PROSTAAT MASSAGER REVIEW #233: LELO BRUNO & LELO HUGO

Mannenspeeltjes-tester J.T. heeft het er maar druk mee! Hij kreeg onlangs van LELO 3 nieuwe prostaattoys opgestuurd. Hier lees je zijn review van de LELO Hugo en de LELO Bruno.

Naam: Hugo / Bruno
Producent: LELO
Prijs: € 198,90 / 159,-
Formaat: 13.1 x 16.8 x 4.1 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Waar te koop: Bol.com
Het verkooppraatje: ‘Hugo is een remote controlled prostaat massager dat staat voor een geheel nieuwe manier van denken over het mannelijke (sex)plezier, voor zowel solo als duo play.’
Is dat ook zo: Geheel nieuw? Nou ja, misschien nieuw voor de ontwikkelaars bij LELO, maar deze vorm van mannelijk plezier kennen we toch al wat langer, of zijn wij de enigen?
Score: 8/10

lelo bruno lelo hugo

Het komt niet vaak voor dat ‘wij van climaximaal’ betrokken worden bij de lancering van een nieuw speeltje. En al helemaal niet met zo’n boel poespas en geheimhouding. Dus ik was zeer vereerd met het mailtje van onze contactpersoon van LELO. In ruil voor een persberichtje op de releasedatum zouden ze ons het nieuwste van het nieuwste toesturen op het gebied van prostaatmassage. Gezien de reputatie van LELO lieten wij deze kans natuurlijk niet voorbij gaan. Vandaar dan ook dat ik met enige trots als een van de eerste ‘in de wereld’ jullie een uitvoerige review kan presenteren over de nieuwe mannenlijn ‘by LELO’.

Het is een duo review geworden van de LELO Hugo en de LELO Bruno (de LELO Loki volgt later) omdat deze twee massagers bijna identiek zijn, qua vorm en functionaliteit. Beide massagers werden mij opgestuurd in plastic bubbelfolie, omdat de oorspronkelijke verpakking nog niet af was (!!!), maar Lelo kennende komen ze in een mooi stevig zwart doosje, met opbergzakje, USB-laadkabeltje en een zakje glijmiddel. In het doosje van de Hugo zit tevens nog een SenseMotion-afstandsbediening en 2 AA batterijen (die afstandsbediening is dus het enige verschil tussen de LELO Hugo en de LELO Bruno).

Zowel de Hugo als de Bruno scoren geen 10. Daarvoor is de batterijduur echt veel en veel te kort. Ik roep altijd dat je voor (solo) prostaatmassage de tijd moet nemen. Een sessie (inclusief eventuele inwendige douche, opwarmen, etc.) kan zomaar 2 tot 3 uur duren en dan moet de massager ook die hele tijd functioneren, vind ik. Maar helaas, na 45 minuten op trilstand 1 te hebben getrild is het laatste restje spanning uit de batterij verdwenen. Nu tril je vanzelf nog wel even na, maar dat gevoel houdt echt geen uur meer aan. Je zou kunnen overwegen een andere stand te kiezen (met vibratie-patroontjes), maar dan is hij binnen het uur ook echt volledig leeg.

Hieronder even het promotiefilmpje van de LELO Hugo. Misschien kan iemand mij even vertellen wat LELO precies bedoelt met die hand?

Zowel de Hugo als de Bruno scoren geen 9. Niet alleen nog extra puntenaftrek voor de waardeloze batterijduur, maar ook nog een beetje omdat de motoren niet afzonderlijk aan en uit gezet kunnen worden. De Hugo en Bruno beschikken beide over 2 motoren. Er bevindt zich 1 in de top van het speeltje die tegen de prostaat duwt (hoera!!) en 1 die tegen het perineum duwt. Niet dat ik er nu op zit te wachten dat hij alleen bij het perineum trilt (ik blijf van mening dat dat meer afleidt dat plezier geeft), maar ik wil hem wel alleen tegen mijn prostaat kunnen voelen; althans ik wil de mogelijkheid kunnen hebben om de trillingen alleen daar te voelen. En die mogelijkheid heb je niet.

lelo hugo lelo bruno

De LELO Hugo en LELO Bruno trillen extreem goed

Zowel de Hugo als de Bruno scoren een 8!! Want ze hebben POWERRRRRRRRR. Seriously, als de Octopuss Pulse de Hitachi onder de penistrillers is (check hier mijn review van de Octopuss Pulse), is deze lijn van LELO de Hitachi onder de prostaattrillers. OMFG, ik heb al aardig wat apparaten naar binnen geschoven, maar niet 1, ik herhaal, NIET 1, trilt zoals de Hugo en de Bruno. Nou ga ik mijzelf een klein beetje tegenspreken met mijn eigen punt hierboven, want die enorme trilling komt door het perfecte samenspel van beide motoren tegen je perineum en prostaat. Dat wilde ik toch nog even gezegd hebben!

Zowel de Hugo en de Bruno krijgen dus een 8! Omdat het ding zo prima blijft zitten! Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Revo-serie van Nexus, die, zodra je de roterende kop aanzet alle kanten op beweegt (wat bij solo play prima onder controle te houden is, zij het wel dat je er iets voor moet doen). Dit maakt deze 2 LELO’s prima geschikt om in te hebben bij een stevige vrijpartij met je partner zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij er uitfloept. LELO noemt het zelf een ‘maatje medium’ en dat klopt ook wel, maar realiseer je dat een diameter van 3,5 centimeter nog altijd wel 2 vingers dik is.

Zowel de Hugo en de Bruno krijgen een 8! Omdat hij prima schoon te maken is, 100% waterproof is, hij van 100% medische siliconen gemaakt is en… omdat LELO, toch voornamelijk bekend als maker van (exclusieve) speeltjes voor vrouwen, het taboe op anale/prostaat stimulatie bij mannen doorbreekt (hulde!).

Welke is dan de beste?

Welke van de 2 moet je dan hebben? Tsja, met een adviesprijs van € 159,- voor de LELO Bruno en € 199,- voor de LELO Hugo krijg je in beide gevallen dus een prima prostaatstimulator met POWERRRRRRRR. De Bruno kan in 6 patroontjes trillen en dat allemaal dus in dat standje POWERRRRRRRR. Het grote verschil tussen de 2 is dus de Sensemotion-afstandsbediening van de Hugo. Met die afstandsbediening heb je 2 extra SenseMotion ‘trilstandjes’; 1 waarmee je de Hugo laat trillen door de afstandsbediening te kantelen en te draaien (dit werkt over het algemeen niet heel erg goed), en 1 standje waarmee je met de knopjes op de afstandsbediening door de trilpatronen kunt scrollen, maar ook waarmee je het vermogen van de trillingen iets kan temperen (dit is best leuk en handig). Maar tsja, je koopt deze LELO voornamelijk voor de POWERRRRRR die hij heeft, toch?

DE LELO HUGO IS HIER TE KOOP (€ 198,90) >>

DE LELO BRUNO IS HIER TE KOOP (€ 159,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Sergio schreef:

    Wow dat ziet er een stuk beter uit dan wat ik heb maar ja de prijzen liegen er ook niet om damn dat zijn echt drugsprijzen

  2. Nikkie schreef:

    Bijna jammer dat ik geen man ben, zou graag willen weten hoe zoiets voelt. Het ziet er prachtig uit, en klinkt alsof je nooit meer je slaapkamer uit wilt als je dit eenmaal hebt aangeschaft.
    Helaas kan je er wel bijna een bijbaan voor nemen, ’t blijft een dure hobby.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.