VIBRATOR REVIEW #262: KUSHI BY IROHA+

Naam: Kushi
Producent: Iroha by Tenga
Prijs: € 130,-
Formaat: 22,5 centimeter lang x 3,6 centimeter breed
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: Met zijn uitdagende uiterlijk is Kushi geschikt om aan alle zijdes te gebruiken voor veelzijdig plezier en is hij ook leuk om in bad te gebruiken, want Kushi is volledig waterproof.’
Is dat ook zo? Ik heb er wel iets mee
Score: 8

iroha kushi

Het mannetje van Tenga mailde weer eens. Of ik misschien zin had om 1 van hun nieuwste speeltjes uit de Iroha+ lijn te testen. Maar natuurlijk! Tenga is een Japans merk dat vooral bekend is geworden door z’n masturbatoren (de Tenga Flip Hole masturbator is favoriet bij veel mannen), maar ze zijn (onder de naam Iroha, Iroha Mini en nu dus Iroha+) hard aan de weg aan het timmeren om ook goede (en vooral mooie) vrouwenspeeltjes te produceren. Hun nieuwste lijn, de Iroha+, bevat 3 verschillende clitorale vibrators en het was nogal moeilijk kiezen, want ze zien er alle 3 mooi uit, maar ik koos de Kushi.

De vormgeving van de Iroha+ collectie is prachtig

Ik kan het nergens lezen, maar volgens mij heeft Tenga zich voor deze allernieuwste Iroha+ collectie laten inspireren door de zee! Hun Kushi (die ik dus kreeg) lijkt op een schelp, de Yoru lijkt op een gestileerde walvis en de Tori op een, eh, anemoon?

iroha+

Echt! Ik vind ze alle drie prachtig! Mooie organische vormen en doordat ze ieder in een eigen hardplastic ‘kistje’ komen kunnen ze wat mij betreft zo in een museum staan. Het hardplastic kistje is overigens ook meteen het oplaadstationnetje en dat is aan de ene kant supermooi en bijzonder, maar aan de andere kant ook wat lastig, want… je moet dat doosje dus bewaren, maar… het USB-snoertje, inclusief de stekker, waarmee je ‘m op moet laden past niet bij het doosje. Dus puur esthetisch op je nachtkastje gezien is dit kistje WOW, maar puur praktisch is het niet. Dan is een zakje waarin je ook de oplader kwijt kunt een stuk handiger.

kushi by tenga iroha

Maar het oog wil ook wat, ik snap het, en ik heb 200 vibrators her en der verspreid door m’n kantoor en slaapkamer liggen, dus ik raak van alles kwijt (misschien heeft dit niet alleen te maken met het feit dat ik een toytester ben, maar ook met het feit dat ik gewoon ontzettend veel spullen heb en niks weg kan gooien) (ik ben gewoon slordig). Als je maar 1 of 2 (of 10) seksspeeltjes hebt (of je bent veel georganiseerder en netter dan ik), dan is het oplaadsysteem van de Kushi waarschijnlijk helemaal geen probleem en dan is de Kushi (of de Yoru of de Tori) inclusief het hardplastic kistje een sieraad voor je nachtkastje (ik meen dit)!

iroha-by-tenga-kushi-clitorale-vibrator

Zeker lastig schoonmaken, die ribbels?

Maar, mooi of niet, doet-ie het? Want daar gaat het om bij vibratoren! Ik herinner met ineens de Sky Alto, die prachtige vibrator die op een wolk lijkt, maar die me nog niet tot een orgasme zou kunnen krijgen al zou ik ‘m de hele dag tegen m’n klit houden (lees hier mijn review van die Sky Alto) . Daarnaast was die Sky Alto bijzonder ruk om te schoon te maken, want allerlei kiertjes tussen het siliconen en het gouden ABS-plastic. Kut dus. En ik geef meteen toe dat ik expres voor de Kushi uit de Iroha+-collectie heb gekozen, juist om al die ‘irritante’ ribbels. Dat kan ik dan lekker allemaal afzeiken in m’n review, dacht ik. Maar helaas voor mij (nou ja, helaas) valt er weinig af te zeiken op de Kushi. Want hij is niet alleen mooi, hij doet het ook nog eens prima en met dat schoonmaken valt het eigenlijk ontzettend mee (al zijn de andere 2 uit de Iroha+-collectie gemakkelijker schoon te maken uiteraard). Omdat de Kushi 100% waterproof is kun je ‘m gemakkelijk onder de kraan schoonmaken met wat zeep en je moet wel even wat extra aandacht aan eventuele ‘restjes’ tussen de ribbels geven, maar die spoelen er verbazingwekkend gemakkelijk af. De ribbels zijn namelijk niet star of hard, maar van soepel siliconen en ik denk dat dat het schoonmaken vergemakkelijkt (okay, je moet ‘m niet 3 weken vies naast je bed laten liggen, want dan heb je een borstel nodig, maar dat geldt voor elke vibrator).

kushi by tenga iroha +

De trillingen van de Iroha+ Kushi

De vibraties zijn nogal mwaaaaaaaah. Nogal middelmatig. Een zeventje. Of eigenlijk een zesje. Voor vrouwen zoals ik dan, die van een groot en diep vibrerend oppervlak houden zoals dat bij een wand vibrator het geval is. Deze Kushi is perfect voor een zogenaamde pinpoint-massage, waarbij je het puntje van de Kushi precies tegen je klit kan laten trillen. Ik hou hier zelf dus niet van, maar er zijn vrouwen waarvoor dit het wél helemaal is. De Kushi heeft 5 vibratiesnelheden (en met standje 4 en 5 kan ik ook tot een orgasme komen, maar dan wel met de zijkant van de Kushi tegen m’n klit en niet met dat puntje). Er zitten ook 2 vibratieritmes op, maar daar vond ik niet zo heel veel aan. Beetje saai.

iroha by tenga kushi

Conclusie

Komen we bij de prijs. Die valt nogal tegen. Ik vind € 99,95 eigenlijk teveel voor een clitorale vibrator. Want je kan er van alles over zeggen en hij kan er nog zo allemachtig prachtig uitzien, het blijft uiteindelijk een speeltje dat je tegen je klit moet zetten en dat het gewoon goed moet doen. Al doet-ie het best wel prima hoor (al hadden er wel wat vibratiepatronen bij gemogen). Vooral vrouwen die van een pinpoint-massage houden en willen dat er een strak vormgegeven product op hun nachtkastje staat zullen met de Kushi een prima én prachtige vibrator aanschaffen.

DE IROHA+ BY TENGA KUSHI IS HIER TE KOOP (€ 129,90) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Josje schreef:

  Oh! Wat een mooi ding is dat! Ben zelf ook meer van de power dus uiteindelijk niet mijn ding, maar… Mooi is hij zeker!
  Trouwens Luna… Wat zou ik graag eens een foto van die 200 sextoys bij elkaar willen zien! (maar daar is natuurlijk geen beginnen aan dat snap ik!)

 2. Marjan schreef:

  Wat een mooi apparaat, echt een sieraad op de bedrand…. Maar ik vind de prijs best hoog voor iets dat mooi ligt te wezen op je nachtkastje…..

 3. Michiel schreef:

  Wij zijn op zoek naar een clitorale vibrator die flink wat power heeft in de, zoals jij het noemt, pinpoint massage.
  Liefst in een lagere prijsklasse en met regelbare vibratie sterkte.
  Gebruiken nu een soort trilei. En zoeken een goed alternatief.
  Heb je hiervoor tips wellicht?

 4. Linda schreef:

  Mwa, een schelp…ik word er niet warm van als ik eerlijk ben.

 5. Ier schreef:

  Ik vind je beoordeling (7,5) nog mild gezien de prijs (!) en trilling. Ik word ook niet echt warm van een schelp. Dat doet me nog altijd denken aan dat grapje van die Vlaamse Philip (als ik mijn oor tegen het been van mijn vrouw houd, ruik je de zee) ;-)

 6. Nala schreef:

  Deze kan je dus zo mee naar het strand nemen haha.

 7. J.T. schreef:

  @josje.
  je moet het zien, dan is hij echt leuk:

  https://www.youtube.com/watch?v=tohOqUQ9v9c

 8. Edwin schreef:

  Wow gaaf design ! En je moet inderdaad professioneel fotograaf gaan worden Luna, je weet het goed te showen :)

 9. Marijke schreef:

  Hahaha een anemoon. Tori betekent ook ‘kip’ in het Japans, dat lijkt er meer op.

 10. Angélique schreef:

  Die kun je best op je nachtkastje laten liggen. Met deze vorm ligt het er niet zo dik bovenop dat het een speeltje is.

 11. Saskia schreef:

  In bad en de slaapkamer heel mooi. En niet echt opvallend voor de schoonmaakster. Kan gerust blijven liggen. Ik vraag mij nog steeds af wat zij vindt van onze ‘hobby’ speeltjes. Ze zal ze ongetwijfeld wel eens per ongeluk zijn tegen gekomen. Oeps…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.