WE-VIBE JIVE – SEKSTOY REVIEW #414

Naam: We-Vibe Jive
Producent: Jive
Prijs: € 119,-
Formaat: 17,5 centimeter x 3,7 centimeter
Gewicht: 64 gram
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via magneet-USB
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: ‘Dit luxe vibratie eitje van We-Vibe geeft elke dag, avond en date een spannende boost. Draag het eitje tijdens sexy avond en laat je verrassen door Jive’s vibraties.’
Is dat ook zo: Dit is zeker een luxe vibratie-eitje
Score: 8

Dit is een afbeelding van we vibe jive vibratie ei

Ik ben niet van de vibratie-eitjes. Nooit geweest ook. Ik heb ze wel eens getest, maar dat was dan altijd maar eenmalig. Na de test pakte ik ze er nooit meer bij. Ondanks mijn lichte antipathie jegens vibratie-eitjes stuurde het meisje van We-Vibe mij er toch eentje op! Want ik krijg bijna altijd alle nieuwe speeltjes opgestuurd van dit merk (ja, ik ben een enorme verwende luxepoes)! We-Vibe is vorig jaar met allerlei hele goede nieuwe producten op de markt gekomen (en gaat dit jaar daar gewoon weer mee door) en bij die nieuwe producten zit ook de We-Vibe Jive! Een vibratie-eitje dus. Een op-afstand-bestuurbaar- vibratie-eitje zelfs. En, ik ben nog steeds geen fan van vibratie-eieren, of lusteitjes, of vibrerende eitjes of vagina-eitjes, maar de We-Vibe Jive is wel de beste die ik ooit testte!

Allereerst even; wat een leuke naam is ‘Jive’ voor een seksspeeltje! Nu hadden ze bij We-Vibe ooit al een We-Vibe Salsa en ze hebben nog steeds de We-Vibe Tango, dus ze hadden al eerder aan een dans gedacht, maar toch! Leuk! Ik kan niet wachten op de Samba, de Rumba, de Waltz of de We-Vibe Cha Cha Cha!

De verpakking van de We-Vibe Jive

Ik kan heel kort zijn over de verpakking van de We-Vibe en eigenlijk over alle verpakkingen van We-Vibe; TOP. Prachtig vormgegeven, goed over nagedacht, strak, modern en sexy. In het doosje vind je de Jive, een gebruiksaanwijzing, een magneet-USB-oplaadsnoertje, een zakje glijmiddel en een satijnen bewaarzakje. Het enige minpuntje, maar eigenlijk is dit niet echt een minpuntje, maar meer iets wat ik zelf vervelend vind als toytester; het is nogal lastig om alles weer keurig netjes terug in het doosje te krijgen als je hem hebt getest of gebruikt. Je krijgt bij de We-Vibe Jive, net als bij alle andere producten van We-Vibe, dus een wit satijnen zakje waar je ‘m in kunt bewaren, maar ik bewaar mijn producten het liefst in de originele verpakking (zodat ik alles gemakkelijk terug kan vinden, want als ik al mijn toys in satijnen zakjes zou bewaren, dan eh, ben ik uren bezig om iets te vinden). Mocht We-Vibe trouwens nog wat geld over hebben in het vormgeefbudget, dan zou ik dat investeren in wat kekkere, modernere bewaarzakjes.

Dit is een afbeelding van verpakking we vibe jive

Ik mis iets!

Ik had alles uit de verpakking gehaald en dacht toen; ik mis iets. Ik mis de afstandsbediening. Waar is de afstandsbediening?! Bijna alle speeltjes van We-Vibe hebben een afstandsbediening, maar het op-afstand-bestuurbare-ei niet? Dat is raar! Heel raar. Nu kun je (bijna) alle We-Vibe speeltjes ook met een App besturen (en die werkt super, ook bij deze Jive) (hierover later meer), maar ik vind het gebrek aan een aparte afstandsbediening, juist bij dit product wel een gemiste kans. Niet iedereen heeft een smartphone en niet iedereen wil een smartphone de slaapkamer in nemen. Jammer. Overigens kun je de We-Vibe Jive wel bedienen met de afstandsbediening van een ander We-Vibe speeltjes, maar ja, die moet je maar net hebben.

Hoe ziet de We-Vibe Jive eruit?

De We-Vibe Jive is gemaakt van 100% siliconen en uitgevoerd in een soort poederkleurig blauw. Mooi. Het eerste wat me eigenlijk opvalt; jeetje, wat een groot vibratie-eitje! De meeste eitjes die ik ken zijn klein en de Jive is met z’n 3,5 x 7,5 centimeter toch best een flink ei! Aan het ei zit een soort staart waardoor de Jive wel wat weg heeft van een spermacel. Aan het einde van het 12 centimeter lange snoertje zit het magneetje waarmee je de Jive op kunt laden en een knopje waarmee je ‘m aan kunt zetten. Als je dat knopje 5 seconden ingedrukt houdt, dan kun je ‘m middels Bluetooth laten ‘connecten’ met de We-Connect-App (check trouwens altijd even op http://www.we-vibe.com/app-support of jouw telefoon compatible is met de App). Maar met dat knopje kun je de Jive dus ook zonder afstandsbediening of App bedienen, mocht je dat willen.

Een vibratie-ei, dus…

Ik heb het hele concept vibratie-ei nooit begrepen. De gemiddelde vrouw heeft trillingen tegen haar klit nodig om tot een orgasme te komen, dus waarom een ei in je vagina stoppen en dan je partner de afstandsbediening geven en dan maar hopen dat je… ja, wat eigenlijk? Dat je opgewonden raakt? Maar goed, ik moet niet zo zuur doen, want waarschijnlijk zijn vaginaballetjes, vibratie-eitjes of trileitjes het eerste seksspeeltje dat de meeste vrouwen samen met hun partner (durven te) gebruiken. En dan snap ik heus wel dat het heel spannend kan zijn. Heus wel. Zo zuur ben ik nou ook weer niet.

Maar toch. De eerste keer dat je samen een vibratie-eitje gebruikt is het leuk, want nieuw. Zeker als je samen de deur uit gaat naar een supermarkt, restaurant, kroeg of discotheek. Maar dan? Blijft het spannend? Ik vraag het me af. Dan leg je ‘m in een hoek neer en gebruik je ‘m nooit meer. En nou echt ophouden met dat zure gezeik, Luun!

Dit is een afbeelding van we vibe kantoorkat jive

Een soloronde met de We-Vibe Jive

De We-Vibe Jive is dus behoorlijk aan de maat, dus je hebt echt even wat glijmiddel nodig om ‘m in te brengen. Als je ‘m eenmaal op z’n plek hebt geduwd, dan zit hij prima. Echt heel prima. Je voelt ‘m eigenlijk amper zitten en ik kon ermee traplopen, lopen en zitten zonder dat ik ‘m voelde. Ik connecte ‘m met de App (die dus ECHT perfect is, 100 punten voor de We-Connect-App), zette ‘m op een voor mij altijd succesvol patroon (golven) en ging door met m’n andere bezigheden (een dromenvanger maken voor www.maaneschijn.nl). En toen… toen voelde ik eigenlijk amper iets. Of… het deed me allemaal maar weinig. Zelfs op high speed. Ik voelde de trillingen wel hoor, en het was niet onaangenaam, maar sja, hmm, sja, hmm… wat moet ik hiermee? Waarom zou ik dit doen? Ik ben een uur bezig geweest met het maken van een dromenvanger zonder noemenswaardig geil of nat te worden (kan ook de leeftijd zijn). MAAR!

Ik merkte wél dat ik een gevoel kreeg van ‘en nou ophouden met dit halfbakken gedoe, kom, we gaan over op het echte werk’. Echt geil kan ik het niet noemen, maar ik kreeg wel zin. Dus in a way gaf de We-Vibe Jive me wel een soort van voorspel. En ik merkte ook dat ik het snoertje van de Jive, die dus de trillingen een heeeeeeel klein beetje meekrijgt tegen m’n klit wilde duwen, zodat m’n klit toch gestimuleerd zou worden, want dat is uiteindelijk wat ik wil en nodig heb.

Met z’n tweeën met de We-Vibe Jive

De Jive is natuurlijk gemaakt om samen te gebruiken, dus dat de een het speeltje draagt en de ander de afstandsbediening in handen heeft (al moet je altijd lekker zelf weten hoe je een toy gebruikt, als het maar veilig is). Ook tijdens de ‘duo-sessie’ met M. werkte alles prima. Ik ben het hele huis doorgelopen, van boven naar beneden en weer terug en M. regelde ondertussen de trillingen. Ik voelde alle trillingen en alle veranderingen in trillingen die M. de App doorgaf, maar ik werd er, net als tijdens mijn solosessie niet echt heel warm van. Ik snap het nut van de Jive binnen de collectie van We-Vibe ook eigenlijk niet zo, want de We-Vibe Unite, de We-Vibe Sync en de net nieuw op de markt verschenen We-Vibe Match kun je ook allemaal in je kutje dragen (tijdens diverse activiteiten) (of penetratie) en door de ander laten bedienen. En alle 3 die toys voel je OOK tegen je klit (en dat is wat we willen!)!

Dit is een afbeelding van jive we vibe vibrator wearable

De trillingen van de We-Vibe Jive

De Jive heeft diepe trillingen, zoals ik die van de andere We-Vibe speeltjes gewend ben. Alleen zijn die diepe trillingen op de een of andere manier niet zo heel goed voelbaar als je het eitje draagt. Ik weet niet waar dat aan ligt. Misschien ligt dit wel aan mijn lijf? Of aan de vorm van de Jive? Of aan het feit dat ik gewoon echt niks met vibratie-eitjes heb?

Toen ik de Jive gewoon tegen m’n klit liet trillen (in dat heerlijke golvende patroon) kwam ik zo klaar. Andere vibratie-eitjes zul je na een paar keer samen spelen waarschijnlijk niet meer gebruiken, maar de Jive kan daarna dus echt nog dienst doen als gewone clitorale vibrator. Win-win-situatie voor liefhebbers van vibratie-eitjes (als jij van vibratie-eitjes houdt, laat het dan weten in de comments, want ik ben benieuwd).

Conclusie

Vibratie-eitjes zijn gewoon nog steeds niet mijn ding, maar er zullen vast vrouwen (en mannen) zijn die het hartstikke spannend vinden om zoiets een keer (of een paar keer) te gebruiken. Ik krijg regelmatig mailtjes met de vraag: ‘Maar Luun, wat is nou een goed op afstand bestuurbaar eitje?’ Voorheen gaf ik dan wel advies, maar ik kon niet echt achter dat advies staan, omdat de eitjes die ik voorstelde me zelf nooit écht hebben kunnen bekoren. Wanneer ik nu weer zo’n vraag krijg dan zal zeker ik de We-Vibe Jive aanbevelen, maar dan wel met de mededeling dat je van een We-Vibe Gala (of We-Vibe Sync, We-Vibe Chorus of We-Vibe Unite) waarschijnlijk 100 keer meer plezier zal hebben.

DE WE-VIBE JIVE IS HIER TE KOOP (€ 119,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. U schreef:

  Dat is volgens mij wel een TE groot ei voor mij. Ik heb al moeite om de stronic g in te brengen, moet ik echt de tijd voor nemen anders doet het gewoon echt pijn. Laat staan zo’n dik ei

 2. Esther schreef:

  Ik ben eigenlijk op zoek naar een review van de we-vibe Bloom. Ik las dat je m hebt, maar kan nergens je verslag er van lezen

 3. A. schreef:

  119 euro en dan zit er niet eens een afstandsbediening bij?
  Dat is geen ei voor mij!

 4. Sandy schreef:

  Bij veel andere vibratie eieren zijn er problemen met de connectie, dat je de afstandsbediening er echt dichtbij moet houden anders werkt het niet. Is dat bij deze beter?

 5. Sandra schreef:

  Ik snap het ok niet, trillingen in je kutje. Als ik zo’n eitje zonder gebruiksaanwijzing gebruiken, zou ik hem dus andersom inbrengen…. wat waarschijnlijk ook niet werkt. Wel een goed verhaal maar niks voor mij. Voor dat geld koop ik liever iets anders.

 6. Ier schreef:

  Huh, ik snap de hoge rating dan niet zo goed. Je betaalt heel veel geld voor, tja, niks eigenlijk. Maar ik ben dan ook zuur, want die eitjes heb ik nooit gesnapt.

  • Luna schreef:

   Ik vind m’n eigen ratings-systeem soms heel lastig… want dit ei is gewoon een heel goed ei, de beste die ik ooit testte… en hij doet wat hij beloofd… maar ja, ik vind er zelf niks aan… moeilijk, moeilijk, moeilijk!

 7. An schreef:

  Bij de cookie en Candy snap ik het hele “voorspelspeeltje”idee niet zo maar eitjes vind ik dan wel weer opwindend voor buitenshuis. Het idee dat je partner met je kutje speelt, dat de ander de controle heeft, terwijl je onder de mensen bent, is heel geil. En thuis maak je het dan samen wel af. Hoeveel geluid maakt de jive? Het is wel de bedoeling dat je stiekem kunt spelen buitenshuis wat mij betreft. Niet het hele restaurant hoeft mee te genieten ;).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.