#SMARTBALLCHALLENGE DAG 0

Heb ik me ooit wel eens echt in de werking van geisha-balletjes, seksballetjes, vaginaballetjes, smartballs, pussyballs of kegelballetjes verdiept? Ik heb ze getest, ik heb ze gedragen, ik heb erover geschreven, maar ik heb me er nooit écht goed in verdiept. Ik heb ze ook nooit écht goed getest volgens mij. Ik heb ze ingebracht, ik heb ermee rondgewandeld, ik heb er boodschappen mee gedaan. En dat was dat. ‘Gewoon inbrengen, je PC-spieren aanspannen en als de balletjes er niet uitvallen, dan ben je goed bezig, zo lang mogelijk binnen houden’, was zo’n beetje alles wat ik erover te melden had. Oh, en dat je die oefeningen een paar keer per week moest doen en dat goed-getrainde PC-spieren belangrijk zijn voor intensere orgasmes én dat het voorkomt dat je incontinent wordt.

Dit is een afbeelding van smartball bekkenbodemspieren trainen

Nu klopt het dat goed-getrainde PC-spieren zorgen voor intensere orgasmes en dat goed-getrainde PC-spieren ervoor zorgen dat je de controle over je blaas houdt. Maar de weg daarna toe gaat niet op de manier die ik dacht. Het gaat niet alleen om het aanspannen van de spieren, maar juist ook om hoe goed je je spieren kunt ontspannen. Okay, ontspannen! Een dingetje waar niet alleen mijn PC-spieren een probleem mee hebben.

Ik sta nu op dag 0 in de #smartballchallenge. Ik ben een vrouw van 44 en heb nooit kinderen gekregen. Ik heb het idee dat ik eigenlijk wel goed-getrainde spieren heb. En ik heb ook het idee dat ik heel intense orgasmes kan hebben. Als je mij zo op de vrouw af zou vragen hoe het met m’n bekkenbodemspieren gesteld is zou ik antwoorden; “Ik heb echt wel sterke spieren! Als het moet kan ik mijn partner met die spieren tot een orgasme brengen als ik bovenop ‘m zit. Wat zeg ik? Ik kraak nog een walnoot met m’n spieren als het moet! En ik heb bijna dagelijks een orgasme, dat is ook hartstikke goed voor het trainen van die spieren!”

Maar ik herinner me een incident een paar jaar terug waarop ik in de woonkamer stond te touwtjespringen. Ik sprong als een jonge hinde met het touwtje en ik kon het touw ook nog gekruist voor me langs laten draaien, net als vroeger, maar ik had ook een moment last van urineverlies gehad. Het grote verval was voor m’n gevoel ingezet! In de jaren daarna sprong ik geen touwtje meer, maar verloor ik wel eens een paar druppeltjes urine bij een nies- of hoestbui. Geheel per ongeluk. Oeps! Aaaaarghhhh!! Het is nog niet zo erg dat ik met Tena’s aan de slag moet (of wil)! Maar toch!

Wat wel het laatste jaar een dingetje is geworden; ik zit waarschijnlijk in de overgang. Mijn moeder was 38 toen ze in de overgang kwam, haar moeder 42, dus ik ben wat dat betreft al laat. Ik ben nog steeds regelmatig ongesteld (maar zeer licht en maar 2 dagen), maar tijdens m’n menstruatie en de dagen daaromheen heb ik het gevoel dat het allemaal niet zo lekker zit met m’n blaas. Alsof m’n baarmoeder tegen m’n blaas drukt en ik hierdoor m’n plas minder goed kan ophouden. Ik heb het even ge-Google’t: ‘Tijdens de overgang kan ongewild urineverlies ontstaan. De oestrogeenproductie neemt dan af met ruim 80% waardoor onder meer de bekkenbodemspieren minder sterk worden.’ Ook: ‘In die fase van de cyclus (je menstruatie dus) is de vrouwelijke hormoonspiegel (het oestrogeengehalte) het laagst, waardoor de sluitspieren verslappen.’

Ik had hier vroeger dus nooit last van, maar het vaker moeten plassen of je urine niet goed op kunnen houden tijdens je menstruatie kan ook te maken hebben met het dragen van tampons of menstruatiecups: ‘Rond je menstruatie is je buik wat dikker. In de premenstruele fase houd je meestal vocht vast. Door de dikkere laag baarmoederslijmvlies is de baarmoeder iets vergroot en bijvoorbeeld een menstruatiecup of tampon nemen dan wat ruimte in. Dat alles geeft extra druk op de blaas en je urinebuis. Dit verklaart meteen waarom je aan het begin van je menstruatie meestal vaker moet plassen.’

Dit is een afbeelding van nina incontinent
Een foto van mijn hond Nina Hagen in een blog over Smartballs, bekkenbodemspieren en urineverlies??? Jazeker! Nina is sinds een jaar of 3 incontinent, dus die heeft het ook niet makkelijk! Nu krijgt ze 2 keer per dag een anti-incontinentiepilletje in een plakje leverworst en heeft nergens meer last van!

Goed! Het grote verval is dus echt begonnen! Of wat liever gezegd; mijn lichaam gaat een andere fase in. De menopauze. Mijn bekkenbodemspieren zijn dus eigenlijk niet zo goed als dat ik eigenlijk dacht en dat die bekkenbodemspieren niet meer zijn wat ze waren, dat ligt gewoon aan m’n leeftijd. De komende weken vind je hier op Climaximaal.nl, naast de gewone reviews van seksspeeltjes, mijn ervaringen met het trainen van mijn bekkenbodem middels de Smartballs van Fun Factory! Want the Lord knows I need it!

Ik ga me er de komende weken eens écht goed in verdiepen. Niet alleen lichamelijk door m’n kegel-oefeningen écht te doen en te blijven doen (VOLHOUDEN DAN NU EINDELIJK!!!!), maar ook door me wat meer in te lezen in het onderwerp! Het is misschien niet zo’n heel sexy onderwerp, maar wel een heel belangrijk onderwerp!

27 april beginnen Tess, Ruud en ik met de #smartballchallenge. Lees nog een keer het eerste artikel of kijk ons eerste vlog (die vind je ook in dit artikel): TRAIN JE BEKKENBODEM MET DE #SMARTBALLCHALLENGE! In dit artikel vind je ook alle linkjes naar ‘de goede balletjes om mee te trainen’! We vinden het heel leuk als je met ons meedoet!

 

maanzinshop

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Sandra schreef:

  O ja,…. touwtje springen, je helemaal jong (hip en happening) voelen en ondertussen een scheutje plas verliezen. Net als bij het sporten, je buikspieren aanspannen om een schop (op een kussen voor mijn buik) te incasseren en dan toch weer dat beetje urine verliezen
  Mijn oplossing was om gewoon niet meer touwtje te springen, geen schop oefeningen te doen, geen trampoline meer te springen en nooit meer voluit te niezen.
  Maar een challange om je spieren te trainen is een stuk beter dus ik doe mee! Drie weken, elke dag.
  Dat ik betere orgasmes krijg, dat telt misschien ook wel een beetje mee….

 2. Anne schreef:

  Nadat ik was bevallen, had ik af en toe last van urineverlies tijdens hoest of niesbuien. Ik heb verschillende mensen gevraagd hoe ik mijn bekkenbodemspieren het beste kon trainen en er is werkelijk niemand die daar een duidelijk antwoord op gaf, niet de gynaecoloog, niet de fysiotherapeut, niet de docent van Pilates die altijd vrolijk door de zaal riep “span je bekkenbodemspieren aan”. Ik heb in jullie vlog in een paar minuten meer geleerd van Ruud dan van al die specialisten bij elkaar. Ik doe mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.