FUN FACTORY VOLITA – VIBRATOR REVIEW #469

Naam: Fun Factory Volita
Producent: Fun Factory
Prijs: € 34,90
Formaat: one size fits most (flexible people)
Batterijen/oplaadbaar: 1 AA-batterij
Materiaal: siliconen
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: ‘The mini version of our bestselling VOLTA vibrator has the same fluttering tips that boost your arousal and amplify the strength of the vibration.’
Is dat ook zo: Voor een batterij-toy ben ik eigenlijk heel tevreden
Cijfer: 8

Dit is een afbeelding van fun factory volita review test climaximaal vibrator

Herinner je je mijn review van de Fun Factory Volta nog? Dat rare speeltje in de vorm van een soort snavel? Met van die ‘flapperende flapjes’? Mocht je het niet herinneren, lees dan nog een keertje m’n review; FUN FACTORY VOLTA – VIBRATOR REVIEW #417. Ik vond ’t een leuk en bijzonder speeltje, maar niet eentje die ik er zelf vaker bij zou pakken, want voor mij veel te heftig, zeker in de hoge standjes (en dus ook de patronen). Ik vind deze Volita persoonlijk 10 keer prettiger en lekker en ik ga jullie precies uitleggen waarom!

Fun Factory kan bij mij weinig verkeerd doen, dat weten vaste lezers inmiddels wel. Ze blijven met écht leuke, bijzondere en geile nieuwe producten komen en ze scoren bij mij allemaal minstens een 8. De Volta was echter een toy waar ik wat moeite mee had en heb, omdat de stimulatie te hard en te heftig is (al is-ie in ons huishouden wel leuk voor BDSM-spelletjes). De Volita kun je een Volta light noemen.

De verpakking van de Volita

We kunnen hier even heel snel en kort over zijn; de verpakking van de Volita is hetzelfde als die van alle Fun Factory-toys! Gewoon prima. Fun Factory heeft een eigen stijl qua toys en verpakkingen en daar hou ik van. Geen poespas. In de verpakking zit dan ook alleen maar de Volita, 1 AA-batterij en een kleine gebruiksaanwijzing.

De look and feel van de Volita

Een beetje vreemd, maar wel lekker (over dat lekkere heb ik het straks), zo zou ik de Volita omschrijven. Maar zo omschreef ik de Volta ook. Het is een speeltje met 2 flapjes die kunnen flapperen op een hoge snelheid. Het verschil met de Volta is het formaat; de Volita is veel kleiner. En ook de vorm; de Volta is gebogen en de Volita is recht.

De Volita is gemaakt van 100% siliconen (het trekt wel een beetje stof aan, maar dat zijn we inmiddels gewend van Fun Factory-toys) (en hoewel best kut, ik leg me er bij neer). Misschien wel het grootste verschil met de Volta; de Volita werkt op een AA-batterij en de Volta is oplaadbaar. En… de Volita heeft geen drukknop, maar een draaidop (dus het dopje is meteen het aan-uit-systeem) (hoe ouderwets).

Dit is een afbeelding van fun factory volita vibrator

De Fun Factory Volita vs. de Fun Factory Volta

Goed, de Volita is dus in een heleboel dingen de ‘mindere’ van de Volta. Hij is goedkoper, dat lijkt het enige positieve. Want verder is de Volta groter, de Volta is oplaadbaar, de Volta heeft meer standjes en de Volta heeft meer knopjes. De Volita heeft een draaidop waarachter de batterij zit en die tevens fungeert als aan-uit-systeem.

Ik vond de Volta dus heel heftig, veel en veel te heftig (had ik al gezegd dat ik ‘m te heftig vond) (meer een BDSM-toy). En ook andere toytesters lijken ‘m, net als ik, heel divers, leuk en bijzonder te vinden, maar ook ietsje te heftig. Maar… ik heb ook weer vrouwen gehoord die ‘m helemaal te gek vinden, omdat zij juist van die heftige stimulatie nodig hebben op hun klit. Zo vind ik het ook helemaal niet lekker om ‘geslagen’ te worden op m’n klit (zo voelt de Volta een beetje), maar er zijn vrouwen die hier juist om smeken (okay, okay, okay dit zie ik vooral in pornofilmpjes).

De flapjes van de Volita zijn iets smaller dan die van de Volta. In de praktijk voel ik hier weinig van. De lengte van de flapjes is overigens precies hetzelfde.

Dit is een afbeelding van fun factory volta vs volita review test

 

Maar wat maakt de Volita dan beter?

Ik vind de stimulatie van de Volita veel lekkerder dan die van de Volta, ook al heeft de Volita slechts 1 standje. Je kan alleen die flapjes tegen je klit laten flapperen voor een pin-point-stimulatie en al vind ik dit niet het allerlekkerst, toch doet het de truc wel, zeg maar (het had in de verte wat weg van de Zumio). Ik vind het het lekkerst om m’n klit tussen de flapjes te zetten en de flapjes dan wat in te drukken. Doet de truc helemaal.

Dit ene standje noemen ze bij Fun Factory zelf ‘one perfect speed’. And… damn, are they right! Maar hé, hé, hé, Fun Factory, wat doen jullie nu! Ik ben van jullie dit soort teksten eigenlijk niet gewend, want wat voor mij de perfecte snelheid of perfecte trilling is hoeft dat voor een ander niet te zijn. Maar het is jullie een heel klein beetje vergeven (because I LOVE YOU), want de snelheid waarmee de Volita flappert met z’n flapjes is dus zeker right for me… Een review is sowieso persoonlijk, subjectief, mijn mening, I know, maar er zullen veel vrouwen zijn die de stimulatie van de Volita juist weer veel te soft vinden. Maar IK hou ervan. Het ene standje van de Volita is zeg maar eh, standje -2 van de Volta (en zit er dus niet eens op).

Dit is een afbeelding van fun factory volita test review vibrator

Conclusie

De Volita krijgt van mij een 8, net als de Volta. Ik zit er al heel lang over na te denken om van m’n puntensysteem af te gaan (jullie mogen jullie mening hierover achterlaten in de comments) en vooral speeltjes als de Volita zorgen daarvoor.

Want… al is het een speeltje waarmee ik klaar kon komen en al vond ik ‘m veeeeeel fijner dan de Volta, toch zal ik ‘m er zelf niet zo snel meer bij pakken (want heel veel andere toys in huis die ik prettiger vind) (want ik blijf geen fan van pin-point-stimulatie). Daarnaast doet de Volita het op batterij (zoooooo 1990), hij heeft maar 1 standje (zooooooo 1970) en hij heeft niet eens een knopje, maar een draaidop (zooooooo eh, 1980). Maar ja, hij kost slechts € 34,90 en dat is ‘geen geld’ voor een toy die je écht een heel andere ervaring zal geven dan een gewone vibrator met trillingen.

Dit is dus zéker wel een speeltje dat ik aan zou raden aan beginners die niet zo veel geld te besteden hebben. Het is een goed én veilig speeltje waar je samen echt wel wat plezier mee kan beleven (je kan ‘m ook om zijn pik vouwen tijdens het pijpen). En… als pinpoint-stimulatie je ding is (en daar kom je dan vanzelf achter) dan zal de perfect speed van de Volita je hopelijk verbazen (want je klit tussen 2 flapjes is dus echt iets anders dan trillingen) (dus ook gevorderden vinden het flapperen van de Volita misschien wel heel lekker).

DE FUN FACTORY VOLITA IS HIER TE KOOP (€ 34,90) >>

 

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Anne schreef:

  Die foto met die giraffe is echt te grappig.
  Ik zou het persoonlijk heel fijn vinden als je niet van je puntensysteem afstapt. Voor mij is de schaal van Luna een belangrijke graadmeter als ik nieuwe speeltjes op het oog heb. Je licht altijd uitgebreid toe hoe je tot die conclusie bent gekomen maar toch zou ik het missen als je geen cijfers gaf. Het verschil tussen een zeven en een acht is uit een verhaal lastiger op te maken.

 2. Rian schreef:

  Hoi Luna, je puntensysteem is inderdaad subjectief, maar je beschrijft duidelijk waarom je een product goed of niet goed vindt. Met behulp van deze informatie kan ik een redelijk goede inschatting maken welk product bij mij past. Verder blijft het inderdaad heel persoonlijk. Zo zou ik de Fun Factory Miss Bi zeker geen 10 geven omdat deze duo vibrator (helaas) niet goed op mijn lichaam past. (Het armpje met de clitorisstimulator is te kort en drukt op de verkeerde plek) Maar ja, dat heeft met mijn anatomie te maken en zegt verder niets over de kwaliteit van het product. De SVAKOM Adonis vind ik daarentegen wel weer helemaal top en is jou 9 voor mij dubbel en dwars waard. De brute kracht van de Europe Magic Wand veroorzaakt bij mij eerder een zere clitoris en “doof aanvoelde” schaamlippen, dan een orgasme, maar voor spiermassage vind ik het een goed product. Dus het is ook een kwestie van onderzoeken wat bij je past. Ik vind het persoonlijk heel fijn dat je een beoordelingssysteem gebruikt. Wat voor systeem je daarvoor gebruikt (cijfers, sterren, “Uitstekend, goed, voldoende, slecht” et cetera) maakt voor mij niet uit. Als ik de goede producten maar makkelijk en snel kan filteren van de “rommel”. Na het uitproberen van een vibrator equivalent aan de “Lady Finger”, heb ik besloten dat ik alleen nog maar kwaliteit in mijn vagina stop. “Aan het materiaal mag het niet liggen”.

 3. Guido schreef:

  Je kan een puntensysteem overwegen per onderdeel: ontwerp, trilling, knopjes en zo. Beetje Consumentenbond…

 4. Christa schreef:

  Ik hecht ook waarde aan je puntensysteem en zal het jammer vinden als je daarmee stopt, maar het kan we anders. Guido’s idee spreekt me wel aan en dan met1 tot 5 sterretjes rating per onderdeel

 5. Sandra schreef:

  Nee!! Niet vanaf stappen! Juist omdat je goed uitlegd waarom jij tot de 7, 8 of 4 komt. Zoveel testers, zoveel orgasmes, zoveel frustraties en zoveel verschillende scores. Maar niet vanaf stappen aub.

 6. A! schreef:

  Cijfers geven, ik heb er als docent een broertje dood aan! Een cijfer is een hele suffe samenvatting van een complex geheel. Je verhalen maken je site! Een Consumentenbond achtige factsheet zou wel heel grappig zijn maar slaat natuurlijk ook weer nergens op, laptop met Excel naast je bed om alle categorieën aan te vinken, hahaha! Moet je er ook steeds weer nieuwe aan toevoegen (op ‘flapperen’ scoort de volta weer erg hoog…).
  Je kunt je cijfer vervangen door JA of NEE, of gewoon lekker zo laten!

 1. 24 augustus 2018

  […] Voor heldere, duidelijke reviews verwijs ik je met alle liefde naar m’n geschreven teksten: FUN FACTORY VOLITA – VIBRATOR REVIEW #469 en FUN FACTORY VOLTA #417 – VIBRATOR […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.