VIBRATOR REVIEW #272: WE-VIBE NOVA

Naam: We-Vibe Nova
Producent: We-Vibe
Prijs: € 139,-
Formaat: 180 x 35 mm
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Waar te koop: Maanzin.nl
Materiaal: siliconen
Verkooppraatje: ‘Wat maakt de We-Vibe Nova beter dan elke andere rabbit vibrator? De flexibele clitoris stimulator. De clitorisstimulator raakt met zijn innovatieve design de clitoris van elke vrouw. De stimulator raakt namelijk niet alleen met de top de clitoris.’
Is dat ook zo? Ja, dat is zeker zo! Ik zeg; HOERA!
Score: 9

we-vibe nova

We-Vibe kwam een paar maanden terug met maar liefst 2 nieuwe vibrators op de markt; de Rave en de Nova! Met de We-Vibe Rave hebben ze een goede, krachtige én heel bijzondere vibrator met een twist neergezet (lees hier mijn review van de We-Vibe Rave) (hij kreeg een 9). Met de We-Vibe Nova hebben ze geprobeerd om een duo-vibrator te maken die voor elke vrouw geschikt is. Of hij ook echt voor elke vrouw geschikt is, dat valt altijd te bezien. Ik vind ‘m in ieder geval helemaal TOP! Ik kreeg ‘m opgestuurd door een mannetje van We-Vibe zelf (waarvoor mijn eeuwige en oprechte dank)!

De speciale clitorale arm van de We-Vibe Nova

Laat ik beginnen met een schokkende onthulling; elk kutje is anders. En door deze verschillen in anatomie is het lastig om een vibrator te maken die bij elke vrouw lekker zit. Nu geldt dit probleem niet zozeer bij staafvibratoren (want die ‘passen’ in principe altijd) of clitorale vibratoren (want het lukt iedere vrouw wel om een trillend iets, in welke vorm dan ook, tegen haar clitoris te plaatsen. De verschillende anatomie wordt pas een probleem als je praat over duo-vibratoren; vibrators die zowel intern als extern stimuleren (met dus 2 motortjes). Nu heb ik hier zelf nooit echt problemen mee gehad (misschien heb ik een behoorlijk standaard kutje), maar sommige vrouwen krijgen het, met sommige duo-vibratoren, niet voor elkaar om het clitorale gedeelte van de duo-vibrator ook daadwerkelijk tegen hun clitoris te laten trillen. Dit omdat het clitorale gedeelte te kort is, of juist te lang. Naar de perfecte pasvorm moet je goed zoeken en je moet je eigen lichaam goed kennen, wil je een perfect match krijgen qua duo-vibrator (of je moet de duo-vibrator, als hij niet perfect past, tijdens het gebruik op-en-neer bewegen, zodat je alsnog al je plekjes raakt, al raak je ze dan niet tegelijkertijd) (dit is wat ik eigenlijk altijd doe) (of je gebruikt gewoon 2 verschillende toys; eentje intern en eentje extern; problem solved). De clitorale arm van de We-Vibe Nova brengt aan dit soort ellende (mocht het al ellende zijn) een einde. Hoe? Met een buigbare clitorale arm! Wanneer je de We-Vibe Nova inbrengt, buigt de clitorale arm met je lichaam mee. Sommige plaatjes zeggen meer dan 1000 woorden en in dit geval klopt dat.

we-vibe nova_animation

De clitorale arm is dus flexibel. Dit in tegenstelling tot de staafvibrator, die echt keihard is en totaal niet buigzaam. Ik vind zo’n harde staafvibrator (vooral dus bij een duo-vibrator) erg prettig. Het siliconen velletje zelf voelt heel zacht aan, maar de staaf is dus superhard (net als een goed-werkende piemel). Ik hou hiervan, maar er zijn vrouwen die dit niet zo lekker vinden (en liever een wat flexibeler exemplaar willen).

Maar hoe werkt die clitorale arm nu in de praktijk?

Nou! Dat werkt! Heel goed! Als je de We-Vibe Nova inbrengt dan zit-ie eigenlijk meteen al ‘goed’. Bij mij dus. Wanneer je ‘m op-en-neer beweegt, want dat is wat ik altijd doe (doen andere vrouwen dit eigenlijk ook, ik denk van wel, maar ik weet het niet), dan blijft de bovenkant van de clitorale arm steeds ook bovenop je clitoris trillen. En ik had gedacht dat het heel ongemakkelijk zou voelen, een beetje zou schuiven, maar dat is dus absoluut niet het geval. Het lijkt zelfs alsof je die clitorale arm echt ‘vastzet’ terwijl je de rest beweegt. Als je andere duo-vibratoren op en neer beweegt, dan beweeg je dus ook die clitorale arm op en neer, waardoor het kan gebeuren dat je clitoris niet meer geraakt wordt. Nogmaals; ik vond dit zelf nooit een groot probleem, maar mocht je dit voor jou wel een probleem zijn, dan heeft We-Vibe dit probleem opgelost! SCORE! Hieronder even een kleine collectie van de duo-vibratoren in mijn collectie, zodat je een indruk hebt van de verschillen in clitoris-triller!

we vibe nova rabbit

De knopjes van de We-Vibe Nova

Het enige minpuntje van de de We-Vibe Nova vind ik de 5 knopjes. Die zitten verzonken in het handvat en zijn niet zo heel gemakkelijk in te drukken. Het lukt wel, daar niet van, maar ik heb reviews van Amerikaanse toytesters gelezen die er wat meer moeite mee hadden dan ik, want; lange nagels. Met korte nagels valt het mee. Maar dan nog; ik heb zelf liever knopjes die ‘bovenop’ liggen, zodat je ze beter kan voelen tijdens het gebruik. Nu is het een beetje random op knopjes drukken en maar hopen dat het het knopje is dat je bedoelde. Okay, als je gewoon even rustig de tijd neemt om met je duim het middelste knopje te vinden (die ligt iets verdiept), dan kun je ook rustig met je duim naar rechts, links, beneden of boven schuiven om het juiste knopje in te drukken, maar echt optimaal is het niet. Al weet ik zeker dat dit went als dit je favoriete vibrator wordt en je er een paar keer per week mee in bed ligt. Met het middelste (verzonken) knopje zet je de We-Vibe Nova trouwens aan en als je dat knopje een paar seconden ingedrukt houdt zet je ‘m ook weer uit. Met de pijltjes-toetsen scroll je door de 10 verschillende vibratiepatronen en met de +- en — knop zet je ‘m harder en zachter.

De vibraties van de We-Vibe Nova

Ik hoef denk ik niet meer te vertellen dat ik de vibraties die We-Vibe in z’n vibrators weet te stoppen eigenlijk altijd supergoed vind? Het zijn altijd diepe trillingen die (bij mij in ieder geval) altijd voor een orgasme zorgen. Niet geheel verbazingwekkend zijn ook de trillingen van deze We-Vibe Nova helemaal super! Er zitten dus 10 verschillende vibratiepatronen in en het lekkere is dat het motortje van de staaf en het motortje van de clitoristriller niet gelijktijdig trillen (bij sommige standjes dan). Ik heb even heel goed nagedacht en wat andere duo-vibratoren uit m’n collectie laten trillen, maar geen enkele creëert zo’n mooie symfonie aan trillingen als deze We-Vibe Nova. Dikke vette WOW, aldus mijn clitoris (en G-spot). Bij de meeste duo-vibratoren kun je de trillingen van de clitorisstimulator en de staafvibrator individueel aanpassen (of uitzetten), maar dat kan bij Nova dus niet. Als je de vibrator aanzet, dan trillen beide onderdelen, maar dat doen ze dus echt in perfecte harmonie. Check anders even onderstaande illustratie, de zwarte lijn is de staaf, de grijze de clitoris-stimulator. Maar zoals bij eigenlijk alle seksspeeltjes geldt; je moet het voelen om het te snappen!

we-vibe nova vibration

Je kunt ook de We-Vibe Nova via een App besturen

We-Vibe zou We-Vibe niet zijn als ze er ook bij deze vibrator niet voor zouden zorgen dat hij te gebruiken is middels de We-Connect App. Met deze App kun je momenteel volgens mij alle seksspeeltjes besturen die We-Vibe maakt. Nu ben ik hier zelf nooit zo’n fan van en zo’n functie (op afstand bestuurbaar dus) zal voor mij ook nooit een reden zijn om een speeltje tot ‘supergoed’ te bestempelen. Een speeltje moet supergoed zijn qua trillingen en vorm en als hij op afstand bestuurbaar is (middels een App en Bluetooth of een internetverbinding of weet ik veel wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is) dan is dat alleen maar bonus. Ik heb de We-Connect App nog niet uitgetest over een lange afstand (en dat ga ik waarschijnlijk ook nooit doen, het is gewoon echt niet m’n ding), maar wel gewoon middels Bluetooth in dezelfde kamer. En die werkt dus prima. Het toffe van de We-Connect App vind ik vooral dat je je eigen vibratiepatronen kunt maken, maar voor een ietwat uitgebreider verslag over de App verwijs ik even naar: SEKS TOY REVIEW #256: WE-VIBE RAVE. Mocht je op zoek zijn naar een goed op afstand bestuurbaar speeltje, dan zou ik in ieder geval wel altijd voor iets van We-Vibe kiezen, want mocht het hele op-afstand-bestuurbare een beetje tegenvallen uiteindelijk (of gaan vervelen), dan heb je altijd nog een goed seksspeeltje in handen!

we vibe nova totaal

Conclusie

De We-Vibe Nova is de eerste duo-vibrator die uit de fabriek van We-Vibe is komen rollen en het is wat mij betreft meteen een winnaar. De Nova is daadwerkelijk innovatief met z’n beweegbare clitorale arm en ik verwacht dat het grootste gedeelte van de vrouwen ‘m ‘past’. Maar… het blijft altijd moeilijk om dé perfecte duo-vibrator te vinden (en voor mij al helemaal om te vertellen welke nu het beste is), maar met de We-Vibe Nova haal je in ieder geval een mooie, stevige, krachtige en goede duo-vibrator in huis die een leuk symfonietje in harmonie trilt (en hij heeft dus als bonus die leuke App)!

DE WE-VIBE NOVA IS HIER TE KOOP (€ 139,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Elsje schreef:

    Klinkt geweldig maar het is te hopen dat de accu wel een andere is dan bij de we-vibe touch , die nu, na ruim 1 jaar, toch echt aan t eind van zn latijn is… Best jammer dat je dat ‘ns niet kan testen.

  2. Josje schreef:

    Oei! Dat klinkt (verleidelijk) goed Luna! Ik ken het probleem met zo’n ‘niet passende’ duo vibrator…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.