SEKS TOY TEST #157: COUPLES VIBRATOR

Naam: Couples Vibrator
Producent: Selection XII
Prijs: € 39,95
Formaat: 235 mm x 62 mm
Batterijen/oplaadbaar: 2 AA-batterijen
Het verkooppraatje: ‘De eerste vibrator voor stellen, die geen onderbreking in de seks veroorzaakt en ook alleen door zowel mannen als vrouwen is te gebruiken.’
Is dat ook zo: Nee, niet echt
Score: 5

couples vibrator 2

Oooooh, ik voel me nu al schuldig over deze recensie, want ik wil heel erg graag kleine bedrijven in de seksindustrie helpen en stimuleren om vooral door te gaan met het ontwerpen van nieuwe, betere, geilere sekstoys en dat wil ik al helemaal als het ook nog eens kleine, Nederlandse bedrijven zijn, maar ik kreeg onlangs een mailtje van de man achter het bedrijf Dutch Faun Limited of ik zijn nieuwste seksspeeltje, de Couples Vibrator, wilde testen en ja, dat wilde ik wel, maar sorry, sorry, sorry, ik vind er nog steeds weinig aan.

Een paar jaar terug testte ik de Multi Vibe (mijn review vind je HIER). De Multi Vibe is de voorloper van de Couples Vibrator van Selection XII. De man achter dit speeltje schreef: ‘In het verleden heb jij ooit een product van mij getest en daar een mening over gegeven. Hij kwam in de categorie yukiyuki terecht. Dit was overigens ook de enige plek die hij toen verdiende. Zou je de moeite willen nemen om het eindproduct een keer te willen reviewen?’ Ten eerste schrok ik dus van het feit dat er een Nederlands bedrijf achter de Multi Vibe zat, want ik was niet zo heel erg mild in mijn review (al sta ik heus wel achter wat ik schrijf, maar ja, ik heb liever dat een Amerikaans bedrijf mijn teksten door de Google translate gooit natuurlijk, haha). Ten tweede was ik erg benieuwd naar de verbeteringen die de Multi Vibe had ondergaan. Daar kreeg ik meteen antwoord op: ‘Hij heeft niet alleen onder de sleeve een make-over gehad, maar ook de naam is veranderd. En hij word voortaan geleverd in een mooie verpakking. Daarnaast gaan de vingers nu echt open en dicht; kortom hij werkt zo als ik hem bedoeld had.’ Allright!

Nu moet ik toegeven; de Couples Vibrator is inderdaad verbeterd ten aanzien van zijn vorige versie. Hij ziet er nog precies hetzelfde uit (al was de Multi Vibe lila en is de Couples Vibrator paars), maar de vorm is nog bijna precies hetzelfde (de ‘vingers’ zijn ietsje langer en breder). Het materiaal (medische siliconen) is ook nog hetzelfde. Wat is er dan anders? De vingers zijn een stuk flexibeler en dit is absoluut een verbetering. De eerste versie had nogal harde vingers en dat voelde niet zo prettig. De eerste versie werkte op 3 batterijen (via een heel erg yukiyuki-jaren-70-systeem) en de nieuwste versie doet het op 2 batterijen en hoewel sekstoys op batterijen eigenlijk niet meer kunnen (oplaadbare speeltjes zijn toch echt een stuk handiger en milieuvriendelijker) is de manier hoe de AAA-batterijen erin gaan toch wel een stuk beter. De allergrootste verbetering is de aan- en uitknop. Bij de vorige versie zat het knopje op het handvat, onder de siliconen laag. En hoewel ik de Multi Vibe maar 1 of 2 keer heb gebruikt, is het siliconen daar beschadigd, omdat het gewoon yukiyuki-knopjes waren). De Couples Vibrator heeft een aan- en uitknop op de onderkant en dit werkt een stuk intuïtiever en beter.

couples vibrator

De Couples Vibrator is beter dan z’n voorganger

De Couples Vibrator is er dus zeker een stuk op vooruit gegaan. Waarom vind ik het dan nog steeds niks? Je moet de Couples Vibrator vasthouden tijdens de seks (dat is ook hun unique selling point: does not have to be worn or inserted). Misschien dat er vrouwen (of mannen) zijn die een We-Vibe heel vervelend vinden (want die moet je dus in je kutje inbrengen, zodat je je handen vrij hebt tijdens het vrijen), maar ik vind een We-Vibe een stuk prettiger dan deze Couples Vibrator en ik vind het helemaal niet erg om iets in te brengen (als het er maar weer uit kan). Een speeltje erbij pakken tijdens het neuken hoeft geen enkel probleem te zijn (even een vibrator tegen m’n klit of een dildo voor in lichaamsopeningen die nog vrij zij), maar de Couples Vibrator zit mij vooral in de weg, omdat ik van z’n trillingen weinig merk.

Hij trilt niet echt heel briljant

De trillingen van de Couples Vibrator lijken wel iets beter te zijn dan die van de vorige versie, maar ik kan dit niet echt goed voelen, want bij mijn vorige versie zit er een dingetje los, waardoor de trillingen sowieso heel snerpend zijn. Maar, hoewel de trillingen iets beter lijken, zijn ze sowieso niet heel goed. Niet diep en vooral niet diep genoeg om tot een orgasme te komen. Vergeleken met een Hitachi zijn de trillingen een lachertje (maar dat is bij elk speeltje, duh), maar ook vergeleken met de We-Vibe 2 of We-Vibe 3 (om over de trillingen van de We-Vibe 4 nog maar te zwijgen). De Couples Vibrator heeft overigens geen vibratiepatronen, alleen constante trillingen (die dus bij iedere druk op de knop een tandje harder gaan).

Als voorspel is de Couples Vibrator nog wel enigszins onderhoudend te noemen. Doordat de vingers flexibel zijn kun je nu wel gemakkelijk een stijve pik wat stimuleren (en dat is als voorspel best leuk, aldus de verkering). Voor het echte werk is de Couples Vibrator echter te flauwtjes.

Dus, sorry, sorry, sorry, Nederlands mannetje van Selection12! De Couples Vibrator is inderdaad verbeterd, maar het is geen speeltje dat ik er ooit nog bij pak als ik ga vrijen met de verkering. Daarvoor is de We-Vibe me te goed en leuk.

DE COUPLES VIBRATOR IS HIER TE KOOP (€ 39,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Leischa schreef:

    Jammer dat ie tegenviel. Maar HOE gebruik je m eigenlijk? Ik snap t model niet helemaal….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.