FUN FACTORY VOLTA – VIBRATOR REVIEW #417

Naam: Fun Factory Volta
Producent: Fun Factory
Prijs: € 83,99
Formaat: 19 centimeter x 4 centimeter
Gewicht: 190 gram
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via magneet-USB
Waar te koop: Loveware.be
Verkooppraatje: ‘De Volta USB-Oplaadbare Clitorale Vibrator van Fun Factory is een revolutionair seksspeeltje voor vrouwen waarmee de clitoris op unieke wijze gestimuleerd wordt..’
Is dat ook zo: Zeker uniek ja!
Score: 8

Dit is een afbeelding van fun factory volta

In een pakketje dat ik recentelijk ontving zat de Fun Factory Volta. Die zag ik niet aankomen. Het pakketje niet en de Volta niet. Ik wist niet eens dat ze daar bij Fun Factory nóg iets nieuws op de planning hadden staan. Na hun werkelijk briljante en succesvolle Stronic G (lees m’n review: SEXTOY REVIEW #399: FUN FACTORY STRONIC G) (check m’n vlog: HIER) (en subscribe meteen even) (LIKEN is ook leuk) dacht ik dat het wel even stil zou blijven bij Fun Factory. Even achterover leunen. Even genieten van je succes. Even een kleine break. Maar neen. Ineens was daar de Fun Factory Volta. Ik kreeg ‘m opgestuurd in ruil voor een eerlijke review!!!

Ik weet niet wat het met de seksspeeltjes-producenten is momenteel, maar ze proberen allemaal ‘outside the box’ te denken. Denk hierbij aan de Svakom Cookie en de Svakom Candy, of aan de nieuwste speeltjes van JimmyJane (ook met bewegende en draaiende onderdeeltjes). Meestal is zo’n lekkere, gekke outside-the-box-toy vooral heel leuk outside je doos en niet in of op je doos. De Fun Factory Volta is zo’n bijzonder, lekker gek seksspeeltje waar ik niet echt een heel duidelijke mening over kan vormen (en dat is eigenlijk al heel bijzonder an sich).

De verpakking van de Fun Factory Volta

Toch maar even het verplichte stukje tekst schrijven over de verpakking van de Volta, want eigenlijk kan ik volstaan met; ‘de Volta zit in de typische Fun Factory-verpakking’. Maar ja, daarmee doe ik de verpakking toch tekort, want speeltjes (en verpakkingen) waaraan zoveel zorg is besteed, verdienen het om iedere keer weer gecomplimenteerd te worden! De verpakking van de Volta is strak, modern en stijlvol zonder pretentieus te zijn. In de verpakking vind je de Volta, een gebruiksaanwijzing en een USB-magneet-oplaadsnoertje! Mag ook wel eens een keer gezegd worden; Fun Factory was de eerste met zo’n magneet-oplaadsysteem!

De look and feel van de Volta

De Fun Factory is een kleine, handzame vibrator en door z’n vorm zou je zeggen dat het een kleine ‘staafvibrator’ is. Of dan toch in ieder geval een vibrator om ook intern te gebruiken. Maar dat is dus niet de bedoeling. De Volta is speciaal bedoeld voor clitoraal genot. Hij heeft 2 ‘flapjes’ en die flapjes kunnen flapperen. Het lijkt op een mond, maar dan niet zoals het happende bekkie zoals de Svakom Cookie die ik eerder besprak, maar meer een bekkie met getuite lippen. Niet echt een ontwerp dat mij aanspreekt. Ik vind ‘m een beetje raar.

De Volta is gemaakt van hetzelfde siliconen als alle andere Fun Factory-speeltjes en dat betekent dat het nogal snel stof aantrekt. Dit blijft een minpuntje van het Fun Factory-siliconen, maar ik heb er inmiddels mee leren leven. Het handvat van de Volta, met z’n opening, is inmiddels ook echt iets wat bij een Fun Factory-product hoort en dit is dan weer iets wat ik nooit anders zou willen zien. Net als de knopjes trouwens; voelbaar en duidelijk gepositioneerd. TOP! Je hebt de Fun Factory Volta trouwens in blauw, rood en fuchsia.

Dit is een afbeelding van fun factory volta 2

Maar hoe werkt het met die flapjes?

Als je de Volta aanzet, dan begint hij te trillen op steady standje 3 (hij heeft 6 steady standjes en 6 patronen). De manier van het doorlopen van die Fun Factory-patronen is iets anders dan je gewend bent, maar in de gebruiksaanwijzing van ieder Fun Factory-speeltje staat duidelijk hoe het werkt.

Dit is een afbeelding van patronen fun factory volta

De trillingen van de Volta zijn vergelijkbaar met de trillingen van iedere andere Fun Factory-vibrator (met eenzelfde soort handvat) (de Patchy Paul en de Big Boss bijvoorbeeld). En door die trillingen gaan dus ook de flapjes flapperen. Dit klinkt oneerbiedig, maar bij Fun Factory zelf noemen ze het ’tapping tips’, dus ik mag het best flapperende flapjes noemen.

De Fun Factory Volta! Flapperdeflap!!! @funfactory

Een bericht gedeeld door Climaximaal (@lunaclimaximaal) op

Het was voor mij even wennen en zoeken naar manieren om de Fun Factory Volta te gebruiken, maar ik heb er een paar gevonden.

Pinpoint stimulatie met het puntje van de Volta

Ik ben over het algemeen niet zo van pinpoint stimulatie (het dus heel specifiek met een puntje of klein bolletje of whatever ook het puntje van je klit stimuleren). Ik kan hier wel van klaarkomen, maar het is niet mijn eerste keuze qua manier van komen. Ik heb liever een groter oppervlak dat ik tegen m’n klit kan duwen (met de Volta kan het allebei, maar daarover later meer).

Je kunt het flapperende puntje van de Volta precies tegen je klit laten flapperen. Dit is een heel apart gevoel en al snel te heftig (voor mij). Ik kan dit gevoel alleen aan op de 2 laagste standjes. Alles daarboven is mij en mijn klit teveel, maar datzelfde heb ik bij de Zumio, de Eroscillator en trouwens ook bij de meeste wand vibrators en speeltjes op luchtdruk. Maar! Dan heb ik het over sologebruik en gebruik om te genieten van een seksspeeltje! Het venijnige, heftige van de hogere standjes kun je wel weer heel ‘leuk’ gebruiken binnen een BDSM-spel, want daarin kan het juist de bedoeling zijn dat iets (een beetje) pijn doet. Alsof je tegen je klit geslagen wordt met een heel klein zweepje.

Er zullen trouwens best vrouwen zijn die van de pin-point-stimulatie van de Volta een orgasme kunnen krijgen. Ik niet. Het lijkt mij ook erg onhandig om het speeltje steeds precies tegen je klit te laten trillen, want als je iets te hard duwt, dan is het geen pinpoint-stimulatie meer (want de flappen kunnen spreiden) (OMG, wat een ingewikkeld speeltje om uit te leggen)!

Trillende flappen tussen je schaamlippen

Wat je namelijk ook kunt doen met die flappen is ze spreiden tijdens het trillen. Hierdoor kun je dus een grotere oppervlakte tegen je klit (en schaamlippen) laten trillen. En als je dit laat doen (tijdens een BDSM-spel dus), dan heb je afwisselend pijn en fijn.

Maar… je kan dus ook die hele pinpoint-stimulatie op je klit vergeten en alleen voor de grotere oppervlakte gaan door steeds een beetje druk op de Volta uit te oefenen en zo langs je schaamlippen, klit, waar je ook maar wil te gaan! Ook leuk; leg zijn pik ertussen en ga tijdens het pijpen op en neer met de Volta. De trillingen worden goed doorgegeven aan de flapjes en hoe meer druk je uitoefent, hoe minder fel het gevoel is.

Dit is een afbeelding van fun factory volta vibrator

Maar wat vind ik nou van de Fun Factory Volta?

De Volta is een divers seksspeeltje. Multifunctioneel. Je kan ‘m gebruiken voor pinpoint-stimulatie en je kan ‘m gebruiken voor diepe trillingen tegen je klit met een groter oppervlak (je kan ook gewoon de onderkant van de Volta tegen je klit duwen, dan heb je ‘gewoon’ clitorale trillingen zoals een ander Fun Factory-speeltje je ook zou geven). Je kan ‘m gebruiken tijdens het voorspel, want de flapjes werken ook als een soort ‘kwast’ die je langs alle plekjes van een lijf kan laten gaan. Het voelt allemaal lekker. Echt.

Ik heb de Volta nu een paar keer gebruikt in m’n eentje en samen en ik ben ook iedere keer klaargekomen (door ‘m hard tegen m’n klit te duwen in steady standje 3), maar toch. Maar toch. Ik vind ‘m leuk, ik vind ‘m bijzonder (hij was vooral leuk binnen een BDSM-spel) (AU, lekker, AU, lekker), maar toch ben ik niet mega-enthousiast en ik kan niet echt uitleggen waarom. Ik zal ‘m er zelf niet zo snel meer bij pakken (als het gaat om soloseks of snel klaarkomen). Maar ik denk (en hoop en verwacht) dat M. de Volta er wél vaker bij pakt (binnen een BDSM-spel dus) (want dan is hij degene die bepaalt wat er gebruikt wordt).

Dit is een afbeelding van fun factory volta vibrator 2

Conclusie

De Fun Factory Volta is een speeltje waar ik aan heb moeten wennen. In het begin vond ik ‘m helemaal niks. Na ‘m een paar keer alleen en samen gebruikt te hebben moet ik zeggen; ik vind ‘m toch leuker dan ik dacht, zeker als ik ‘m samen met M. gebruik. Het is een divers speeltje en stél dat dit m’n enige seksspeeltje was, dan zou ik er heel erg blij mee zijn.

DE FUN FACTORY VOLTA IS HIER TE KOOP (€ 83,99) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Sandra schreef:

  Ik vind het best een raar apparaat, niet zo raar als de Candy maar wel raar. Dat het in een bdsm spel past is super grappig maar vast niet wat de makers hadden bedacht, meer een leuk toeval. Hoe dan ook, gek ding. Niet te gek.

 2. N. schreef:

  Waarom doet hij mij aan flipper denken en hoor ik er haast al zo’n dolfijngeluid bij? Niet echt een aantrekkelijke associatie voor een speeltje, haha :) dan liever rupsje-nooit-genoeg (Paul)

 3. Liner schreef:

  Voor het eerst dat ik denk: nee dat ziet er te raar uit! Heel vreemde vormgeving, krijg het er niet warm van… hahaha

 4. Sandy schreef:

  Love innovatieve speeltjes, maar dit lijkt me niks haha. Wel leuke review weer!

 5. Tamara schreef:

  Ondertussen leest mijn dochter de donald duck… enfin. De Donald Dick eh..duck zal nooit meer hetzelfde zijn… :-)

 6. Rian schreef:

  Lieve Luna,

  Zojuist kwam de postbode langs, met niet zomaar een pakketje… Al grijnzend nam ik het in panterprint verpakte doosje aan. Ik had namelijk al een vermoeden wat er in zou zitten, namelijk: de Fun Factory Volta, van jou weggeef actie! Nieuwsgierig zoals ik ben heb ik hem (na hem even op te hebben geladen) meteen getest en wat blijkt: tegen al mijn verwachtingen in vind ik de Volta (op de laagste 2 standjes) super fijn! Wat een geluk! Ontzettend bedankt voor dit cadeautje., ik ben er heel blij mee.

  Groetjes -x-Rian

 1. 10 augustus 2018

  […] Ik kreeg ook de Volta toegestuurd door Fun Factory! Helemaal te gek natuurlijk (lees mijn review: FUN FACTORY VOLTA – VIBRATOR REVIEW #417) (of check m’n vlog: VLOG: FUN FACTORY VOLTA)! Hij scoorde een 8, omdat ik ‘m wel tof vind, […]

 2. 14 augustus 2018

  […] die ‘flapperende flapjes’? Mocht je het niet herinneren, lees dan nog een keertje m’n review; FUN FACTORY VOLTA – VIBRATOR REVIEW #417. Ik vond ’t een leuk en bijzonder speeltje, maar niet eentje die ik er zelf vaker bij zou pakken, […]

 3. 24 februari 2019

  […] en de Womanizer Classic. Daarna gaan we verder met het favoriete merk van Chantall: Fun Factory. We bespreken de Volta. Een ander speeltje is de Manta, ook van Fun Factory. En als je iets hebt, knedende vingertjes?! […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.