#SMARTBALLCHALLENGE WEEK 2

Mijn tweede week van de #smartballchallenge zit erop! Ik wil vooral even benadrukken dat we deze challenge in 3 weken ‘doen’ en daarom iedere week een nieuwe oefening laten zien, maar dat het trainen van je bekkenbodemspieren iets is wat veel langer duurt en ook iets is wat je bij moet houden (net als het trainen van andere spieren). Hieronder lees je mijn ervaringen in week 2, waarin ik nog doorging met oefening 1. Het was vooral een weekje vol frustratie en gênante momenten!. Maar! Ik houd vol!

Oefening 1 zie je in onze eerste vlog: TRAIN JE BEKKENBODEM MET DE #SMARTBALLCHALLENGE
Oefening 2 zie je in onze tweede vlog: #SMARTBALLCHALLENGE OEFENING 2

Mijn week 1 kun je nog een keer hier lezen: #SMARTBALLCHALLENGE WEEK 1

De Fun Factory Smartballs koop je o.a. hier: Bol.com.
En fijn glijmiddel voor bij de Smartballs (en sextoys) vind ik: Sliquid Sassy.

DAG 8

Ik heb vandaag geen zin of eigenlijk gewoon de rust niet in m’n hoofd om te gaan liggen, te ontspannen en dan met de Smartballs te trainen. Het is een hectische dag, moet m’n administratie doen, m’n hele TODO-lijst zit in m’n hoofd en blijft daar als een loopje in draaien. Maar ja, op die TODO-lijst staat ook ‘trainen met de Smartballs’, dus ik doe de Smartballs een half uurtje in tijdens wat dagelijkse bezigheden. Trap op. Traf af. Naar de keuken, naar de slaapkamer, even zitten, weer staan. Niet helemaal zoals de bedoeling is, maar hé, dan heb ik toch even wat gedaan. Ik voel ze zitten, ik voel ze tikken, maar ben niet echt bezig met zelf aanspannen of ontspannen.

Dit is een afbeelding van dag 8

DAG 9

Ongesteld geworden, dus nu heb ik helemáál geen zin. Niet dat het me uitmaakt dat er bloed op m’n vingers of bloed op de Smartballs komt, dat boeit me niet, maar ik voel me gewoon bweeeeeeegh. Geen zin. En aangezien niemand mij verplicht om iets te doen, doe ik lekker niks! Althans, tijdens het op de bank hangen en tv kijken ben ik wel bezig met het spannen en ontspannen van m’n spieren! En… tijdens het aanspannen van mijn bovenste spieren voel ik gewoon m’n tampon zitten! En nu draag ik gewone normale tampons, dus geen supermegaplusplus-exemplaren dus ik vind dit eigenlijk wel een toffe en nieuwe gewaarwording!

DAG 10

Ik blijf nog even verder oefenen met oefening 1, dus met 2 balletjes. Ik heb niet het idee dat ik oefening 1 goed onder de knie heb en dat is helemaal niet raar volgens Ruud (de juf), maar juist heel normaal! Tijdens het opnemen van vlog 2 van deze Smartball-challenge vertelde Ruud wel een leuke extra oefening. Om de balletjes in te brengen en ze dan staand naar buiten proberen te duwen, uiteraard zonder te plassen. Dit leek me een heel goede oefening om onder de douche te doen, want er bestaat natuurlijk een risicootje dat je wel per ongeluk plast! Ik heb de balletjes eerst 10 minuten gewoon ingehad en daarna zo’n 10 minuten onder de douche. Ik vond dit een erg leuke oefening en ik denk dat ik deze wel vaker ga doen ook, want douchen moet je toch en zo kun je het nuttige met het aangename verenigen! En daarna kun je de balletjes ook meteen schoonmaken onder de douche, dus eigenlijk een win-win-win-situatie! Het is wat actiever dan het liggen en dan kijken of je wat voelt in ieder geval. Ik kreeg het onderste balletje wel uit me geduwd, maar ik kreeg ‘m daarna niet meer naar binnen. Misschien ook wel logisch, gezien de zwaartekracht? Het is trouwens ook wel ‘geinig’ om de balletjes eens te dragen tijdens je menstruatie, omdat het dan echt goed opvalt hoeveel ‘vocht’ er tussen de randjes gaat zitten.

Dit is een afbeelding van dag 10

DAG 11

Gewoon weer een dagje liggen. Op m’n rug. Wekker op 15 minuten. Ik voel afzonderlijke balletjes, maar moet me nog steeds goed concentreren. Ik kan m’n spieren in een golf van beneden naar boven laten gaan, soms lijk ik 3 afzonderlijke groepen te voelen, maar dit kan ik me ook inbeelden. Ik voel wel verschil qua m’n onderste spieren en bovenste. Hoewel die onderste spiergroep het dicht bij m’n clitoris staat is het juist het aanspannen van de bovenste groep die me een geil gevoel geeft. Maar kan waarschijnlijk morgen weer anders zijn. Ik weet het niet. Het blijft toch echt allemaal nog een hoop ‘eventueel’, ‘misschien’, ‘ik denk het’. Maar ook: als ik m’n heupen zachtjes kantel, dus van boven naar beneden, dan voel ik de balletjes rollen! Ook iets nieuws. Eerder moest ik echt als een idioot gaan trappelen met m’n benen, nu (of moet ik zeggen; vandaag) voel ik al iets als ik minimaal beweeg!

DAG 12

Ik heb geen rust in m’n lijf. Of eigenlijk geen rust in m’n hoofd. Ik ben wel gaan liggen met de Smartballs in, maar om een uurtje of 18:00 terwijl ik nog moet koken en ik kan alleen maar denken aan wat ik nog eigenlijk wil gaan doen ’s avonds. Of moet gaan doen. Ik denk dat dit voor mij persoonlijk toch wel de grootste confrontatie is van de #smartballchallenge; ik gun mezelf nooit écht rust. En dan ben ik daar weer chagrijnig van. Boos op mezelf. Onrustig. En dan is zo het cirkeltje weer rond. Wanneer ik m’n hoofd niet echt stil kan zetten, of me niet volledig kan focussen op m’n bekkenbodem of de Smartballs, dan merk ik dus geen flikker van die balletjes en dan lijkt het alsof ik weer op dag 0 sta. Na 10 minuten houd ik het voor gezien met het liggen op bed en ga ik koken. Wel met de balletjes nog even in. Dan voel ik tenminste wél dat de balletjes tikken.

Dit is een afbeelding van dag12

DAG 13

Ik weet gewoon zelf niet meer wanneer ik moet gaan oefenen. Wanneer ben ik het rustigst? Eigenlijk nooit dus. Ik ga maar weer gewoon liggen, ergens midden op de dag. Op zich gaat het allemaal wel okay eigenlijk. Het aanspannen van alle spieren (en dus spiergroepen in 3 keer) gaat steeds beter, al voel ik nog steeds geen afzonderlijke balletjes (denk ik) en ik kan ze vandaag ook geen enkele keer laten tikken. Maar dat aanspannen ging eigenlijk altijd al goed. Het ontspannen gaat niet meer in 1 keer, BAM, loslaten, maar ook steeds geleidelijker en gecontroleerder. Maar ik heb nog steeds niet het gevoel dat ik de boel écht onder controle heb. Wanneer ik ze eruit haal komt er wat urine mee. Wat??? Als ik ze eruit haal komt er wat urine mee! En ja, ik moest wel plassen voor m’n gevoel, maar NEE, dit was dus NIET mijn bedoeling. HOE DAN?? Wat een ellende! Ik ben nu bijna 14 dagen aan het oefenen en dan dit?? Dit heb ik nog nooit meegemaakt! Ik ben goddomme sextoy-tester, ik lig wel vaker ’s middags met dildo’s of toys tussen m’n benen en dan komt er ook nog urine mee als ik klaar ben!!! HOE DAN? Dit is helemaal niet motiverend!!!

Luna: Het wordt hier het Libelle-forum, maar ik had 15 minuten die ballen in, merk weinig, gewoon wel knijpen, tralalala, geen vooruitgang… na 15 minuten sta ik op… moet plassen… dus ik haal eerst die ballen eruit… inclusief gewoon wat urine, floeps… NOU! IK HEB DEZE CURSUS HEEL HARD NODIG! Dit is me echt nog nooit gebeurd… OUD LIJK!
Tess: Oohh… maar dat bekent toch gewoon dat je alles heel goed ontspannen had met het eruit halen??
Luna: Nou, laten we dat maar hopen dan, JESUS CHRISTUS!
Ruud: Hihi, ik ben het eens met Tess. Komt inderdaad omdat je erg ontspannen was.
Luna: Nou, dan houden we het daar maar op… zooooo relaxt dat ik pieste op m’n hand!!! HAHAHA! Wat een ellende. Hoe dan? Na seks ben ik ook ontspannen, maar niet meteen incontinent!
Ruud: Tijdens seks ben je ook niet persé ontspannen hè. Ik vermoed dat het ligt aan dat je je spieren misschien een beetje overbelast hebt. Of dat ze nog niet helemaal door hadden dat ze weer moesten aanspannen. Je blaas heeft ook een eigen sluitspier, dus het kan daar ook aan liggen.

Ik word hier moedeloos van.

DAG 14

Ook al is het beter om even een dagje, of misschien wel 2 dagen even helemaal niks te doen met de #smartballchallenge qua oefenen wil ik toch een keertje oefening 2 hebben gedaan deze week, ook al heb ik oefening 1 niet onder de knie en ook al heb ik misschien m’n bekkenbodemspier overbelast. De bedoeling van oefening 2; het losse balletje, dus de Smartball Uno inbrengen en dan helemaal naar boven trekken met je spieren. Geen enkel probleem!

Dit is een afbeelding van dag14

Ik kan het balletje zover naar binnen trekken dat er nog maar een klein stukje van het touwtje naar buiten piept. Maar dan? Dan is het de bedoeling dat ik ‘m door te ontspannen ook weer naar beneden laat gaan. En nee, dat gaat niet. Hahahahaha! Natuurlijk gaat dit niet! Ik kan ‘m wel laten tikken, maar hij verplaatst zich geen centimeter. Het lijkt wel of-ie bovenin helemaal vacuüm vastgezogen zit. Hahaha! Met dat aanspannen zit het wel goed hier! Ik ben 1 brok spanning! En nu zou ik misschien wel kunnen gaan ‘persen’, maar na mijn ongelukje van gisteren gaan we dat dus helemaal niet doen.

Luna: Ruuuuuuhuuuuud!!!!! Hoe doe je dat met die oefening 2, want ik heb ’t gevoel dat dat balletje dus muur- en muurvast zit, soortement van vacuüm bovenin, en als ik ‘m eruit wil, dan moet ik heel hard gaan persen en dan ben ik weer bang dat ik ga plassen.
Ruud: Het is niet de bedoeling dat je gaat persen, je moet het echt met je spieren doen. Probeer het anders eens staand. Na een tijdje zakt het balletje dan vanzelf naar beneden, omdat je spieren ontspannen. En het ontspannen, dat is waar het om gaat.

Oh. Lord. Have. Mercy. On. My. Muscles! Ik heb nog een lange weg te gaan. Want dat ontspannen, dat krijg ik dus niet voor elkaar. Niet opgeven en proberen te ontspannen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.