PROSTAAT MASSAGER REVIEW #246: LELO LOKI WAVE

J.T. en ik hebben achter de schermen een kleine discussie over het puntensysteem dat hier op Climaximaal.nl gehanteerd wordt. Want… de nieuwe speeltjes die op de markt gebracht worden zijn over het algemeen stuk voor stuk beter dan de speeltjes van een aantal jaar terug, maar ja, sommige van die oudere speeltjes gaf ik toen een 10 (want ik vond ze toen echt fantastisch, briljant, woehoe), maar ja, beter dan een 10, dat kan eigenlijk niet. Maar ja, momenteel zijn er dus wél betere speeltjes op de markt. We gaan dit ‘probleem’ proberen op te lossen door binnenkort top 5 (of top 3) per product-categorie te maken. Die top 5 zal dus regelmatig wisselen. Stay tuned. Voor nu heeft J.T. de LELO Loki Wave getest! En… dit speeltje is zijn prostaatmassagernummer 1! Je leest het in z’n review.

Naam: Loki Wave
Producent: LELO
Prijs: € 175,-
Formaat: 9.1 x 19.6 x 4.3 cm, diameter: 3.75 cm
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: ‘De Loki Wave Prostaat Massager heeft een slank uiterlijk en heeft de perfecte vorm om de man zowel extern als intern te stimuleren met zijn duale krachtige motoren.’
Is dat ook zo: Hij is bijna perfect!
Score: 8,5

lelo loki wave review

Vlak na het ontvangen en testen van de LELO Bruno, Hugo en Loki, mailde ik onze contactpersoon bij LELO. Wat zou het nu gaaf zijn als ze de Hugo en de Loki zouden combineren in de vorm van een soort LELO Ina Wave, maar dan dus voor mannen. En zie daar, nog geen maand later bracht DHL de LELO Loki Wave ten kantore van Climaximaal.nl. Kennelijk hebben ze bij LELO ontzettend slimme mensen werken, om dit te kunnen bedenken. Lees, als je zin hebt, anders eerst even mijn review van de LELO Hugo en/of mijn review van de LELO Loki.

Mijn verwachtingen waren hoog gespannen na de waanzinnig goede ervaringen met eerder genoemde prostaatpeeltjes. Je kunt je dus voorstellen dat ik niet kon wachten tot ik het apparaat binnen kreeg. Wat zag hij er fraai uit en wat lag hij mij daar in zijn strakke LELO verpakking aan te staren met zo’n blik van; waar wacht je nog op? Nou ja, ten eerste op het opladen natuurlijk. Ik had hem uit de verpakking direct kunnen gebruiken, maar na de ervaring met de LELO Hugo die binnen een uur leeg was, wilde ik er nu wel maximaal van kunnen genieten.

De LELO Loki Wave trilt EN beweegt op-en-neer

Opladen gaat via de meegeleverde USB-kabel. Dat hij oplaadt zie je aan het subtiel knipperen van de letters LELO boven de besturingsknoppen (nou ja, eigenlijk helemaal geen knoppen). De LELO Loki Wave ziet er dus exact uit als de LELO Loki en de LELO Hugo samen, of, het is de LELO Hugo met een uitsteeksel aan de onderkant. Het grote verschil met de Hugo/Bruno is dat het in te brengen gedeelte naar voren en achter kan bewegen en hiermee dus ritmisch tegen de prostaat aan kan duwen (ook wel, kuch, masseren genoemd). Dit is, nog steeds allemaal theorie, straks vertel ik over de praktijk.

lelo loki wave review 2

De knopjes van de LELO Loki Wave zijn wat minder handig

In de handleiding lees ik ook dat de trilpatronen iets anders zijn. Zo kun je beide delen laten vibreren terwijl het interne gedeelte naar voren en achter beweegt, beide delen afzonderlijk laten trillen inclusief massagestand, je kunt de delen alleen masseren en nog wat andere combi’s waarbij trilintensiteit toe en afneemt. Tel daarbij op nog eens een 7-tal trilintensiteiten en je snapt dat je je lol met dit ding op kunt! Nou ja, niet helemaal want ik vind de bediening KUT! Ik ga er even vanuit dat je hem zelf wil bedienen en dan is het wel fijn als je ongeveer kunt voelen wat je aan het doen bent. Had je bij de Loki nog 4 voelbare knopjes (programma op en neer en intensiteit), bij de LELO Loki Wave voel je alleen een kuiltje en daar ergens boven, onder en naast moet je dan drukken als je het programma of de intensiteit wil veranderen. Dat is dus niet handig (understatement). Het enige wat wel handig is dat je hem meteen aan en uit kunt zetten door in dat kuiltje te drukken (bij de Loki moet je het –knopje ingedrukt houden om hem uit te schakelen). Maar goed, tot zover de handleiding. En jullie willen hier ervaringen lezen, niet de handleiding. Toch?

De Wave Motion van de Loki Wave

Daarbij is hij nu toch opgeladen (het woordje LELO brandt nu continu) dus tijd om hem aan het werk te zetten! Net zoals de LELO Loki is ook deze bad boy met voldoende glijmiddel (waterbasis!) door zijn subtiele vorm en zachte materiaal eenvoudig in te brengen. Het helpt misschien ook dat ik inmiddels wat ervarener ben, maar ik weet zeker dat ook een beginner met deze LELO geen enkel probleem heeft. Het subtiel vormgegeven trilapparaat wil als het ware zichzelf naar binnen trekken zodra hij half ingebracht is. Eenmaal volledig op zijn plaats even lekker rustig laten zitten en genieten van het opgevulde gevoel. En dan is het tijd om het Wave-mechanisme uit te proberen. Dat dit ding kan trillen, dat geloof ik wel. Dat heeft LELO goed onder de knie getuige de eerder geteste prostaatspeeltjes! Maar ik ben dus vooral heel erg benieuwd naar die ‘kom hier’-beweging, of zoals LELO het zelf noemt: Wave Motion.

lelo gif

WOW! Die Wave Motion is te gek!

Na het inschakelen begint de LOKI gelijk te Waven en OMG dat voelt lekker! Het is te vergelijken met de roterende beweging die de Nexus Revo Stealth en Nexus Revo Intense maken, alleen dan net iets anders. En wat dat andere is zou ik je niet kunnen vertellen, maar het is wel lekker(der)(der?)! Expert-tip: zorg dat je toch enige mate van opwinding hebt als je met een prostaatmassager aan de slag gaat. De prostaat zwelt dan op en wordt gevoeliger… Maar dit geheel terzijde. En ja, hij trilt diep en hard en ja, de vibratiepatroontjes zijn heerlijk om mee te experimenteren en ja, ik zou hem zo een 10 kunnen geven.

Maar dat doe ik dus niet. Sterker nog, bij deze kom ik ook terug op de eerder gegeven 10-en voor de massagers van LELO en Nexus. Waarom? Voortschrijdend inzicht. Voor een 10 moet hij perfect zijn, en zijn geld waard. En bij deze LELO Wave heb ik toch wat issues (die eigenlijk ook bij die anderen gelden). Zo schreef ik al dat ik de bediening kut vind. Aan/uit gaat makkelijk, maar door programma scrollen en intensiteit verhogen moet je echt op de tast doen. Daarbij moet je bij het laatste trilpatroon weer terug met de terug-knop. Je kunt niet door het menu blijven scrollen. Ander minpunt is dat, om de Wave Motion te kunnen voelen je de LOKI Wave vast moet houden of vast moet zetten (door er bijvoorbeeld op bed ‘op te gaan zitten’). Doe je dit niet dan is het enige dat beweegt het witte handvat wat uit je kont steekt. Misschien leuk als je biggetje wilt spelen, maar dus niet stimulerend (bij de Nexus Revo-serie geldt dit ook, alleen is het wat makkelijker op het brede handvat te gaan zitten).

LELO_Femme-Homme_LOKIWAVE_mood_x2

Tenslotte zou ik hem niet durven te gebruiken als anaaldildo. Iets wat je wel makkelijk kunt doen met de gewone LELO Loki. Ik ben namelijk bang dat het mechanisme van de Loki Wave hier niet op berekend is en het is een net iets te duur speeltje om het op die manier te vernachelen (en ik weet ook niet of de garantie dit dekt).

De LELO Loki Wave geeft het lekkerste prostaat-massage-gevoel

Feit is en blijft wel dat LELO Loki Wave tot nu toe het lekkerste prostaat-massage-gevoel bij mij naar boven heeft gebracht. Dus als je het niet erg vindt om hem vast te moeten blijven houden (wat dus minder ontspannend is) of als je een partner hebt die jou hier liefkozend mee wil verwennen dan is dit je beste koop!! Echt! Zoek je meer een anaalvibrator/massager dan zou ik bij de LELO Loki blijven en als het je alleen om de prostaatmassage gaat kies er dan 1 van LELO of Nexus, waarbij mijn persoonlijk voorkeur uit zou gaan naar de LELO Hugo.

Dit gezegd hebbende krijgt de LELO Loki Wave van mij een 8,5 met de aantekening dat hij absoluut op 1 staat in mijn top 5 prostaatmassagers!

DE LELO LOKI WAVE IS HIER TE KOOP (€ 175,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Rin schreef:

  Waarom dat puntensysteem niet helemaal loslaten? Naar mijn mening voegt het niets toe, je leest toch de review als je er echt iets over wil weten.

 2. Muisinhuis schreef:

  Ik vind juist de punten die je geeft heel leuk om te lezen, wellicht kan je het eens weer updaten om echt te kijken of de oudere speeltjes van een tijd terug nu nog een dikke 10 zouden krijgen

 3. alx schreef:

  Ik vind een puntensysteem ook wel handig. Het is dan wel een persoonlijke mening van de reviewer, maar toch vind ik dit een leukere manier van lezen. Dit systeem eens updaten zou inderdaad niet zo een slecht idee zijn, zoals muisinhuis zegt. Misschien is het ook een leuk idee om er onderverdelingen in te maken (design/verpakking, gebruik, gevoel)… Zo kan je in één oogopslag zien waarom een speeltje een goede of een slechte score heeft.

 4. Else schreef:

  Ik zou de punten niet loslaten, maar je moet misschien eens herijken. Of iets strenger zijn.

 5. Ier schreef:

  Bijna jammer dat ik geen vent ben

 6. Henk schreef:

  Weer een fijne review J.T. :) Helaas voor mij toch een beetje te duur. Ben dus benieuwd of ie nog eens in een give away komt :)

 7. G schreef:

  Het puntensysteem vind ik juist fijn! Het geeft me in één oogopslag een idee van Luna’s/JT’s mening. Ik lees vrijwel altijd verder, omdat ik wil weten waaróm iets dan juist een 2 of een 8 heeft gekregen, maar ik vind het heel prettig om meteen te kunnen zien wat ze er van vonden.

 8. Patricia schreef:

  Ook ik vind het puntensysteem zeer duidelijk en geeft een goede vergelijking. Misschien een idee om de top 10 toys per jaar te gaan uitbrengen en daarnaast een top 10 (of top 100) allertijden. Zo zie je de beste toys van dat jaar in een overzicht en jouw beste tot nu toe in een lijstje.
  De beste auto van 2010 verdiende toen ook een 10 maar zou nu veel lager scoren.

 9. Robert schreef:

  Goede review, naar aanleiding van zo’n review zou ik overgaan tot aanschaf van dit product. Heb ik geen score voor nodig :-)

 10. Ben schreef:

  Het klinkt echt heel erg lekker, maar die prijzen altijd!
  Ik zou dolgraag een speeltje voor ‘mij’ hebben, na verschillende buttplugs zou ik graag iets hebben dat iets meer doet dan alleen ‘er in zitten’, maar de goede speeltjes zijn allemaal zo ongelooflijk duur!
  Voor mijn vrouw lopen we hier ook tegenaan, we willen van de jelly speeltjes af, maar wat goed is, is bijna niet te betalen.
  Wel erg lekker geschreven weer, je krijgt direct zin om dat ding naar binnen te duwen ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.