  En ik vraag me daarnaast dan weer af, mag dat dan zomaar, dat satisfyer die speeltjes zomaar ‘kopieert’?

  Ik krijg in ieder geval het beeld van die citruspers niet meer van mijn netvlies… LOL

 4. Jj schreef:

  Ik vroeg me van de week af toen ik de collectie online zag of je ze ook zou review en want de prijs is zoveel aantrekkelijker! Hoop dat de andere ook nog aan de beurt komen want ik ben benieuwd naar je cijfers

 5. Ier schreef:

  Tsja, niet zo netjes. Maar het geeft mensen die minder willen/kunnen uitgeven wel een kans om soortgelijke speeltjes uit te proberen en dat vind ik dan wel weer positief.
  Goed dat je naar beide producten een link hebt geplaatst! Trek je de boel zo toch een beetje recht misschien ;)

 6. Uny schreef:

  Wow zo’n speeltje had ik nooit zien aankomen van satisfyer!

 7. DibbesD schreef:

  Gelukkige ik heb de Fun Factory Volta bij Luna’s 500 reviews actie gewonnen. Het klikt prima tussen mij en de Volta, het is echt eens iets anders en het werkt prima voor mij! Ik vind overigens die twee flapjes ideaal, voor de manier waarop ik m het liefst gebruik, maar dat is persoonlijk. De Volta ligt in de la lekker bovenop, dan kunnen we m lekker snel pakken als we m nodig hebben…
  Dit kopieergedrag roept bij mij tegenstrijdige gevoelens op. Aan de ene kant ben ik blij dat meer mensen nu deze geniale technologie kunnen ervaren, vanwege de fijne prijs. Aan de andere kant is dit natuurlijk schaamteloos gedrag ten opzichte van een bedrijf dat stevig innovatief bezig is en bestaande lijnen goed doorontwikkeld.
  Maar ja, ik koop ook wel eens dupe sportspul van bekende merken op een welbekende Chinese site, omdat ik er dan 3 voor de prijs van 1 kan kopen….. FOEI!!!!!

 8. Anne schreef:

  Tja, het eerste wat ik dacht was inderdaad ook dat dit wel een hele dikke kopie van fun factory is. En dat geeft toch een nare bijsmaak. Want als teveel mensen keer op keer voor satisfyer kiezen, liggen andere bedrijven die creatief bezig zijn straks op hun gat. Weg innovatie, weg nieuwe verrassende toys. Daarom zou ik toch kiezen voor fun factory. Ik heb ook een originele womanizer gekocht en geen kopie. Maar ik hoef dan ook niet op een paar euro te kijken….en ik kan me goed voorstellen dat anderen dan toch voor hun portemonnee gaan. Toys zijn een prijzig luxe artikel waar, op deze manier snel op te besparen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.