LUNA’S RECENSIE VAN FIFTY SHADES OF GREY

Ik wilde natuurlijk het allerliefst naar de Ladies Night van Fifty Shades of Grey, vorige week woensdag. Maar die was binnen no time uitverkocht bij mij in Tiel. En nadat vriendinnetje F. me had overtuigd dat we dan ook heus wel ergens anders in Nederland naar de Ladies Night van deze film konden gaan, was het ook daar overal uitverkocht. Ik ging dus een paar dagen later.

En ik had er zin in. Maar dan ook echt! Dat de kranten, m’n Facebook timeline en m’n Twitter-timeline ‘m allemaal nogal afkraakte, ach, dat nam ik voor lief, want ‘de media’ had de Fifty Shades of Grey-trilogie 3 jaar geleden ook tot op de grond afgebroken en ik vond de boeken (nou ja, vooral boek 1) toch echt wel onderhoudend, romantisch en zelfs ook wel geilig. Dus… ik had dan wel geen hoge verwachting van de film, maar toch wel wát verwachtingen.

En die werden volledig waargemaakt in het eerste uur van de film! Want, oooooh, het was zo romantisch eigenlijk allemaal! Het was een soortement van liefde op het eerste gezicht en Christian nam Anastasia mee in de helikopter en oooooh, nou ja, het was dus echt heeeeeeeeel romantisch en vriendinnetje F. en ik zaten dan wel niet te soppen op onze bioscoopstoeltjes, maar we keken elkaar wel af en toe zo aan van ooooh-jaaaaa-dat-willen-wij-ook! Je mag altijd dromen dat je ooit nog eens een exorbitant rijke man tegen het lijf te loopt die totally in love met je is, toch? Wanneer Anastasia toegeeft nog nooit seks te hebben gehad, springt Christian er als een jonge hond bovenop om haar te ontmaagden (en zegt dan zoiets van: “We gaan die situatie nu meteen rechtzetten.”). Het was AWESOME. Daarna ging het allemaal nogal bergafwaarts.

Kijk, het boek is nogal ongeloofwaardig, maar fuck it, who cares, daar lees je volledig langsheen. En ik had natuurlijk m’n eigen Mr. Grey gefantaseerd (een soortement van mijn eigen echtgenoot (dit schrijf ik er speciaal voor hem bij) meets James Deen meets Ragnar Lothbrok (die uit de serie Vikings). Maar (en misschien ben ik gewoon te oud, dat kan ook) ik vond Jamie Dornan dus vooral geen Mr. Grey. Hallo, moet ik tegen JOU ‘Mr. Grey’ zeggen, hahahaha, laat me niet lachen. Snotneus. Dan kun je wel een megabedrijf hebben en een helikoptertje, maar ik had je moeder kunnen zijn en je straalt totaal, maar dan ook totaal geen autoriteit, geiligheid of dominantie uit, dus laat dat ‘Mister’ maar zitten, jochie.

mr grey vs mr vikings

Jochie Grey doet niet aan romantiek. Hij doet aan neuken. Hard neuken. Zegt-ie. Maar dat zijn vooral loze praatjes, want Mr. Grey komt in de film over als een ontzettende attente minnaar die vooral bezig is met het genot van Anastasia. Hij aait haar over haar bolletje, geeft haar overal kusjes, hij bindt haar vast, hij geeft haar een blinddoek, hij slaat haar zachtjes met een flog en daarna geeft hij haar een uitgebreide befbeurt. Ja, hallo, dat willen we allemaal wel, ja! Een beetje dominante kerel bindt haar vast aan het bed, rammelt haar af met een flog en zegt dan: “Zo, en nu mag je blij zijn dat je m’n pik in je mond mag nemen.” Dat is pas romantisch! Oh, maar misschien bedoelde Mr. Grey dat ook toen hij zei dat hij niet aan romantiek deed?

Ik kan me overigens niet voorstellen dat er vrouwen zijn die de film verlaten met een geil gevoel. Zo van; ik wil nu zo snel mogelijk naar huis om mijn eigen man eens even lekker te nemen. Want het is allemaal nogal onbevredigd als je het mij vraagt. Echt een romantisch drama met allemaal losse eindjes en gedoe en toestanden met een contract en ik-wil-je-wel en ik-wil-je-niet. Ik heb geen piemel gezien. Geen pijp-scène. Geen porno. Dus de hamvraag ‘kreeg ik een natte kut van de Fifty Shades-film?’ moet ik beantwoorden met een ‘neen’.

Na de film fietste ik naar huis en kroop ik tegen mijn eigen Mr. J. aan. Ik vertelde ‘m wat ik ervan had gevonden. Van de film. Van Mr. Grey. Van Anastasia. Van de seks-scènes. “Maar hij heeft wel een helikopter”, zuchtte ik. Zegt J.: “Ach schatje, ik wil ook best even tegen je aan helikopteren hoor.”

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Simone schreef:

  Hihi die reactie van je man is onbetaalbaar :) En ach het was een leuke avond en at least het begin was mooi! Wel jammer dat het niet echt geil wordt, want dat had ik zelf ook wel verwacht. Ik heb de film overigens nog niet gezien, maar ik twijfel door alle reacties ook best wel of ik hem dan ook wel wil gaan zien (in de bioscoop). Het zal wel Amerikaanse preutsheid zijn.

 2. Maaike schreef:

  Haha je man heeft dan misschien geen helikopter, maar humor heeft ie in ieder geval wel;p

 3. Marjan schreef:

  Je hebt in ieder geval een leuke avond gehad… en daarna kroop je mooi met je eigen Mr Grey in bed, die wel enorm veel humor heeft :-) (je mening over Jamie deel ik overigens… ik had liever James Deen gezien, maar dan zou de film heel anders zijn geworden)

  Wat me opvalt na een week meningen lezen… is dat de vanilla’s voornamelijk teleurgesteld zijn want ze hadden een enorm geile verwacht, terwijl de kinksters het een mooie film vinden door de spanningsopbouw en het onderhandelen over wat wel en wat niet. Die spreken uit ervaring… kennen het klappen van de zweep…*grijns* Ik vind het gewoon leuk om al die verschillende meningen te lezen.

  XX

 4. Jojootje schreef:

  Ik was er al bang voor. Zulke boeken moeten we toch laten verfilmen door mensen/landen die durven laten zien wat het verhaal vertelt?
  Amerika is zo kansloos.

 5. D schreef:

  Nou… ik vond het gelukkig wel een leuke film en werd er af en toe best geil van. (Word ik altijd wel bij heftige zoenscenes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.