SEX TOY TEST #67: BEGINNERS BONDAGE SET

Naam: Beginners Bondage Set – Submit to Me
Producent: Vijftig Tinten Grijs-collectie
Prijs: nu € 49,95
Formaat: divers
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Het verkooppraatje: ‘Ontdek samen met jouw partner de wereld van bondage. Iedere aanraking wordt extra intens wanneer je het masker op hebt. Terwijl hij je vastmaakt aan het bed, voel je de spanning groeien.’
Is dat ook zo? Ik sta hierover nogal in dubio
Aantal punten: 7/10

Dit is een afbeelding van beginners bondage set

Deze Beginners Bondage Set is 1 van de 15 producten uit de Vijftig Tinten Grijs-collectie, een samenwerking tussen schrijfster E.L. James van de Vijftig Tinten-trilogie en het bedrijf Lovehoney.com. Ik schreef al eerder over deze Vijftig Tinten Grijs-seksspeeltjes collectie en ik al had ik toen nog geen enkel speeltje getest, ik was er niet zo positief over: ‘Ze zijn allemaal uitgevoerd in stijlvol zwart met zilver en grijs (okay, daar hou ik van), maar allemaal voorzien van een stempel of label met de naam ‘Fifty Shades of Grey’ erop (en daar hou ik dus niet van). En die stempels en labels zijn niet te missen als je bezig bent met je kinky spelletjes, of je moet die kinky spelletjes in het pikkedonker doen, maar dan zijn kinky spelletjes dus een stuk minder interessant. Waarom je partner blinddoeken als het licht toch al uit is?’

Mijn conclusie een paar maanden terug was (zonder dus ook maar iets getest of gevoeld te hebben): ‘Zijn alle producten uit de Fifty Shades of Grey-collectie slecht? Vast niet. Maar als je voor het eerst gaat experimenteren met bondage, seksspeeltjes of SM-spelletjes, dan zijn er goedkopere alternatieven op de markt. En als je een gevorderde bent op dit gebied, dan ben je bereid om iets meer geld uit te geven voor écht goede producten.’

Deze beginners bondage set zit in een hele mooie, chique doos

En toen kreeg ik vorige week de Beginners Bondage Set – Submit to Me opgestuurd. En nu sta ik een beetje in dubio. Want… in hoeverre is mijn mening over sekstoys gekleurd door mijn 12-jarige ervaring? Heel erg natuurlijk. Ik weet wat een goede vibrator is en ik weet wat een slechte vibrator is. Ik kan heel goed advies geven over dildo’s, anaalkralen, tril-eieren, noem maar op, over alles wat trilt, maar dan moet ik zo’n Beginners Bondage Set recenseren en dan, eh, ja, dan weet ik niet meer wat moet schrijven. Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden! Ik heb even geen mening!

De doos (overigens een prachtige, strakke, zwarte doos) bevat 4 satijnen linten waarmee je de ander kan vastbinden, 1 blinddoek en 1 ding om mee te slaan (met 2 verschillende oppervlakten, 1 van satijn en 1 van leer). Het ziet er allemaal best netjes afgewerkt uit (kan wel netter, dat wel), alleen hangen dus overal die labeltjes met ‘Fifty Shades of Grey’ eraan. Ik vind dat storend en ook ietwat té commercieel en zelfs ietwat kinderachtig. Als je met bondage of SM wil experimenteren wil je dan de hele tijd die labeltjes zien? Hetzelfde heb ik met de kookproducten van Jamie Oliver bij de Albert Heijn. Zijn die producten beter omdat de naam Jamie Oliver erop gedrukt staat? Is zijn potje pesto daadwerkelijk beter dan de pesto van het Albert Heijn-merk? Nee, natuurlijk niet. Maar toch kiezen mensen massaal voor de Jamie Oliver-pesto, de Jamie gourmetschotels met kerst, de Jamie-tomatensaus en het Jamie Oliver-servies.

Het kan goedkoper, maar het oog wil ook wat, toch?

De producten uit de Beginners Bondage Set kun je met gemak goedkoper vinden (en nog goedkoper is het om een theedoek om je hoofd te knopen (ook donker) en om met sjaaltjes of stropdassen in de weer te gaan, pollepel erbij en mep maar een eind los). Het effect is in principe hetzelfde. Maar toch, maar toch, zo’n doos is, juist als je een beginner bent, wél heel leuk om op een vrijdagavond van je partner te krijgen, zodat je samen het hele weekend kan experimenteren.

beginners bondage

En hierdoor sta ik dus een beetje in dubio. Want dankzij Jamie Oliver weten een heleboel mensen überhaupt dat er zoiets als pesto bestaat en dankzij de boeken van E.L. James is een heel groot gedeelte van de vrouwen geïnteresseerd geraakt in bondage en SM. En juist door een Beginners Bondage Kit als deze, en juist doordat er ‘Fifty Shades of Grey’ opstaat durven vrouwen deze doos zelf aan te schaffen (en mannen deze doos als cadeau aan hun vrouw te geven). En hoe meer er op een liefdevolle, veilige manier geëxperimenteerd wordt, hoe beter!

Dus wil je experimenteren met bondage en SM en zie je het niet zitten om een theedoek om je hoofd te knopen, dan is dit een leuk en mooi pakket (wat ik trouwens erg grappig vond om te voelen is het verschil in gevoel van dat ‘plankje’ (dat ding om mee te slaan); de satijnen kant voelt echt anders dan de leren kant (als je ermee slaat dus)). En vanavond maak ik trouwens pasta met pesto. En dan geen pesto uit een potje, maar met een bos basilicum, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.

DE BEGINNERS BONDAGE SET IS HIER TE KOOP (€ 49,95) »

Ik schreef eerder over de boeken uit de Vijftig Tinten Grijs-trilogie. Bijvoorbeeld: HET EFFECT VAN VIJFTIG TINTEN GRIJS, LUNA’S INNERLIJKE GODIN en VIJFTIG TINTEN GRIJS: DE HAMVRAAG.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.