WAND VIBRATOR REVIEW #273: VIVE SHIATSU

Naam: Vive Shiatsu
Producent: Vive / Shots Media
Prijs: € 119,95
Formaat: 28,6 centimeter lang
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Materiaal: siliconen
Verkooppraatje: ‘De Shiatsu heeft een uniek design, waardoor het een lust voor het oog is, en zijn unieke vorm zal je in een extatische atmosfeer brengen.’
Is dat ook zo? Zeker uniek! En goed!
Score: 8

vive shiatsu

De speeltjes van het merk Vive heb ik al een tijdje op m’n wishlist staan. Het zijn siliconen speeltjes met gouden ABS-accenten en ze hebben qua design goed gekeken naar de Insignia-lijn van LELO. Gelukkig hebben ze qua prijs iets minder goed gekeken naar LELO, want de speeltjes van Vive zijn zeker niet goedkoop, maar het zijn zeker niet zulke exorbitant hoge bedragen als die van een gemiddelde LELO-vibrator. Ik kreeg de Vive Shiatsu opgestuurd door Desexshop.nl in ruil voor een eerlijke review!

De Vive Shiatsu ziet er sexy uit

Ik zag de speeltjes van Vive al bij diverse seksshops voorbij komen de laatste maanden en het was een merk dat ik nog niet kende. Ik kwam er, na het inspecteren van de doos van de Vive Shiatsu, achter dat het een submerk is van het Nederlandse bedrijf Shots Media. En hoewel ik niet alle speeltjes van Shots Media kan waarderen moet ik zeggen dat ze met deze Vive-lijn mijn aandacht, interesse en geiligheid meteen hebben gewekt. De Shiatsu komt in een strak vormgegeven kartonnen verpakking/koker (grijs met daarop een 1-op-1 foto van de Shiatsu). Als je de verpakking verwijderd houd je een mooie, stevige, hard-roze bewaardoos over met daarin de Shiatsu, een USB-oplaadsnoertje en een gebruiksaanwijzing. Helemaal niks mis mee, met deze verpakking! Als ik dit zo in een offline in een winkel zou zien staan, dan zou ik er ook meteen naartoe lopen.

vive shiatsu verpakking

Het materiaal van de Shiatsu

Maar dan de Shiatsu zelf. Ik moet eerlijk zeggen; de Vive Shiatsu ruikt een beetje plastic-ig. Op de verpakking staat dat hij gemaakt is van ‘anti-dust silicone’ (voorkant) of ‘waterdicht, high-grade anti-stof siliconen’ (achterkant). Ik heb nog nooit van ‘waterdicht siliconen’ gehoord, maar het materiaal is inderdaad geen stofmagneet zoals sommige materialen dat wel zijn. Ik vraag me af of ‘anti-dust silicone’ hetzelfde is als 100% siliconen. Ik ga er maar vanuit van wel. En ik ga er ook maar vanuit dat het een 100% lichaamsveilig materiaal is, anders weet ik de baas van Shots Media te vinden (en we zijn Facebookvrienden en vrienden zijn eerlijk tegen elkaar). Het materiaal voelt trouwens erg prettig en zacht aan en de Shiatsu ligt ook erg prettig in de hand. Allemaal pluspunten.

24 Shiatsu-bolletjes in z’n kop

Bij een echte shiatsu-massage worden de duimen, handpalmen en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. De Vive Shiatsu heeft 24 bolletjes op z’n kop die voor een eh, prettige massage moeten zorgen allllll over your body? Nu geldt voor de Shiatsu, als eigenlijk voor elke wand vibrator (en misschien ook wel voor elke vibrator) dat je ‘m niet alleen hoeft te gebruiken voor een erotische massage, maar dat ze ook echt, serieus, ik meen het, heel erg handig zijn voor het masseren van je nek, rug, schouders; waar je maar last van hebt! Het is wel lekkerder als een ander de wand vibrator vasthoudt, dat wel, maar het is echt goed voor je spieren! Dus; je kunt de kop van de Shiatsu ook tegen andere plekken aandrukken, mocht je dat willen, al moet ik er wel bij zeggen dat de Shiatsu zeker niet de meest harde en diepe trillingen geeft die ik ooit voelde in een wand vibrator (een Europe Magic Wand is véél dieper).

vive shiatsu 2

Maar… de trillingen in de Vive Shiatsu zijn zeker lekker. Lekker diep. Het was wel even wennen voor me, omdat ik gewend ben aan wand vibratoren die steady trillen en met een knopje steeds harder gaan. Dat is bij de Vive Shiatsu niet zo. Die heeft 10 vibratiepatronen en dat is dus even wennen, want je denkt dus een standje harder te gaan door op het +-knopje te drukken, maar hij begint dan in een patroon te trillen. En nu is dit ‘probleem’ denk ik iets waar alleen ik, als doorgewinterde sekstoytester en vooral doorgewinterde Europe Magic Wand-liefhebber last van heb. Als je nog nooit eerder een wand vibrator gebruikte, dan zul je gewoon lekker met het +-knopje door de 10 verschillende vibratiepatronen heen trillen! En nogmaals; die trillingen zijn goed! Het kan altijd beter en dieper (en dat zou ik ook zeker wel willen), maar ze vallen me helemaal niet tegen voor een oplaadbare wand vibrator (want normaal zitten wand vibratoren natuurlijk in het stopcontact tijdens gebruik).

Een extra-gratis bonus vibrator??!!

Toen ik al op de helft van deze review was en de productinformatie die verschaft wordt door de fabrikant en seksshop nog eens écht goed doorlas kwam ik erachter dat de Vive Shiatsu nóg een functie heeft. De onderkant van de wand vibrator kun je namelijk gebruiken als ‘gewone’ staafvibrator. Okay! Dat is nog eens leuk, handig, en supergaaf bedacht! Helaas voor mij moest ik de Vive Shiatsu dus nóg een keer gaan testen (goh, wat vervelend, wat een kutbaan heb ik toch ook).

vive shiatsu 1

Maar Luun! Hoe kun je nu een volledige functie van een apparaat missen? Nou! Heel makkelijk! De Vive Shiatsu heeft 3 knopjes. Als je de bovenste 2 ingedrukt houdt, dan begint de kop te trillen en met het bovenste knopje scroll je door de 10 vibratiepatronen van de kop. Als je de kop weer uit wil zetten, dan moet je weer die 2 bovenste knopjes tegelijkertijd indrukken. Dit vind ik nogal een minpuntje, want ik vind het al irritant als ik 1 knopjes 3 seconden ingedrukt moet houden om ‘m uit te zetten, maar in het geval van de Vive Shiatsu moet je dus 2 knopjes 3 seconden ingedrukt houden. Minpuntje.

Maar… als je dus de middelste en het onderste knopje tegelijkertijd indrukt, dan begint het handvat te trillen! Dat is dan weer geniaal! Echt! Okay, okay, de trillingen van deze bonusvibrator zijn nogal oppervlakkig, maar hé, het is een bonus, dus ik moet niet zeiken. Het handvat kun je dus inbrengen en werkelijk, dat nog geen enkele andere wand vibrator-fabrikant daarop is gekomen! Nu is het handvat voor mij geen klaarkom-materiaal, terwijl de kop van de Vive Shiatsu dat wel is, maar… het is wél een hele leuke feature en je kunt dus afwisselen of ‘m samen gebruiken (tegelijkertijd dus) (want de kop en het handvat kunnen tegelijkertijd trillen).

OMG, ook de Vive-speeltjes hebben een eigen App

Om het allemaal nog ingewikkelder te maken (voor mij); ik kwam er tijdens het lezen van de gebruiksaanwijzing ook achter dat er een Vive App is! Nu is dit iets wat niet gecommuniceerd wordt op de site (www.vive4u.com). Ik vind het ook niet in de online productinformatie en het staat ook niet op de verpakking (terwijl dat dus wel iets is wat ik zou communiceren op een verpakking). Nu heb ik wel de Vive App gedownload, maar het lukt met niet om de Vive Shiatsu te ‘connecten’ met de App. Dit kan aan mij liggen (niet heel technisch), maar ook aan de App (dat die nog niet gebruiksklaar is). In ieder geval; tof dat ze hiermee bezig zijn bij Vive (Shots Media dus)! Het op-afstand-bestuurbare laat ik altijd aan me voorbij gaan, maar een vibrator waar je zelf je eigen vibratiepatronen kunt maken/instellen vind ik een enorme vooruitgang! TOP!

Nog meer pluspunten?

Nog even wat meer pluspunten die eigenlijk (vind ik) heel normaal zijn voor een ‘luxe’ vibrator; hij is USB-oplaadbaar en hij is waterproof (zorg er wel voor dat je het USB-kabeltje even goed aandrukt). Je kunt ‘m schoonmaken met toycleaner (DOEN!) en je moet echt even wat extra aandacht geven aan de overgang van het siliconen en het gouden ABS-plastic, want daar kan gauw wat viezigheid tussen gaan zitten (speciaal tandenborsteltje: DOEN!).

Conclusie

Ik vind deze Vive Shiatsu een héél erg goede poging tot het maken van een luxe en goede wand vibrator en hij heeft de potentie om een 10 op de schaal van Luna te krijgen. Hij had alleen zwaarder gemogen qua motor, zodat de trillingen nóg dieper worden. En het zit ook nog niet helemaal lekker met de knopjes en de vorm van de handvat-vibrator had van mij ook iets langer, groter en breder gekund (iets met een G-spot ribbel) (en ook graag diepere trillingen in het handvat nu ik toch m’n verlanglijstje maak), maar… echt, ook al zijn dit wat minpuntjes; ik vind het een mooi product en zeker een dikke 8.

DE VIVE SHIATSU IS HIER TE KOOP (€ 119,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Josje schreef:

  Erg leuk dat je ons weer trakteert op nieuwe reviews van toffe speeltjes Luna! Deze klinkt ook weer top… Komt ‘ie inclusief Barbie? Dan ben ik zeker om!

  • Luna schreef:

   Ik ben helemaal lossssss gegaan met de fotografie, HAHA! Ik heb momenteel nog 3 TOP-speeltjes liggen… ik kan het allemaal niet meer aan! ;-)

 2. Marjan schreef:

  Dit is wel een hele interessante luna… dank je wel voor je uitgebreide verhaal.

 3. Sandy schreef:

  Fijne review weer! Ik heb zelf de lelo smart wand large maar deze klinkt ook heel fijn, zou je deze nog aanraden als je de lelo al hebt? En nu ik het toch over die smart wand heb, deze zou waterproof zijn. Maar ik heb het toch nog niet aangedurfd om deze helemaal onder te dompelen gezien deze ook een ingang heeft voor de lader. Kan het dan echt geen kwaad dat hier water in komt te zitten?
  Groetjes!

 4. Ier schreef:

  Schappelijke prijs wel :)

 5. Esmee schreef:

  Wat een plaatje en nog functioneel ook! Dat To buy-lijstje wordt langer en langer…

 6. El schreef:

  Ik ben de oplader kwijt kan ik de lelo oplader kopen? Want ik kan nergens iets vinden voor een oplader van mijn vive shiatsu

 1. 3 april 2018

  […] gebruiken als staafvibrator, dus dit speeltje had een hele dikke voldoende te pakken (mijn review: WAND VIBRATOR REVIEW #273: VIVE SHIATSU). De Vive Enoki is, net als de Vive Shiatsu verkrijgbaar in 3 kleuren. Ik kreeg de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.