GLIJMIDDEL REVIEW #224: DUREX TINGLE

Naam: Durex Tingle
Producent: Durex
Prijs: € 14,95
Formaat: 100 ml
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Het verkooppraatje: ‘Een heerlijk tintelende en frisse, verkoelende sensatie komt vrij wanneer je dit glijmiddel gebruikt. Met een verfrissende mintachtige geur en smaak.’
Is dat ook zo: Heel leuk als voorspel, niet als glijmiddel
Score: 8

durex tingle

Ik kreeg van Durex een flesje Durex Tingle opgestuurd om uit te testen. Nu gebruiken J. en ik eigenlijk altijd Eros glijmiddel op siliconenbasis (tijdens het ‘gewone’ seksen) en Easyglide (als we siliconen seksspeeltjes gebruiken) (just to be safe dat de siliconen van het glijmiddel het speeltje niet aantasten). Maar Durex Tingle is geen gewoon glijmiddel, maar een glijmiddel met een extra stimulerend effect!

Op de verpakking van Durex Tingle staat; ‘Dit glijmiddel bevat een uniek bestanddeel dat tegelijk een warm, koel en tintelend gevoel geeft voor een intense sensuele ervaring.’ Wat dat unieke bestanddeel dan is, dat staat er dan weer niet bij. Op de site van Durex lees ik terug dat dat unieke bestanddeel ‘Multisensate’ is. En als ik dat ‘multisensate’ ga Google-en, dan lijkt het een stofje te zijn dat alleen maar in Durex-producten zit. Of misschien heet het wel anders, maar heeft Durex het die naam gegeven? Ik kom er niet achter en ergens maakt het me ook niet uit, want ik heb het glijmiddel al tussen m’n schaamlippen gesmeerd voordat ik me in de materie ging verdiepen.

Handig pompje

Het flesje Durex Tingle heeft trouwens een heel handig doseersysteem; een pompje. Als je bekend bent met glijmiddel met een schroefdop (of een systeem waarbij je in het flesje moet knijpen), dan weet je hoe gemakkelijk je veel te veel op je handen krijgt, zeker als je al glibberige handen hebt. Heb je met Durex Tingle geen last van. Paar keer pompen en je hebt voldoende op je handen (of je pompt rechtstreeks op de plek waar je het wil hebben).

De Durex Tingle tintelt inderdaad

Ik heb de Durex Tingle tussen m’n schaamlippen gesmeerd terwijl ik nog niet in opgewonden staat was. Dus gewoon even tussen het ophangen van de was en het doen van de afwas door (niet echt huishoudelijke taken waar ik opgewonden van word). Het tintelende effect was meteen voelbaar. Of… tintelen, tintelen? Het wordt eerst koud, dan warm, dan heet. En het lijkt wel alsof je schaamlippen meteen een betere doorbloeding krijgen, waardoor je dus ook meteen in een licht-opgewonden staat raakt. Je voelt je kutje ‘kloppen’ en je bent er eigenlijk meteen wel klaar voor (ik wel). Dat is een dikke SCORE voor de Durex Tingle.

Dit effect gold trouwens niet voor mijn echtgenoot. Die heeft helemaal niets van de Durex Tingle gevoeld (ik had ook hem eerst even een dikke klodder opgeklodderd). Geen tintelend gevoel op geen enkele plek.

Durex Tingle is als glijmiddel minder geschikt

Als glijmiddel werkt de Durex Tingle lang niet zo goed en lekker en geil als glijmiddelen op siliconenbasis. Het plakt een beetje en het glijmiddel-effect zelf (dus dat het allemaal even lekker soepel gaat) is heel snel weg. Ook het warme, tintelende effect is bij mij na zo’n 10 minuutjes wel weg (maar soms heb je maar 10 minuutje nodig). Met andere woorden; Durex Tingle erop smeren, even wachten, nog even wachten en daarna snel wat gewoon glijmiddel op siliconenbasis eroverheen smeren voor een optimaal en plezierig resultaat!

durex tingle 2

De smaak

De smaak van Durex Tingle is overigens goed te doen. Ik ben niet vies van de ‘normale smaak’ van een pik (mits graag goed gewassen achter de randjes) en mijn J. is niet vies van mijn kutje, maar ik kan me voorstellen dat dit glijmiddel best prettig is als je niet zo’n fan bent van de smaak van natuurlijke lichaamssappen. Het heeft een lichte mentolsmaak, maar het verdooft je tong niet (zoals sommige stimulerende gels wel doen). Mochten er mannen of vrouwen zijn die niet zo’n fan zijn van het geven van orale seks, dan wordt het met dit glijmiddel misschien ietsje leuker. Misschien dan hè? Want de handeling blijft hetzelfde, alleen de smaak is anders.

Maar is het een aanrader?

Durex Tingle doet een beetje denken aan de Viacream for women die ik jaren terug al testte (SEKS TOY TEST #86: VIACREAM FOR WOMEN). Die Viacream gaf ik een 6, omdat het best wel leuk was voor een keertje, maar omdat het niet mogelijk was om daarna nog over te gaan tot orale seks, omdat de Viacream zijn tong verdoofde. Daarnaast was het een flesje van slechts 15 ml en kostte dat € 14,95. Weinig voor veel dus. En vergeleken daarmee krijg je met de Durex Tingle dus een heleboel. Met precies hetzelfde effect (en als extra een heel klein beetje glijmiddel-effect).

Ben je op zoek naar een goed glijmiddel? Dan moet je de Durex Tingle overslaan. De glijmiddel-kwaliteiten zijn zeer middelmatig en ik zou er ook zeker niet iemand mee masseren. Maar wil je eens een keer een ander soort voorspel? Een leuk opwarmertje? Een ander gevoel tussen je benen? Iets warms? Iets opwindends? Dan is de Durex Tingle écht leuk om een keer te proberen.

DUREX TINGLE IS HIER TE KOOP (€ 14,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Afke schreef:

    De vorige versie tinglde nog beter en het pompje is idd ideaal.

  2. Marjan schreef:

    De vorige versie zat ook in een kleiner flesje en was maar 6,95 … veel leuker prijsje om af en toe leuk mee te spelen. Het pompje is wel heel handig ja.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.