COTTELLI JARRETELSET – LINGERIE REVIEW #587

Naam: Kanten jarretelset
Producent: Cottelli Collection Plus
Prijs: € 52,95
Formaat: verkrijgbaar van L t/m 4XL (ik heb XL)
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t
Materiaal: 90% polyester, 10% elastaan
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘In deze kanten jarretelset ben je klaar voor een romantische avond. De set is gemaakt van zacht kant dat doorschijnt en heeft een afneembaar kruis. Zo hoef je niet apart je ondergoed uit te doen wanneer het echt spannend wordt.’
Is dat ook zo: Niet helemaal m’n ding dit
Cijfer: aaaaaargh

Dit is een afbeelding van cottelli jarretelset review lingerie

Het is weer dinsdag en dat betekent; een lingerie review! Ik had er de afgelopen weken niet zo’n zin in om mezelf in sexy lingerie te hijsen en er dan ook nog eens foto’s van te maken. Dan keek ik in de spiegel en dan zag ik een 43-jarige vrouw met wat kilootjes teveel op en neer hupsen voor een spiegel en dan dacht ik; waar doe je dit toch allemaal voor? Word volwassen, val 10 kilo af en neem een echte baan, want dit kun je niet tot je 70ste blijven doen. Een lichte midlife-crisis, die uiteindelijk vanzelf weer over ging. Om mezelf te beschermen dacht ik er goed aan te doen om eens een ‘plus size’ lingeriesetje aan te vragen bij Easytoys.nl. Van al die te krappe slipjes die ik in vorige lingerie reviews tegenkwam werd ik namelijk bloedchagrijnig. Misschien zou een ‘plus size’ setje me wél gewoon perfect passen? Je leest het in m’n review van dit ‘kanten jarretelsetje’ van Cottelli uit hun Plus Size-collectie.

Wat bedoelen ‘ze’ nou precies met plus size?

Als ik mezelf zou moeten omschrijven, dan komt het woordje ‘plus size’ niet in me op. Ik vind mezelf niet ‘plus size’. Ik weeg 78 kilo en ben 1.76. Ik heb brede heupen, cup C, stevige bovenbenen en een buikje, maar ‘plus size’? Vind ik niet. Ik heb maatje 42 of 44 en ik vind mezelf precies goed (vandaag dan hè, want gisteren wilde ik nog 10 kilo afvallen) (en vorige maand wilde ik nooit meer uit bed komen, dus je kan dit vooruitgang noemen). Het woordje ‘plus size’ is voor mij een synoniem van ‘dik’ en ik vind mezelf niet dik. Niet dat dik verkeerd is, want dik is uiteindelijk gewoon maar een omschrijving van een lichaam, maar toch, maar toch. Ik vind mezelf niet dik en dus ook niet ‘plus size’. Maar ja, als ik naar de foto van het model op de verpakking kijk, dan moet ik toch wel toegeven; ja, dat is zo ongeveer ook wel mijn lichaam. Ben ik dan ‘plus size’? Ben ik dan ‘dik’? Of worden met ‘plus size’ gewoon alle maten bedoeld groter dan 36?

Dit is een afbeelding van lingerie verpakking

Miljuschka Witzenhausen op de cover van de Grazia

Een paar maanden terug verscheen Miljuschka Witzenhausen in het nieuws omdat zij het eerste ‘plus size’ model zou zijn dat op de cover van Grazia zou staan. Miljuschka? Plus Size??? Sorry hoor.

Dit is een afbeelding van miljuschka cover

Ik weet niet precies welke boodschap ze bij de Grazia willen verkondigen, maar ik word er niet heel blij van. Miljuschka ‘plus size’? Nee. NEEN. Van die boodschap krijg je volgens mij alleen maar gefrustreerde vrouwen, want als dát lichaam al ‘plus size’ is, nou, dan is 95% van de vrouwen ‘plus size’. Op de cover staat een quote van Miljuschka; ‘Het moet geen lijdensweg zijn om dun te worden’. Ik proef daar dan toch een beetje uit; het is wel de bedoeling om dun te zijn, maar het moet allemaal wel een beetje leuk blijven. En gelukkig staat er dit nummer van Grazia ook gewoon een artikel over een dieet; ‘What the F, alles wat je wil weten over intermittent fasting’! Maar dat dieet wordt weer gerelativeerd door het artikel: ‘Fit for summer, krijg een bikinilijf in 0 dagen’. Ja, wat is nou precies de bedoeling? Wel dun willen zijn, want dat is uiteindelijk toch de standaard, en dat je daar voor moet gaan, maar als het teveel moeite kost, dan gewoon je lichaam maar accepteren zoals het is? Want every body is uiteindelijk a bikini body, toch Grazia!?

Dit is een afbeelding van cover cosmopolitan tess holiday plus size model

Vorig jaar verscheen Tess Holiday op de cover van de Cosmopolitan. En ja, dat dat een opzienbarende cover was, dat snap ik, want Tess is dik (‘plus size’). Maar er een persbericht uitsturen met ‘Voor het eerst een plus size model op de cover van Grazia’ en dan met Miljuschka (topwijf overigens) komen? Nee.

Een Plus Size kanten jarretelset

De Plus Size-collectie van Cottelli gaat van L tot 4XL. Op zich kan ik me hier wel in vinden, enigszins dan. Dat in de ‘gewone’ collectie S en M en L zitten en in de Plus Size-collectie L tot 4XL. Maar eigenlijk vind ik gewoon dat alle lingerie verkrijgbaar moet zijn in alle maten en dat die maten ook universeel zouden moeten zijn en dat een slipje maat L van de HEMA hetzelfde is als een slipje van de Hunkemöller, de AliExpress, Marie Jo, Aubade of Marlies Dekkers. A girl can dream.

Maar goed, ik kreeg dit setje in de maat XL opgestuurd. Ik dacht; ik kies een XL, want die past sowieso. Hij past inderdaad, maar voor de verandering is het slipjes te groot. Fuck. My. Life.

Dit is een afbeelding van lingerie review cottelli
Het slipje is veel te groot en lijkt bijna los te hangen, zo’n 10 centimeter onder m’n kruis. Dit is dus niet overdreven, maar dit is zoals-ie echt zit. Goddomme wat geil.

Heel even wat positiefs over dit Cottelli-setje

Voordat ik helemaal los ga op de pasvorm van dit setje wil ik toch even wat positiefs kwijt. Het is van een prachtig kant gemaakt en zo op de foto en in m’n handen ziet alles er ook heel mooi uit en ook sexy en geil! Het kant voelt luxe en alles is stevig en netjes in elkaar genaaid.

De ‘beha’ past trouwens prima en staat ook mooi. Ik heb cup C, maar volgens mij past hier ook makkelijk een cup F in, want het kant rekt enorm mee (al heb je totaal geen pasvorm). Het zit mij eigenlijk iets te ruim, maar het zit lekker en dat ik ruimte over hebt valt niet op.

Gaat het nou altijd mis bij de slipjes?

Dit setje van Cottelli bestaat uit 2 delen (de kousen zijn van mezelf). Het lijkt op de foto misschien dat je een slipje hebt en daarover heen een jarretelgordeltje, maar het slipje zit aan de jarretelgordel vast. Je kunt het slipje wel verwijderen, want die zit met 2 knoopjes voor en 1 knoopje achter vast aan het jarretelgordeltje. Wie dit bedacht heeft, heeft ‘m zelf waarschijnlijk nooit aangehad en waarschijnlijk ook nooit door een model laten dragen voordat er 50.000 exemplaren door Chinese kinderhandjes in elkaar werden gezet, want dit werkt niet.

Dit is een afbeelding van slipje lingerie
Ja, ik hou m’n hand er maar even voor, want ik ben een net meisje, maar mensen, dit kan toch echt niet? Je loopt erbij alsof je een pik en een flinke balzak hebt. Het valt ook met geen mogelijkheid te corrigeren door een bandje strakker te zetten of iets in die richting. Nee, dit is de pasvorm.

Dit is een afbeelding van achterkant slipje
En als je ‘m dan strakker trekt, dan zie je aan de voorkant je hele vulva (op zich niks mis mee natuurlijk), maar dan zit het stukje kant van het slipje tussen je billen en schaamlippen en dan steekt er aan de achterkant de rest van het slipje uit. Het lijkt alsof ik het nu heel strak trekt, maar het hangt dus als een staartje tussen je billen eigenlijk. Zucht. Wel leuk vind ik het dat er 3 jarretelgordeltjes zijn, dus voor, achter en aan de zijkant.

Hou maar op

Ja, en dan heb ik er al geen zin meer in. Dit setje zou ik nooit dragen in de slaapkamer, omdat het qua slipje dus niet lekker zit en niet mooi staat. Een maatje kleiner (en dat is dan de kleinste maat die er van dit setje te krijgen is) lost het probleem niet op. In de XL die ik draag zou zeker iemand passen met een kilo of 10, 20 meer, maar ik denk dat het probleem van het loshangende slipje dan nog steeds bestaat. Het slipje is gewoon veel te groot (en het bandje tussen je billen te lang).

Nu wil wel het feit dat je het slipje sowieso zou kunnen verwijderen (door de knoopjes los te maken), zodat je een setje hebt met ‘open kruis’ of eigenlijk in dit geval; zonder kruis. En ja, dan is dit best een redelijk setje (al vind ik al die losse bandjes langs m’n schaamlippen en over m’n billen niet zo mooi).Maar ik wil er juist eerst helemaal aangekleed mooi uitzien en dat daarna pas het slipje los of uit gaat. Doordat het slipje zo’n slechte pasvorm heeft heb je die optie niet.

Ik ben vergeten foto’s van mijn eigen achterkant te maken (want ik wilde dit setje zo snel mogelijk uit), dus hier even een foto van de achterkant van het model.

Dit is een afbeelding van achterkant lingerie
Dit is niet echt mijn smaak, met al die bandjes en bij mij hangen ze dus ook allemaal nogal losjes.

Conclusie

Nu zou ik kunnen denken; HOERA, goh, wat fijn, ik ben te slank voor een ‘plus size’ lingeriesetje! Ik ben volgens het merk Cottelli dus geen ‘plus size’, want hun slipjes zijn mij veel te groot! Wat een feest! Maar ‘plus size’, ‘petit size’, dik, dun, mij maakt het eigenlijk geen flikker uit welke naam er aan een bepaalde lichaamsbouw of aan de maatvoering van lingeriesetjes wordt gegeven, ik wil gewoon dat het past. Echt jammer van dit setje, want op de foto ziet alles er prachtig uit.

DE KANTEN JARRETELSET IS HIER TE KOOP (€ 52,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Ron schreef:

  Het staat je geweldig! Blij dat je weer in mooie lingerie te bewonderen bent. Wat mij wel opvalt is dat de kousen op de verpakking veel hoger zitten dan jouw kousen. Ligt dit aan je kousen, of kun je de bandjes niet verstellen?

  • Luna schreef:

   Haaa! Ja, hij staat me geweldig, omdat ik er uiteindelijk natuurlijk wel goed bij gaan staan voor de foto’s, hahaha… maar dat kruis hangt echt te laag en raar… de kousen zijn van mij zelf en zijn eigenlijk te klein, dus vandaar dat ze te laag zitten… de bandjes van het setje kun je verstellen, dus als ik goede kousen zou hebben, dan zouden ze hoger zitten! Note to self; nieuwe kousen kopen! :-)

 2. DP schreef:

  Luna, als PLUS staat voor Prachtig Lichaam en Uitermate Sexy, vind ik dat helemaal bij je passen. Het is en blijft een lastig onderwerp vrouwen en maten. Het Fat- of Skinny-shamen begint eigenlijk al door het te benoemen, alsof het iets afwijkends van de ‘norm’ of het ideaalbeeld is. Welke norm, welk ideaalbeeld? Is dat gecreëerd door manen en in stand gehouden door vrouwen of andersom? Schoonheid komt in verschillende vormen en maten, laat je dus niet gek maken door woorden of letters als Plus of XL, jij bent gewoon een hele mooie 40er met een prachtig figuur.
  Wat mij opvalt, is dat de dame op de verpakking de jarretelles hoger draagt dan jij, bij haar zit de bovenkant tegen haar navel aan en bij jou een centimeter of zeven er onder. Dit zou ook verklaren waarom de slip een stuk lager hangt. Ron al benoemde, jouw lagere kousen, hiermee wordt alles misschien iets meer naar beneden getrokken waardoor het allemaal niet helemaal op zijn plaats valt. Sowieso lijkt mij een slip en jarretelles aan elkaar niet echt een goed idee. Misschien nog een 2e kans geven met iets hoger vallende kousen, kijken of het dan wel beter valt (en dan wel die billen foto maken).
  Trouwens ook fijn te horen dat je de energie en moed had om weer een lingerie review te maken.

  • Luna schreef:

   Ha!!! Ik denk dat ik voor jouw afkorting van PLUS ga! Hahaha! Heel goed! :-)
   Het jarretelgordeltje kan wel hoger, maar dan zit het dus echt in m’n taille en dan kun je m’n navel niet zien… ik heb echt alle mogelijkheden geprobeerd, maar dit is hoe het setje uiteindelijk valt en zit… hogere kousen gaat de boel niet redden, want het slipje hangt dus los in het ‘systeem’… wat je al schrijft; een gewoon echt slipje is veel beter… :-)

 3. JJ schreef:

  Kledingmaten zijn om te janken! Ook normale kleding in de winkel XL van vero moda te klein XL van miss etam verzuip je in, bloed irritant. Als er op school iets over meisjes en mooi of lelijk wordt gezegd dan zeg ik ze altijd, alle vrouwen zijn mooi op hun eigen manier en wij vrouwen moeten veel liever voor elkaar zijn!

  Al dat body-shaming echt vreselijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.