SEXTOY REVIEW #330: ZINI SEED

Naam: Seed
Producent: Seed
Prijs: € 59,90
Waar te koop: Bol.com
Formaat: 110 x 19 x 34 millimeter
Materiaal: 100% siliconen en ABS-plastic
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Het verkooppraatje: ‘De pulse van de trilling maakt een geweldige harmonie met LED-verlichting. En het geeft u sensueel en romantisch plezier. Onthoudt uw favoriete kleur.’
Is dat ook zo: Ehm…
Score: 5

Ik had het merk Zini al lange tijd op m’n wishlist staan. J.T. mocht vorig jaar de Zini Dib Bang Bang-masturbator testen (MASTURBATOR REVIEW #304: ZINI DIB BANG BANG) en hij was daar zeer, zeer, zeer goed over te spreken (deze masturbator scoorde een 9.5)! Ik kreeg de Zini Seed opgestuurd; een clitoraal vibratortje uitgevoerd in chique goud en zwart! HOERA! Hieronder lees je m’n review!

De reden waarom ik graag een seksspeeltje van het Koreaanse merk Zini wilde testen is simpel; alles lijkt WOW! Superchique! Zo vanaf m’n beeldscherm zien de verpakkingen en de strakke, ietwat futuristisch vormgegeven speeltjes er echt allemachtig prachtig uit! Maar ja, over sommige speeltjes kun je zeggen; goh, hij doet het supergeil, maar het oog wil ook wat. En in het geval van superchique speeltjes (die er dus op het oog goed uitzien) kun je vaak zeggen; goh, maar de kut wil ook wat. Zini is een seksspeeltjesmerk dat al bestaat sinds 2009 en de Zini Seed is dus het eerste speeltje dat ik van ze mocht testen.

De verpakking van de Zini Seed

De Zini Seed komt in een prachtige (ik zal het woord prachtig nog vaker gebruiken ben ik bang) hard-kartonnen, vierkante doos. Op de doos staan de letters ZINI in zilver gedrukt en ik dacht even dat ik te maken had met het merk Zinzi (Zinzi is een sieradenmerk). Het doosje oogt dus nice, very nice. Er zit een papieren wikkel om de doos en als je die ervan afhaalt houd je dus een eh, zwarte doos over (je raadt het niet). Als je de deksel echter van de doos haalt gaat de rest van de doos op een heel bijzondere, prachtige manier open. Bovenin bevindt zich de ZIni Seed en als je de 2 helften openklapt vindt je een bakje met daarin een bewaarzakje, het USB-oplaadsnoertje, een kaartje waarmee je je Zini product kun registeren (voor de garantie) en de gebruiksaanwijzing. Echt PRACHTIG.

De vormgeving van de Zini Seed

Gezien de naam van de Zini Seed zou je denken met een ‘zaadje’ te maken te hebben qua vorm. En dan hebben we het niet over zaad in de zin van ‘spermacel’, maar zaad in de zin van eh, bloemenzaad. Denk ik dan. Ik vind het nogal gedurfd om de naam ‘Seed’ aan een seksspeeltje mee te geven, maar ja, wie ben ik? Nou, ik ben een vrouw die dus een heel andere naam aan dit speeltje in de vorm van een druppel gegeven zo hebben! Zoals bijvoorbeeld de Zini Drop, de Zini Eclips, de Zini Eye of de Zini Petal. Om maar wat te noemen. Want als je iets niet tussen je benen wil is het wel ‘seed’ toch? Of nou ja, laat maar.

De Zini Seed ziet er prachtig uit. Echt. Het topje en een gedeelte van de achterkant is bedekt met zacht-siliconen en de rest van de het speeltje bestaat uit goud ABS-plastic. Het is dan wel geen echt goud, maar alles oogt chique en voelt chique.

De knopjes van de Zini Seed

Ik vind de Zini Seed trouwens ook wel wat weg hebben van een kut. Of van een vulva. Of van de binnenkant van een vagina. Hoe je het ook wil noemen! En dan is het middelste knopje de clitoris! De Zini Seed had dus ook de Zini Cunt kunnen heten, al denk ik dat er dan helemaal geen een verkocht zou worden, maar toch. De Zini Seed heeft trouwens 3 knopjes.

En die knopjes, die werken op een vreselijk ingewikkelde manier. Ik kreeg de werking van de knopjes in ieder geval niet uitgevogeld tijdens het gebruik van de Zini Seed, maar ook de gebruiksaanwijzing bracht me weinig verheldering.

Op zich hoeft het niet heel moeilijk te zijn en je zou in principe ook alles kunnen onthouden wat er in de gebruiksaanwijzing staat, maar het is mij echt te ingewikkeld. Zo heeft de Zini Seed een speciale Turbo Up-mogelijkheid, maar die mogelijkheid, dus om van standje 1, meteen naar standje 5 te gaan qua trillingen, dat kan alleen als hij in de ‘Speed Mode’ zit en niet als hij in de ‘Pulse Mode’ zit. Je bereikt die Turbo Up als je het +-knopje dan 2 seconden ingedrukt houdt. Best handig overigens, als je het eenmaal doorhebt, maar ja, het duurt dus nogal om ’t eenmaal door te hebben, want intuïtief druk je dus tijdens het gebruik van de Zini Seed op het middelste knopje (het clitoris-knopje dus zeg maar). En met dat middelste knopje kom je in de ‘Pulse Mode’, oftewel de vibratie-patronen-modus. Maar als je per ongeluk (en dat gebeurt dus regelmatig, want intutief wil je steeds juist op dat knopje drukken) weer op dat knopje drukt, dan ga je weer uit de Pulse Mode. Oh! Bloody! Fucking! Hell! Te ingewikkeld allemaal!

Is er ook iets wél handig aan de knopjes?

Er zit een functie op de Zini Seed die ik onwijs-mega-super-allemachtig-prachtig vind! Namelijk! Als je (als de Zini Seed uitstaat) het middelste knopje 2 seconden ingedrukt houdt, dan zie je aan het kleurtje licht dat de Zini Seed geeft hoeveel batterij je nog over hebt en of je ‘m dus eventueel misschien moet opladen voordat je bezig gaat! SUPERHANDIG!

De trillingen van de Zini Seed

Mocht je het nog niet hebben gezien aan de vormgeving van de Zini Seed; het is dus de bedoeling dat je het topje van deze vibrator tegen je klit aanzet. Ideaal dus voor de zogeheten ‘pin point stimuilatle’. Nu is dit is waar ik zelf niet heel erg gek op ben. Ik wil zelf graag dat m’n klit, inclusief het gebied eromheen gestimuleerd wordt (als we het over vibrators hebben dan dus hè).

Nu zijn de trillingen op zich wel aardig. Zeker niet diep. Beetje middelmatig, maar wel richting het ‘buzzy’ gevoel toe. Niet heel erg mijn ding, maar dit is echt persoonlijk. Als je wel van ‘pin-point-stimulatie’ houdt, dan is de Zini Seed waarschijnlijk best leuk en best lekker… ware het niet dat je vingers helemaal GEVOELLOOS worden als je de Zini Seed langer dan 10 minuten vasthoudt. Het ABS-plastic geeft de trillingen dus ook heel goed door, dus mocht je er zin in hebben (NEE), dan kun je de Zini Seed ook andersom gebruiken.

WTF?? Synchronisatiepulse met sensuele verlichting?

OH. MY. GOD. Echt. Als ik nog geen epilepsie had, dan zou ik het krijgen van de Zini Seed. Als het je eenmaal gelukt is om de Zini Seed in de Pulse Mode te zetten, dan krijg je een bepaalde kleur te zien. En er zijn 10 kleuren en dus ook 10 verschillende ‘pulsen’, oftewel ‘vibratiepatronen’. Dus scrollen door de vibratiepatronen betekent dus ook scrollen door de kleurtjes. En nu ben ik gek op kleuren (oh, ik hou van mooie kleuren) (oh, ik hield ook best van Frank Govers) (en ik hou ook best van Robijn), maar de kleurtjes van deze Zini Seed maken me echt zenuwachtig.

Want… wat een geflikker voor m’n ogen. Flitsflitsflitsflits. Het idee van een LED-lichtje dat matcht met een bepaalde trilling is hartstikke leuk (dat zag ik al eerder bij de Splendor van Toyjoy; VIBRATOR REVIEW #294: SPLENDOR), maar in de praktijk van deze Zini Seed betekent het dat je dus niet te maken hebt met een steady LED-lichtje, maar met een knipknipknippperend LED-lichtje (hij knippert dus mee met de trillingen). En daar word je hartstikke zenuwachtig van! Ik zou ook best wel eens met de maker van dit speeltje in discussie willen over wat hij of zij nu precies bedoelt met SENSUELE verlichting, want wat er nu precies sensueel is aan een knipperend LED-licht? I don’t know! Nu kun je de Zini Seed gewoon onder de dekens houden, dan merk je trouwens niks van die sensuele verlichting. En dan merk je trouwens ook niks van het feit dat-ie een ietwat irritant trillend, snerpend geluid produceert.

Okay, okay, okay, het GOEDE van deze combinatie van trillingen met LED-lichtjes is dat je dus de kleur van je favoriete vibratiepatroon moet onthouden en niet een bepaald nummer, want dat gaat gegarandeerd mis, klik-technisch gezien. Hiervoor krijgt de Zini Seed een paar bonuspunten. Niet dat dat ‘m nog kan redden, maar toch.

Conclusie

De Zini Seed heeft alles in zich om een top-speeltje te zijn, de verpakking is TOP, de vormgeving is TOP, maar ze maken het mijns inziens daar bij Zini allemaal veel en veel te moeilijk qua knopjes en techniek en kleurtjes. Ga aandacht besteden aan de trillingen, dan word ik jullie grootste fan! Momenteel is de prachtige vormgeving mij te misleidend. Soms heb je te maken met een wolf in schaapskleren, maar als je het hebt over de Zini Seed mag je gerust spreken over een schaap in wolfskleren; je denkt met een awesome trilliende toy te maken te hebben, maar in werkelijkheid is het allemaal wat middelmatig gefoefel.

DE ZINI SEED IS HIER TE KOOP (€ 59,90) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Noor schreef:

  Wat een apart ding! Ook al staan de afmetingen erbij, fijn dat je toch ook even een foto plaatst waarop je hem vasthoudt. Maakt het, in elk geval voor mij, duidelijk hoe groot/klein ie precies is. Dat LED gebeuren had voor mij niet zo gehoeven. Bedankt weer voor de fijne, duidelijke review! :-)

 2. Marjan schreef:

  Ik vind het ook een apart ding, die verlichting had van mij ook niet zo gehoeven, daar zie ik toch niks van als ie op de juiste plek zit. Al is het misschien wel handiger om tegen je bedpartner te zeggen dat je standje lila wil dan dat je moet gaan uitleggen dat hij eerst 3 keer op knopje 1 moet drukken en dan 5 keer op knopje 2….

  maar prachtig is ie wel….. dat dan weer wel…. Dank je wel voor je uitgebreide review….

 3. J.T. schreef:

  goede naam “Seed”, zou een man bedacht kunnen hebben ;-)

 4. Iris schreef:

  Heb in ieder geval wel gelachen om je review :) en ik vind het dus echt het meest weghebben van een kut. En dat vind ik dan, misschien gek, weer minder aantrekkelijk.

 5. Laykam schreef:

  Hij ziet er wel mooi uit. En als die kleurtjes niet knipperde was dat ook mooi.
  De handleiding is een verschrikking!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.