SEX TOY TEST #33: PICOBONG MAHANA, DUO VIBRATOR

Naam: Picobong Mahana
Producent: www.picobong.com
Prijs: € 49,95 
Formaat: 100 mm lang x 28 mm breed
Batterijen/oplaadbaar: 2 AAA-batterijtjes
Het verkooppraatje:‘Dubbele vibraties, meervoudig gebruik en eindeloos genot – De Picobong Mahana is voorzien van 2 vibrerende plezierpunten en een uniek design die veel mogelijkheden biedt aan degenen die hun fantasie op de vrije loop laten.’
Is dat ook zo: Nee! Nee! Nee! Of misschien is dat mijn fantasie die op de loop is.
Aantal punten: 4/10

Dit is een afbeelding van tumblr inline mhnif4nrna1qz4rgp

Ik schreef een week geleden over mijn favoriete seksspeeltje ooit. De We-Vibe. En gelukkig is het niet alleen mijn favoriete seksspeeltje, maar ook die van de verkering. Maar met ons ook heel veel andere mensen, want de We-Vibe heeft diverse prijzen gewonnen (want ja, er worden prijzen uitgereikt aan de beste, leukste, innovatiefste seksspeeltjes ter wereld). Zo won de We-Vibe tijdens de AVN Awards de prijs Best Sex Toy for Couples. Nu vraag ik me af of die categorie er altijd al is geweest, of dat die speciaal in het leven is geroepen voor de We-Vibe, want de We Vibe is eigenlijk het énige speeltje voor stelletjes (ja, je kan natuurlijk elk speeltje samen gebruiken, maar de We Vibe is voor allebei net zo lekker).

Nu is de vormgeving (en dus het gebruik) van de We-Vibe redelijk uniek en de We Vibe was en is een enorm goed verkocht speeltje. En iets wat goed is moet gekopieerd worden! Althans, dat hebben ze gedacht bij Picobong. En het moest niet alleen enigszins gekopieerd worden, het moest ook nog veel goedkoper! Want Picobong is de goedkopere lijn van LELO (en LELO maakt goede seksspeeltjes, maar ook dure seksspeeltjes).

Deze Picobong Mahana is qua idee dus totaal gejat van de We-Vibe maar de Picobong Mahana is een stuk goedkoper.

picobong mahana 2

De Picobong Mahana zit niet zo lekker

Het ene gedeelte stop je in je kutje en het andere gedeelte zit tussen je schaamlippen. Dit is iets wat bij de We-Vibe ontzettend lekker voelt, maar de Mahana zit bij mij gewoon niet lekker. Het zou flexibel moeten zijn, maar het zit juist heel strak en als je je spieren aanspant, dan duw je het hele speeltje er gemakkelijk uit en dat kan niet de bedoeling zijn. Ook ben ik bang dat ik het hardplastic tussenstuk breek als ik ‘m buig, maar laat ik het even over het enige pluspuntje van deze Mahana hebben, dan kan ik ‘m daarna even lekker afzeiken; de Mahana is groter dan de We Vibe, dus als je ‘m draagt en je krijgt ook nog eens een stijve pik in je, ja, dan ben je dus extra gevuld. Bij de We Vibe is dit ook erg lekker, maar bij de Mahana extra lekker (je moet wel van extra gevuld houden natuurlijk). Neuken is trouwens een stuk minder lekker voor hem; er zit een soort randje tussen het hardplastic gedeelte en het siliconen gedeelte. Ga daar maar eens met je eikel overheen. Of doe eigenlijk maar niet, want het is geen aanrader.
image

OMG! Je verzint dit niet!!!

De AAA-batterijen van de Mahana zitten in het siliconen gedeelte (en de We Vibe is oplaadbaar, dus geen gekloot met batterijtjes). Er zit dus een batterij in elk uiteinde en nu komt het bizarrre; je bedient de trillingen van dit speeltje door op het +knopje of -knopje op die uiteinden te drukken. Maar hoe kan ik in Godsnaam op een knopje drukken als een speeltje IN m’n kutje zit!?? Onmogelijk! De bediening van de allereerste We Vibe was ook nogal onhandig, maar dat probleem hebben ze opgelost met de We Vibe 2 (het aan- en uitknopje is gemakkelijk te vinden) en de We Vibe 3 is zelf op afstand bestuurbaar (helemaal top).
En dat randje, waar een man dus met z’n eikel overheen ‘schuurt’ dat is ook nogal moeilijk schoon te maken (je moet ‘m uit elkaar draaien dus). Kortom, een seksspeeltje wat ik niemand kan aanraden. Dus… vergeet de Picobong Mahana en ga voor een We Vibe (1, 2 of 3).

DE WE VIBE 2 & 3 ZIJN HIER TE KOOP »

DE PICOBONG MAHANA IS HIER TE KOOP (€ 49,95) »

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. margot schreef:

  Ik heb hiermee een jaar geleden een grote miskoop gedaan , maar heb vandaag toch een ontdekking gedaan en n hier even te checken wordt het hier dus ook niet besproken ( oef voel ik mij al wat minder dom ! De picobong kanje niet alleen traploos gebruiken maar er zitten ook verschillende trilpatronen op ! En ik heb dat op zo een 16 maanden nooit ontdekt ! Ik gebruikte hem ook amper maar kom :)

  • Luna schreef:

   Hahaha! Ja, ik heb ‘m niet eens heel goed getest, want ik vond het zo’n onding! Dan ga ik niet lopen stunten! Maar… is-ie met die trilpatronen iets beter te hebben? Voor solo-gebruik?

   • margot schreef:

    Hij is al ietwat interessanter ja maar ik heb toch liever ietsdat ik niet in een beweging kan kapotbreken! En het blijft noch mossellen nog vis ( wordt die uitdrukking wel in nederland gebruikt ?) Je kan beter een gewone tarzan of we vibe kopen! Dan heb je tenminste iets dat 100% zijn werk doet ! Had ik je site maar eerder ontdekt :)

 1. 2 juli 2013

  […] in de verte lijkt-ie ook qua gevoel een heel klein beetje op de We-Vibe, maar hun Picobong Mahana (#365SEXTOYS #33) (Picobong is de low budget-afdeling van LELO) is werkelijk waar een miskleun van een seksspeeltje […]

 2. 1 juni 2018

  […] lang geleden dat ik iets van het merk Picobong testte (om precies te zijn 5,5 jaar geleden) (OMG) (SEX TOY REVIEW #33: PICOBONG MAHANA) (die is me overigens niet goed bevallen). Ik kreeg de Picobong Moka G-Vibe van het meisje van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.