VIBRATOR REVIEW #238: LELO LILY 2

Naam: Lily 2
Producent: LELO
Prijs: € 139,-
Formaat: 7 centimeter bij 3,5 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Waar te koop: Maanzin.nl
Verkooppraatje: ‘More powerful, more beautiful, and more discreet, LILY™ 2 is perfect for solo play or nestling between partners during love-making, delicately infused with a signature fragrance to satisfy all of your senses.’
Is dat ook zo: Ik denk dat ik moet huilen
score: 4 (sorry LELO)

lelo lily 2 totaal

Ze zijn goed bezig op de kantoren en de fabrieken van LELO. Het ene na het andere nieuwe speeltje wordt bedacht en geproduceerd en beland nog voordat ze in de winkel liggen bij mij op Climaximaal-headquarters. De afgelopen maanden werden er vooral speeltjes voor mannen ontwikkeld en over elke speeltje was J.T. zeer te spreken (check zijn review over de LELO Loki of zijn review over de LELO Bruno en Hugo) (en uit zeer betrouwbare bron weet ik dat er nóg een nieuw speeltje voor mannen onderweg is). Ik kreeg vorige week het allernieuwste vrouwenspeeltje toegestuurd; de LELO Lily 2. Een seksspeeltje met een geurtje. Een wat?

Yep, een vibrator met een geurtje. Een lekker geurtje. What were they thinking daar bij LELO? Ik begrijp het niet. Slechte sekstoys (die met weekmakers) verraden zichzelf vaak door een ietwat chemische, plastic geur. Maar soms proberen (slechte sekstoy-producenten) die geur te maskeren door er een lekker geurtje doorheen te roeren. Zodat je dus, als je die (slechte) vibrator uit de verpakking haalt, niet meteen denkt; gatverdamme, wat goor, maar; gatverdamme een fles toiletverfrisser. Dus… ehm… waarom zou je als luxe merk, als merk dat echt bekend staat om z’n kwaliteit een seksspeeltje met een geurtje uit willen brengen? Ik zie de toegevoegde waarde niet. LELO zelf wel: ‘The LELO Lily 2 (…) is designed to heighten the mood before, during and after sex, just like lighting a candle helps to set the scene.’ En: ‘These aromas were selected because their scents have aphrodisiac properties. For example, did you know that smelling lavender actually increases blood flow to the clitoris and penis, increasing arousal?’ Nee, dat wist ik niet, maar ik word waarschijnlijk een stuk geiler van de aftershave van mijn man (L’Eau d’Issey Pour Homme).

Ik ruik niks meer van die LELO Lily 2

Overigens is de LELO Lily gemaakt van hard plastic (ABS-plastic) en je hoeft bij speeltjes gemaakt van dit materiaal sowieso niet bang te zijn voor weekmakers. Maar goed, LELO heeft de Lily 2 uitgevoerd in 3 kleuren met bijpassende geuren; de roze ruikt naar ‘rose and wisteria’, de lila naar ‘lavender and manuka honey’ (WTF is ‘manuka honing’?) (héle dure, luxe, speciale honing) en de paarse naar ‘bordeaux and chocolat’. Ik kreeg de lila Lily 2 toegestuurd, maar ik was eigenlijk het meest benieuwd naar de ‘bordeaux and chocolat’-vibrator, maar ach, het had waarschijnlijk toch niets uitgemaakt, want… als ik zeg dat ik de geur nu, nadat-ie een week uit de doos heeft gelegen, al niet meer ruik, dan ligt dat niet aan mijn neus (die is groot genoeg), maar aan het speeltje zelf. Toen ik de LELO Lily 2 uit de verpakking haalde rook hij daadwerkelijk ietwat naar lavendel. De honing kon ik er niet in terugvinden, maar ach. Het was geen vervelende geur en je moest de vibrator ook echt tegen je neus aanhouden om ‘m te ruiken, dus als je er eenmaal mee bezig ging, dan rook je er niks meer van. Net als nu, een week later dus, de LELO Lily 2 ruikt naar niks. Nooit niet meer. Nergens niet. Zucht.

lelo lily 2 small

Wil je trouwens weten hoe LELO het geurtje (dat dus na een week al weg is) in de vibrator heeft gestopt? Dan verwijs ik even naar hun blogpost over de gebruikte technieken: KLIK.

Die knopjes, OMG die knopjes

Ik weet niet of het al eerder in mijn loopbaan als vibratortester is voorgekomen dat ik een speeltje uit pure frustratie m’n bed heb uitgegooid. Jesus, wat een irritante kutknopjes heeft dit speeltje. De hele LELO Lily 2 is mij sowieso veel te klein. Niet dat ik zo’n grote kut of zo’n grote klit heb, maar dit ding is 7 centimeter bij 3,5 centimeter en dat is nog kleiner dan een stuk zeep. Een beetje het formaat van een half ei. En dat is gewoon te klein. Je raakt ‘m zo kwijt als je heel even iets anders aan het doen bent (pijpen, zoenen, het kanaal van de televisie veranderen, of als je op zoek gaat naar een beter speeltje in je nachtkastje). En als de LELO Lily 2 zelf al klein is, ja, dan zijn de knopjes dus ook heel klein, 7 millimeter bij 3 millimeter om precies te zijn. En nu hoeft dat geen probleem te zijn, als ze een beetje gemakkelijk in te drukken waren. Dat zijn ze dus niet. En dat is het understatement van het jaar. Ze zijn op het droge al kut in te drukken, kun je nagaan hoe kut het gaat als je vingers en de LELO Lily 2 wat vochtig zijn! K.U.T. dus.

Maar… als je op zoek bent naar een klein, vrouwelijk en discreet speeltje dat gemakkelijk in je clutch past; dan is de LELO Lily 2 echt je ding!

lelo lily 2

Hoe kan het toch dat zo’n groot bedrijf als LELO met zo’n onhandig product komt? Al hun nieuwste producten hebben een verbeterde interface (de knopjes dus). Waarom de LELO Lily 2 dan niet? Maar ze hebben het uitgebreid laten testen door peoples allll over the world: ‘Our human product testers are selected from our Global Survey Participants and provide the sort of feedback that can’t be given in a lab. They let us know whether our vibrations are strong enough, whether the controls are intuitive, and even if they dislike the color. It’s a tough job, but we (and they) like to think it’s a labor of love!’ Heeft nou echt niemand geklaagd over kapotte nagels of frustraties aangaande die knopjes? Echt niet??

De knopjes van bijvoorbeeld de nieuwste Mona (de Mona 2), maar ook de knopjes van de LELO Loki en de LELO Siri 2 zijn gemakkelijk schoon te maken omdat ze geïntegreerd zijn in het plastic. De knopjes van deze LELO Lily liggen verzonken in de vibrator, waardoor er dus gemakkelijk vuil tussen het knopje kan komen en dit is moeilijk schoon te maken (en reken maar dat die knopjes in aanraking komen met glijmiddel of ander vocht, omdat het speeltje dus zo klein is). Onbegrijpelijk dat LELO hiervoor gekozen heeft.

lelo lily vs lelo siri

Zo. En nu ik toch aan het zeiken ben; ik vind de nieuwe doosjes van LELO ook niet echt een verbetering. De vorige dozen hadden geen kijkvenster en daardoor iets mystieks, mysterieus en luxueus en ik denk dat veel mensen het ook wel prettig vonden dat je juist niet meteen kon zien wat er in de doos zat (en het waren écht chique bewaardozen). De nieuwe dozen hebben dus een kijkvenster en dat maakt het meteen een stuk cheaper qua uitstraling. Ik snap dat ze bij LELO misschien iets anders wilden, maar toch, wat mij betreft, never change a winning team.

lelo lily 2 verpakking

Oh, en er loopt ook nog een soortement van lasnaad in het midden van de LELO Lily en daar kan ook allerlei vuil tussen komen (dit naadje wordt overigens op alle productfoto’s keurig weg-gePhotoshopt). Nu is de LELO Lily 2 wel 100% waterproof (en dat was de LELO Lily 1 niet), maar je moet wel even een tandenborsteltje gebruiken om die naad schoon te maken. Echt een leuk klusje voor een regenachtige zondagmiddag.

Is er dan niks goed aan de LELO Lily 2?

Maar Luun! Is er dan helemaal niks goed aan de LELO Lily 2? Oh, jawel! De trillingen van de LELO Lily 2 zijn écht waanzinnig goed. Echt! Ik heb de LELO Lily 1 nooit gehad, dus ik kan ze niet met elkaar vergelijken, maar de trillingen zijn extreem goed en diep voor zo’n klein ding. Echt! Toen ik ‘m eenmaal had ingesteld op een diep vibratieritme kon ik er gemakkelijk mee klaarkomen. Maar Luun? Dat is toch waar het bij een seksspeeltje om draait? Ja, duh, dat is zo. Maar er zijn genoeg andere speeltjes op de markt met net zulke goede diepe trillingen én met veel meer mogelijkheden, een veel beter gebruiksgemak en vooral; BETERE KNOPJES. En laat ik trouwens vooral niet te vergeten; die betere speeltjes zijn ook nog eens véél goedkoper, want met een verkoopprijs € 139,- is de LELO Lily 2 een exorbitant duur, trillend stukje zeep waarvan de geur binnen een week al vervaagd.

Dus. Thanks for trying LELO, but no thanks.

DE LELO LILY 2 IS HIER TE KOOP (€ 139,-) >>

 

Overigens ben ik LELO ontzettend dankbaar voor het feit dat ze mij (en J.T.) steeds hun allernieuwste speeltjes opsturen, in ruil voor een eerlijke review. En ik voel me dan ook best wel een beetje schuldig dat ik deze LELO Lily 2 zo ontzettend kut vind, maar ik ga er vanuit dat eerlijkheid écht het langste duurt.

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Marjan schreef:

  Ik denk dat dat de nummer 1 reden is waarom jij en J.T. altijd meteen hun allernieuwste speeltjes toesturen voor een review…. omdat jullie altijd eerlijk zijn.

  xx

 2. Muisinhuis schreef:

  Kijk daarom ben ik zo blij met jou, je zou het potverdokkie maar halen van dat geld, en dan zit je thuis te huilen omdat het gewoon niks aan is, en je mag nooit sekstoys terug brengen logisch natuurlijk maargoed….! Mensen kunnen van dat geld een dikke maand boodschappen halen, toch ?

 3. Ier schreef:

  Hahaha, okay, doei Lelo Lily

 4. Sandra schreef:

  Jammer dat Lelo deze keer de plank misslaat. Ben gek op dit merk en er zijn nog genoeg speeltjes die ik daar van zou willen uittesten.

  • Luna schreef:

   Ja, ze hebben het de laatste tijd wel vaker… zeker bij de vrouwenspeeltjes en de speeltjes voor partners… de mannencollectie is daarentegen dus wel echt goed…

 5. Gina schreef:

  Geen geurpatronen dus in deze toy. Ach, steek wat welriekende kaarsjes op en pak een magic wand om het verdriet te verzachten.

 6. Bart schreef:

  Ben erg benieuwd naar het nieuwe mannen speeltje wat er volgens jouw bron nog gaat komen..
  Over dit vrouwelijke speeltje: helemaal gelijk dat je dit een 4 geeft. Voor veel vrouwen zou dit wel een goed product zijn vergeleken met de gemiddelde pabo vibrator maar een beter alternatief is zeker voorhanden. Zonde van zulke trillingen in zo’n product!

 7. Nikkie schreef:

  Heerlijk die eerlijkheid, ik moet er altijd erg om lachen hoe je iets kan afkraken :’)
  Wederom weer iets wat flink tegenvalt van Lelo, zonde hoor. Het lijkt wel alsof ze het of heel goed doen, of echt zitten te slapen tijdens het bedenken van nieuwe toys.
  Ben benieuwd hoe zij hun toys testen voordat ze het echt op de markt uitbrengen.

  • Luna schreef:

   Ja, dat vraag ik me ook af… Laten ze het speeltje ook een paar weken buiten het doosje liggen om te kijken of het nog ruikt naar lavendel? Ik vrees van niet :-(

 8. Angélique schreef:

  Deze keer weer heerlijk gelachen om je review. Maar de boodschap is duidelijk, geld steken in deze vibrator is niet zo’n slim idee …

 9. Rosa schreef:

  Why o Why zou dit ding een geutje moeten hebben? Hij moet goed in de hand liggen, knoppen (zijkant??) eenvoudig te bedienen zijn en gewoon goed, hard en DIEP trillen!!! vertel ze dat maar bij Lelo!

 10. Robert schreef:

  Je maakt die reviews toch niet voor Lelo? Je maakt ze voor de bezoekers van je blog, zij zijn op zoek naar een eerlijke review!e

 11. Kees schreef:

  Weer een leuke en eerlijke review. :-)

  Geen idee waarom iemand zo’n dure geurloze dwergvibrator zou willen hebben.

  Wellicht vrouwen die geïntimideerd zijn door grote knotsvibrators?

 12. DeArie schreef:

  Dacht ik het niet, geur is zo weg.. nouja dan is het ook niets waar z’n gimmic! En je betaald er sowieso wel voor.

  Voor de rest leuke Review en fijn dat je oprecht bent en ‘m gewoon een 4 geeft, meer verdient hij ook niet als ik je verhaal zo lees.. misschien nog wel een 3 eigenlijk. Soms voldoen speeltjes gewoon niet aan de standaard van genot en Luna!

  Ga zo door met de reviews!

  (Ps. en de comments zo, leuk om dat allemaal wat meer te lezen van andere gebruikers :) )

 13. Patricia schreef:

  Goeie review weer ! En ik sla deze inderdaad even over..

 14. Drikus W schreef:

  Bij mij komt de volgende uitdrukking naar boven:

  Sometimes less is more

  Daar is dit toch wel eens goed voorbeeld van… jammer!

 15. J schreef:

  Ola Luna, heb je de Mona en Ina wave al getest? Ben erg benieuwd hoe die bevallen …

 16. Jesse schreef:

  Haha wat een onzin weer. Bedankt dat je ons elke keer weer behoed voor dit soort aankopen. Je zou toch beter verwachten voor die prijs maar helaas blijkt dat dus toch vaak niet het geval

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.