ZENTOY – VIBRATOR REVIEW #456

Dit seksspeeltje is helaas niet meer te koop! Maar neem eens een kijkje bij mijn LUNA’S TOP 10 BESTE SEXTOYS ALLERTIJDEN, daar staat vast wel iets goed en geils voor je tussen! Of ga meteen naar Easytoys.nl, de grootste online sexshop van Nederland met een ontzettend uitgebreid assortiment aan sextoys!

Naam: Zentoy
Producent: Zentoy.com
Prijs: € 139,95
Formaat: 21,4 centimeter lang, 4,4 centimeter op z’n breedst
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Materiaal: siliconen
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘Zentoy is een luxe vibrator met bewegende balletjes. Ontdek de voordelen van hoogwaardige materialen, een bijzondere vormgeving en fijne vibraties nu.’
Is dat ook zo: Ik voel hier geen bal van…
Score: 4

Dit is een afbeelding van zentoy vibrator review

Ik zag de Zentoy staan in de shop van Easytoys.nl en ik dacht meteen; moet ik hebben! Wil ik testen! Het meisje van Easytoys.nl regelde het meteen voor me, dus niet veel later lag ik met de Zentoy, een speeltje dat is geïnspireerd door yoga en meditatie (kuch) in bed. Of ik me helemaal zennnnnn voelde na het gebruik, dat lees je in m’n review!

Zentoy is een merk dat ik niet ken. Het merk hoort bij Lavme, een bedrijf dat ‘dedicated to blend Technology and Lifestyle’ is. Het merk heeft ook maar 1 toy, de Zentoy. En een glijmiddel. Daar houd het assortiment op en daar houdt ook mijn research op.

De verpakking van de Zentoy

Eh… eh… eh… heb ik hier nou echt te maken met de verpakking van een seksspeeltje van € 139,95??? Het is gewoon een witte kartonnen doos! En daarop staat niet eens, zoals bij 100.000 andere seksspeeltje een gedrukte foto van het seksspeeltje, neen, ze hebben voor de verpakking maar 1 drukkleur gebruikt en dat is zwart. Klaar. Nou ja, klaar, klaar, ik ben hier helemaal niet klaar mee. Ik vind dit echt heel, heel, heel erg belachelijk voor een seksspeeltje van € 139,95! En… zo’n basic verpakking zou helemaal geen probleem geweest zijn als in die verpakking een prachtige met goud versierde doos zou zitten, of iets in die richting, maar dat is dus niet zo.

Dit is een afbeelding van productfoto verpakking strato

In de witte kartonnen doos zit een, eh, sja, hoe zal ik het noemen. Een soort brillenkoker-achtig iets. Een etui. Ze noemen het zelf een ‘premium travel and storage case’, maar laat me niet lachen. Het is gemaakt van neopreen en het voelt aan alle kanten supersupersupersupergoedkoop aan. Bij de Action liggen mooiere etuis en daar zitten nog glitters en glimmers en studs en nep-diamanten op ook. Voor nog geen euro.

Het etui zit vast met drukknopen en die drukknopen zijn wel voorzien van het logo van Zentoy, dus ze hebben heus wel iets geïnvesteerd in de verpakking. Wat zeg ik; ze hebben er waarschijnlijk een heleboel geld tegenaan gegooid! De travel case is namelijk ontworpen door het merk Lommer. Een merk dat bekend staat om dit soort design en dit soort materiaal: ‘E.V.A. is a lightweight, durable, recyclable, waterproof and soft polymer foam.’ Prima, maar ik vind het spuuglelijk en overprized. Maar goed, smaken verschillen.

Dit is een afbeelding van verpakking zentoy vibrator

In het etui vind je de Zentoy (ik kreeg een zwarte, maar je hebt ‘m ook in roze en lichtblauw), een USB-oplaadsnoertje, een gebruiksaanwijzing en, I KID YOU NOT, een brillenschoonmaakdoekje! Een BRILLENSCHOONMAAKDOEKJE! Okay, wederom staat hier het logo van Zentoy op, dus het is een vibratorschoonmaakdoekje, maar dan nog! Een VIBRATORSCHOONMAAKDOEKJE!!!

Dit is een afbeelding van schoonmaakdoekje vibrator zentoy

Hoe dan? Waarom dan? Wie oh, wie gaat er zo’n doekje gebruiken om de Zentoy schoon te maken? Zal lekker schoon worden. Ze noemen het zelf een ‘ Antibacterial Cleaning Cloth’, maar eh, ik denk niet dat je heel ver komt qua bacteriën verwijderen met alleen zo’n doekje. Niet echt tof om het wel zo te noemen, peoples van de Zentoy! En sowieso kun je daarna dat doekje weer in de was doen, raakt gegarandeerd kwijt (bij mij wel), bullshit-item dus. Of misschien kun je het gebruiken als een doekje waarmee je je toy even lekker op kunt poetsen voor gebruik? Soort schoenenpoetsdoekje, om je vibrator eens even lekker mee te laten shinen. Hou. Op. Met. Me.

De look and feel van de Zentoy

Het idee van de Zentoy is losjes afgekeken van de Fun Factory Bouncer. En de Fun Factory Bouncer is 1 van mijn favoriete dildo’s, dus ik had best hoge verwachtingen (FUN FACTORY BOUNCER – DILDO REVIEW #215). De Bouncer heeft de vorm van 3 op elkaar geplaatste ballen en in elke bal zit ook een weer een bal. Als je de Bouncer op en neer beweegt dan bewegen die binnenste ballen tegen de buitenwand en dat is HEEL LEKKER. De Zentoy zou moeten werken volgens hetzelfde principe, met als extra gratis bonus ook nog eens trillingen (vibraties)! Dit klinkt als muziek of dus eigenlijk dubbel trillende ballen in mijn oren!

Dit is een afbeelding van zentoy fun factory bouncer

De Zentoy heeft net als de Bouncer 3 boven elkaar geplaatste ballen van siliconen (of waarschijnlijk is het een hardplastic geraamte met daaromheen een siliconen laag) (en in dat geraamte zitten dus de bewegende ballen). Onderaan de toy vind je nog een grotere bal van hardplastic en daarop bevindt zich 1 knopje. Ja, daar gaan we alweer; 1 knopje.

Is de vorm van de Zentoy een beetje okay?

Man, o, man, o, man, o, man, o, man! Op de doos van de Zentoy staat ‘The art of female orgasm’. Dit soort zweefteksten vind je ook terug in de productomschrijving: ‘ Het ontwerp van de Zentoy is geïnspireerd door yoga en meditatie. Zentoy vindt dat het orgasme een bijzondere gebeurtenis is die gevierd moet worden. Tot een hoogtepunt komen staat volgens het merk gelijk aan schoonheid, sensualiteit, plezier, balans, kunst, creativiteit, persoonlijke groei en vrijheid.’ Zucht.

De Zentoy is best klein en z’n vorm doet vermoeden dat je ‘m vaginaal, dus intern, moet gebruiken, toch? Op de verpakking staat echter: ‘When vibes meet kegel balls for unique clitoral touch.’ Ehm, okay, wat jullie willen! Ik test ‘m zowel vaginaal als clitoraal.

Dit is een afbeelding van zentoy review luna

De clitorale kwaliteiten van de Zentoy

Over deze kwaliteiten kan ik kort zijn; die zijn zeer middelmatig. De Zentoy heeft maar 1 knopje en ik ga in deze review nu niet weer een verhandeling houden over het feit dat sekstoys met maar 1knopje over het algemeen gewoon kut zijn. Met het ene knopje van de Zentoy kun je ‘m aanzetten en scrollen door de 4 voorgeprogrammeerde vibratiepatronen. Als je alle patronen gehad hebt en nog een keer op het knopje drukt gaat-ie uit. Ik ga in deze review niet nog een keer een verhandeling geven over het feit dat het kut is dat een sekstoy uitgaat als je alle vibratiepatronen hebt doorlopen.

Als je de Zentoy tegen je klit zet dan trilt-ie best vrolijk en niet eens heel erg slecht. Er zijn betere vibo’s, maar ook slechtere. De trillingen worden niet doorgegeven aan het handvat, dus dat is prettig. Wat alleen minder prettig is; de bal tikt heel irritant tegen de buitenwand en dit is een geluidje waar ik heel zenuwachtig van word. Je voelt dat tikken dan weer niet tegen je klit. En dat zou juist de bedoeling moeten zijn.

Ehhhh, maar 1 bal??

Je zou toch denken dat de Zentoy 3 binnenballen heeft of niet? Drie buitenballen betekent ook 3 binnenballen. De Fun Factory Bouncer heeft er in ieder geval 3 buiten en 3 binnen en die 3 zijn duidelijk voelbaar als je ‘m op het droge (of natte) beweegt. Maar de Zentoy heeft volgens mij toch maar 1 binnenbal. Ik heb ‘m aan alle kanten geschud en gevoelt en gedingesd, maar neen, geen bal 2 of bal 3 te voelen. Ik voel me bekocht.

Dit is een afbeelding van zentoy review vibrator

De vaginale kwaliteiten van de Zentoy

En die ene bal, die voel ik dus niet. Ik voel er geen bal van (sorry voor deze flauwe grap). Ik vond het geen nare toy om te gebruiken hoor, daar niet van, maar wel heel erg gemiddeld. Gemiddeld formaat, gemiddeld gevoel qua trillingen. De bovenste bal, die trilde wel lekker tegen m’n G-spot en in combinatie met een Womanizer kon ik prima en heus ook wel klaarkomen, maar geen memorabel orgasme en ook zeker geen memorabel seksspeeltje. Geen speeltje waarvan ik denk ; ja, nog een keer en nog een keer. Nee.

Ik had gehoopt op een seksspeeltje dat trillingen zou combineren met dat bouncende gevoel van de Fun Factory Bouncer, maar je voelt dus helemaal niets van die binnenbal op het moment dat de trillingen aan gaan. Helaas.

Je kan ‘m dus ook nog koppelen aan een App

Ik heb de Zentoy gekoppeld aan de ‘Zentoy Play’-App en het koppelen lukte en ik kon hierdoor meerdere vibratiepatronen laten trillen. Heel leuk hoor, maar ik ben sowieso niet echt een fan van App-controlled-toys. Een App moet een bonus zijn. Niet dé (enige) manier om je toy te bedienen. Er zijn met de App inderdaad meerdere patronen mogelijk, maar hoe irritant dat je daar je telefoon voor moet gebruiken. Ik wil geen telefoon in m’n bed. Ik wil een geile vent en een goed seksspeeltje in m’n bed. Dus ik heb de App niet aan een uitgebreide test onderworpen. Sorry. Ik was al zo teleurgesteld in de Zentoy dat ik hier gewoon geen zin meer in had.

Maar ik wil nog wel even klagen over dit

Ik ben helemaal PRO magneet-oplaad-USB-systemen! Superslim bedacht. Alleen is het magneetje van het Zentoy-oplaadsysteem wel heel erg klein; een rondje met een diameter van 4 millimeter. Het is klein en het is niet sterk. Het is al lastig om het magneetje op de toy te krijgen, laat staan te houden. Van alle magneet-oplaad-USB-systemen is dit het systeem met de minste kracht. Echt heel flut.

Dit is een afbeelding van zentoy oplaadsysteem

Conclusie

Wij van Zentoy adviseren Zentoy, zo is te vinden op hun site: ‘Zentoy is not just pleasing my body. It’s pleasing me, as a whole person, physically, mentally, emotionally.’ HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Sorry hoor, sorry, sorry, NOT SORRY! Wat denken ze daar bij Zentoys? Dit speeltje ziet eruit als een speeltje van 40 euro en voelt als een speeltje van 40 euro. En voor dat geld zou het best een enigszins misschien geinig speeltje zijn. Maar 140 euro????? In geen 140 jaar.

DE ZENTOY IS HIER TE KOOP (€ 139,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. M schreef:

  Hey luna

  Heb je al eens de fun factory bouncer gebruikt in combunatie met de smart wand
  Dus bouncer er in en dan de smart wand op de platte kand houden van de bouncer

  Dit is voor mij echt een super combinatie een bouncer die trilt haha

 2. Marjan schreef:

  De eind conclusie is dan toch wel dat het een speeltje van niks is waar je dan wel de hoofdprijs voor mag betalen. Ik heb me dan weer wel bescheurd om de review, wat kan je dat weer prachtig verwoorden, even een staande ovatie voor jou Luna. O en zo te lezen kreeg je er ook een zweefteef bijgeleverd… man man wat een sterkte teksten weten ze er bij te verzinnen…

 3. N. schreef:

  Volgens mij gaat het stukje verkooppraatje niet helemaal goed :)

 4. Lola schreef:

  Pffft wat een verkooptekst! Toys zijn er om een fijn orgasme te kriigen, niet om er spiritueel en mentaal een completer persoon van te worden ( maar ik kan natuurlijk niet voor iedereen spreken). Je zou die teksten eigenlijk eens moeten verzamelen, en dan inlijsten en op je kantoor hangen :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.