VIBRATOR REVIEW #242: FLAMINGO (VIBRERENDE BULLET)

Naam: Flamingo
Producent: Magic Motion
Prijs: € 79,95
Formaat: 9,7 x 3,8 x 2,8 cm
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Verkooppraatje: ‘Your best companion for spiritual adventure.’
Is dat ook zo: Eh? Een spiritueel avontuur is het niet, maar hij is wel goed en geinig
Score: 7,5

flamingo smart vibe

Ik kreeg een mailtje van Tim, het nieuwe (Nederlandse) mannetje achter het bedrijf Magic Motion! Vorig jaar testte ik de Smart Mini Vibe van Magic Motion (lees mijn review HIER); een trilei voor uitwendig gebruik. Eh??? Uitwendig gebruik? Een trilei moet je toch inwendig gebruiken? Ja, dat vond Tim, net als ik, dus ook. Hun langverwachte ‘ei’ voor inwendig gebruik kwam onlangs op de markt en ik mocht ‘m testen! Enne, ik kreeg geen ‘trilei’ opgestuurd, maar een hele trilvogel; de Flamingo!

Allereerst wil ik even m’n complimenten geven voor de vormgeving van deze Flamingo. Ik heb een tyfushekel aan seksspeeltjes in de vorm van dieren of andere ‘geinig bedoelde modelletjes’, maar deze gestileerde Flamingo doet het ontzettend goed! Het is qua kleur en vorm dan wel 100% een flamingo, toch heb je, als je eenmaal met deze vibrerende bullet aan de slag gaat niet het idee dat je voor lul ligt met een flamingo tussen je benen. Over een flamingo tussen je benen gesproken. Onderstaand plaatje moet ik even delen. Sorry.

flamingo smart vibe 2

De Flamingo is dus een op afstand bestuurbare vibrerende bullet en je smartphone werkt als de afstandsbediening (je hebt wel een smartphone met Apple iOS 7.0 of Android 4.3 nodig). Je download,heel simpel, de Magic Motion App in de App-store of de Google Play-store en verder werkt alles super intuïtief, ik kan er echt niks anders van zeggen. Ik had gedacht hier mijn man bij nodig te hebben (want ook al ben ik de nerd van ons 2, mijn nerd-kwaliteiten beperken zich voornamelijk tot m’n pc) (m’n iPhone 5 schijnt een heleboel opties te hebben waar ik totaal geen weet van heb). Maar… je maakt (middels Bluetooth) contact met je Flamingo (wel even de Flamingo aanzetten met het knopje op z’n kop) en daarna lijken de mogelijkheden eindeloos. Ik weet dat ik dit ook schreef bij m’n review van het vorige Magic Motion-product, maar het is echt zo; de mogelijkheden lijken eindeloos.

De mogelijkheden van de Magic Motion Flamingo

Maar… ze zijn natuurlijk niet eindeloos hè? Ik bedoel ermee dat je heel veel leuke dingen met de Flamingo kunt doen als hij eenmaal is aangesloten. Of eigenlijk kun je heel veel dingen met de afstandsbediening doen (je smartphone dus).

1. Allereerst kun je een muziekje uit je smartphone aanzetten en de Flamingo trilt nu (ongeveer dan) gelijktijdig met deze muziek. De App heeft zelf ook standaard een paar tingeletangel-muziekjes waar je uit kunt kiezen, maar je eigen muziek is leuker.

2. Je kunt de Flamingo laten trillen door tegen je smartphone te praten. Het idee: fluister wat geile dingetjes in haar oor terwijl je je smartphone in de buurt houdt en de Flamingo trilt gelijktijdig (“Het wordt tijd dat jij eens goed geneukt wordt, godverdomme.” (Okay, dat is misschien wat ik graag wil horen) (de meeste vrouwen vinden een ‘oh, wat is je haar lekker zacht’ waarschijnlijk hartstikke geil).

3. Er zitten 9 patronen in de App en die kun je van hard naar zacht laten trillen. Top!

magic motion flamingo

4. Games (er zitten 2 ‘spelletjes’ in; een drumstel en een soort spel waarbij je je smartphone moet schudden).

5.Custom; je kunt zelf een trilpatroon instellen.

6. Kegel-training; als het speeltje gaat trillen dan knijp je je PC-spieren (je kutspieren dus) samen en als het speeltje stopt met trillen, dan stop jij ook met knijpen. En sterke kutspieren zorgen voor sterkere orgasmen (en verminderen de kans op incontinentie op latere leeftijd).

7. MotionSensor; we kennen de SenseMotion al van sommige speeltjes van LELO; beweeg met je afstandsbediening (in dit geval dus je smartphone) en het speeltje trilt mee. Dit klinkt in theorie leuker dan het is. Het werkt ook nooit echt heel goed en je staat als een debiel met je smartphone te zwaaien. Minst leuke en minst werkende optie.

8. Statistieken; in een handige staafdiagram kun je zien hoe lang je deze week (of deze maand) met de Flamingo hebt gespeeld (geinig voor übernerds).

9. Je kunt de Flamingo (en alle andere speeltjes van Magic Motion) ook laten trillen tijdens bijvoorbeeld een Whatsapp-gesprek. Deze functie heb ik (nog) niet getest, maar dit klinkt wel helemaal sekstoy 2.0. Op deze manier kun je echt op heel grote afstand nog ‘contact’ met elkaar hebben (maar doe mij maar gewoon een geil telefoongesprek).

Maar eh, Luun, hartstikke leuk al die functies, maar is het een beetje een geil speeltje? Nou. Ja. En. Nee. Ik ben sowieso niet zo van de trillende eitjes. Nooit geweest. Ik heb het hele concept trilei nooit zo begrepen of ze zijn gewoon niet aan mij besteed (en ik word alleen maar ouder en saaier). Ik (en met mij heel veel andere vrouwen, miljoenen, miljarden) heb clitorale stimulatie nodig om tot een orgasme te komen. En als er dan alleen maar een ding in me zit, dat binnenin me trilt, dan ben ik daar al snel op uitgekeken, want ik word er niet heel erg geil van, want ik wil dus iets tegen m’n klit. Ik zou, I kid you not, de hele dag met een trillend ei in me kunnen zitten en dan nog hoeft niemand me van het rugbyteam van Nieuw Zeeland af te trekken.

De Flamingo is een leuk voorspel-speeltje

Zo’n trilei is een perfect speeltje voor een lang, uitgebreid voorspel, maar het is niet mijn manier van voorspel. Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor anderen wél heel leuk en geil is. Zeker voor stelletjes die het leuk vinden om uit te gaan en dan stiekem zo’n trilei te dragen (je kunt het trilei dus laten trillen op de beat van de omgevingsmuziek). Ik denk ook dat het heel erg leuk is voor stelletjes die net samen zijn en net ‘het seksuele pad’ aan het bewandelen zijn. Als zij het trilei in heeft en hij heeft de afstandsbediening dan ‘moet’ je ook wel communiceren samen, iets wat veel jongeren nog niet doen of durven en wat veel stellen die al langer samen zijn nog wel eens vergeten. “Voel je al wat?” “Is dit lekker?” “Moet-ie harder?” Je praat toch net wat gemakkelijker over een afstandsbediening dan over je eigen befkwaliteiten, lijkt me.

Gebruiksvriendelijk qua vormgeving en schoonmaken

Wat ik vooral 100.000 punten vind is de manier waarop ‘het touwtje’ van het trilei is vormgegeven. Normaal is het touwtje van een trilei dus echt een ‘touwtje’ (wat nogal moeilijk schoon te maken is) of het is een siliconen ‘draad’. De hals van de Flamingo fungeert dus meteen als touwtje en de kop van de Flamingo is de aan-en-uit-knop. Wanneer je de Flamingo draagt, dan rust het touwtje (z’n nek dus) tussen je schaamlippen en de kop van de Flamingo rust tegen je venusheuvel, zodat je ‘m gemakkelijk kunt bedienen (aan- of uitzetten dus). Als je dikke kleding draagt, dan zie je de Flamingo-kop niet zitten, maar draag je alleen een slipje, dan zie je wel een klein bobbeltje. En omdat het speeltje helemaal van siliconen is (en oplaadbaar via USB) (en volledig waterproof) kun je ‘m ook gemakkelijk schoonmaken.

flamingo magic motion

Maar goed, geen klaarkom-materiaal voor mij dus, deze Flamingo, want ik kan niet klaarkomen van G-spot-trillingen alleen (maar lees vooral even verder). Ik vond het jammer dat het kopje van de Flamingo niet trilde, al was het maar een klein beetje, want dan zou dit speeltje op de klaarkom-schaal toch zeker wel een punt zijn gestegen. “Er past geen motortje in dat kopje hoor”, aldus mijn totaal-niet-technische-man, “want dat kopje, daar vangt-ie het Bluetooth-signaal mee op.” “Maar dan past er toch wel een klein tril-motortje bij?”, opperde ik. Hij dacht van niet. Vond ik stom. Dus ik mailde naar Tim, het mannetje van Magic Motion.

Luna: ‘Tim! Waarom trilt de kop van de Flamingo niet? Dat zou ‘m toch net even leuker maken!’
Tim: ‘Luna! Het is bewust dat deze niet vibreert. Het zit namelijk zo dat We-Wibe een staalhard patent heeft op de ‘C-shape’ van hun speeltje. Als we de Flamingo laten vibreren op zowel de clitoris als de G-spot, dan zouden we een dikke rechtszaak aan ons been hebben.’

Helder. Tim vertelde me ook nog dat er binnenkort een nieuw Magic Motion-speeltje aankomt dat wél tegen de clitoris zal trillen, dus daar ben ik ook heel benieuwd naar!

In de tussentijd heb ik de Flamingo toch maar even op clitoris-trilkwaliteiten getest! Dus… andersom. Dus met de Flamingo-kop in m’n kutje en het trilei tussen m’n schaamlippen. Nu zit dit niet echt optimaal, maar eigenlijk niet eens zo vervelend en… de trillingen van de Flamingo zijn niet megadiep, maar wel diep genoeg om tot een orgasme te komen! Helaas werkt de Bluetooth niet meer als je de kop van de Flamingo in je kutje draagt (logisch, want is dus eigenlijk niet de bedoeling, maar aangezien het niet gevaarlijk is dacht ik; DO try this at home). Dus… de Flamingo werkt prima met je smartphone als afstandsbediening als je z’n kop gewoon nergens instopt. Dan is het een ‘gewoon’ extern trilei (maar ja, dat was die Smart Mini Vibe ook al).

flamingo magic motion vibe

Dus… in ogenschouw nemend dat ik geen fan ben van trileieren, durf ik wel te stellen dat de Flamingo 1 van de betere trileitjes is die ik ooit heb gebruikt. De afstandsbediening werkt top, de mogelijkheden zijn top en de trillingen zijn ook prima (juist extern). Leuk is dat de App regelmatig vernieuwd wordt, zodat je je Magic Motion-speeltje ook steeds op nieuwe manieren kunt gebruiken. Kortom; ze zijn goed bezig bij Magic Motion!

DE MAGIC MOTION FLAMINGO IS HIER TE KOOP (€ 79,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Tessa schreef:

  Ik ben ook niet zo van de trileitjes. Hij doet me verder wel denken aan de nieuwe we vibe, met al die mogelijkheden met je foon.
  Ik vraag me eigenlijk wel af of er wel vrouwen zijn die wel klaarkomen van zo’n trileitje..

  • lola schreef:

   Oh die zijn er vast, maar ik denk de meesten niet. Maar dat is ook niet echt het doel voor mij om zo’n ei te gebruiken, het is meer gewoon spannend om de controle uit handen te geven en als voorspel. Maar het zou wel echt een uitkomst zijn als ze een soort we-vibe achting trilei zouden kunnen maken :0

  • Maaike schreef:

   Hij lijkt op de We-vibe 4+, dat is ook het eerste wat ik dacht! Ik heb de We-vibe 4+ thuis en ik moet eerlijk toegeven dat ik ‘m nooit gebruik. Ten eerste zit ie niet echt heel comfortabel en hij heeft zoooo veel mogelijkheden dat ik alweer ben opgedroogd voordat ik eindelijk het juiste trilpatroon heb gevonden…

   Pluspunt van de Flamingo lijkt me juist wel dat de ‘kop’ niet trilt. Zo kun je ‘m ook nog een keer in doen tijdens een romantisch etentje. Iets wat met de We-vibe echt onmogelijk is, want de hele stoel trilt gewoon met je mee :P

   • lola schreef:

    Mm ja daar heb je wel weer een punt. Ik heb eens geprobeerd om de we vibe in te doen en daarna gewoon mijn slipje erover (en op zich wil dat prima) maar hij maakt inderdaad nogal veel lawaai door het uitwendig deel. Is de we-vibe 4 zo lastig? Ik heb bewust de 3 omdat die qua vorm beter leek, maar die opties leken me juist wel erg leuk aan de 4!

    • Maaike schreef:

     Ik heb de We-vibe 1,2 en 3 nooit gehad, dus ik kan het niet vergelijken, maar ik vind de vorm van de 4 niet prettig. Het is niet pijnlijk ofzo, maar hij blijft niet op z’n plek zitten tijdens de seks. Tijdens het lopen trouwens wel met een strakke broek erover heen, maarja voor een avondje uit maakt ie dus weer teveel lawaai. De optie om de We-vibe met een app te besturen vind ik zeker een pluspunt, maar al die patronen hadden van mij niet gehoeven, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Het is allemaal net niet voor mij, maar misschien moet ik ‘m binnenkort toch nog maar eens een kans geven, want het is toch wel een beetje zonde van het geld. :-/

 2. L schreef:

  Jammer dat hij zo duur is, ik ben ergens heel benieuwd. Maar er staan nog interessantere dingen op mijn verlanglijstje!

 3. Edwin schreef:

  Het idee is leuk maar net iets te prijzig voor zijn beperkte mogelijkheden….

 4. Ier schreef:

  Eigenlijk flauw van de We Vibe… Zo sta je toch een beetje de ontwikkeling van misschien wel hele leuke speeltjes in de weg? Of is dat heel naïef?

 5. Ricardo schreef:

  Hmmmmneee deze slaan we over… al is het WhatsApp / appgedeelte wel interessant :-)

 6. Robert schreef:

  Wel interessant, zoveel mogelijkheden….

 7. Patricia schreef:

  Ik ben niet zo van de trileitjes maar het idee van trillen op de muziek is wel grappig.
  Ook de kegel-training optie is handig voor je oefeningen.

 8. Lotte schreef:

  Weet je misschien waar ik een nieuwe oplader kan kopen of halen?
  Of wat voor een oplader het is? Ben deze namelijk kwijt..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.