VIBRATOR TEST #207: JOPEN LUST L5

Dit seksspeeltje is helaas niet meer te koop! Maar neem eens een kijkje bij mijn LUNA’S TOP 10 BESTE SEXTOYS ALLERTIJDEN, daar staat vast wel iets goed en geils voor je tussen! Of ga meteen naar Easytoys.nl, de grootste online sexshop van Nederland met een ontzettend uitgebreid assortiment aan sextoys!

Naam: Lust L5
Producent: Jopen
Prijs: € 109,95
Formaat: 20 cm lang x 27 mm breed (lengte knopje 4 cm)
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Het verkooppraatje: ‘De L5 is de kleine variant van de L6. Deze vibrator heeft maar liefst 10 verschillende vibratie patronen voor optimale stimulatie. Te gebruiken als clitoris vibrator maar ook geschikt voor lichte penetratie.’
Is dat ook zo: Een beetje vreemd, maar wel lekker
Score: 7,5

jopen lust l5

Ik wilde al heel lang en heel graag een vibrator van het merk Jopen testen. Waarom? Omdat Amerikaanse toytesters lijken te dwepen met speeltjes van dit merk, maar dit merk helaas niet zo goed verkrijgbaar is in Nederland. Jopen heeft trouwens ook weer 6 sub-merken (Vanity, EGO, Key, Envy, Lust en Essence) en ik kreeg een tijdje terug de Jopen Lust L5 opgestuurd van mijn favoriete vrouwtje van Easytoys.nl! WOW!

De Jopen Lust L5 komt in een best wel standaard hard-kartonnen verpakking. Niet mega-chique, maar zeker niet ordinair en er staan wat gezellige paarse en groene cirkels op de doos. In de doos zit de Jopen Lust L5, het oplaadsnoer en een klein boekje met daarin een gebruiksaanwijzing, al spreekt alles wel behoorlijk voor zich; oplaadsnoer in gaatje aan de onderkant van de L5 doen en opladen via een USB-aansluiting. Na een uurtje of 2: ready to use. Easy does it.

Even de specs van de Jopen Lust L5

De Jopen Lust L5 heeft nogal een bijzondere vorm (daarom wilde ik juist deze ook testen); die van een bloemknop met 2 bloemblaadjes. Ik heb zelf de groene versie gekregen, maar je kunt ‘m ook in het roze of paars bestellen. Ik vind het vooral wel tof dat er een groene versie is, weer eens wat anders tussen al het roze, paarse en rode vibratoraanbod. Er bevindt zich een motor in de knop en op het handvat zitten 2 knoppen. Met 1 knop zet je ‘m aan of uit (ik hou altijd heel veel van vibrators die zo’n basic aan-uit-knop hebben) en met de 2e knop scroll je door het vibratiemenu van 10 patronen (3 steady vibraties en 7 vibratie-patronen). Tot zover de technische specificaties. Oh nee, wacht; de Lust L5 is ook nog totally waterproof en gemaakt van Premium Siliconen (en hij voelt inderdaad satijnzacht en er hangt geen plastic geurtje omheen). Dus, tot zover dan echt de technische specificaties.

Héél goede, diepe en stille trillingen

Nergens in een boekje of online kan ik terugvinden wat nu precies de bedoeling is van de Lust L5 qua vorm. Nu kan je dat ergens ook zelf wel bedenken en alles proberen natuurlijk, maar toch… is-ie voor clitoraal genot, vaginaal genot of anaal? Of… gewoon ALLES? Ik heb ‘m gewoon voor alles uitgeprobeerd, why not, ik was toch lekker bezig. Het is misschien even handig om te vermelden dat de Amerikaanse toytesters vooral zo enthousiast over de trillingen van de speeltjes van Jopen. Want bijna elke recensie die ik lees looft Jopen om z’n krachtige, diepe vibraties (en dat was ook de reden dat ik een Jopen-vibrator wilde testen natuurlijk). En ik moet de Amerikaanse toytesters gelijk geven; de trillingen in de knop van de Jopen Lust L5 zijn diep, lekker en… verbazingwekkend stil! Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat deze vibrator dieper trilt dan m’n LELO-vibrators (met uitzondering van de LELO Smarts Wands dan).

Clitoraal

Als clitoraal speeltje is de Lust L5 dus echt top! Het geinig is dat de blaadjes van de Lust L5 ook meetrillen. Uiteraard heel zachtjes, want de trillingen worden nogal geabsorbeerd door het siliconen, maar toch; zeker als een opwarmertje tijdens het voorspel; erg leuk. Nu zal ik deze optie (dus een beetje met de bloemblaadjes langzaam over je schaamlippen strelen) niet zo snel gebruiken als ik ‘m solo gebruik, maar als je samen bent is dit wél leuk (of misschien zijn er vrouwen die solo wel heel uitgebreid de tijd nemen, maar ik ben solo toch eerder van het snel-snel-en-weer-door).

Vaginaal

Je kunt de Lust L5 ook vaginaal gebruiken en zelfs op meerdere manieren! Je kunt alleen de bloemknop naar binnen brengen en de bloemblaadjes zo tussen je schaamlippen en billen laten vallen. Helaas kom ik net een stukje te kort om op deze manier m’n G-spot te bereiken (het knopje is 4 centimeter lang), maar toch; leuk, lekker en de trillingen raken je clitoris op deze manier (met dus een puntje van een bloemblaadje). Het spreekt denk ik wel voor zich dat het nogal lastig is om op deze manier tot een orgasme te komen, want de trillingen tegen je clitoris zijn echt te subtiel en mijn G-spot werd dus niet geraakt. Maar wel; leuke optie.

jopen lust l5

Wat echter ook nog kan is de bloemknop met de bloemblaadjes erbij naar binnen brengen! Dit is even frummelen (en veel glijmiddel), maar op deze manier wordt wel G-spot gestimuleerd (al zou ik er dan toch echt liever een ‘echte’ G-spot vibrator bij pakken. Maar ook dit is een leuke optie en je voelt het uiteinde van de blaadjes dus op een heel gekke manier in je kutje trillen.

Anaal

Blijft over de anaalfunctie van de Lust L5. Ik heb dit mijn man even laten proberen. Op mij dan dus hè? En dit is in principe wel enigszins erotiserend, maar ik moest vooral erg lachen (want bloemblaadjes tussen je billen, hihihi, hahaha), dus bij ons niet echt een succes (en je kan ‘m daarna niet meer gebruiken rondom je kutje, eerst goed schoonmaken)! Ik verwacht wel dat beginners op anaalgebied dit spannend zouden kunnen vinden, al vind ik het zelf gewoon prettiger om anaalspeeltjes voor anaalspelletjes te houden en niet te switchen, hoe goed schoongemaakt ook (dit is meer een mentaal iets van mezelf).

jopen lust l6 l5

Eigenlijk is dus alles goed, leuk, perfect, geinig aan deze Lust L5 van Jopen. Waarom dan toch maar een 7,5? Omdat ik € 109,95 echt een flinke bak geld vind voor een vibrator die dan wel heel goed trilt (oh, wacht, ik ben nog vergeten te vermelden dat de 7 vibratiepatronen écht divers en goed zijn, zeker niet saai). Ik zou dan persoonlijk voor de Lust L6 gaan (ik kwam er pas later achter dat die er ook was). Die heeft namelijk een 2 centimeter langere ‘knop’ in het midden (en een opwippend uiteinde) en die 2 centimeter (en het opwippende stukje) zorgen ervoor dat je je G-spot wél kunt raken. In ieder geval een stuk gemakkelijker dan met de Lust L5. En… de Lust L6 is net zo duur als de L5, dus…

DE JOPEN L5 IS NIET MEER TE KOOP >>

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.