HAMSA – GLAZEN DILDO REVIEW #581

Naam: Prisms Erotic Glass Hamsa
Producent: Prisms Erotic Glass
Prijs: € 44,95
Formaat: 19 x 2,8 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Materiaal: glas
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘Vanwege het glazen materiaal is hij zeer makkelijk en snel schoon te maken, is hij hypo-allergeen en kan hij gebruikt worden in combinatie met alle soorten glijmiddel.’
Is dat ook zo: Helemaal niks mis met deze dildo!
Cijfer: 9

Dit is een afbeelding van hamsa dildo glas

De Hamsa is een speeltje dat ik allang kende en zelfs al eens opgestuurd heb gekregen van Easytoys.nl! Maar hij bevindt zich niet in mijn collectie! Hoe dan? Ik stuurde ‘m ooit door naar het Belgische testkoppel E. en D. om uit te testen, want zij waren er erg benieuwd naar. Hij scoorde bij hen een 10 en eigenlijk wilde ik ook wel eens met eigen lijf ervaren of de Hamsa écht zo goed is! En het meisje van Easytoys.nl vond het geen enkel probleem om me gewoon nog een keer een exemplaar te sturen. Hoera! Hieronder lees je wat ik van de Hamsa vind.

D. en E. kregen vorig jaar een groen exemplaar (gaaf), maar die kleur is momenteel niet meer te koop. Hun review lees je trouwens hier, mocht je willen weten wat (vooral) hij van deze toy vond: PRISMS EROTIC GLASS HAMSA – DILDO REVIEW #421 (ik ga nog wel wat quoten uit deze review). De Hamsa is nu verkrijgbaar in het wit (doorzichtig) en roze. Ik kreeg een roze.

De verpakking van de Hamsa

Over de verpakking van de Hamsa kan ik kort zijn; gewoon prima. We hebben hier te maken met een glazen dildo van € 44,95, dus ik verwacht ook geen gouden bewaardozen met satijnen strikken. Een simpele kartonnen verpakking met daarin de Hamsa in plastic. Wel vind je naast de dildo ook een stoffen bewaarzakje (altijd handig).

Dit is een afbeelding van verpakking hamsa dildo review

Ronde 1 met de Hamsa

De meeste seksspeeltjes test ik zelf of eerst zelf, maar dat leek me met deze Hamsa niet nodig. Vibrators moet ik vaak eerst even zelf hebben uitgecheckt qua knopjes en trillingen, maar dat is met dildo’s niet nodig. Die kunnen meteen onder het kussen gelegd worden om ze er tijdens het vrijen bij te pakken; ‘Ja, jij dacht er gewoon even gemakkelijk vanaf te komen vandaag, maar er gaat gewoon gewerkt worden vanavond.’ Is natuurlijk nooit een probleem.

De eerste ronde met de Hamsa vond ik nogal teleurstellend. Of teleurstellend, teleurstellend? Ik had er meer van verwacht. Het is een dildo van een gemiddeld formaat en de 3 ribbels/bollen bovenaan zijn 2,8 centimeter breed (wij gebruikten de kant met de ribbels dus). En die voelen heel lekker hoor, heel lekker, echt, m’n G-spot was blij, maar… ik kon alleen maar aan m’n Njoy Pure Wand denken die op het nachtkastje lag. En dat was ook het enige wat ik wilde; de Hamsa eruit en de Njoy erin.

Dit is een afbeelding van hamsa dildo glas luna review

Nu moet een dildo moet van hele, hele, hele goede huize komen wil-ie de kwaliteiten van de Njoy Pure Wand overtreffen en ik acht de kans dat er een betere dildo is dan de Njoy Pure Wand 0,1 %. En het is echt niet zo dat ik er tijdens het vrijen (met partner dus) nooit meer een andere dildo dan de Njoy bij pak, maar als ik tijdens het vrijen met een bepaalde dildo alleen maar kan denken aan een andere dildo, sja, dan eh, gaat er iets niet helemaal goed.

De Hamsa is voor mij dus geen toy voor samen, maar… lees de review van E. en D. nog een keer (HIER), want die gebruiken de toy zowel voor prostaat-stimulatie als G-spot-stimulatie, dus die hebben er wél samen plezier van.

De voordelen van glazen sekstoys

Ja, ik blijf het in elke review van glazen toys gewoon doen; de voordelen opnoemen. Want als ik op de vraag ‘wat zijn dan wél veilige sekstoymaterialen’ antwoord dat ook glas een veilig materiaal is, dan krijg ik 9 van de 10 keer terug; ‘Maar je gaat toch geen glas in je doos stoppen?’ Of iets in die richting dan. Mijn antwoord; ‘Juist wél!’

Dit is een afbeelding van hamsa dildo review glazen dildo sexspeeltje

Voordeel 1: Glas is dus glad. En glad is geil. Glazen seksspeeltjes glijden gemakkelijker dan bijvoorbeeld siliconen toys naar binnen. Je hoeft hierdoor minder glijmiddel te gebruiken dan bij toys van ander materiaal én… je kunt glazen toys met elk glijmiddel gebruiken (dus op siliconenbasis, waterbasis, oliebasis, alles)!
Voordeel 2: Glas is duurzaam en als je er goed voor zorgt dan gaan ze een leven lang mee! Je moet je glazen sekstoys niet op de badkamervloer laten vallen of van 2 hoog op de tegels buiten, maar glazen dildo’s zijn massief en kunnen echt wel tegen een stootje. Ze kunnen dus (in principe) van je bed af vallen zonder te breken. En wees niet bang; ze breken écht niet als ze binnenin je zitten.
Voordeel 3: Glas is niet poreus. Dit betekent dat glas een 100% veilig materiaal is. Doordat glas niet poreus is kun je je toy ook gemakkelijk helemaal 100% schoonmaken en is-ie in principe daarna ook door een ander te gebruiken. Ook switchen tussen anaal en vaginaal (uiteraard wel na tussentijds schoonmaken) is hiermee mogelijk.
Voordeel 4: Glas neemt geen geurtjes op (zie voordeel 3). Soms kan een speeltje dat je anaal gebruikt wat geurtjes opnemen. Dit vind ik zelf niet echt een héél groot probleem als ik ‘m daarna weer anaal gebruik, maar ik zou ‘m nooit meer vaginaal gebruiken (voelt voor mij niet goed). Glas neem geen geur op, dus daar heb je dit probleem niet mee (ditzelfde geldt overigens voor metaal).
Voordeel 5: Glas is best zwaar, maar wel weer lichter dan metaal. Ik vind het zelf leuk en fijn om diverse soorten toys qua gewicht in m’n collectie te hebben, omdat ze allemaal een ander gevoel geven. Ook een voordeel; glazen toys zijn over het algemeen niet heel duur (en gaan dus een leven lang mee).
Voordeel 6: Glas neemt gemakkelijk temperatuur op, waardoor deze toys heel geschikt zijn voor ’temperatuur spelletjes’. Hier vind ik zelf niets aan, maar het kán heel leuk zijn om te experimenteren met toys die een tijdje in de koeling hebben gelegen of juist in een bak heet water (nooit in de vriezer en nooit in kokend water).

Ronde 2, 3, 4, etc. met de Hamsa

Tijd voor ronde 2. De Hamsa kon mij dan niet echt bekoren tijdens een vrijpartij met M., maar misschien is de Hamsa leuker in m’n eentje? Het antwoord is; ja. De Hamsa is licht en makkelijk te hanteren in je eentje. De kromming en het gewicht zorgen ervoor dat je ‘m gemakkelijk in- en uit kunt stoten en dan ook lekker hard en snel. Een Njoy Pure Wand is óók heel fijn in je eentje, maar toch een stukje zwaarder en gewoon heel iets anders. De Njoy Pure Wand is voor slllllooooowwwww sex, zowel solo als duo. De Hamsa is het tussendoortje dat altijd even lekker tussendoor kan.

Dit is een afbeelding van hamse glazen dildo 1

Ik vind overigens alleen de kant met de ribbels echt leuk. Dat kleine bolletje is heel gewoontjes op m’n G-spot. Niet onaardig, maar gewoon middelmatig.

Klaarkomen met de Hamsa? Geen probleem, al heb ik er uiteraard wel altijd een ander clitoraal speeltje bij nodig. Een Womanizer blijft dan toch echt mijn toy of choice! De Hamsa zorgt voor G-spot-stimulatie, de Womanizer voor clitorale stimulatie et voila; een blended orgasm is het resultaat (bij mij dan hè).

Dit is een afbeelding van hamsa glazen dildo 2

Conclusie

Zullen M. en ik de Hamsa er samen nog eens bij pakken? Misschien ooit als M. interesse krijgt in prostaatspelletjes (want voor prostaatstimulatie is de Hamsa dus waanzinnig geschikt). Ik gebruik zelf (samen) liever de Njoy Pure Wand of een dikke, grote, stevige dildo. Wél laat ik de Hamsa gewoon op het nachtkastje liggen voor mezelf tijdens de soloseks, want… dit is een speeltje dat je er heel gemakkelijk even bij pakt en dat je ook heel gemakkelijk zelf in- en uit kunt stoten. De ribbels zijn uiteraard lekker hard (hallo G-spot), de prijs van de Hamsa is leuk (€ 44,95) en je kan allebei de kanten gebruiken. Heel leuk om mee te experimenteren samen (the search for the G-spot and the P-spot)!

DE PRISMS EROTICS GLASS HAMSA IS HIER TE KOOP (€ 44,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. DP schreef:

  Leuk om weer eens een review te lezen en wat een leuke foto’s. Love de biscuitjes, doet me denken aan de hartjes-snoepjes met die tekst er op.

  • Luna schreef:

   Thanks! Ja, leuke koekjes hè? Van die ouderwetse lik-koekjes… al weet ik niet of er vroeger ook teksten op stonden, volgens mij niet…

 2. Sandra schreef:

  Glas is echt een van mijn favoriete materialen!! Deze is ook absoluut heel mooi. Die ribbels triggeren mij wel.

  • Luna schreef:

   Halllllo Vegan LGBT… is er een reden dat je deze en Maanisch.com aan het voorzien bent van dit soort reacties? Je bent geen spam-robot, je hebt ook wel eens gewoon inhoudelijke reacties op een blog of plog gegeven, dus ik begrijp het niet zo… althans, ik zie de connectie tussen een glazen dildo en dierenleed niet zo, maar misschien kun je mij er meer over vertellen!

   • DP schreef:

    Is idd een beetje irritant aan het worden. Niks tegen vegan overigens, ik heb mijn vlees consumptie ook al met ongeveer 70% verlaagd. En dan nog Morrisey aanhalen die wel dieren maar geen anders gekleurde of geaarde mensen respecteert, die hoort hier helemaal niet thuis..

 1. 12 januari 2022

  1composed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.