VIBRATOR REVIEW #236: PATCHY PAUL G5

Naam: Patchy Paul G5
Producent: Fun Factory
Prijs: € 85,-
Formaat: 22,2 centimeter x 4,1 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via click ’n charge-systeem
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: ‘Met zijn zoete ronde neus vindt Patchy Paul feilloos jouw G-spot en stimuleertdeze spannend en intens. Zijn geribbelde zachte vorm zorgt voor een waanzinnig gevoel tijdens het inbrengen.’
Is dat ook zo: Niet mijn favoriet van Fun Factory, maar… wel heel erg goed!
score: 8,5

patchy paul fun factory

Fun Factory is hard, heel hard, bezig om mijn favoriete seksspeeltjes-merk te worden! Niet alleen hebben ze een heel goed bloggers-programma (ik krijg alles opgestuurd nog voordat het in de winkels ligt), ze zijn gewoon écht goed en innovatief bezig! Hun bestaande speeltjes worden steeds beter en hun nieuwe speeltjes zijn ook écht nieuw (als in; bestond nog niet). Een tijdje terug kwam de vernieuwde Patchy Paul uit, de Patchy Paul G5. De Patchy Paul is een speeltje dat zich een klassieker in het Fun Factory-assortiment mag noemen, want volgens mij was het 1 van de eerste vibrators waarmee ze op de markt kwamen. En… het was altijd een speeltje waar ik met een grote boog omheen liep, want… in de vorm van een WORM!

Ik heb dus nogal een hekel aan speeltjes die lijken op kinderspeelgoed. Plastic poppetjes of beestjes zijn voor kinderen, mijn speelgoed mag er gewoon uit zien als een plastic lul. Een grote plastic lul dan graag. Maar de Patchy Paul ziet er dus al jaren uit als een worm, al wordt het wel steeds meer een gestileerde plastic worm en is hij van een matig speeltje dat het deed op 1 A-batterij uitgegroeid naar een oplaadbare POWERRRRR-toy. Ik kreeg een exemplaar opgestuurd van een meisje van Fun Factory in ruil voor een eerlijke review.

fun factory patchy paul

Gebruik altijd genoeg glijmiddel

Het siliconen van Fun Factory trekt over het algemeen meer stofjes en haartjes aan dan de vibrators van bijvoorbeeld LELO. Het siliconen is wat ‘plakkeriger’ en daardoor heb je ook meer glijmiddel (op waterbasis) nodig om er lekker van te kunnen genieten (of je moet gewoon héél geil zijn, maar even snel tussendoor met een Fun Factory-vibrator aan de slag gaat niet zo gemakkelijk als met een LELO-vibrator). Maar wat extra glijmiddel gebruiken is niet echt een groot probleem, lijkt me. En na gebruik maak je de vibrator goed schoon (gewoon afspoelen onder de kraan met wat milde zeep, eventueel insprayen met wat toycleaner en dan goed opbergen in een zakje) (ik kreeg overigens een Fun Factory-zakje meegestuurd, maar dit zit niet standaard bij de Patchy Paul G5) (boterhamzakje werkt ook).

Het verschil tussen de G4 en de G5

Als je de G4-serie op wilde laden, dan was het nog wel even zoeken naar het magnetische oplaadpunt (want die zat dus onder het woordje FUN verborgen). Bij de G5-serie kan dit niet meer verkeerd gaan (al kon dat eigenlijk sowieso niet), want je klikt de magnetische USB-oplader gewoon op de 2 metalen puntjes.

patchy paul g5 and g4

Vooral de knopjes van de G5-serie zijn een enorme verbetering ten opzichte van de G4-lijn. Deze knopjes zijn ook te vinden bij de Miss Bi (and OH BOY, how I love the Miss Bi) (lees mijn review van de Fun Factory Miss Bi maar)! Nu heb ik van de G4-serie alleen de Big Boss en… helaas zijn de trillingen van mijn Big Boss overleden (ik heb ‘m dan ook al een jaar of 4) (hier kun je mijn review van de G4 Big Boss nog lezen). Ik krijg ‘m niet meer opgeladen en dat terwijl ik de G4 Big Boss écht geweldig vond. Dat vind ik ‘m nog steeds, want hij heeft een perfect dildo-formaatje, maar ik kan de werking van de G4-knopjes dus niet vergelijken. Helaas. Maar… de knopjes van de G5-serie zijn mooier, makkelijker schoon te maken en… iets wat ik zelf heel prettig vind; je kan de vibrator aan- of uitzetten met slechts 1 druk op de ‘FUN’-knop. Ik merk dat ik dit laatste een steeds belangrijkere optie vind aan seksspeeltjes. Als ik klaar ben dan wil ik ‘m uit en wel NU en niet eerst nog 3 seconden een knopje ingedrukt moeten houden. De Patchy Paul G5 begint ‘in het midden’ te trillen als je ‘m aanzet (met dus de FUN-knop) en met de –knop gaat hij langzamer, met de +-knop harder. Als je de +-knop 3 keer hebt ingedrukt, dan beginnen de verschillende vibratiepatronen en daar kun je dus doorheen scrollen met die +-knop. Als je op de –knop drukt, dan beginnen de steady vibraties weer. Het leest misschien een beetje ingewikkeld, maar het werkt heel easy.

Een ander voordeel van de G5-serie boven de G4-serie is het aantal vibratiepatronen. De G4-serie had er 4, de G5 heeft er 6! En… de G5-serie heeft ook nog 6 steady vibratiepatronen (maar dat had de G4-serie ook).

Maar eh, hoe zit het met de trillingen van de Patchy Paul G5?

Komen we bij misschien wel het allerbelangrijkste verbeterpunt; de trillingen zelf! Ik kan dus helaas de trillingen niet met elkaar vergelijken, maar ik geloof Fun Factory op hun woord (en ook wat Amerikaanse toytesters) dat de G5-trillingen sterk verbeterd zijn ten opzichte van de G4-trillingen. Dus… nog dieper, nog lekkerder! De trillingen zijn door de gehele vibrator te voelen, dus van het puntje tot onderaan (ook een beetje in het handvat, maar niet storend). Je kunt de vibrator dus ook als niet-interne vibrator gebruiken en ‘m alleen tegen je klit zetten en dan zijn de trillingen echt lekker en diep (ik durf bijna te zeggen; beter dan de LELO Mona).

patchy paul g5

De Patchy Paul G5 is er speciaal voor je G-spot

De vorm van de Patchy Paul maakt ‘m uitermate geschikt voor het stimuleren van je G-spot, al heb ik daar persoonlijk liever een wat hardere en duidelijker ribbel voor. Het kopje van de Patchy Paul is behoorlijk flexibel, dus als je ‘m op en neer beweegt, dan voel je heus wel iets tegen je G-spot gaan, maar ik zou ‘m niet als ‘perfecte G-spot-stimulator’ bestempelen. Wél zijn de trillingen dermate diep en goed dat je G-spot zeker wel gestimuleerd wordt, maar je wordt van binnen dus eigenlijk overal wel gestimuleerd omdat de trillingen van boven tot onder te voelen zijn. We hebben dit speeltje ook samen getest en daar vond ik ‘m iets minder geschikt voor, juist door het ietwat gebogen kopje van de Patchy Paul ‘floepte’ hij er steeds helemaal uit waardoor hij er weer minder gemakkelijk in ging (ja, visualiseer dit maar even).

patchy paul g5 fun factory

Als ik persoonlijk mocht kiezen tussen (een werkende) G4 Big Boss en de G5 Patchy Paul, dan koos ik toch voor de G4 Big Boss (want ik hou van groot). En als ik mocht kiezen tussen de G5 Patchy Paul en de Fun Factory Miss Bi, dan koos ik voor de Miss Bi, omdat die ook tegen m’n klit trilt en ik toch echt ook trillingen tegen m’n klit nodig heb om tot een orgasme te komen. Toch krijgt de G5 Patchy Paul een dikke 8,5 en kan ik ‘m aan iedereen aanraden die op zoek is naar een goede en ook nog enigszins betaalbare (G-spot) vibrator. Hij ziet er strak uit, voelt goed aan, doet het perfect, is oplaadbaar, waterproof, trilt diep en heeft erg veel trilopties. Mocht je twijfelen tussen een G4 of G5 vibrator van Fun Factory? Altijd voor de G5 gaan, het (kleine) prijsverschil is het waard.

En ach, dat de Patchy Paul G5 in de verte op een worm lijkt, daar kon ik me zelfs overheen zetten.

DE PATCHY PAUL G5 IS HIER TE KOOP (€ 85,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. H.V schreef:

  Beste Luna,
  Ik wil me vriendin verrassen met een nieuwe toy nu zit ik te denken aan de miss bi gezien jou review of deze gezien de prijs is dit misschien aantrekkelijker. Maar vanwege de top reviews heb ik een tijdje terug ook al de lelo smart wand Large aangeschaft en deze krijgt van ons ook een 10 ! Al vast bedankt en succes !

 2. Bart schreef:

  M’n vriendin zegt ook dat de trillingen zeer verbeterd zijn ten opzichte van de g4.
  Gaat dan echter wel om de big boss.
  Leuk hoe je deze vibrator vergelijkt met een worm!

 3. Nikkie schreef:

  Hier loop ik niet warm voor, de vorm en kleur (groen) erg jammer!!

 4. ocliw schreef:

  Een klassieker idd, hij is wel gegroeid net als bv. De vw golf in de jaren haha..

 5. Cynthia schreef:

  Hoe een vibrator kan evolueren :O

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.