DÉ SEXTOY TRENDS VAN 2020

Wie weten er het beste welke sextoy trends er op dit moment spelen en gaan spelen? Waarschijnlijk zullen een paar Chinese mannetjes en vrouwtjes dat het allerbeste weten, want die zijn nu al bezig met het ontwerpen en produceren van de sextoys voor 2021 en misschien wel 2022. Maar… de allerleukste sextoy-testers van Nederland en België weten óók heel goed wat er momenteel gaande is in sextoyland!

Dit is een afbeelding van luna en tess en jay
Zie hier Tess, Jay en ik op het Vision Wow-event van Wow Tech in 2019! Hier werden de allernieuwste toys van We-Vibe en Womanizer gepresenteerd en daar wilden wij sextoy-testers natuurlijk alles van weten!

Tess en Jay runnen sinds een paar jaar Tesstesst.nl en ik heb eigenlijk een hekel aan het woordje ‘passie’, maar OMG, wat hebben die 2 een PASSIE voor sextoys! Ze hebben een passie voor vibrators, voor dildo’s, voor buttpluggen, voor BDSM-toys, voor prostaattoys, voor alles wat trilt, vibreert, draait en stoot! En voor elkaar, voor geile feestjes, voor BDSM-feestjes en Tess houdt, net als ik, ook heel veel van Womanizers, regenbogen en unicorns!

Dit is een afbeelding van luna en miss poppie
Miss Poppie en ik bij Erofame 2019! De beurs waar je als sekstoy-tester gewoon bij moet zijn omdat hier alle nieuwe toys worden gepresenteerd!

Miss Poppie schrijft op haar blog Misspoppie.be over alle seksspeeltjes die ze aan een uitgebreide test onderwerpt, maar… ze werkt ook nog eens in de 1 van de leukste sexshops van Belgie; Loveware in Mechelen! Dan ben je dus zo ongeveer de hele dag met sekstoys bezig en ja, dan heb je er toch echt wel heel erg veel verstand van!

Samen met Tess, Miss Poppie en Jay stelde ik een top 10 samen van de heetste, hotste, leukste en stomste trends op sextoy-gebied!

Sextoy trend 1: flapperende flapjes

De trend van de flapperende flapjes is begonnen met de Fun Factory Volta die in 2018 uitkwam. Door middel van trillingen worden 2 losse flapjes bewogen en hoe harder die trillingen hoe venijniger die flapjes kunnen voelen. Je kan spelen met de intensiteit van de trillingen, maar ook met de manier waarop je de flapjes neerzet tegen je klit (of welk lichaamsdeel dan ook). Als je de flapjes spreidt voelt het allemaal een stuk prettiger en zachter in ieder geval. De Fun Factory Volta bracht een geheel nieuwe manier van stimuleren en nieuwe (goede) dingen worden in de sexindustrie zo snel mogelijk opgepikt door andere bedrijven!

Dit is een afbeelding van sextoy trends flapperende flapjes
Flapperende flapjes-toys worden ook wel duckface-toys genoemd (bij mij thuis dan).

Het duurde niet veel langer of Fun Factory kwam zelf met een mini-versie van de Volta; de Volita. De Volita is kleiner en doet het op batterijen, maar zwiept ook met 2 flapjes. De Zalo Hero maakt gebruik van slechts 1 zwiepend of flapperend flapje. Satisfyer kwam met de Power Flower, een toy met 3 flapperende flapjes en Svakom kwam met de Svakom Siren, die net als de Volta met 2 flapjes flappert! Ik verwacht dat er het komende jaar nog veel meer van dit soort toys op de markt zullen verschijnen (en zeker binnen het wat goedkopere segment).

Niet echt hetzelfde als de flapperende flapjes van de Volta, maar nog steeds flapperend zijn bijvoorbeeld de ‘lamellen’ van het opzetstuk van de We-Vibe Wand en de flapjes van het Sweet Treat-ijsje van Satisfyer. Deze manier van flapperen en draaien kan mijn klit weinig boeien en persoonlijk vind ik het vooral een enorme klus qua schoonmaken (u mag er uw tandenborsteltje bij pakken).

Sextoy trend 2: Siliconen toys

Steeds meer en meer toys zijn gemaakt van siliconen. En dat is iets goeds, want siliconen is, naast metaal en glas, gewoon hét perfecte materiaal voor sekstoys! Voorheen werden er nog veel toys gemaakt van TPE, TPR of PVC (met weekmakers) en die zijn niet veilig voor je lichaam (of poreus, waardoor je ze nooit 100% kunt schoonmaken). Dus je zou het feit dat het lijkt of alle toys van siliconen gemaakt worden als een goede sex toy trend kunnen zien! En dat is het ook!

Maar… helaas is er nog steeds geen regelgeving omtrent seksspeeltjes. En de fabrikanten kunnen gewoon alles op de verpakking zetten wat ze willen. En die fabrikanten, die weten momenteel ook dondersgoed dat de consument siliconen toys wil. Vandaar dat momenteel elk speeltje, dus ook de meest goedkope yukiyuki-troep van ‘siliconen’ is volgens de verpakking. Als je het speeltje dan echter aan een nader onderzoek onderwerpt, dan is het van een heel ander (goedkoper) materiaal. Heel erg jammer. Heel erg kut.

Dit is een afbeelding van siliconen sextoys
Een handjevol sextoys die volgens de verpakkingen allemaal ook van siliconen gemaakt zijn. Of dat ook zo is? Ik betwijfel het bij sommigen!

Hier valt niets aan te doen en ik kan je alleen maar wat tips meegeven; goedkoop is heel vaak duurkoop. Koop je toys van betrouwbare merken (ik heb in dit artikel een lijst met merken die ik vertrouw, maar er zijn er uiteraard veel meer: WAAR MOET JE OP LETTEN ALS JE SEXTOYS VEILIG WIL GEBRUIKEN?). Koop geen toys via AliExpress. Vertrouw je een toy niet omdat-ie stinkt? Niet meer gebruiken dan. Krijg je bultjes, plekjes of vlekjes op je toy? Niet meer gebruiken. Krijg je bultjes, jeuk, uitslag na gebruik van de toy (of glijmiddel)? Niet meer gebruiken.

Sextoy trend 3: Kermis-in-je-kut-toys

Al zit ik al jaaaaaren in het sextoy-test-vak, toch kan ik me nog regelmatig verbazen over nieuwe toys die op markt worden gebracht. Sommige vibrators combineren draaiende balletjes, ronddraaiende eikels, trillende schachten met vibrerende aapjes op je klit en geven dan ook nog licht in het donker. Dit soort toys noem ik ‘kermis-in-je-kut-toys’: toys waar gewoon zoveel aan draait, vibreert en stimuleert dat je gewoon niet weet wat je moet voelen en als toeschouwer niet weet waar je moet kijken. There is TOO MUCH going on!

Dit is een afbeelding van kermis in je kut toys
Dit zijn toys die je ook qua materiaal (want TPE, TPR of PVC met weekmakers) zou moeten vermijden, maar ze zijn qua kermis-in-je-kut toch wel mijn meest briljante voorbeelden! Want! Kijk nou! Zoveel knopjes, zoveel opties! De onderste vibrator is de Gushing Vibrator (VIBRATOR REVIEW #317: GUSHING VIBRATOR) heeft wél een soort van reservoir waar je water of glijmiddel in kan doen en waar je in kan knijpen, zodat het lijkt alsof er in je wordt klaargekomen (zoiets dan). Echt, WOW, just WOW (en dan niet de goede WOW).

Doordat er steeds nieuwe technieken worden ontwikkeld op sextoy-gebied, denk aan luchtdrukstimulatie, verwarmende toys, stotende toys en de flapperende flapjes van hierboven, biedt dat ook enorm veel mogelijkheden voor de kermis-in-je-kut-toys! The sky is the limit, want waarom niet een toy op luchtdruk combineren met een warmte-functie, vibraties en een stotende functie? Of ronddraaiende balletjes met flapperende flapjes en een ronddraaiend wieltje dat ook nog kan trillen? Het spreekt voor zich dat dit soort toys, met too much going on, niet echt de allerbeste toys zijn. Ze zien er vaak wél heel leuk en bijzonder uit en ook de verkooppraatjes zijn overtuigend; ‘deze vibrator kan ALLES’! In de praktijk werkt het alleen vaak niet zo goed (en vaak gaan dit soort toys ook snel stuk).

Wil je zowel stimulatie op je klit als je G-spot? Dan zou ik eerder kiezen voor 2 verschillende goede toys of voor een ‘gewone’ (en goede) duo-vibrator (die dus ‘alleen maar’ trilt op je klit en je G-spot). Hier heb je waarschijnlijk het meest (en het langst) plezier van. Er is wat mij betreft momenteel maar 1 goede uitzondering op de kermis-in-je-kut-toys-zijn-slecht-regel en dat is de Womanizer Duo (WOMANIZER DUO – LUCHTDRUK VIBRATOR REVIEW #562). Die toy lijkt dan wel niet echt op een kermis, maar meer op de volledige Startrek Voyager; ook niet echt sexy. Maar wel verdomde effectief, wat zeg ik, Jesus Christus wat een geniaal ding! Al zou-ie vuurwerk afschieten tijdens het gebruik, dan nog zou ik ‘m aanraden!!!!

Dit is een afbeelding van womanizer duo startrek voyager

Wil je weten wat de andere sextoy trends zijn? Nummer 4 t/m 6 vind je bij de Belgische Miss Poppie op Misspoppie.be! Nummertje 7 t/m 9 heeft Tess van Tesstesst.nl voor je op een rijtje gezet! En nummertje 10, de sextoytrends voor mannen, vind je ook op Tesstesst.nl, want die heeft Jay, de man én partner in sextoycrime van Tess voor je beschreven!

Oh! En we hebben ook allemaal Instagram en vinden het leuk als jullie ons (ook) daar volgen!

Tess: Instagram/tess_tesst
Jay: Instagram/jay_tesst
Miss Poppie: Instagram/miss_poppie_reviews

En mij volgen jullie natuurlijk allllllllang: Instagram/lunaclimaximaal

maanzinshop

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Sandra schreef:

  Echt super leuk gedaan!
  I ❤️ Siliconen, non flapperende kermisloze sekstoys (in of tegen mijn kut

 2. DP schreef:

  Het was leuk alle 3 jullie verschillend reviews in verschillende stijlen te lezen.

 1. 18 februari 2020

  […] trend 1 t/m 3 kan je hier vinden op de website van Luna van Climaximaal. Sextoy trend 4 t/m 6 kan je hier vinden op de website van Miss […]

 2. 18 februari 2020

  […] Sextoy trend 1 t/m 3 kan je hier vinden op de website van Luna van Climaximaal. Ze heeft het over Toys met extreem veel verschillende functies, flapjes langs alle kanten en silicone toys die geen silicone toys zijn. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.