ABIERTA FINA JARRETEL-SETJE – LINGERIE REVIEW #610

Naam: Abierta Fina Cottelli Collection – Jarretel BH-set
Producent: Cottelli
Prijs: € 69,95
Formaat: 75B, 75C, 80B, 80C, 85B, 85C (ik heb 85C)
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t
Materiaal: 90% polyamide, 10% elastaan
Waar te koop: Euphoria-Erotiek.nl
Verkooppraatje: ‘Beautiful decorative straps above breasts and sexy hip briefs with suspenders.’
Is dat ook zo: Zekers!!
Cijfer: hele dikke voldoende

Dit is een afbeelding van lingeriesetje abierta fina open cups

“Zooooo, hallo daar”, zei M. toen ik de woonkamer binnenkwam met dit rode jarretell-setje, “jouw lijf is echt gemaakt voor dit soort setjes.” “Maak je maar geen illusies, ik moet eerst foto’s maken en je moet me even helpen met de achterkant, daar zit iets niet helemaal lekker.” Het was voor mij nogal lang geleden dat ik iets anders aan trok dan m’n standaard Zeeman-slip met niet-matchende BH van de Primark en het was voor hem nogal lang geleden dat hij me in iets anders zag dan m’n Koekiemonster-pyama. Het deed ons allebei goed! Het setje kreeg ik van Orion uit Duitsland en hieronder lees en zie je m’n review!

Op de Erofame 2019 in Duitsland zocht ik in de supergrote stand van Orion 3 lingeriesetjes uit. Op zo’n beurs is een normaal mens al onder de indruk van de bizarre hoeveelheid vibrators, dildo’s en geile lingeriesetjes, maar ik was helemaal overprikkeld aan het einde van de dag. Ik koos dus 3 bijna identieke lingeriesetjes uit om te testen en ze zijn allemaal prachtig, maar hebben allemaal van die bandjes in de nek, open cups en een open kruis! De vorige review lees en zie je hier: LINGERIE REVIEW #599 – COTTELLI JARRETEL-BH-SET.

Dit is een afbeelding van lingerie setje jarretel abierta fina
Ik keur ‘m goed! De pasties (tasseltje) komen trouwens van AliExpress.

De verpakking en eerste indruk van dit lingeriesetje

Helemaal niks mis met de verpakking! Gewoon standaard in een hard kartonnen doosje met een sleeve eromheen. Op de sleeve een dame gehuld in het lingeriesetje. Het lingeriesetje zelf ziet er ook prachtig uit! Mooie materialen, stevig in elkaar genaaid, baleinen in de cups, mooi kant, mooi satijn, het is een beetje een combinatie van stoer (met die bandjes bij je nek) en hoerig (ja, rood kant asocieer ik met hoerig, sletterig, geilig, goed bezig)!

Dit is een afbeelding van verpakking lingeriesetje jarretel
Ja, mooi!

Dit is een afbeelding van sexy lingerie
Echt prachtig! Veel mooie details en alles is keurig afgewerkt!

Hoe staat-ie en hoe voelt-ie

Voor mij persoonlijk is er allemaal iets too much going on! Nu ben ik normaal van de ‘less is bore’ en ‘more is more’, maar dit setje is wel heel erg veel van van alles! Kant, satijn, satijn bandjes voor bij de bustier, het zijn open cups, open kruisje, een met strass-stenen-bezet rondje bij de bh en bij het slipje, hij heeft jarretelgordeltjes, bandjes aan de zijkant en bandjes rondom je nek. Nogal veel! Maar… toegegeven; het staat wél mooi.

Dit is een afbeelding van lingerie met dromenvanger
En op deze foto weet je helemaal niet waar je moet kijken, want er hangt nog een dromenvanger achter (ja, die heb ik zelf gemaakt, hij is al verkocht) (ik maak ze op bestelling), dus het is op deze foto helemaal een drukke toestand (en er lijkt een jarretelbandje te missen, maar die heb ik in m’n hand) (ik blijf die kruisloze slipjes heel geil vinden in de slaapkamer, maar foto-technisch nogal beperkend, want je moet je hand ervoor houden)!

Het slipje van dit lingeriesetje

Ja! Ja! JAAAA! Ik ben heel blij met de slipjes van Cottelli Collection en Albierta Fina (zijn allebei merken van Orion uit Duitsland) (. Het komt amper voor dat een slipje van dit merk, mits in de juiste maat aangeschaft natuurlijk, te klein is. Bij veel, zo niet het merendeel, van de sexy-lingerie-merken, worden de slipjes standaard in een S-je geleverd. Die kun je dus eigenlijk meteen al wegflikkeren met je dikke reet. Zo niet bij het Duitse Orion!

Dit is een afbeelding van img 6643
Kijk! Er zit wel een bobbeltje boven een slipje (lekker), maar de bandjes van het slipje zitten helemala niet te strak!

Dus ook al zou je bij een slipje als deze, met de 3 elastieken bandjes aan de zijkant denken; ja, dat wordt een gevalletje Michellin-mannetje, dat is dus niet het geval. De bandjes zitten echt keurig en lekker en snijden nergens in m’n heupen. Ik geef 100 punten voor dit slipje!

Het is dus wel een slipje met open kruis en dat fotografeert natuurlijk niet echt lekker (dus allemaal foto’s met m’n hand ervoor). Maar… het zit wel lekker! Nergens te strak en ook de achterkant van het slipje is mooi en sexy en vooral; geen stringetje!

De bustier van dit jarretel setje

Ik draag een 85C (er is ook geen grotere maat dan dit). Nu zou ik ook eigenlijk een 90C of een 95C moeten hebben, maar deze maten zijn sowieso nooit bij ‘gewone’ winkels te vinden. Met een gewone BH gaat het vaak prima, maar bij deze bustier zit het allemaal net te krap. Hierdoor klapt het achterste gedeelte van de bustier op m’n rug af en toe naar binnen dubbel en dan schuren die bh-haakjes over je rug.

Dit is een afbeelding van de bustier
Maar kijk ‘m eens prachtig staan zo van de voorkant!

Dit is een afbeelding van de bustier zijkant
Persoonlijk vind ik het niet zo heel mooi als je borsten zo worden ‘opgetild’, maar M. vind dit juist wel geilig en hij heeft er ook een soort van verstand van.

Het kousen-gebeuren bij de foto’s van dit lingeriesetje

Okay, allereerst; ik vind dat bij dit soort setjes gewoon standaard een setje kousen geleverd moet worden. Hoe duur kan dat nou eigenlijk zijn? Ik wil best 5 euro extra voor een lingeriesetje betalen als er goede (en nog leuker: matchende) (daar wil ik dan 10 euro voor betalen) kousen bij zitten.

Maar ik had dus geen kousen meer. Dit zijn dingen die nogal snel kapotgaan en daarom draag ik onder m’n jurkjes nooit panty’s maar maillots, stuk duurzamer! Ik heb helaas nog nooit maillot-achtige kousen te koop gezien in maatje XXL (ik bestelde ze ooit via AliExpress, maar bleken kindersokken te zijn en bij mij net over m’n kuiten te komen).

Maar dit allemaal terzijde, want ik moest dus kousen hebben! En nu kan ik die natuurlijk prima afschrijven op Climaximaal BV Coorporation Unlimited, maar holy shit, wat zijn die dingen duur! Ik was bij een lingeriezaak en daar kosten ze € 24,60! Belachelijk! Want ook kousen van € 24,60 trek ik binnen no time kapot. Bij de HEMA vond ik een paar ‘hold up’s’ voor € 5,-, maar ook die heb ik, getuige de foto’s, binnen no time kapotgetrokken. Daarnaast; het stickergedeelte (het kant) van deze kousen was weer te dik voor die jarretel-dingetjes, dus alles hangt er maar een beetje los bij op de foto’s! Maar ja, je kan niet alles hebben.

Dit is een afbeelding van het kousen jarretel lingerie setje gedeelte
This is the real life of the housewives of Tiel! Loshangende jarretel-bandjes en een kapotte panty! Holle rug en buik naar voren! En hier zie je trouwens ook dat het bustier naar binnen klapt bij mij (aan de achterkant dus).

Dit is een afbeelding van img 6603
En gewoon nog even een leuke, blije foto van mezelf, gewoon omdat het kan! Want dit setje is écht mooi en leuk (en ik kon heel leuk met die pasties zwaaien op de foto)!

Kijk! Hoe leuk!

Conclusie

Als je je sexy voelt in een lingeriesetje, dan scoort-ie het natuurlijk meteen een hele dikke voldoende! De maatvoering is echt 100% gelijk aan je normale bh-maat en dat is gewoon HEEL ERG FIJN!

DIT ABIERTA FINA JARRETEL-SETJE IS HIER TE KOOP (€ 69,95) >>

EN BIJ BOL.COM KUN JE OOK NOG VEEL MEER COTTELLI COLLECTION-LINGERIE VINDEN

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. DP schreef:

  Even geen tijd om de review te lezen, ik sta op het punt om de deur uit te gaan. Een dikke voldoende belooft veel, de foto’s krijgen alvast een 10+ van mij. Als ik weer thuis ben zal ik je review lezen. In ieder geval super leuk weer een lingerie review te zien..

 2. Hans schreef:

  Gewoon geil!…..zeker iets voor in de collectie…;-)
  Het is weer gewoon goed….minus de sokken…..das wel een dingetje…maar die hebben we,,,;-)

 3. Ridgeheart schreef:

  Mooi, mooi, mooi!!!

 4. Peter Westdijk schreef:

  Blijft leuk

 5. DP schreef:

  Een red hot setje Luun, erg leuk met die pasties erbij. Persoonlijk ben ik meer van het less is more als het op de meeste dingen aankomt maar dit setje (en jij) kan het hebben. Ik heb trouwens ook ooit die fout gemaakt door hold-ups bij jarretelles te kopen maar dat werkt dus niet, de bovenkant is altijd te dik.
  Ik ben het helemaal met M. eens zowel in het “Zooooo, hallo daar” en het worden “opgetild”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.