FUN FACTORY STRONIC SURF – REVIEW #479

Naam: Fun Factory Stronic Surf
Producent: Fun Factory
Prijs: € 159,95
Formaat: 25.5 x 9.5 x 5.5 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via magneet-USB
Materiaal: siliconen
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘De Stronic Surf Pulsator is een kleine variant van de bekende Stronic Drei. Deze innovatieve manier van stimulatie maakt het mogelijk handsfree te genieten van krachtige pulsaties.’
Is dat ook zo: IK VOEL LIEFDE!!!
Cijfer: 10

Dit is een afbeelding van stronic surf fun factory review test

Oooooooh Fun Factory, oooooooh Fun Factory!!! Willen jullie ophouden met zoveel goede toys te maken, want ik kan het allemaal geestelijk en lichamelijk niet meer aan! Nu weer de Stronic Surf!!! Ik kreeg ‘m thuisbezorgd en ineens begreep ik jullie masterplan! De eerste Stronic-collectie bestond uit de Stronic Eins, de Stronic Zwei en de Stronic Drei en de Pulsator II-collectie (of gewoon de tweede Stronic-collectie) bestaat ook uit 3 speeltjes! De Stronic G, de Stronic Real én de nieuwste de Stronic Surf! In plaats van ze allemaal tegelijk op de markt te brengen hebben ze het bij Fun Factory lekker rustig aan gedaan.

Nog even kort; de Stronic-speeltjes van Fun Factory zijn geen vibratoren, maar pulsatoren! Ze hebben een grote, metalen bal binnenin zich, die door middel van een magneet op en neer wordt bewogen in verschillende ritmes. Ik schreef al eerder over de Stronic G (FUN FACTORY STRONIC G – SEXTOY REVIEW #399), de pulsator met een perfecte gevormde top die tik, tik, tik, je G-spot als geen ander speeltje zo weet te beroeren. En ja, dat klinkt heel erg als een verkooppraatje, maar wat een goed ding is dat (!!!!!). Binnen de Pulsator II-collectie bevind zich ook nog een Stronic Real (FUN FACTORY STRONIC REAL – REVIEW #459), een supergoede pulsator, maar hij heeft eigenlijk niet echt iets heel bijzonders. Gewoon een lekker formaatje zonder ingewikkelde ribbels of hoekjes. Maar ja, ik ben juist gék op ribbels en hoekjes en… zie hier… de Stronic Surf; de laatste pulsator in de Pulsator II-collectie, met heel veel ribbels!

De verpakking van de Stronic Surf

Over de verpakking van de Stronic Surf kan ik kort zijn; die ziet er precies hetzelfde uit als die van alle andere Fun Factory-toys. Dikke prima dus; herkenbaar, strak, hip, keurig, designerig. Wat ik altijd grappig vind aan Fun Factory toys is dat hun vibrators een soort ‘plastic beschermnetje’ om de knopjes, zo’n ding wat sommige vruchten in de supermarkt ook hebben. Daar had ik even een foto van moeten maken, maar zo’n netje gooi ik natuurlijk meteen weg (in de plastic afvalzak natuurlijk, recycle baby, yes)!

Dit is een afbeelding van fun factory

De look and feel van de Stronic Surf

Als je al langer meeleest hier op Climaximaal.nl, dan weet je het; ik ben een groot fan van ribbels! Hoe meer hoe beter en hoe groter hoe beter. Eén van m’n favoriete dildo’s is de Tantus Tsunami en dat is vooral om z’n ribbels. Hoe grappig dat dit nieuwste Stronic-speeltje ook de naam draagt van die te maken heeft met de zee en golven! Okay, okay, het ligt ook heel erg voor de hand om een speeltje met golvende ribbels zo’n naam mee te geven, maar toch! De Stronic Surf is dus ruim voorzien van ribbels! Hij heeft niet alleen ribbels aan de bovenkant (de kant die dus je G-spot raakt), maar ook ribbels aan de onderkant en zelfs een soort golfpatroon aan de zijkant. YES!

Verder heeft de Stronic Surf alles wat je van een high quality toy mag verwachten; hij is gemaakt van 100% siliconen, hij is volledig waterproof en hij is oplaadbaar middels een magneet-USB-systeem.

Dit is een afbeelding van stronic surf fun factory pulsator vibrator

De Fun Factory Stronic Surf vs Stronic Drei

Een andere Stronic die ook zoveel ribbels had is de Stronic Drei en die Stronic Drei was mijn favoriete Stronic uit die eerste collectie. Die ribbels gaven een extra dimensie aan de op en neer gaande bal binnenin en… dat doen de ribbels van deze Stronic Surf ook! Voordeeltje; de Surf heeft dus ook ribbels aan de onderkant (en die voel je, nice) (de ribbel aan de zijkanten is vooral decoratief als je het mij vraagt). En… de ribbels van de Stronic Surf zijn wat meer geprononceerd dan bij de Drei (dit is, mocht je ‘m als dildo willen gebruiken, iets fijner) (vind ik dan) (maar ja, het opwippende kopje van de Drei is weer fijner dan de kop van de Surf) (en zo blijf je vergelijken).

Dit is een afbeelding van stronic surf vs stronic drei

Wat bij de nieuwste Stronic-speeltjes nog precies hetzelfde is gebleven is de manier en de kracht van de bal die binnenin beweegt (dit gebeurt overigens met een magneet) (als je 2 Stronic-speeltjes tegen elkaar aan legt, dan voel je dat er een magneet in zit). De nieuwste Stronic-speeltjes (G, Real en dus Surf) zijn dunner dan de eerste Stronics (Ein, Zwei, Drei). En doordat ze dunner zijn lijkt het wel of er iets meer power in de bal zit trouwens, maar dat komt waarschijnlijk doordat de toys ook minder lang zijn (en dus met dezelfde kracht over een iets korter stukje bewegen) (maar dit is echt mijn gevoel). De nieuwste toys zijn ook iets lichter dan de voorgaande. Zo weegt de Stronic Drei 412 gram en de Stronic Surf 315.

Persoonlijk hield en houd ik heel veel van het formaat van de eerste serie pulsatoren van Fun Factory, maar ik snap hun keuze voor wat dunnere exemplaren heel goed; hiermee zullen ze waarschijnlijk meer vrouwen (en mannen) aanspreken.

Ook vind ik het bij de Stronic Drei heel fijn dat het uiteinde lekker breed is; maar liefst 8 centimeter. Hierdoor gaan je schaamlippen wat verder open gaan staan als je het speeltje helemaal in je hebt en hierdoor heb je het gevoel met een wel héél grote toy te maken te hebben, terwijl het van binnen best meevalt (hier zullen de meningen over verdeeld zijn). Het laatste stukje van de Stronic Surf is ‘slechts’ 4 centimeter breed. De vorm van de Stronic Surf zal ook hierdoor meer mensen aanspreken (maar ik houd dus zelf heel erg van dat ‘gevulde gevoel’).

Maar welke pulsator, welke Stronic moet je kiezen?

Er is écht nog geen pulsator die mij heeft teleurgesteld. Ik vind ze allemaal te gek (de Stronic Zwei heb ik helaas nooit mogen testen en die wordt ook niet meer verkocht) (die was speciaal voor anaalgebruik). Ik denk dat de eerste Stronic-speeltjes sowieso binnenkort uit de handel gaan, dus mocht je nog een Eins of een Drei willen kopen, doe dat NU!

Dit is een afbeelding van topteaser stronic surf en de v1

Wat ik leuk vind is dat ze bij Fun Factory een soort ‘pick your pulsator’-mini-quiz hebben gemaakt. Lekker duidelijk. Ben jij een ‘Intercourse is the best! If I could buy a realistic sex robot, I would’-type, dan is de Stronic Real iets voor jou. Meer een ‘I love intense, focused fingering’-type, dan kies je voor de Stronic G en als je meer een ‘I love combining different kinds of stimulation’-type, dan kies je voor de Stronic Surf. Het is allemaal wel heel simpel in hokjes delen, maar het geeft je wel een beetje een idee van de verschillen tussen de Stronics.

De Stronic G geeft mij intense en heel gerichte G-spot stimulatie, een eh, échte G-spot-fucker dus. De Stronic Surf geeft sensaties langs je gehele vaginawand, boven en beneden en dus óók je G-spot. Net zo intens en geil en lekker, maar net een beetje anders.

Conclusie

Het verschil is minimaal hoor, tussen al die Stronic’s en het is echt maar net wat jou het meest aanspreekt. Als ik moet kiezen tussen de Stronic G en de Stronic Surf, dan kies ik voor de Stronic G, omdat die gewoon echt precies mijn G-spot raakt en blijft raken, zolang als ik wil. En als ik moet kiezen tussen de Stronic Drei en de Stronic Surf dan kies ik de Stronic Drei. En eh, als ik zou moeten kiezen tussen de Stronic Drei en de Stronic G, dan eh, zou ik het niet weten. Want ik wil ze allebei!

Dit is een afbeelding van review stronic surf fun factory test vibrator pulsator

Nu lijkt het alsof ik de Stronic Surf dus minder vind dan de Stronic G of de Stronic Drei, maar dat is zéker niet het geval, want hij heeft me al meerdere keren tot een heerlijk hoogtepunt gebracht (in combinatie met een clitorale toy). Als ik niet ook al een Stronic Drei en Stronic G zou hebben, dan zou ik OVER THE MOON zijn met een toy als de Stronic Surf. En trouwens, ondanks dat ik inmiddels al 6 Stronic-toys in mijn bezit heb (er is ook nog een Bi Stronic Fusion) (ik ben een verschrikkelijk verwende sekstoy-luxepoes) ben ik blij met AL m’n Stronics.

Welke jij het lekkerste, fijnste, geilste, leukste, beste vindt, dat hangt af van je persoonlijke voorkeuren, want qua techniek stoten ze allemaal PERFECT!

DE STRONIC SURF IS HIER TE KOOP (€ 159,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. M schreef:

  Hmmm. Ik weet niet waarom. Maar de kleinste ribbeltjes doen al enorm veel pijn bij mij. Dus geen ribbels voor mij. Ik heb de stronic g maar het is me nog steeds niet gelukt om die naar binnen te krijgen. Waarom? Weet ik ook niet.

  • Jeroen schreef:

   Komt me bekend voor. Ook hier thuis is de G geen succes. Mijn vrouw kan er niet aan wennen. Toch best jammer van zo’n dure toy. Maakt me ook terughoudend bij de aanschaf van een volgende.

   • Luna schreef:

    Oooooh, echt??!!! Dat meen je niet! Wat jammer!!! Het is juist mijn favoriete Stronic! Ik kan me voorstellen dat je dan huiverig bent bij de aanschaf van een andere Stronic, ze zijn toch 150 euro per stuk… de Stronic Real is ‘milder’, zonder ribbels, maar ja… wat jammer dat je toys niet even uit kan testen voordat je ze koopt eigenlijk hè?

 2. Marjan schreef:

  Ik ben nog steeds dolblij met mijn Stronic Drei…. wat jammer dat hij gaat verdwijnen…
  Wat ik fijn vind aan deze toys is dat ze zo lekker in de hand liggen, maar ook dat je ze niet perse hoeft vast te houden, ze blijven tijdens het gebruik lekker op hun plek zitten…Mmmm

  • Luna schreef:

   Ik denk dat hij gaat verdwijnen, maar weet het niet zeker… zal het binnenkort eens vragen… maar ze moeten natuurlijk wel blijven vernieuwen… en ja; het handsfree gebruik van alle Stronics is waanzinnig! Vooral omdat je dan je handen vrij hebt voor een Womanizer o.i.d.! <3

 3. Rian schreef:

  Wat een keuze. Ik heb ook een Stronic op mijn wensenlijst staan, maar welke het uiteindelijk gaat worden… daar ben ik nog lang niet over uit. Misschien laat ik het t.z.t. aan de kerstman over =)

  • Luna schreef:

   Hahaha, heel verstandig! Ze zijn allemaal te gek… de Stronic Real vind ik het minst leuk, maar de rest; moeilijkmoeilijkmoeilijk kiezen!

 4. R schreef:

  Is de Njoy wand nog steeds de beste G spot stimulator? Ik wil mijn vriendin ermee verassen. Of komt er een keer een win actie aan? :-)

 5. Maurice schreef:

  #8 meest geil plaat ever! Heel afgezaagd, maar joe cocker, you can leave your hat on….

 1. 2 maart 2019

  […] Ik ben me er van bewust dat dit alweer een erg subjectieve review is en dat er veel vrouwen zullen zijn die dit wel een fenomenaal speeltje vinden. Maar als ik eerlijk ben, lijkt het me wel meer een speeltje voor gevorderden. Ja, ok, ik heb al wel heel wat speeltjes, maar ik gebruik die speeltjes zelden inwendig. Ik ben dus nog volop aan het ontdekken en ondervinden wat speeltjes inwendig kunnen doen. Ben jij zelf iemand die wél erg graag speeltjes inwendig gebruikt? Dan lijkt het me dat deze Stronic echt wel iets voor jou zou kunnen zijn (lees zeker ook de review van Luna).  […]

 2. 13 januari 2022

  1wharves

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.