GAST REVIEW: LELO SORAYA

Gisteren kon je de eerste gast review van M. lezen (over de VI-BO Finger Orb) en vandaag haar review van de LELO Soraya! Over de LELO Soraya zijn enorm veel reviews geschreven en ze zijn allemaal mega-lyrisch! Of M. het daar mee eens is? Lees het in haar uitgebreide artikel! Kun jij net zo’n goede review schrijven als M.? Zien! Zien! Lezen! Stuur me voor 1 april jouw review en je maakt, net als M., kans op op een LELO Tiani 24K (lees HIER de voorwaarden)!

Naam: LELO Soraya
Producent: LELO
Prijs: € 199,-
Formaat: 220 x 69 x 44mm
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Waar te koop: Bol.com
Materiaal: siliconen (en volledig waterproof)
Verkooppraatje: ‘SORAYA™ is the most beautiful vibrating rabbit massager, where stunning design meets two powerful motors for sublime stimulation both inside and out.
Is dat ook zo? Hij is prachtig, dat is vast ook de reden dat ik hem heb gekocht!
Score: 7

lelo soraya 1

Soms staar je in de lade van je nachtkastje en dringt het tot je door: het is tijd voor iets nieuws. Ondanks dat de oude garde nog prima zijn werk doet, is het toch wel fijn om jezelf te verwennen met een nieuw avontuurtje. Tijd voor een nieuw speeltje dus! Na het betere speurwerk op internet – en mijn guilty pleasure; het vrijwel dagelijks lezen van toyblogs en reviews – had ik al een tijdje mijn zinnen gezet op een rabbit vibrator. Ook wist ik al welke het zou moeten worden: de LELO Soraya… een speeltje waar ik eigenlijk alleen maar goede dingen over gelezen heb. Daar kun je niet de plank mee misslaan. Toch?

Toegegeven, de LELO Soraya is behoorlijk prijzig en valt daarmee ook wel onder de luxe vibrators. Maar als vrouw zijnde vind ik dat je jezelf best weleens een keertje extra mag verwennen. Daarnaast weet ik uit ervaring dat ik met liefde 100 euro neertel voor hét speeltje dat mijn wereld voor eventjes op zijn kop kan zetten en een vast plekje naast mijn bed verdient (niet in mijn bed, daar ligt met regelmaat al mijn favoriete speeltje!). Een deel van mijn vakantiegeld heb ik daarom opzij gelegd voor wat dé aankoop van het jaar zou moeten worden.

Wat zegt de fabrikant?

Allereerst pronkt de fabrikant dat de Soraya één van de mooiste dual-action vibrators op de markt is. En dat kan ik alleen maar beamen. De Soraya heeft twee motortjes en stimuleert zowel in je kutje (met G-spot!) als aan de buitenkant, je clitje. De trillingen van het oortje en van de ehhhh, staaf (ik weet even niet hoe ik het anders moet noemen!) zijn afzonderlijk in te stellen. Zoals gewend van LELO wordt ook de Soraya in een prachtige verpakking geleverd. Een zwart langwerpig doosje met daarin een satijnen tasjes, oplader, handleiding en de Soraya. Het genot begint al bij het uitpakken!

lelo soray verpakking

Eerst indruk van de LELO Soraya

WOW… oké dan! Hij is toch een stuk groter dan verwacht. Op de plaatjes lijkt hij toch wat kleiner en handzamer… en daar zit dan ook het probleem: op bijna geen enkele plaatje wordt de Soraya in een vrouwenhandje (maat XXS) afgebeeld, maar pronkt hij op een zacht kleedje of luxe ondergrond. Misschien maar even een mentale notitie maken dat ik hier in het vervolg eventjes extra op let. Jaja, ik weet dat de afmetingen altijd vermeld staan; maar ik heb er dit keer écht niet op gelet! Oeps.
Maar dat mag de pret niet drukken, ik laat me nooit imponeren… size doesn’t matter (hoop ik). De Soraya is verder prachtig om te zien, de mooie zwarte rondingen zijn in harmonie met het goud. Héel mooi! Je zou hem zo op je nachtkastje laten staan als pronkstuk. Ook ligt de Soraya heerlijk in de hand en valt het mij direct op dat hij mijn lichaamstemperatuur overneemt. Dik pluspunt! Ik houd niet van staal, glas of andere koude materialen bij mij beneden. Dat lokt meteen een knijp-alles-fijn-reactie uit van mijn bekkenbodemspieren. Ontspannen is anders.

lelo soraya op harig kleedje

Put it to the test

Tijd voor het echte werk; ben ik net zo tevreden over de Soraya als al die andere meiden? Helaas niet. Ik geloof meteen dat andere vrouwen er erg veel genot van ervaren maar er is een mismatch tussen de Soraya en mijn lichaam *snik*. Let me explain.

We beginnen weer met een pluspunt (de LELO Soraya heeft veel pluspunten!): ondanks de twee motortjes is de Soraya vrijwel die stilste vibrator die ik in mijn bezit heb. Fluisterstil. Vooral op de eerste stand hoor je hem niet. Ik vind het niet erg als een speeltje ‘wat’ herrie maakt, maar soms kan het erg irritant worden en raak je erdoor afgeleid terwijl je aan het focussen bent op de prettige sensaties down under. En daarnaast kan het geluid natuurlijk opgemerkt worden door je medebewoners.

De Soraya heeft 8 trilstanden (patronen) en de vibraties zijn top (lekker diep). De trillingen van het oortje en de staaf zijn afzonderlijk in te stellen dus voor iedereen zit er wel een lekker standje in. Zelf houd ik van krachtige trillingen (vooral tegen mijn clit) en zijn er twee trilstandjes ideaal voor mij (ééntje met interval stand en ééntje met continue trilling voor als ik wat meer haast heb). Het handvat kun je goed vastpakken en is groot genoeg om lekker comfortabel vast te houden. Met dezelfde hand kun je door de trilprogramma’s klikken (er is een knop om door de trilprogramma’s te bladeren en twee knoppen om de intensiteit aan te passen: harder/zachter). Grappig detail is dat de knopjes verwerkt zitten in het logo van Lelo. Bij het klikken door de programma’s licht de Soraya kort eventjes op in de ronding van het handvat (zacht geel licht). Niet heel storend, maar van mij had dit niet gehoeven omdat het tóch weer een beetje afleidt en niets toevoegt (na 2 keer gebruik weet je de knopjes blind te vinden!).

De LELO Soraya ‘past’ niet

Ik hoor jullie denken; tot nu toe ben je alleen maar positief, maar waarom ben je dan toch niet helemaal tevreden met de LELO Soraya? Het probleem met de Soraya zit er bij mij in dat het niet goed past bij mijn anatomische bouw. Ik heb een gemiddelde vagina diepte (denk ik, zijn hier normen voor? (haha)), ben behoorlijk strak beneden, en mijn vagina (schaamlippen, clitje) zijn aan de kleine kant. Dit zorgt ervoor dat de Soraya strak in mijn kutje zit (hij vult goed!) maar dat het ‘oortje’ niet mijn clitje aanraakt (verre van zelfs, zit zo’n centimeter tussen) *zucht* en laat ik nou net één van die vrouwen zijn die écht stimulatie van het clitje nodig heeft! Het resultaat is dat ik heel onhandig met één hand de Soraya vasthoudt terwijl ik met de andere hand het oortje tegen mijn clitje forceer (wat niet zo makkelijk gaat!). Daarnaast is het voor de levensduur van de Soraya niet ideaal als je teveel druk op het oortje zet (ik ben bang dat ik het kapot maak als ik te hard druk). De trillingen in m’n kutje zijn lekker, maar voor mij niet voldoende om m’n G-spot te stimuleren. Jammer.

Kortom, de Soraya leidt bij mij dus alleen tot een orgasme als ik heel veel moeite doe om met mijn vrije hand het oortje tegen mijn clitje te duwen. Toch een beetje jammer, want voor clitorisstimulatie heb ik ander speelgoed.

lelo soraya productfoto

Een klein ander nadeel is dat de Soraya niet heel makkelijk schoon te maken is. Vocht kruipt gemakkelijk in de scherpe randen tussen het siliconen omhulsel en het gouden tussenstuk. Wil je het écht goed schoonmaken dan kun je het beste een borsteltje of een sponsje gebruiken. Ook is het een stofmagneet (zelfs in het satijnen zakje); voor gebruik kun je hem het beste toch even schoonmaken, omdat kleine stofdeeltjes zich verzameld hebben op de LELO Soraya.

Wat vind ik er nou écht van?

Kortom, de LELO Soraya heeft een aantal zeer dikke pluspunten, maar is niet geschikt voor mij (wow, is dit dan de eerste ‘mwah’-review van de Soraya op internet?). Het is topkwaliteit (dat zie je, dat voel je!) en ik zou hem dan ook aanbevelen aan de vrouwen die er het geld voor over hebben. Echter, houd er rekening mee dat er in deze prijsklasse ook veel andere (betere?) speeltjes te koop zijn. Dus moet je er flink voor sparen? Dan is er waarschijnlijk voor de helft van het geld een net zo leuk alternatief (kijk nog maar eens goed naar de reviews van Luna). Zou ik hem opnieuw kopen? Nee. Ik heb hem liggen maar gebruik hem niet zo vaak als ik vooraf had gehoopt.

DE LELO SORAYA IS HIER TE KOOP (€ 199,-) >>

 

Lieve M.! Héél erg bedankt voor je uitgebreide review! Ik heb zelf de LELO Soraya nooit getest, dus ik ben blij dat er nu toch een review van op m’n site staat! Jammer dat hij bij jou niet ‘past’, dat is altijd een beetje lastig met duo-vibratoren. Voor mij is het belangrijker dat ik trillingen op m’n klit voel dan tegen m’n G-spot, dus als een duo-vibrator niet helemaal tegen m’n klit komt, dan trek ik ‘m ietsje naar me toe. Maar ja, het kan dan gebeuren dat de staaf niet lekker meer zit! Ooooh, ingewikkeld!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Josje schreef:

    Wat een goede review M. (en mooie foto :))!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.