BOY TOY REVIEW #201: NEXUS RIDGE RIDER

J.T. testte deze keer een niet al te dure, vibrerende prostaat massager; de Nexus Ridge Rider! En… volgens mij is het wel een blijvertje, aan zijn review te lezen!

Naam: Ridge Rider
Producent: Nexus
Prijs: € 64,95
Formaat: 127mm x 37mm
Batterijen/oplaadbaar: 1x AAA
Waar te koop: Easytoys.nl
Het verkooppraatje: ‘De Nexus Ridge Rider is voorzien van een dunne schaft, omsloten door zachte randen die samen met de unieke basis een intense dubbele sensatie creëren waarvan iedereen zal genieten. De stille maar krachtige motor beschikt over 5 individuele vibratiestanden, voorbereid om sterke resonanties rechtstreeks naar de G-Spot te leveren!’
Is dat ook zo: Nou, echt sterk zijn de resonanties niet, en ze bereiken al helemaal niet mijn G-spot… mijn P-spot daarentegen…
Score: 8

nexus ridge rider

Tsja, het was natuurlijk te verwachten dat na het testen van het paradepaardje van Nexus, de Revo Stealth, elke andere prostaat stimulator tegen zou vallen (lees hier de review van die Nexus Revo Stealth). Maar, geheel onpartijdig, en zonder vooroordelen, zoals wij alles hier bij Climaximaal.nl testen, ging ik ook hier weer vol goede moed aan de slag. Ook deze prostaat massager zat in de doos die ik voor Climaximaal.nl geregeld had via het vrouwtje van Nexus.

Is de Nexus Ridge Rider nu voor de P- of de G-spot?

De Ridge Rider wordt geleverd in een verpakking die het midden houdt tussen zo’n cheapish plastic verpakking en een zwart kartonnen doosje. Voordeel hiervan is dat je kunt zien wat je koopt (en voelen, want er zit een klein ‘voelstukje’ op (zie ook Luna’s unboxing filmpje). Nadeel is dat het er toch wat goedkoop uitziet. Wat verder opvalt is dat erop staat dat het een G-Spot massager is. Huh? Navraag bij Nexus leerde me dat de Ridge Rider een speeltje is dat zowel door vrouwen als mannen gebruikt kan worden. Bij mannen stimuleert het de P-spot (de prostaat dus) en bij vrouwen de G-spot. Nu ken ik mevrouw J.T. een beetje en hoewel ze veel van me houdt, voelt ze er weinig voor om een speeltje dat ik anaal heb gebruikt zelf te gebruiken voor de stimulatie van haar G-spot. Hoe goed schoongemaakt ook. Beetje rare marketing van Nexus dit, als je het mij vraagt.

Anyway, de Ridge Rider is dus niet getest als G-spot stimulator, maar alleen als prostaat massager. En het is een fraaie geribbelde, vibrerende prostaat massager die gemaakt is van phthalaten vrije superzachte siliconen. Dus alleen te gebruiken met glijmiddel op waterbasis! Het breedste in te brengen gedeelte heeft een diameter van 37 mm en dat is niet echt groot, maar voor een beginner misschien toch net even een uitdaging. Met voldoende geduld en glijmiddel moet het zeker lukken. Inbrengen is trouwens een feest… dat komt door de ribbels die er op zitten. En als je nu op het moment suprême deze Ridge Rider uit je kont trekt / laat trekken ervaar je een explosief orgasme wat je doet snakken naar het volgende!!

Het schoonmaken is wat minder prettig

Nou ja, totdat je dat ding moet schoonmaken, want door de ribbels kan er wel wat troep achterblijven. Goed van tevoren spoelen en flink wat glijmiddel verminderen dat wel, maar het kan een vies werkje blijven. En als je hem schoonmaakt, vergeet dan niet eerst het vibratiemechanisme eruit te halen. Dat kan niet zo goed tegen water namelijk. En hier komen de extra minpunten. Om die trilunit er uit te halen moet je de Ridge Rider wel goed vast kunnen pakken en, tsja, en als die net uit je kont komt.

nexus ridge rider 2

Het positieve is trouwens wel dat deze Nexus Ridge Rider (bij mijn weten), samen met de Aneros Vice (€ 149,90), de enige twee prostaat massagers zijn waarbij de trilunit in het in te brengen gedeelte zitten. Hierdoor komen de trillingen ook daadwerkelijk aan bij de prostaat. In bijna alle andere gevallen zitten de trillingen bij het perineum en dan doen ze verdomd weinig.

Voor wie mijn stukjes vaker leest weet dat ik geen grote fan ben van trillingen bij een prostaat massager, maar bij deze zijn ze best aangenaam en kunnen ze zeker bijdragen bij het bereiken van een prostaat orgasme. Je hebt trouwens 5 vibratiepatronen welke via een knopje aan de onderkant te kiezen zijn. Al weet ik niet hoe waterproof dat knopje is (als er veel glijmiddel op komt bijvoorbeeld).

Dikke aanrader, deze Ridge Rider

Ik heb lang getwijfeld over een definitieve score. Het is namelijk een prima, goed zittende, heerlijk in te brengen prostaat massager. Hij is echt prima voor sologebruik, maar je kunt hem net zo makkelijk inbrengen én inhouden bij een stevige vrijpartij. Tel daarbij nog goedgeplaatste trillingen tegen je prostaat bij op en je denkt aan een 9 of een 10. Maar… Het is door de ribbels niet altijd een pretje om hem eruit te halen, en vooral; hem dan schoon te moeten maken. Tel daarbij op dat de trilunit er niet heel makkelijk uit gaat en dat deze echt niet tegen water kan. Vandaar mijn 8.

Vind je het schoonmaken geen probleem en lijken de ribbels je heerlijk dan is dit werkelijk een fantastische prostaat massager. Ben je echter niet zo’n grote fan van poep aan je handen, dan zou ik gaan voor de Nexus G-Rider. Exact dezelfde, maar dan zonder ribbels.

DE NEXUS RIDGE RIDER IS HIER TE KOOP (€ 64,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Ben schreef:

  Klinkt als een fijn apparaat, en ook redelijk te betalen.
  Blijf het een hoop geld vinden, maar voor minder krijg je weinig, denk ik.

  Heb wel 2 foutjes in je artikel ontdekt ;)
  De link naar de andere review zit niet onder de tekst, en in je koptekst zeg je €59,95, in de link kost hij weer €64,95

  • Luna schreef:

   Thanks! Aangepast… Ja, ik denk dat je voor een trillende prostaat massager toch al gauw rond de 50 euro zit… maar wie weet komen er binnenkort wat goedkopere (en net zo goede) op de markt… de mannenspeeltjes-markt is upcoming namelijk :-)

 2. J.T, schreef:

  Nog kleine toevoeging. Ik had met een lezer even mailwisseling over deze unit. Hij heeft maar 5 trilstanden. Dat is wellicht wat beperkt. Idealiter zou je het zelf moeten kunnen programmeren want iedereen is anders. Daarbij ga je met die trillingen niet je prostaat masseren. dan doe je door je pc spier aan te trekken en weer los te laten. Hooguit merk je wat extra sensaties. Ik was/ben enigszins enthousiast omdat trillingen iig de prostaat bereiken…… geloof mijm dat is al heel wat.
  Heb inmiddels ook begrepen dat de trilunit van de G-Rider ook lastif eruit te halen is.
  TIP: voordat je begint de trilunit van glijmiddel voorzien, dan krijg je hem er na afloop makkelijker uit!

 3. eric schreef:

  Wie goed rondzoekt op het web kan hem een stuk goedkoper vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.