DOXY BUTTPLUG SMOOTH – SEXTOY REVIEW #611

Naam: DOXY buttplug smooth
Producent: DOXY
Prijs: € 57,95
Formaat: 11 x 3,2 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Materiaal: aluminium
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘De buttplug heeft een taps toelopende top, een gladde schacht en een platte voet.’
Is dat ook zo: Ja! Mooi! Goed! En fijn!
Cijfer: 9

Dit is een afbeelding van doxy buttplug smooth

Ik vraag me af of er buttplug-reviews op deze site staan die niet beginnen met een ‘HOLY SHIT, what was I thinking’-achtige inleiding. Want ook voor deze DOXY-buttplug geldt; What was I thinking???? Ik zag ‘m, ik wou ‘m en ik vroeg aan het meisje van Easytoys.nl of ik ‘m mocht reviewen. En natuurlijk mocht dat, want ik mag bijna alles wat ik wil reviewen van het meisje van Easytoys, maar toen ik de buttplug eenmaal in m’n handen had was het toch even slikken. Hieronder lees je m’n review.

Toen ik zag dat DOXY 2 verschillende buttplugs aan z’n collectie had toegevoegd kwam er een grote hebberigheid in me naar boven die totaal niet in verhouding staat met het aantal keer dat ik ook een buttplug gebruik tijdens het vrijen. Maar het was DOXY! Met z’n prachtige, stijlvolle én keihard en diep trillende toys!!! En die kwamen met prachtige, shiny buttplugs! WOW! Must have! Er is een buttplug met een aan de onderkant 3 ribbeltjes en een ‘gewone’, gladde buttplug. Ik koos voor de gladde buttplug (klik hier voor de: DOXY buttplug geribbeld).

Dit is een afbeelding van buttplug doxy smooth in de tulpen

De verpakking van de DOXY smooth buttplug

Soms voelt het als een verplicht onzin-stukje om te schrijven over de verpakking van een bepaalde sextoy, omdat de meeste toys uiteindelijk toch gewoon in een stukje plastic met een doorsnee kartonnen doosje erom zitten, maar de verpakking van deze DOXY buttplug verdient toch echt wel een eigen hoofdstukje hoor! Hij arriveerde in een gewoon kartonnen doosje met daarop een afbeelding van de buttplug, dus tot zover niks nieuws.

Dit is een afbeelding van verpakking doxy buttplug smooth
Het is nogal lastig om een goede foto van een metalen, shiny object te maken. Dat kunnen die professionele fotografen een stuk beter (zonder spiegeling van zichzelf) (of ga gewoon even wat langer Photoshoppen Luun)…

Tot ik het kartonnen doosje openmaakte en daar een metalen kokertje aantrof! Een metalen kokertje met schroefdop! En in dat kokertje zit de prachtige DOXY buttplug! Hij past er precies in, het ziet er geweldig, robuust en duurzaam uit en je voelt ineens heel veel liefde voor het merk DOXY, want deze buttplug past gewoon perfect bij je DOXY Die Cast (en die wand vibrator zit ook al in zo’n mooie stevige bewaarkoffer) (DOXY DIE CAST – WAND VIBRATOR REVIEW #290).

In het voetje van de buttplug staan de letters ‘DOXY’ gestanst en dat had van mij niet zo gehoeven (gaat alleen maar ‘spul’ in zitten). Op de onderkant van de buttplug staat ook al het logo van DOXY (een soort open letter D), dus het is een beetje dubbelop (en alleen maar extra schoonmaken).

Heel mooi, maar dan?

Ja, en daar sta je dan met een prachtige, metalen buttplug in je handen en dan? Nou, dan laat je hem als tester gewoon een paar maanden in de verpakking liggen! En dan haal je ‘m misschien weer een paar keer uit die verpakking om te checken of hij nog steeds zo mooi is (ja), maar dan doe je ‘m gewoon weer terug in het doosje. Want… anale seks kan echt heel leuk en fijn en lekker zijn, maar het is gewoon niet iets wat standaard bij mij, bij ons, gebeurd.

En nu kun je zeggen; ja, maar Luun, toys testen, dat is toch ook een beetje je baan en daarvoor maak je dan toch tijd en als er een buttplug getest moet worden, dan plan je toch gewoon wat extra tijd in? Is zo. Maar ik vind anale seks vaak een heel gedoe en dat gedoe speelt zich voornamelijk af in mijn hoofd. Ben ik ontspannen? Ben ik gedoucht? Ben ik van tevoren een paar keer naar de wc geweest? Heb ik hier wel de tijd voor? Heb ik hier wel zin in? Ben ik ontspannen? Ben ik ontspannen? Ben ik ontspannen? Het antwoord op die vragen is meestal ‘nee’, dus dan begin ik gewoon niet aan een buttplug.

Dit is een afbeelding van doxy buttplug smooth met luna

Het testen van deze écht beeldschone buttplug heeft dus zo’n 4 maanden op zich laten wachten. Maar toen ik eenmaal de smaak te pakken had heb ik ‘m gelijk maar even vergeleken met de Njoy Pure Plug medium.

De Njoy Pure Plug vs DOXY buttplug smooth

Mijn favoriete buttplug is de Njoy Pure Plug medium (NJOY PURE PLUG MEDIUM – SEXTOY REVIEW #379) en aangezien die ook van metaal is, spreekt een vergelijkend warenonderzoek voor zich! Kan ik nu alvast heel kort over zijn; de Njoy Pure Plug medium wint uiteindelijk! Maar het zijn allebei topstukken!

Het puntje van de DOXY loopt iets tapser toe dan die van de Njoy en is daardoor ietsje makkelijker in te brengen. De kop van de DOXY is dan wel langer, maar uiteindelijk net zo breed als die van de Njoy, dus echt heel veel verschil voel je niet qua inbrengen (al denk je dat je iets veel groters naar binnen brengt met die DOXY). Sowieso; ontspan! En sowieso; glijmiddel. Je anus is niet vochtig van zichzelf (zoals je vagina dat wel is) dus echt; doe het! Voordeel van metaal (boven siliconen) is dat het een heerlijk glad materiaal is (glijdt dus écht makkelijker naar binnen) en je kan elk glijmiddel gebruiken dat je wil (dus ook op siliconen basis) (en je hebt maar weinig glijmiddel nodig, omdat het dus zulk glad en niet-poreus materiaal is).

Dit is een afbeelding van doxy buttplug njoy pure plug
Allebei beeldschoon en allebei dus net zo breed!!

Welke buttplug voelt lekkerder?

Je zou het zo op het oog niet zeggen, maar de DOXY weegt 155 gram en de Njoy Pure Plug medium weegt 220 gram. Het lijkt niet veel, die 70 gram, maar je voelt het wel degelijk! De DOXY is gemaakt van aluminium en de Njoy van RVS, dat scheelt dus enorm qua soortelijk gewicht! Het zwaarste gedeelte van de DOXY zit trouwens in het voetje en bij de Njoy in de kop. De kop van de Njoy is licht gebogen en drukt daardoor meer tegen m’n vaginawand als ik beweeg (en dat is lekker). Ik voel de Njoy gewoon beter zitten (al is-ie dus een stuk kleiner).

Waar de Njoy het voor mij vooral op wint is de basis. Dat platte ‘oortje’ met gat zit een stuk lekkerder tussen m’n billen dat zo’n ronde schijf en het voelt (in m’n hoofd) ook veiliger. De ronde schijf van de DOXY is groter dan het breedste gedeelte van de kop, dus wel veilig in het gebruik (let hier altijd goed op), maar toch heb ik liever zo’n oortje als de Njoy. Het is gewoon ook makkelijker in het gebruik (met inbrengen en uithalen).

Hoewel je allebei de buttplugs gewoon onder de kraan schoon kan maken met wat water en milde zeep (maar toycleaner kan natuurlijk ook altijd) is de Njoy Pure Plug makkelijker schoon te krijgen dan de DOXY. Die letters op de zij- en onderkant verdienen alleen wat extra poetsaandacht.

Overigens denk ik dat de DOXY buttplug voor mannen wél prettiger is, omdat hij een stuk langer is en daardoor de prostaat waarschijnlijk eerder zal raken. Maar ja, daarvoor heeft Njoy dan weer de Njoy Pfun Plug ontworpen, een buttplug écht speciaal voor de prostaat (en met dus zo’n zelfde handige handvatje).

Waarom is een buttplug geil voor vrouwen?

Dat een buttplug geil kan zijn voor mannen (of mensen met een prostaat) dat is logisch, want die hebben dus een prostaat en als je die stimuleert dan kan dat van allerlei geile voordeeltjes hebben! Maar vrouwen (mensen met een vulva en clitoris) missen die prostaat, dus waarom überhaupt een buttplug gebruiken? Nou! Er zitten natuurlijk heel veel (geile) zenuwuiteinden bij je anus (en ook binnenin), maar wat voor mij het geilste is van het dragen van een buttplug is dat je ‘m kan voelen zitten tijdens het vrijen (met een piemel of vibrator of dildo). Je voelt de plug dus ook drukken tegen je vaginawand tijdens het vrijen en dit geeft een extra stimulans (naast het feit dat de gedachte dat er iets tussen je billen zit ook gewoon geil is).

Als ik weer eenmaal voel hoe lekker seks kan zijn met een buttplug erbij dan neem ik me altijd voor om het vaker te doen, maar ik ken mezelf; het gaat uiteindelijk weer een gedoetje worden.

Dit is een afbeelding van img 6846
Hij zit hier weer keurig opgeborgen in z’n kokertje!!!

Conclusie

Hij is prachtig, hij valt uiteindelijk qua maat ook ontzettend mee (3,2 centimeter) en hij gaat je leven lang mee (dus mocht je ‘m te groot vinden, dan heb je de rest van je leven om rustig te oefenen). Toch gaat mijn persoonlijke voorkeur qua buttplug toch echt uit naar de Njoy Pure Plug medium. En al gaat het bij sextoys niet om de verpakking, toch vind ik die verpakking bij deze buttplug echt z’n USP! Want… wat een prachtig, metalen kokertje!

DE DOXY BUTTPLUG SMOOTH IS HIER TE KOOP (€ 57,95) >>

DE NJOY PURE PLUG MEDIUM IS HIER TE KOOP (€ 94,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Anne schreef:

  Deze wou ik eventueel wel, maar Mark van Euphoria raadde hem af (ik hoop dat ik het hier mag aanhalen?): ‘We hebben zoveel vervelende verhalen gehoord over dit soort metalen pluggen met een relatief kleine voet’. Is hij volgens jou wel veilig genoeg?

  • Luna schreef:

   Ik denk dat Mark die hele kleintjes bedoelt (met een diamant achterop bijvoorbeeld)… deze is zeker veilig, de achterkant is breder dan het breedste gedeelte van de plug, maar… ik vind zo’n platte, ronde achterkant persoonlijk niet prettig in het gebruik en… het voelt in mijn hoofd niet zo veilig als een wat uitgerektere achterkant (zoals de Njoy’s hebben)… bij mij is zo’n klein plugje ooit naar binnen geschoten, dat zal bij deze DOXY niet zo snel gebeuren (of je moet ermee gaan lopen ‘spelen’ i.p.v. ‘m te laten zitten tijdens het vrijen)… ik zou dus zelf ook altijd gaan voor een plug met bredere (vooral langere, die tussen je billen zit) voet… Ooh, B-Vibe heeft ook heel goede trouwens, met zo’n bredere voet!

   • Anne schreef:

    Het was wel degelijk over de doxy omdat ik deze wel heel mooi vond en ik het momenteel vooral heb voor glas en metaal wat andere speeltjes betreft :)

 2. EG schreef:

  Een van de redenen om voor metaal te gaan is toch juist het super simpele schoonmaken? Dat hebben ze bij Njoy toch een stuk beter opgelost door hun merknaam te zandstralen i.p.v. te graveren.

 3. Jesse schreef:

  Hoi Luna.

  Waar ik zo bang voor ben is dat ik ‘m ga schoonmaken na gebruik en ‘m door de wasbak laat vallen, heb jjij dat niet?

  Groetjes,

  Jesse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.