RIANNE S. HEART VIBE – VIBRATOR REVIEW #264

Naam: French Rose
Producent: Rianne S.
Prijs: € 34,95
Formaat: 5 x 5 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: ‘Met zijn hartvormige design is de French Rose hartvormige vibrator ontworpen om je clitoris te verwennen en kom je gegarandeerd tot een ultiem hoogtepunt.’
Is dat ook zo? Gegarandeerd niet dus.
Score: 4

rianne s french rose

Rond Valentijnsdag wees ik jullie nog op het bestaan van deze French Rose van de Nederlandse toy-ontwerpster Rianne S. en nu, een maandje later, ligt hij voor me op m’n kantoortafel. Ik schreef toen nog dat ik ‘m niet getest had, maar dat ik ‘m superzoet vond en dat het me een leuk cadeautje voor Valentijnsdag leek. Ik vind ‘m nog steeds superzoet, maar nu ik ‘m getest heb vind ik het toch een iets minder geschikt cadeautje voor Valentijnsdag. Ook niet voor een verjaardag trouwens.

Ik blijf het moeilijk vinden om producten af te zeiken waarvan ik de makers ken en waarvan ik de makers het allerbeste gun (veel geld, mooie mannen, goede gezondheid), maar dit speeltje van Rianne S. valt me echt tegen. Qua gebruik dan, want verder heb ik eigenlijk helemaal niks aan te merken op de French Rose, maar ja, het gaat om het gebruik hè? Of je er nog een beetje mee klaar kan komen en of-ie wel een beetje handig schoon te maken is. En op die vragen moet ik 2 keer ‘nee’ antwoorden.

Het formaat

Allereerst had ik gedacht en verwacht dat de French Rose een hartvormige vibrator zou zijn van een centimeter of 10. Online stond het formaat nergens aangegeven en als er dan een nogal groot hart op je beeldscherm verschijnt, ja, dan verwacht je toch wel ongeveer een 1:1 verhouding. Toch? Althans, ik wel. Reden te meer om, als je een vibrator online bestelt, even op een papiertje te tekenen hoe groot hij is (maar dan moeten de formaten er wel bij staan en dat was bij deze French Rose dus niet het geval). Toen ik de French Rose uiteindelijk in m’n handen had viel-ie dus nogal tegen. Qua formaat dan. Want het is een uberschattig, lieflijk, klein hartje!!!! Echt een speeltje waar je heel zachtjes ‘aaaaaaaaaaaah, wat lief’ tegen fluistert.

rianne s french rose 2

Het is een vibratortje dat ik prima aan m’n stiefdochter van bijna 16 zou geven, als het niet zo awkward zou zijn om je stiefdochter van bijna 16 een vibrator te geven. Niet dat ze niet weet wat ik doe of dat er hier in huis niet over seks en vibrators gepraat wordt, maar mocht ze ooit een vibrator willen, dan kan ze die uiteraard gewoon bij mij komen uitzoeken. Wanneer zij dat wil, niet wanneer ik denk; ooooooh, dit is een lief niet-intimiderend dingetje om mee te beginnen en hij zit ook nog eens in een leuke verpakking. Want dat zit de French Rose dus wél; in een superschattige cadeauverpakking. Alsof je een diamanten ring krijgt! Echt top. Echt mooi. En echt zoals ik van Rianne S. gewend ben; helemaal áf.

rianne s french rose 1

Het knopje van de French Rose van Rianne S.

Maar ja, dat formaat hè? Hij is echt heel klein en dat houdt nogal onhandig vast. Er zit maar 1 knopje op de French Rose en dat knopje had, om ‘m gemakkelijk te bedienen tijdens gebruik zo’n 2 centimeter hoger moeten zitten, want je kan het hartje niet gemakkelijk tegen je klit aanhouden en ondertussen door de vibratiemenu’s scrollen. Dan moet je je duim verplaatsen en daarmee automatisch het hartje. En met het indrukken van het knopje was ik eigenlijk constant bezig, omdat ik constant hoopte dat er een beter vibratiepatroon zou zijn. Maar dat was er dus niet. Wat ook irritant is; dat ene knopje is dus het aan-knopje én het knopje om door de 10 vibratiepatronen te scrollen. Maar als je 11 keer op het knopje drukt, dan gaat-ie uit. Normaal gesproken (of eigenlijk wat wenselijk is) begint het hele vibratie-riedeltje dan weer opnieuw, maar dat is bij de French Rose niet het geval. Je kan ‘m trouwens wel ook ’tussendoor’ uitzetten door het knopje langer dan 3 seconden ingedrukt te houden.

De trillingen van de French Rose

En dan de trillingen. Daar kan ik kort over zijn; die doen mij niks. Tot weinig. Daar zijn ze echt te oppervlakkig voor en als ik met deze French Rose tot een orgasme zou moeten komen, dan zou dat een hele, hele, hele lange sessie worden. En daar had ik geen zin in. Sorry. Even met m’n vingers doet de truc dan ehm, minstens 10 keer sneller. Omdat de trillingen zo oppervlakkig zijn voel ik ook weinig verschil tussen de vibratiepatronen eigenlijk, maar dit kan ook aan mij liggen. Ik wilde gewoon iets méér voelen en scrollde daarom steeds maar weer verder naar een volgend patroon. Tot ik het dus maar gewoon heb opgegeven. Sorry.

rianne s french rose 4

En dan het schoonmaken…

Hoe ontzettend mooi en gaaf de combinatie van siliconen met goud ABS-plastic ook is (we kennen het allemaal van de Insignia-lijn van LELO); het is nogal klote schoon te maken. Want, ook al zijn de meeste van dit soort siliconen-met-goud-ABS-speeltjes 100% waterproof en kun je ze dus rondom onder de kraan of douche houden en schoonmaken, toch moet je extra goed opletten bij de overgang tussen het siliconen en het ABS-plastic. Hier gaat gemakkelijk ‘iets’ tussen zitten en je hebt eigenlijk echt een borsteltje nodig om dit grondig en goed te doen.

Conclusie

De French Rose zit in een prachtige verpakking en ziet er zelf ook prachtig uit! Het is écht een mooi cadeautje om te geven en te krijgen en de prijs (€ 44,90) is ook eigenlijk best goed te doen voor zo’n mooie vibrator. Maar ja, de trillingen (en het formaat) vallen tegen en dat is toch eigenlijk waar het om draait bij een vibrator. Dus, sorry Rianne S., dit hartjes-speeltje uit jouw collectie doet het niet voor me, maar je weet; ik draag jou persoonlijk wél een heel warm hart toe!

DE FRENCH ROSE IS HIER TE KOOP (€ 34,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Marjan schreef:

  Tja… ik zou hem aan mijn ex-schoonzus geven, voor Kerst…. dan weet ik in ieder geval waarom ze altijd zo enorm zuur en boos kijkt en doet zeg maar…….

  Xx

 2. Josje schreef:

  Ahh jammer dat hij tegen valt! Als dit ding je een sidderend, spetterend, superorgasme had gegeven had ik hem qua looks op mijn verlanglijstje gezet… Maar nu fluister ik dan wel alleen even tegen mijn beeldscherm ‘ahhh koetjie koetjie wat lieffff’!

 3. Marijke schreef:

  Hij is prachtig! Superlief en schattig, lust voor het oog. Jammer dat het gebruik tegenvalt (en de prijs ook trouwens!). De Rose werkt op batterijen? Dat vind ik tegenwoordig ook al minder… (Ik ben een verwende troela, heb er een hekel aan als mijn batterijen op zijn: doe mij maar plug & go!).
  Schoonmaken is voor mij nooit zo’n issue als het apparaatje mooi is. Kan ervan genieten om het nog even lekker door mijn handen te laten gaan en te bewonderen haha.

  • Luna schreef:

   Hij is oplaadbaar, dus dan valt de prijs (vind ik) erg mee… En als-ie krachtiger was geweest, dan was het een TOPPER, echt…

 4. laykam schreef:

  Maar wauw hij is mooi!
  Hopelijk lezen ze dit en maken ze een 2.0 versie.

 5. inez schreef:

  Nu zal het leuk zijn als je voor zo’n prijs wel een keer een goede toy zou kunnen kopen. Voor al dat dure spul heb ik als SWF met kind echt geen geld :-(

 6. Ier schreef:

  Ahja, dat was een leuke Valentijnscadeau geweest, mits ‘ie goed had gewerkt.
  Gelukkig toch maar bezoek aan een speciaalbierbrouwerij gepland.

 7. Mur schreef:

  Denk je niet dat je stiefdochter ondertussen al stiekem een van je speeltjes heeft “weg gejat”. Aangezien je toch zo veel speeltjes hebt liggen zou je ze vast niet 123 missen hahaha!

  • Luna schreef:

   Ik zou er inderdaad geen een missen (nou ja, behalve degene die we regelmatig gebruiken), maar ik weet zeker dat ze er niet stiekem eentje zou pakken… we gaan gelukkig zo open met elkaar om dat ze erom zou vragen :-)

 8. A! schreef:

  Misschien kan Rianne haar vibrators volgende keer beter voor ze in de winkel liggen door jou laten testen… De vorm ziet er lief uit maar ik vraag me af of een hart nu zo’n ideale vorm is?

 9. Tessa schreef:

  Hmm jammer zeg. Hij ziet er idd super schattig uit. Maar daar heb je ook zo weinig aan als het verder niet echt lekker is. Zonde!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.