SEX TOY REVIEW #200: LELO HULA BEADS

Naam: Hula Beads
Producent: LELO
Prijs: € 119,90
Formaat staaf: 98 x 38 x 37 mm
Waar te koop: Bol.com
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar (Hula Beads) en 2 x AAA-batterij (afstandsbediening)
Het verkooppraatje: ‘Hula Beads zijn ’s werelds eerste op afstand bestuurbare genotsballetjes die roteren en vibreren tegelijk.’
Is dat ook zo? Mijn kutje is confused
Score: 5/10

lelo hula beads 1

Ik kreeg de LELO Hula Beads toegestuurd (waarvoor uiteraard mijn grote dank) in ruil voor een eerlijke review! De Hulo beads is een speeltje dat door LELO zelf, eind vorig jaar, met grote bombarie gepresenteerd (zoals eigenlijk al hun nieuwste speeltjes). De LELO Hula Beads zijn ’s werelds eerste vibrerende én roterende vaginaballetjes en daar zijn ze bij LELO nogal trots op. Ik ben er zelf een beetje van in de war.

De Hula Beads zien eruit zoals je van een LELO-product mag verwachten; sexy, strak en vooral; gemaakt van superzacht siliconen dat heerlijk aanvoelt. Wat dat betreft zijn en blijven ze bij LELO goed bezig; hun verpakkingen, hun materialen; er zijn weinig sekstoy-bedrijven die daar aan kunnen tippen. Dus… niets dan lof voor dat. Maar ja, een oud-Hollandsch spreekwoord luidt; ‘Van een mooi bord kun je niet eten.’ En hetzelfde geldt voor deze Hula Beads; van een mooi seksspeeltje kun je nog geen orgasme krijgen.

Dat roteren is eigenlijk best lekker

De vorm van de LELO Hula Beads kan ik het beste omschrijven als 2 aan elkaar gesmolten bollen. Het bovenste bolletje is 3,2 cm in doorsnede, het onderste bolletje 3,6 cm. Het bovenste bolletje roteert en het onderste bolletje vibreert (maar die vibraties voel je ook in het bovenste bolletje). Je kan de Hula Beads gebruiken zonder de afstandsbediening, maar hé, het knopje van de Hula Beads zit… je raadt het nooit… op de Hula Beads zelf en als je die dus ingebracht hebt, dan… je raadt het echt niet… KAN JE ER DUS NIET BIJ!!! Dus… als je de Hula Beads wil gebruiken zonder de afstandsbediening, dan zul je ‘m vooral als clitorisstimulator gebruiken. En nu moet ik eerlijk toegeven; het is erg lekker om het roterende bolletje tegen je klit en tussen je schaamlippen te laten bewegen. Ik vind het wel jammer dat dit roteren niet harder of sneller kan (er zit dus maar 1 rotatiestandje op), maar toch; de beweging (toch een soort befgevoel, zeker als je flink wat glijmiddel gebruikt) is beter en sterker dan die van de LELO Ora. Je kunt de LELO Hula Beads overigens niet alleen laten roteren of alleen laten vibreren. Als je ‘m aanzet, gaat hij meteen roteren en vibreren op standje 1 en met de knop (er is dus maar 1 knop) scroll je door de 8 vibratiepatronen heen. Houd je die knop 3 seconden lang ingedrukt dan gaat hij uit.

lelo hula beads 3

Gekietel tegen je G-spot

Tot zover het goede nieuws, want de Hula Beads zijn er dus eigenlijk speciaal voor het stimuleren van je G-spot. Let op het promotiepraatje: ‘Voor het leveren van volledig nieuwe sensaties, plaats alleen het roterende balletje zachtjes binnenin, en laat krachtige vibraties gevoeld worden rond de ultra-gevoelige schaamlippen tot aan de clitoris.’ Ehm? Ik weet niet hoe andere vrouwen anatomisch in elkaar zitten, maar als je alleen het roterende balletje inbrengt (dus tegen je G-spot), dan krijg ik het vibrerende balletje dus echt niet tegen m’n klit aan hoor. Fysiek totaal onmogelijk. Het is overigens best wel opwindend om het roterende bolletje tegen je G-spot aan te voelen, maar het blijft een beetje bij gekietel. Het is een beetje stilte voor de storm, alleen die storm gaat niet komen, want de Hula Beads leveren een steady briesje.

De LELO Hula Beads zitten niet zo lekker

Maar dan! Als je de Hula Beads helemaal inbrengt, dan kun je ‘m dus bedienen middels de afstandsbediening. Hartstikke leuk bedacht, maar het bovenste bolletje draait dan op een heel vage manier tegen m’n baarmoeder aan (lijkt het) en ik vind dat helemaal geen prettig gevoel. Het is niet pijnlijk, maar een beetje misselijkmakend. Een beetje alsof je bij je huisarts ligt voor een uitstrijkje. NIET GEIL! Ik wil de Hula Beads dus zeker niet volledig in me, het zit gewoon niet lekker, niet goed (en je kan de rotaties dus niet uitzetten, zodat je ‘m eventueel als trillend speeltje zou kunnen gebruiken). Je zou ermee moeten kunnen lopen en ik heb het geprobeerd, maar ik kreeg de Hula Beads op geen enkele manier in een aangename positie gemanoeuvreerd (voor de dames onder ons; het gevoel alsof je je tampon niet helemaal goed hebt ingebracht). Zitten met de Hula Beads was helemaal onaangenaam (voor de dames onder ons; stel je zitten met een niet-goed-ingebrachte tampon maar even voor). Oh, en voor iedereen; de Hula Beads geven je het gevoel dat je met een niet-goed-ingebrachte-vibrerende-en-roterende-maxi-tampon in je kut zit!!!!

lelo hula beads

De SenseMotion doet het niet zo goed

Ik ben dus niet zo heel erg te spreken over de Hula Beads. En dan heb ik het nog niet eens over de afstandsbediening gehad. Want (en dat kan aan mij liggen) (maar waarschijnlijk niet) die is gewoon veel en veel te ingewikkeld. En ik heb echt m’n best gedaan om er wijs uit te worden hoor, maar er zijn gewoon teveel knopjes en teveel verschillende modes, waardoor je, als je ermee bezig bent, vanzelf een keer per ongeluk op het verkeerde knopje duwt en dan weet je dus niet meer waar je bent en waar je eigenlijk mee bezig bent. FRUSTRATIE! Maar ik zal het even kort uitleggen; er zijn dus 3 verschillende modes waarmee je de Hula Beads kunt besturen. Je scrollt tussen de diverse modes middels het middelste knopje op de afstandsbediening. Als de afstandsbediening in mode 1 staat kun je de Hula Beads besturen door de +-knop en de –knop. Mode 2 en Mode 3 zijn de SenseMotion-modes. Als de afstandsbediening in 1 van deze modes staat, dan moet je dus shaken of draaien (of in ieder geval bewegen) met de afstandsbediening om de Hula Beads harder of zachter te laten trillen. En dat is heel leuk bedacht, maar in de praktijk werkt dit gewoon kut (zeker als de nieuwigheid er na 5 minuten af is). “Moet ik hier nou de hele tijd naast het bed blijven staan?”, vroeg mijn echtgenoot, want staand werkte de afstandsbediening beter dan liggend. Het schudden werkte de ene keer wel en de andere keer niet. En de Hula Beads leken wel een eigen leven te leiden en random wat te trillen van hard naar zacht. “Je kan ‘m beter aan iemand van de fanfare meegeven”, opperde hij daarna. Heel goed idee, maar de afstandsbediening doet het maar tot maximaal 12 meter.

lelo hula beads 2

Kortom. Vergeet de afstandsbediening. En vergeet dat je de Hula Beads in z’n totaliteit in je kutje kunt dragen. Pak een flinke dot glijmiddel en laat de Hula Beads zachtjes roteren en vibreren tegen je klit en denk er ondertussen vooral niet aan dat dit speeltje je € 119,90 (!) heeft gekost. Zo na een uurtje ben je dan ongeveer wel opgewarmd genoeg om aan het echte werk te beginnen.

DE LELO HULA BEADS ZIJN HIER TE KOOP (€ 119,90) >>

 

Zoek je goede vaginaballetjes? De LELO Luna Beads zijn wél GE-WEL-DIG en kosten slechts € 39,90! Deze kun je ‘de hele dag’ dragen, zijn een goede Kegel-oefening en geil als voorspel. De LELO Luna Beads zijn hier te koop.

Zoek je een vibrerend speeltje dat je wél helemaal in kunt brengen zonder dat het pijn doet? Denk dan aan de LELO Lyla! Die kost € 99,90 en werkt met dezelfde SenseMotion als de Lelo Hula Beads (er schijnen vrouwen te bestaan die wel helemaal jippie-ja-jee te spreken zijn over deze techniek (ik niet dus)).

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Gina schreef:

  Ze zijn nog steeds de weg kwijt bij Lelo! Wanneer maken ze weer (bewegende) speeltjes die wel fijn zijn?

 2. mickey schreef:

  Hmmm….lastig. Ik merk bij mezelf dat het “lekkere plekje” in me, wat dieper zit dan bij de meeste vrouwen. Ik denk dus dat dit voor mij wel een leuk speeltje zou zijn. Maar als de bediening zo klote is en dat voor bijna 120 euro dan pas ik, nee sterker nog, dat ren ik dit ding voorbij. Jammer dat het de zoveelste “net niet” is van Lelo.

 3. Marjan schreef:

  Jammer dat dit net-niet speeltje dan weer 120 euro moet kosten. Het lijkt wel of de nieuwere speeltjes steeds duurder en duurder worden, terwijl er toch genoeg leuks te maken valt voor een schappelijkere prijs?

  De fanfare… *grinnik* als beelddenker zie ik dan die fanfare maar rond je bed rondjes lopen om binnen die 12 meter te blijven…

  xx

 4. Jojo schreef:

  Ik ben benieuwd naar de Lelo Ina en Mona Wave, kijken of die wel waarmaken wat ze beweren. Kijk uit naar de review!

 5. Eloise Potter schreef:

  Hi

  We have large stocks in hand sanitizers and n95 masks directly from our factory in U.S.A.

  Order here https://screenshot.photos/ordern95masks

  Greetings

  “Sent from my Android Phone”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.