FEMME FIT BEKKENBODEMSPIER TRAININGSSET – REVIEW #499

Dit is m’n 499ste review! WOOHOO! Houd deze site vanaf morgen goed in de gaten, want dan start m’n feestmaand! Enne, ik kan alvast verklappen dat ik o.a. 2 van onderstaande producten mag weggeven! Volg me vooral ook op Instagram: lunaclimaximaal!

Naam: Femme Fit Bekkenbodemspier trainingsset
Producent: Feelztoys
Prijs: € 49,90
Formaat: balletjes: 7 x 2,7 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Materiaal: siliconen
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: ‘Vaginale training set voor vrouwen. De vaginal training set versterkt de bekkenbodemspieren en kan gebruikt worden door zowel beginners als gevorderden door de verschillende gewichten in de set.’
Is dat ook zo: Zou (bijna) iedere vrouw moeten hebben!
Cijfer: 10

Dit is een afbeelding van femme fit feelztoys

Ik was op Erofame 2018 en zag in de stand van Eropartner.com een werkelijk allerschattigst wit doosje staan met daarin 6 vaginaballetjes van het merk Feelztoys. ‘Oooooh, kijk nou, wat lief, die wil ik echt heel graag’, kirde ik. Eenmaal weer thuis kreeg ik een doosje opgestuurd door G. van Eropartner en ik ben nog net zo verliefd op hoe dit product eruit ziet als eerst. En… het is ook nog eens een product dat het doet!

Dit wordt een beetje een andere review dan normaal, want een ‘bekkenbodemspier trainingsset’ heeft aan de ene kant weinig met seks te maken, maar aan de andere kant juist heel veel. Je wordt niet geil van het gebruiken van deze Femme Fit-balletjes, maar het gebruiken ervan is (in sommige gevallen) wel essentieel voor een fijner en geiler seksleven.

Je bekkenbodemspieren

Al je spieren worden zwakker naarmate je ouder wordt, dus ook je bekkenbodemspieren. Dit zijn de spieren die zich in je vagina bevinden en waarmee je je plas op kunt houden. Je kunt ze aanspannen en ontspannen. Sterke bekkenbodemspieren (ook wel PC-spieren genoemd) zorgen ervoor dat je op latere leeftijd niet zo snel last krijgt van urineverlies, zorgen voor een goede houding/stabiliteit en zorgen voor een intenser orgasme en meer gevoel bij het vrijen. En… sterkere spieren zorgen voor een betere bloedtoevoer en dat verbetert weer je vaginale vochtigheid (SCORE!).Je PC-spieren worden ook behoorlijk zwakker na een bevalling.

Dit is een afbeelding van e27896 10

Zijn je spieren door een bevalling of door de loop der jaren wat uitgerekt? No worries, want deze spieren kun je trainen, zelfs al ben je 80!

Hoe train je je bekkenbodemspieren?

Je kunt je bekkenbodemspieren prima trainen zonder balletjes als deze Femme Fit Trainingsset. Je traint ze door ze afwisselend aan te spannen en te ontspannen. Maar! Niet iedereen kan de juist spier gemakkelijk vinden en dan zijn dit soort vagina-trainingsballetjes of vaginaballetjes juist hartstikke handig. Je draagt ze gewoon tijdens je dagelijkse bezigheden en traint meteen je spieren. Super-efficiënt!

Je brengt een balletje (of eitje) in je vagina en door z’n eigen gewicht heeft hij nu de neiging om te gaan zakken. Dit veroorzaakt een spontane reflex en die zorgt er weer voor dat de bekkenbodemspieren samentrekken (en het balletje of eitje dus binnen houden). De Femme Fit heeft 6 verschillende balletjes (in verschillend gewicht), dus je kunt steeds ‘harder’ trainen.

Sommige van dit soort vaginaballetjes hebben ook nog een ‘contra-balletje’, dus een balletje in het balletje. Dit zorgt er bij beweging voor dat je vaginawand lichtjes wordt gestimuleerd. Dit kan opwindend zijn, maar ik voel er maar weinig van. Dit is voor iedere vrouw verschillend. De Femme Fit balletjes hebben niet zo’n contra-gewichtje trouwens.

Femme Fit Trainingsset is dus een fitness-set voor je vagina

Echt! Echt! Echt! Wat ziet deze trainingsset er waanzinnig mooi uit! Het lijkt een beetje op zo’n eierkoker, maar dat is echt een oneerbiedige vergelijking, want WOW! De Femme Fit is bestaat uit een vierkant hardplastic doosje met afgeronde hoeken. Het doosje heeft een dekseltje, dus je kunt alles gemakkelijk opbergen (het ziet er bijna uit als een soort make-up-doosje). In het doosje vind je 6 prachtige vagina-balletjes in oplopende kleuren van lichtroze tot fuchsia. Het meest lichtroze balletje weegt 50 gram en daarna lopen ze op van 50 naar 65, 80, 95, 110 en 130 gram. Dit klinkt als iets wat je niet merkt tijdens het dragen (want wat is nou 15 gram), maar trust me, je voelt het verschil.

Dit is een afbeelding van e27896 11

Elk eitje bestaat uit een metalen balletje omhuld met siliconen. En alles is van siliconen, dus ook het touwtje, zodat je alles gemakkelijk schoon kan maken. De overgang van het touwtje naar het balletje heeft een heel licht reliëf in diamant-vorm; supermooi (en zit qua schoonmaken totaal niet in de weg) (hulde hiervoor).

Er zit een kleine handleiding bij de Femme Fit waarin wordt uitgelegd met welk balletje en voor hoelang je moet beginnen en wat je doel is. Superhandig uitgelegd!

Maar hoe zit het met mijn bekkenbodemspieren?

Ik kon het eerste eitje (50 gram) prima een tijdje inhouden zonder dat ik in de gaten had dat ik iets in me droeg. Ik voelde het ’touwtje’ wel zitten, maar dat was niet echt vervelend. Dat touwtje herinnerde me er eerder aan dat ik iets in me droeg dan het balletje zelf. Op het moment dat ik het touwtje voel span ik m’n spieren meteen extra aan, dus het is een goede reminder.

De balletjes zijn trouwens 7 x 2,7 centimeter. Dit is best klein. Hoe groter en hoe zwaarder een balletje is, hoe moeilijk het is om ‘m binnen te houden. Qua formaat zijn deze balletjes echt voor beginners, want niet veel groter dan een tampon, maar de zwaarste, die van 130 gram, is niet zo gemakkelijk binnen te houden voor mij (als vrouw die nooit bevallen is en op zich wel stevige spieren heeft, maar toch ook een dagje ouder wordt). Ik ben nu nog bezig met een poging om het vierde balletje 2 keer een kwartier per dag in te houden tijdens het wandelen, koken, bewegen (als je zit is het niet zo moeilijk natuurlijk).

Dit is een afbeelding van femme fit feelztoys vaginaballetjes

Je moet dus vooral veel oefenen!

Er is dus ook voor mij nog werk aan de winkel qua bekkenbodemspieren. Het stomme is; ik ga ze pas doen op het moment dat het ’te laat’ is. Ik heb in verleden vaker van dit soort producten getest en dan gebruik ik ze weer een tijdje en dan versloft het weer. Vorig jaar bedacht ik me dat touwtjespringen misschien wel wat voor mij (en m’n bar slechte conditie) zou zijn en toen had ik een klein ‘oeps-momentje’, dus ben ik maar weer gaan trainen (met een ander balletje). En het trainen is niet echt een straf of heel moeilijk. Je hoeft er de deur niet voor uit (en dat is het soort fitness waar ik van houd). Maar toch; ik train niet vaak genoeg en dat is eigenlijk best dom, want een oeps-momentje, prima, maar laten we de Tena-lady’s alsjeblieft nog even achterwege laten.

Conclusie

Ben je al wat ouder dan eh, 35? Geef jezelf dan deze set cadeau! Is je vrouw, vriendin, partner, ouder dan 35? Geef haar dan deze set cadeau! Heeft je vriendin, of een vriendin onlangs een kindje gekregen? Geef haar dan deze set cadeau! Heb jij onlangs een kindje gekregen en wil je weer een beetje de controle over je PC-spieren terugkrijgen en weer een beetje ‘in contact komen met je vagina’? Geef jezelf dan de FemmeFit-set cadeau. Echt! Hij kost € 49,95 en ziet er prachtig uit. Maar dan ook ECHT prachtig! Het is niet eens iets écht seksueels (niet dat dat ook maar iets uitmaakt), maar meer iets heel liefs dat je lichaam nodig heeft na een bevalling (of na een bepaalde leeftijd). Wat mij betreft mag dit hét standaard cadeau worden op een babyshower of 35ste verjaardag!

DE FEELZTOYS FEMME FIT TRAININGSSET IS HIER TE KOOP (€ 49,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Marjan schreef:

  Op zich inderdaad geen speeltje, maar wel een kadootje voor jezelf en je partner. Je beschrijft het ook weer zo heerlijk positief en enthousiast. Review 499 alweer…. WOW Luna…. wat gaaf!

 2. JJ schreef:

  Whaa ben benieuwd wat de 500ste wordt het is ondertussen net 1november! GEFELICITEERD!
  Ik heb trouwens 4 balletjes van funtoys gaan gecombineerd tot 100gr die ik ook heel mooi vind met een zakje en opbergdoosje. Geishaballetjes zijn echt een aanrader en dat contragewichtje erin heeft wel wat haha

 3. Sandra schreef:

  Oké, oké, oké!! Je hebt me overtuigd! Dit (zo iets) wil ik. Ik ben niet zo sportief dus hoe leuk is het om dan te zeggen dat je wel degelijk elke dag met gewichten traint? Alleen daarom wil ik dit! (En ik wil ook die gespierde orgasmes en nooit meer oepsmomentjes).

 4. Tanneke schreef:

  Oh jammer. Ik heb net die van joue gekocht. Deze zijn wel erg mooi!

 5. Claire schreef:

  Deze lijkt mij ontzettend lekker en fijn om te gebruiken!

 6. Juul schreef:

  Hi Luna, ik ben erg benieuwd naar deze set omdat ik mijn spieren wil trainen. Zelf heb ik voor pleziergebruik de Lovense Lush Bullet Vibrator, ik heb het even opgezocht en deze weegt 284 gram. Deze kan ik namelijk met gemak erg lang inhouden zonder hier last of moeite mee te hebben. Is deze set dan wel het juiste voor mij? Ik hoor graag je advies! Groetjes Juul X

 7. Ben schreef:

  Je Joue of Femme Fit?? Ze hebben allebei een 10 :)

  • Luna schreef:

   Dan zou ik toch voor de Femme Fit gaan… die 10 van Je Joue is van een paar jaar terug… maar nog steeds hele goede ballen hoor :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.