MASSAGEKAARS EXOTIQ – SEXTOY REVIEW #538

Naam: Exotiq Massagekaars
Producent: Easytoys
Prijs: € 14,95
Formaat: 100 gram
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Materiaal: divers
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘Laat je masseren of masseer je partner met deze Exotiq massagekaars. Steek de kaars aan en geniet van de heerlijke Ylang Ylang geur die zich door de kamer verspreidt.’
Is dat ook zo: Eigenlijk best leuk
Cijfer: 7.5

Dit is een afbeelding van exotiq massagekaars review test

Het lijkt alweer een leven geleden, maar eigenlijk is het pas iets meer dan 3 maanden geleden dat ik m’n 500ste review vierde, hier op Climaximaal.nl! Van Easytoys kreeg ik toen een doos met allerlei leuks om uit te delen aan diverse prijswinnaars en dat deed ik natuurlijk ook keurig, maar van het weggeven van 1 product had ik toch een beetje spijt, omdat ik die eigenlijk wel zelf had willen testen; de Ylang Ylang massagekaars. De geur had ik al door het doosje geroken en sprak me aan. Niks wat het meisje van Easytoys.nl niet op kan lossen, dus zij stuurde me alsnog een exemplaar om te testen! Thanks meisje van Easytoys.nl!

Je wordt ouder. Je wordt milder. Ik heb al een keer eerder een massagekaars gereviewed en als ik die review nu zo terug lees denk ik; Jesus Luun, wat ben je toch af en toe een zuur wijf (SEX TOY TEST #109: JIMMYJANE AFTERGLOW MASSAGEKAARS). Nog steeds is er iets in mij dat roept; ‘Belachelijk, een massagekaars voor € 14,95, wat een bullshit, koop gewoon een kaars bij de Blokker voor 2 euro en koop gewoon een fles goed glijmiddel, daar kun je ook prima mee masseren en dan heb je uiteindelijk hetzelfde effect én je kunt met glijmiddel ook je intieme delen masseren en dat is met een massagekaars niet zo heel handig.’ Maar de wat oudere, wat mildere variant van mij moet toegeven; soms is het goed om elkaar rustig en liefdevol te masseren met een kaarsje erbij. Romantisch!

Dit is een afbeelding van exotiq massagekaars

Eerste indruk van de Exotiq massagekaars

Mijn eerste indruk van deze massagekaars kreeg ik dus 3 maanden geleden toen er eentje in een doos met nog veel meer seksspeeltjes zat. De geur is niet overweldigend of heftig of zwaar, maar mild en bloemerig en dus door het eenvoudige kartonnen doosje heen te ruiken. In het doosje zit de massagekaars in een ‘handig’ kannetje met schenktuit. Ik kan er niet veel meer van maken dan; ruikt lekker!

Dit is een afbeelding van exotiq massagekaars review verpakking

Ylang Ylang

Ik ben niet zo heel erg thuis in de bloemen, al zouden alle #bloemenmeisje foto’s die M. van mij maakt anders doen vermoeden maar deze massagekaars ruikt naar Ylang Ylang. Ik heb het even opgezocht: ‘Ylang Ylang is een tot 20 meter hoge boom die oorspronkelijk van de Filippijnen stamt. De naam Ylang Ylang betekent ‘Bloem der Bloemen’.’ Klopt dus helemaal dat ik de massagekaars bloemig vind ruiken! Volgens aromatherapeuten werkt de geur van Ylang Ylang ‘ontspannend, zinnenprikkelend en stimulerend’, dus dat deze geur gebruikt wordt voor een massagekaars klinkt niet meer dan logisch!

Romantisch hoor…

Mijn M., het mannelijk equivalent van een labradoodle, kun je niet blijer maken dan met een massage. Hij houdt van aandacht, knuffelen, aaien, kortom; een labradoodle. En hij wil mij ook heel graag aaien, knuffelen, masseren, alleen kan ik er het geduld niet voor opbrengen. Mij wordt 3 keer per week gevraagd ‘Zal ik je even lekker masseren?’ en ik denk dat ik maar 1 keer per kwartaal ‘ja’ antwoord. We hebben sinds een paar maanden een massagetafel en daar heb ik welgeteld 1 keer op gelegen (ik weet het, ik weet het, er zullen nu zat vrouwtjes (M/V) zijn die dolgraag 3 keer per week op een massagetafel willen liggen voor een grondige en liefdevolle massage van een uur, maar mijn idee van een feestje is het niet).

Toen ik M. voorstelde om de Exotiq massagekaars op hem te gaan testen lag hij meteen met een zweefsprong poedeltje naakt op bed: “Wel een full body massage hè?” “Ja, ja, ja, ja, jij krijgt een full body massage, maar je moet nog even wachten, want die kaars moet eerst aangestoken worden en wat smelten. Duurt volgens de verpakking een kwartier tot 20 minuten.”

En? Werkt de Exotiq massagekaars?

Ik kwam na 20 minuten de slaapkamer weer in, mijn M. lag nog steeds poedeltje naakt op bed en keek naar een documentaire op z’n iPhone. Het rook heerlijk in de slaapkamer en het kaarsje flikkerde eigenlijk best romantisch zo. Moesten we vaker doen, kaarsjes in de slaapkamer, dacht ik. Ik keek naar de massagekaars en hij zag er nog niet heel erg gesmolten uit. “Ik kom over een kwartiertje weer terug”, zei ik. “Als ik een full body massage krijg wil ik nog wel een uur wachten”, zei M.

Na 45 minuten zag de massagekaars er eigenlijk nog precies hetzelfde uit als na 15 minuten en toen bedacht ik me dat ik zat te wachten tot de hele kaars gesmolten zou zijn, maar dat dat dus sowieso nooit zou gebeuren. Een kwartier nadat je de kaars hebt aangestoken kun je prima aan de slag. Er is dan een klein gedeelte gesmolten en met die hoeveelheid kun je prima beginnen met masseren. Als je dan nog meer massageolie nodig hebt, dan is er alweer een nieuw gedeelte van de kaars gesmolten. The gift that keeps on giving. Tot de kaars opgebrand is natuurlijk. En dat schijnt na 34 tot 36 uur het geval te zijn (zonder dat je ‘m gebruikt als massageolie).

Dit is een afbeelding van review exotiq massagekaars

Een full body massage met de massagekaars

Kijk, ik hou natuurlijk heel veel van M. en ik wil hem best een uitgebreide full body massage geven, maar als ik heel eerlijk ben wilde ik hem vooral als proefkonijn gebruiken. Want… M. has a lot of body and… a lot of hair! Nu ben ik gek op grote mannen en vooral op grote mannen met veel haar, maar vaak is veel haar in combinatie met massageolie niet een heel lekker idee. Het kan een onwijs kleverige bende worden (gatverdamme), maar in het geval van deze massagekaars dacht ik; haha, wordt lachen dit, dan masseer ik hem en dan wordt uiteindelijk de massageolie weer zo hard als kaarsvet, haha!

Was niet het geval.

De massageolie die ontstaat nadat je de kaars hebt aangestoken is lekker vettig en glijdt goed. Je hebt maar een klein beetje nodig en daarmee kun je best lang blijven masseren. Het enige wat niet echt tiptop werkt is het schenktuitje. Als je wat massageolie op je handen wil schenken, dan schenk je ook een gedeelte langs het tuitje (dus over het potje). Hierdoor wordt het potje ook wat vettig, maar ja, dat wordt het toch wel, want je bent aan het masseren en je handen zitten ook vol massageolie. Ik denk dat ik met de Exotiq massagekaars zeker 10 full body massages zou kunnen geven aan M. ,dus eh, we doen er zeker 2,5 jaar mee!

Conclusie

Dit is gewoon een hartstikke leuk product. Geur is uiteraard erg persoonlijk en wat ik lekker vind ruiken kan een ander smerig vinden. Deze Ylang Ylang massagekaars ruikt wel bloemerig, maar niet overdreven sterk en er zijn ook nog andere massagekaarsen van Exotiq (Vanille – Amber, Violet – Rose en Bamboe – Orchideeën), mocht Ylang Ylang je niet aanspreken. Het zure zeikwijf in mij zegt nog steeds; een massagekaars, wat een onzin, maar het is belangrijk om af en toe de romantische labradoodle in je te laten ontwaken. En dan is € 14,95 eigenlijk geen geld!

DE EXOTIQ MASSAGEKAARS IS HIER TE KOOP (€ 14,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Ier schreef:

  Haha, fantastisch!

 2. Rian schreef:

  Leuk zo’n kaars. Ik heb er zelf ook een staan, hij staat er al zo’n drie jaar.. Het wordt toch eens tijd om hem te testen als ik het zo hoor =)

 3. JJ schreef:

  Wooow nou dan ben ik 1 van die vrouwen en ben niet snel jaloers 3x per week een uur massage YES PLEASE!! Ik heb een schat van een man maar naar 5min heeft die er toch echt genoeg van!

 4. A! schreef:

  Wat heerlijk dat je een labradoodle voor jezelf hebt gevonden! Dat zijn toch de beste. Zo’n kaars lijkt me niks, zeker niet als ie naar ylang ylang ruikt brrrrrrr. Glijmiddel mengen met kaarsvet lijkt me echter nog erger, dat krijg je zonder scheerapparaat niet meer uit de vacht van je geliefde!

  En uh… Hoe staat het eigenlijk met je beddengoed? #huisvrouwenvraag!

 5. Sandra schreef:

  Yuk, massages! ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.