HET BELANG VAN VEILIGE, METALEN SEXTOYS

UPDATE 27/10/2020: De Njoy Pure Wand is gewoon weer te koop! HIEP HIEP HOERA! Wil jij deze dildo, die ik écht de beste dildo ter wereld vind kopen? Doe dat dan bij Easytoys.nl, een online seksshop die ik vertrouw en waar ik graag mee samenwerk!! Je koopt ‘m: HIER!

Dit wordt geen review, maar toch ook weer wel. Het gaat over het belang van veilige, metalen sextoys (voornamelijk dildo’s, maar alles wat ik schrijf is ook van toepassing op metalen buttpluggen). Dit belang was ik zelf ook even uit het oog verloren en daardoor heb ik met een gevaarlijke, schilferende metalen sextoy gespeeld (en misschien heb ik dus wel metalen schilfers in m’n vagina gekregen) (OMG). Ik kreeg een ‘RVS gebogen, metalen dildo’ (op m’n eigen verzoek) van Euphoria-erotiek.nl, maar zij hebben ‘m (nadat ik ze vertelde over m’n ervaringen) inmiddels uit de shop verwijderd (HOERA)! Hieronder lees je o.a. over m’n ervaring met deze toy die fucking amazing voelde, maar ook best wel fucking dangerous is.

De corona-crisis heeft een groot effect gehad (en heeft ’t eigenlijk nog steeds) op de verkoop van mijn favoriete dildo; de Njoy Pure Wand (REVIEW #333: NJOY – PURE WAND: DE BESTE DILDO TER WERELD). Deze sextoy was maanden niet of nauwelijks te koop (in ieder geval niet in Europa) en dat terwijl de hele wereld ontzettend zat te wachten om deze briljante toy in huis te halen, want zo’n lockdown heeft seksueel gezien een hoop bij mensen los gemaakt! Als je niet meer naar de kroeg of club kan, ja, dan ga je je geld uitgeven aan goede sekstoys! Logisch!

Dit is een afbeelding van fake njoy pure wand and real metalen sextoys
Hier liggen 2 nepperts en 1 echte Njoy Pure Wand! Zoals je ziet is het verschil amper te zien!

Als de Njoy Pure Wand uitverkocht is, wat dan?

De Njoy Pure Wand was dus nergens meer te koop. Geruchten deden de ronde dat ze zelfs failliet zouden zijn (maar dit is dus halllleeeeluuuuja niet waar). Maar wat doe je als de Njoy Pure Wand niet te koop is en je toch behoefte hebt aan een goed stuk staal tussen je benen? Mijn antwoord is nu: ‘Dan wacht je maar tot de Njoy Pure Wand weer wél te koop is.’

Maar een paar maanden terug was ik in lichte paniek. De Njoy niet meer te koop? Waar moeten al m’n verkooplinkjes naartoe dan? Dit is mijn favoriete toy! Ik loop verkopen mis! Ik zit als ZZP-er met een ZZP-ende partner ook in crisis! Help! Geld-stress! Wat nu? Paniek!! Ik zag dat Euphoria-erotiek.nl een oplossing had gevonden in de vorm van de ‘RVS gebogen dildo’; een sextoy die ze zelf omschreven als: ‘Het merkloze en wat dikkere en zwaardere broertje van de NJoy Pure Wand.’ Ik vroeg of ik ‘m mocht testen. En dat mocht.

Dit is een afbeelding van rvs gebogen dildo

De RVS gebogen dildo

De RVS gebogen dildo is verpakt in een lelijk zwart beauty-case-achtig doosje waarbij mijn eerste gedachte was; oh, dit komt uit China, dit is 1 van die nepperts die je ook via AliExpress kunt kopen voor zo’n 20 euro, inclusief verzendkosten. Maar hé, een sextoy-tester moet wat en ik gooide al m’n principes overboard om deze RVS gebogen dildo, die dus een slagje groter is dan het origineel toch te testen. Hij zag er goed uit en… bigger is better!!!! En als iets wordt aangeprezen als RVS, sja, dan geloof ik dat, al had ik, gezien de verpakking, echt wel m’n twijfels.

En hoe voelde die grote metalen dildo?

Ik had mijn hele review voor deze ‘RVS gebogen dildo’ al klaar en dat zou een ‘gewone review’ worden. Een review waarin ik zou schrijven dat je echt voor the real deal moet gaan, maar dat deze neppert, dit iets grotere exemplaar, toch eigenlijk ook wel heel erg goed was.

Afgezien van het in- en uitbrengen voelde ik niet heel erg veel verschil tussen de Njoy Pure Wand en deze RVS gebogen dildo. Je voelt als je ze achter elkaar gebruikt heus wel dat de ene groter is, maar voor het geile, OMG-wat-is-dit-lekker-gevoel maakt het eigenlijk geen verschil. Alle 2 gaven ze me heerlijke, zachte, zalige, glijdende orgasmes. Allebei waren ze fucking amazing!

Dit is een afbeelding van njoy pure wand real and fake metalen sextoys metalen dildo

M’n review was dus al klaar, de toy kreeg een 9, want sja, goed is nu eenmaal goed en goedkoop is nu eenmaal goedkoper, maar het bleef een nepper, dus geen 10.

Toen wilde ik foto’s gaan maken.

Er zat een gaatje in de metalen dildo!!!!

Ik poetste de metalen dildo eens op en ik bekeek ‘m eens van dichtbij. WTF! ER ZAT EEN GAATJE IN DE DILDO!! EEN GAATJE! Er was een schilfertje af. En toen ik nog beter keek zag ik dat er in de rest van de dildo ook op diverse plekken kleine gaatjes zaten. Die waren me nog niet eerder opgevallen! Zaten die er al voordat ik de toy gebruikte? Zijn die schilfertjes eraf gevallen tijdens het gebruik? Heb ik metalen schilfertjes in m’n kut gekregen???

OOOOH MY GOD! Ik voelde me ineens niet lekker worden! Loodvergiftiging! Metaalallergie! Ik ben m’n hele leven al allergisch voor sommige metalen, wat zou het effect hiervan zijn op de vochthuishouding van mijn vagina!!!???? Ik werd een beetje misselijk! Had ik nou jeuk? Paniek! WTF!!!

Dit is een afbeelding van metalen sextoys met schilfertjes
Het is echt heel moeilijk om de minuscule gaatjes en schilfertje op de foto te krijgen en dat heb ik dan ook maar niet (voor jullie) gedaan. Ik heb uiteraard wel foto’s gestuurd naar de shop en die heeft ze doorgestuurd naar de groothandel. Ik heb helaas geen macro-lens, maar bij de bovenste toy daar zie je in de bol 3 kleine gaatjes zitten. Ik heb al eerder (jaren terug) een nep-Njoy gehad en tijden gedacht dat ik met een echte te maken had (ja, ook sextoy-experts weten niet (meteen) alles). Bij die toy zag ik ook pas later dat er een schilfertje af was (maar toen had ik gelukkig zelf al een echt exemplaar gekocht) (mijn Njoy Pure Wand is trouwens 1 van de weinige toys die ik zelf heb betaald).

Maar waar als het geen RVS is, wat dan?

Ik nam contact op met Euphoria-erotiek.nl om te vragen wat zij hiervan vonden. Vonden ze stom en kut en klote (en heel zielig voor mij, want toch wel gevalletje PTSS hoor, metalen schilfertjes in je vagina) en ze hebben contact met de groothandel opgenomen. De groothandel zei in eerste instantie dat het materiaal toch echt RVS was, maar uiteindelijk werd het ‘een metaal met een laagje chroom’.

Euphoria-erotiek.nl heeft de ‘RVS gebogen dildo’, die dus niet van RVS gemaakt is, inmiddels uit de shop gehaald. Gelukkig. Want; safety first! Waar deze dildo dan wel precies van gemaakt is, dat zullen we waarschijnlijk nooit weten. Wat ik wel weet; het is een onveilige, onhygiënische dildo. Een dildo die niet, NEVER, thuishoort in je lichaam.

Een keer trek je de conclusie
Goedkope, veilige, metalen sextoys zijn een illusie
Goedkope, veilige, metalen sextoys zijn een droom
Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom

Kopiëren, how low can you go?

Er is momenteel ook een Nederlandse site die ik niet specifiek ga noemen en waar ik ook zeker niet naar ga linken (maar hun naam lijkt verdomde veel op die van Njoy zelf) die nep Njoy Pure Wands verkoopt. En deze toys lijken niet alleen 1 op 1, neen, ze hebben zelfs de naam ‘NJOY’ in de toy gestanst, zodat het helemaal lijkt alsof je met een échte Njoy Pure Wand te maken hebt. Dus de toy lijkt 1 op 1, het logo zit in de toy gestanst én de naam van het bedrijf heeft ook de naam ‘njoy’ in zich, Jesus, wat een misleiding!

Dit is een afbeelding van nep njoy pure wand
WAT ERG DIT!!!  

Hoeveel mensen zullen hier wel niet intrappen en uiteindelijk met een gevaarlijke toy in hun handen zitten? Want ik weet bijna zeker dat deze toys niet van 100% RVS gemaakt zijn. Op de site van deze klootzakken wordt deze nep-Njoy voor € 75,- verkocht, maar dit bedrijf verkoopt ook op Bol.com en dan vragen ze gewoon de hoofdprijs, namelijk € 145,-, voor een nep-exemplaar. Wees gewaarschuwd.

Dit is een afbeelding van nep njoy pure wand op bol
Ik heb de naam van de shop even onherkenbaar gemaakt, maar op deze manier wordt dus een nep-Njoy op Bol.com verkocht. Voor de hoofdprijs. Je vindt ‘m als je zoekt op ‘NJOY’ en dat in combinatie met de naam van de shop lijkt het alsof je bij de écht Njoy-winkel iets bestelt. BASTARDS!

Hoe herken je een échte, originele Njoy Pure Wand?

Dit is een afbeelding van doosje van de njoy pure wand
Een echte, originele Njoy Pure Wand komt in een zwart doosje met op het doosje de letters ‘NJOY’ gedrukt in zilveren letters. Als je het doosje openmaakt zie je de Njoy liggen op een bedje van roze satijn.

Dit is een afbeelding van tekening van njoy pure wand
Een échte Njoy Pure Wand is gemaakt van 316 (medical grade) roestvrij staal en heeft zeer specifieke afmetingen.

Dit is een afbeelding van the real deal metalen sextoy dildo njoy pure wand
In het midden van de toy, op z’n buik (!) zijn de letters ‘njoy’ gegraveerd (in onderkast-letters).

Koop alsjeblieft alleen veilige, metalen toys

Let gewoon écht heel goed op wat je koopt. Voor metalen toys geldt hetzelfde als voor eigenlijk alle andere sextoys; er zijn geen wetten, er zijn geen regels. Een merk mag roepen dat een metalen sextoy van 100% RVS is, terwijl dat het niet zo is. En dat is heel erg verwarrend. Voor mij. Voor jou. Voor iedereen.

Dit is een afbeelding van sextoy tester met 3 metalen sextoys

Koop daarom sowieso nooit seksspeeltjes via AliExpress, hoe verleidelijk de prijzen ook zijn. De metalen toys die ze daar verkopen zijn vaak gemaakt van ‘een metaal’ met een laagje chroom. Ze zijn NIET bodysafe! De gaatjes zorgen ervoor dat deze metalen sextoys poreus zijn (en dus nooit goed schoon te maken) om over eventuele schilfertjes op plekken waar je geen metalen schilfertjes wil nog maar te zwijgen. Je ziet geen verschil tussen een RVS toy en een toy met een laagje chroom, maar het kan (dus hoeft niet) dat een verchroomde toy wat ‘metalig’ ruikt.

Eigenlijk de enige merken die ik vertrouw en die metalen toys verkopen; Njoy en Le Wand.

Conclusie

Wil jij een Njoy Pure Wand? Koop dan een échte Njoy Pure Wand! Laat je niet afleiden door copycats, goedkopere exemplaren, iets grotere exemplaren, exemplaren die zeggen precies hetzelfde te doen. De Njoy Pure Wand is duur, absoluut, maar hij is het waard! Hij is perfect en gaat je leven lang mee. Kun je ‘m niet betalen? Dan heb je pech! Dan spaar je maar een jaar door elke dag 50 cent in een potje te doen. Of je start een crowd funding, net als ik een paar jaar geleden gedaan heb om de Njoy Eleven te kunnen kopen (NJOY ELEVEN – DILDO REVIEW #453). Dit artikel is ook meteen een note to self; vertrouw altijd op je gut feeling!!! En laat je niet afleiden van je eigen missie. Mijn missie is het om de mensen, de wereld, the universe, kennis te laten maken met toffe, goede, geile en vooral veilige sextoys!

DE ORIGINELE NJOY PURE WAND KOOP JE HIER (€ 149,90) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Bob Walberg schreef:

  Gebeurd toch heel vaak, en niet alleen in de Sexindustrie, zelfs bij doe het zelf zaken worden artikelen verkocht als zijnde RVS maar dan gaat het vaak om gegalvaniseerd materiaal, en inderdaad als er dan maar een klein krasje of gaatje in zit dan gaat het hele zooitje roesten en… afbladeren en dat is natuurlijk bij een Dildo helemaal al niet prettig. Als bij RVS door een klap (Als je de Njoy in de wasbak laat vallen) dan gaat het onderliggende deel opnieuw een deklaagje aanmaken. Bij gegalvaniseerd zit je meteen op ijzer en dat gaat roesten.

  • Luna schreef:

   Maar is toch klote! Nou ja, net zo klote als al die toys die verkocht worden als ‘100% siliconen’ natuurlijk, maar bweeeeeeghhhh! Ik had me eigenlijk hier nog nooit echt goed in verdiept… ik vind het STOM!

 2. Bob Walberg schreef:

  Precies, en ook bij die Siliconen.. denk niet eens dat het opzet is, maar zij weten ook gewoon niet waar ze het over hebben, en dat geld niet alleen voor de sexindustrie maar eigenlijk bij alles, men gaat pas kijken naar iets als er iets mis is gegaan. Ik kocht jaren geleden een Selene Supreme Goddess, een doll die volgens opgave 18 kilo zou wegen, op de weegschaal gezet, bleek het nog geen 5 kg te zijn, verpakking erbij totaal 7,5 Staat er toch duidelijk op de verpakking: 18 Lb libra, Amerikaanse pond, dus 453 gram. De winkels bestellen bij de groothandel in Amerika zien daar 18 staan dus … niet doordenken … 18 kg. Ik denk zo ook dat als een van die Shops zo een gebogen dildo in het verre oosten aanschaffen, ze niet eerst eens zo een dildo uitvoerig gaan bekijken.

  • Luna schreef:

   Dat gebeurt denk ik ook niet… misschien heb ik bij een paar shops/lezers toch voor een stukje bewustwording gezorgd met mijn stukje… maar inderdaad; informatie wordt klakkeloos overgenomen (doe ik ook regelmatig) zonder het zelf te controleren!
   Enne; een doll van 5 kilo, ehhhh, dat is het gewicht van een flinke kat, dus het zal bij het openmaken vast geen lifesize doll zijn geweest? ;-)

 3. DP schreef:

  Ik ben blij dat jij een meisie met een missie bent.
  Fijn dat je ons blijft voorlichten met je fijne reviews.

 4. john schreef:

  Test voor RVS, als een magneet er aan blijft hangen is het niet 100% RVS

  • Luna schreef:

   Nope, is niet waar… sommige RVS-soorten zijn wél magnetisch… waaronder dus de dildo’s van Njoy!

   • Bob Walberg schreef:

    Echt goed RVS is inderdaad niet magnetisch maar dat hangt van de verhoudingen van de legeringsmetalen af. RVS is ook lichter dan gewoon gegalvaniseerd ijzer. Zit er minder dan 50 procent ijzer en meer dan 50 procent andere metalen (met name chroom en nikkel) dan is het niet magnetisch.
    Even nog iets anders: Gebruik nooit chloor bij zowel verchroomd als echt RVS. Dus let daarop bij het schoonmaken.

   • John schreef:

    Dan is het niet 100% rvs

 5. Tess schreef:

  Hear, hear!

 6. Sandra schreef:

  Njoy for life!!
  Ik ben zo blij met dit merk, de dildo en de buttplug (echt life changing dingen). Ik hou niet van namaak maar helemaal niet van dit soort enge dingen.
  Dus, in mijn vagina (en kont) alleen het echt veilige metaal van Njoy.

 7. Anne schreef:

  Ik heb toch een vraag: de externe verkoper die het momenteel aanbiedt op bol.com komt niet overeen met de website met njoy in?
  De foto’s op de site van deze verkoper komen ook niet overeen met de foto’s van bol.com en tot gisteren waren er meerdere verkopers.
  Is het zeker dat deze externe verkoper dan de nep-toy aanbiedt in plaats van de echte?
  Ik heb namelijk bij deze externe verkoper reeds toys gekocht (niet de njoy, deze komt van euphoria en zou dus de echte moeten zijn). Moet ik mij nu zorgen maken dat ze mij andere nep-toys hebben verkocht? :(

  • Luna schreef:

   Hi Anne, ik weet niet precies waar je het over hebt… ik heb bewust geen ‘namen en nummers’ genoemd, omdat het probleem van nep-Njoy’s groter is dan 1 specifiek ‘mannetje’… stuur me anders even een mailtje als je wil (met daarin wat je hebt gekocht en bij welke winkel)? Dan kan ik je misschien verder helpen?

  • AJ schreef:

   Er zijn nu ik zo zie twee verkopers. 1 is het bedrijf waar luna het over heeft. Die verkopen hun nep purewand op hun website voor 75 en op bol voor de hoofdprijs. En ook het andere bedrijf wat het aanbied klopt denk ik qua dit product niet. De derde foto die je ziet bij hun advertentie heeft een doos (verpakking) die niet klopt en in het doosje zit een wit kaartje met de website van het bedrijf waar luna het over heeft, die dus een slecht namaaksel verkoopt.

   • Luna schreef:

    Ik denk dat je gelijk hebt… Ik heb zelf Njoy (the real deal) op de hoogte gebracht… maar ja, ik denk dat je dit soort praktijken niet echt kunt tegenhouden… ik kan alleen maar proberen om ‘de mensen’ op het belang van veilige toys te wijzen…

    • AJ schreef:

     Helemaal met je eens :)! En met zo’n platform als dit moet dat zeker lukken. Ik heb de mijne een jaar geleden via bol gekocht, en schrok toch even. Maar het stof in het doosje is roze en er staat NJOY op. Dus het zal in mijn geval goed gegaan zijn.

     Ik vind wel dat doorverkopers zoals Bol er scherper op moeten zijn. Als ze een playstation 2 als playstation 4 zouden verkopen zou er een stuk sneller ophef zijn, en dit is toch een stukje gevaarlijker als ik zo jou verhaal lees.

     • Luna schreef:

      Ik leef nog hoor! Ik vind het vooral een enge gedachte… en gewoon KUT.
      Ja, eigenlijk zou dat wel moeten ja, vanuit Bol.com gezien… maar is lastig, denk ik, om alles te controleren en te blijven controleren… maar nep is nep, dus gewoon misleiding… ik denk dat als ze ze zouden verkopen als ‘Njoy look-a-likes’ en dan voor paar tientjes minder, dat ze net zoveel zouden verkopen, omdat de mensen niet weten dat ‘fout metaal’ ook onveilig kan zijn voor je lijf…

   • Anne schreef:

    Ik had vandaag maar 1 externe verkoper meer (niet die op het kaartje), en nu zelf geen enkele aanbieder meer op bol.com. Maar dat zou kunnen komen omdat ik vanuit België bol.com bezoek?

 8. AJ schreef:

  Ik heb het gemeld bij Bol. Het is namelijk niet toegestaan nep producten te verkopen. Ze waren geschrokken en gaan het oppakken… ik ben dus benieuwd of en hoe het afgehandeld zal worden. Er zullen in ieder geval erg veel mensen met een nep product zijn. Gezien beide Purewands die op Bol aangeboden worden, terug te linken zijn naar het bedrijf waar jij het over hebt en dus waarschijnlijk nep (en dus niet veilig) zijn.

 9. Milou schreef:

  Ik ben zo blij dat ik mijn Pure Wand bij Euphoria heb gekocht!
  Ik zag echt een aantal weken later de goedkopere namaak versie op de website en baalde toen echt wel een beetje. Achteraf dus maar goed dat ik wat meer geld heb uit gegeven.

  Dat van Bol.com heeft me ook aan het denken gezet. Ik wil eigenlijk al een tijdje wel heel graag een Zumio, en deze is vele malen goedkoper bij Bol.com, maar dat durf ik nu ook niet meer aan .

  Wel heel fijn dat je ook dit soort dingen deelt, het is goed voor het besef bij mensen dat je echt goed moet nadenken voor je wat aanschaft. Ik had nooit erover nagedacht dat zo iets als dit zou kunnen gebeuren.

  Keep up the good work!!

 10. Gert schreef:

  Beste Luna, bovenstaand verhaal geeft aan hoe onvolwassen de vowassen speelgoed industrie is. Produkt veiligheid staat nog in de kinderschoenen. Heb wel begrepen dat er ontwikkelingen gaande zijn om tot een minimum standaard te komen. Verder verwijs ik graag naar de Wikipedia voor meer informatie over Roestwerend staal. Zoals de naam al aangeeft RVS kan wel degelijk roesten. Als in jouw speeltje minieme gaatjes zitten dan kan het roest zijn van RVS. Gaat het om afgebladderde schilfertjes dan lijkt mij dit roesten van verchroomd ijzer. Groeten Gert Berghuis

 11. Guido schreef:

  Ik probeer kaas te maken van dit artikel maar het is een tikkeltje chaotisch. Begrijp ik het goed dat het volgende het geval is:

  1. Njoy laat toys van hogere kwaliteit maken en zet die in de markt voor de hoofdprijs. Momenteel zijn er leveringsproblemen vanwege corona, zoals corona voor meer producten en markten voor problemen zorgt.
  2. Er zijn budgetproducten in de markt die merkloos/naamloos verkocht worden als “rvs gebogen dildo”. Nu blijkt dat sommige van deze producten niet “rvs” zijn maar verchroomd metaal.
  3. Er is een Nederlandse verkoper die deze budgetproducten voorziet van een njoy logo en ze verkoopt als het echte product.

  1. Ik heb zelf een ander Njoy speeltje liggen. Het doosje was bijzonder goedkoop uitgevoerd wat wel afbreuk deed aan de koopervaring. De doos die de nepverkoper op zijn site en op bol laat zien is volledig anders en lijkt grappig genoeg van betere kwaliteit dan het doosje van Njoy zelf.

  2. Als mensen voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en voor twee tientjes een merkloze “rvs gebogen dildo” aanschaffen dan is het eigen schuld dikke bult. Als je gereedschap koopt bij de Action of Aliexpress weet je ook dat het geen topkwaliteit is. Zo niet, dan is het een wijze levensles. Dit zie ik zelf als een aparte discussie.

  Aan het einde van de dag kunnen we goede adviezen en tips geven, maar als mensen dan alsnog troep kopen dan ligt de verantwoordelijkheid bij hen zelf. Als het geen rvs is (wat schijnbaar ook weer een vage term blijkt te zijn volgens de reacties hier) dan is het natuurlijk ook een slechte zaak omdat de fabrikant/groothandel/verkoper iets claimt dat niet waar is of lijkt te zijn.

  Als je de bakplaat lichtjes aait met een kwastje met gesmolten roomboter dan mag je meen ik ook “bereid met roomboter” op je gevulde koeken zetten, ook al zit er geen greintje roomboter in de koeken zelf. Helaas worden altijd grenzen opgezocht op die manier.

  Een fabriek in China kan verschillende kwaliteitniveaus produceren. Dat ligt er maar net aan hoeveel je wilt betalen als opdrachtgever. Als de mallen eenmaal gemaakt zijn dan jaagt die Chinees er wel doorheen wat je wilt hebben om zoveel mogelijk aan die mallen te verdienen.

  3. Als een verkoper onrechtmatig de naam van een ander merk in een goedkoper product laat zetten en dat vervolgens verkoopt als het echte product voor de hoofdprijs dan is dat inderdaad erg achterbaks en weer een ander verhaal dan een “rvs gebogen dildo” verkopen.

  Ik heb een stoffig account bij een Nederlandse groothandel. Daar kost een Njoy Pure Wand 87,30 excl BTW met een adviesprijs van 139,95,- incl. BTW. Iemand die veel inkoopt krijgt inkoopkorting en betaalt er wellicht wat minder voor. Je kan ook goedkoop voorraden opkopen van bedrijven die failliet zijn of vanuit andere landen waar de prijzen lager liggen bij de groothandel of zelfs de uiteindelijke winkel.

  Heb je zelf iets gekocht bij de winkel die we verder niet noemen waarvan je aangeeft dat ze namaakproducten verkopen voor de hoofdprijs via hun eigen website en via bol.com? Heeft een van je lezers er iets gekocht?

  Is de foto “https://climaximaal.nl/wp-content/uploads/2020/10/nep-njoy-pure-wand.jpg” van jezelf bijvoorbeeld? Het was misschien duidelijker geweest als je de varianten van dit type dildo die je zelf thuis hebt naast elkaar had gelegd om de verschillen qua logo’s (of het ontbreken ervan) te zien vanuit dezelfde hoek met dezelfde belichting.

  Er wordt in dit artikel beweerd dat je een nepproduct geleverd zal krijgen, maar ik vraag me af of dat ook daadwerkelijk is getest? Dat is me niet duidelijk uit het hele verhaal. Het lijkt vooral te gaan om je eigen ervaring met een naamloos product via Euphoria dat niet aan de productbeschrijving voldoet, maar ook niet wordt weggezet als een echt njoy speeltje?

  Die toko komt verder inderdaad niet betrouwbaar over door niet origineel te zijn met hun domeinnaam of uitstraling. Maar mij is dus niet duidelijk of het leveren van nepproducten voor de hoofdprijs ook in de praktijk is bevestigd. Dat zou ik graag nog horen.

  Ik heb zelf ook even het geld niet liggen om het te testen en het risico te lopen het geld niet terug te krijgen.

  Nepproducten zijn een gigantisch probleem op Amazon en wordt ook een groter probleem op Bol.com. Alle mannetjes die dropshippingcursussen verkopen waarmee je snel rijk kunt worden, dragen hier helaas ook aan bij.

  Ik zag laatst een video dat piercings van “chirurgisch staal” ook bij veel mensen voor irritatie en problemen zorgen en dat je daarom altijd moet kiezen voor piercings van titanium die vanzelfsprekend weer duurder zijn. Verder niet in verdiept. Maar het is duidelijk dat er veel wordt gesjoemeld door de hele keten van fabrikant tot aan de consument. En laten we eerlijk zijn, de meeste consumenten weten het verschil niet tot er problemen ontstaan. En tegen die tijd bestaat de webwinkel meestal niet meer.

  Goedkoop is duurkoop. Als het te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat meestal ook zo. Mensen die ondanks alle adviezen en tips toch kiezen voor overduidelijke meuk zijn zelf verantwoordelijk voor hun keuze. Maar als goedkope meuk wordt weggezet als het echte spul dan is het is simpelweg namaak en extra kwalijk. Als de verkoper dan ook (nog) niet verzuipt in negatieve reviews wordt het helemaal lastig.

  Goed dat je er aandacht aan besteedt. Ik ben benieuwd of we die verkoper in ieder geval van bol.com zien verdwijnen als ze inderdaad namaak verkopen als het echte product. Maar ik ben bang dat bol ook niet bepaald een uitgebreid fraudeteam paraat heeft staan. Hun partnerafdeling en -ambities zijn ook een droevige boel en ontzettend beperkt.

 12. Luna schreef:

  Hi Guido! Ik heb inmiddels contact gehad met de groothandel van Njoy in NL en die heeft weer contact met Njoy zelf in Australië… ook is Bol inmiddels op de hoogte van het probleem… er wordt dus aan gewerkt! Mocht ik meer weten, dan zal ik dat hier melden…
  Overigens is mijn artikel volgens mij heel duidelijk; koop alleen betrouwbare merken en via een betrouwbare winkel… en hoe je een echte Njoy herkent, dat kun je ook in mijn artikel lezen… ziet jouw toy er niet zo uit, dan is het een neppert…
  Ik dacht zelf, heel naïef , dat ‘alle metalen toys’ wel veilig zouden zijn… dus ook de ‘goedkopere AliExpress-exemplaren’ maar er is dus gebleken van niet… met dit artikel wilde ik ook vooral daarop wijzen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.