THE ULTRA SOFT DUDE – DILDO REVIEW #441

Naam: The Ultra Soft Dude
Producent: Lovetoy
Prijs: € 44,95
Formaat: 9″(maar diverse formaten verkrijgbaar)
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: ‘Forse, realistische dildo. 23.0 cm lang en een diameter van 4.1 cm. Het TPE materiaal doet zeer realistisch aan en de dildo is zeer zacht en flexibel. Net echt!’
Is dat ook zo: Hij lijkt net echt ja, maar verder…
Score: 1

Dit is een afbeelding van the ultra soft dude dildo

Alweer weken, nee, maanden geleden kreeg ik van Mark van Euphoria-erotiek.nl een dildo opgestuurd. Thanks Mark!!!!! Ik kreeg: een dildo met de naam; The Ultra Soft Dude! En… het werd echt de hoogste tijd dat ik deze dildo eens aan een uitgebreide test onderwierp. Of uitgebreid, uitgebreid? Na een kwartiertje was ik er wel klaar mee…

Van realistische dildo’s of seksspeeltjes moet je houden. Mij maakt het over het algemeen niet zoveel uit hoe een sekstoy eruitziet, maar ervaringen uit het verleden hebben mij geleerd; de lekkerste dildo’s hebben wat extra ribbels of bobbels of hobbels die ik op een normale penis nog nooit heb gezien.

The Ultra Soft Dude dildo is ehhhhh, soft

Het eerste wat mij opvalt als ik The Ultra Soft Dude uit de verpakking haal is dat-ie wel een beetje slap is. En slap is geen kwaliteit die ik weet te waarderen in een dildo. Ik begrijp eigenlijk ook helemaal de naam van deze dildo (of het hele arsenaal aan dildo’s van dit merk) niet; The Ultra Soft Dude? Waarom zou ik een soft dude willen? Ik wil een rock hard dude (in de slaapkamer dan hè)! Het is niet dat deze dildo superzacht is hoor, meer van het kaliber; nog effe een minuutje in m’n mond en dan is-ie keihard.

Het formaat is overigens wel een dikke prima! Ik kreeg de 9″ versie opgestuurd (23 x 4,1 centimeter), maar er zijn grotere en kleinere verkrijgbaar, dus in principe voor ieder wat wils. The Ultra Soft Dude ziet er niet alleen heel realistisch uit, hij voelt ook heel zacht en realistisch. Alleen de ballen zijn, als we het dan toch over realistisch hebben, een beetje klein vergeleken bij de rest.

Hoe voelt-ie dan?

Doordat-ie zo zacht is, vind ik ‘m niet heel prettig in het gebruik. Understatement. Zeker als je wat ‘ruiger’ te werk wil gaan floept-ie er steeds uit en dan butst-ie tegen je kutje. Als de dildo eenmaal zit, dan zit-ie wel prima en dan is 4,1 centimeter ook ‘leuk gevuld’, maar je wil ‘m uiteindelijk toch bewegen. En van het subtiele bewegen voel ik dan niet zoveel (dan mis ik echt een ribbel of bobbel). En ja, deze Ultra Soft Dude heeft een ribbel, maar ja, die is nogal soft, dus die voel je niet.

Dit is een afbeelding van ultra soft dude dildo

The Ultra Soft Dude dildo is van TPE

TPE is een rubberachtig materiaal. Het is een materiaal dat vaker gebruikt wordt in ‘levensechte toys’. TPE is een mix van plastic en rubber en is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld siliconen, glas of metaal wél poreus. Dit betekent sowieso dat je je speeltje heel, heel erg grondig moet reinigen met toycleaner, maar dat je ze nooit echt 100% schoon krijgt. En eigenlijk is het feit dat dit materiaal poreus is voor mij reden genoeg om nooit meer speeltjes van dit materiaal te testen of te gebruiken.

Masturbatoren van Fleshlight en Tenga zijn trouwens ook van TPE (maar die zijn wel lichaamsveilig). Doordat het materiaal poreus is, zul je er niet je leven lang plezier van hebben. Het materiaal vergaat dus op den duur. TPE hoeft dus in principe niet toxisch te zijn en het kán wel veilig voor je lichaam zijn (zoals dus de masturbatoren van Fleshlight en Tenga), maar het is en blijft opletten geblazen.

Lovetoy (het merk waar deze dildo van is) ken ik niet. Ik kan er weinig online over terug vinden en dat, in combinatie met de prijs (€ 44,95) had eigenlijk al een reden moeten zijn om dit speeltje met heel veel argwaan tegemoet te treden. Ik heb dat niet gedaan (achteraf heel dom), maar ik heb per vandaag besloten om nooit meer toys van TPE te testen. Deze Ultra Soft Dude dildo is het laatste speeltje van TPE dat ik heb gebruikt. Want het is mij op het moment zelf niet goed bevallen en de rest van de dag ook niet.

“Ik voel het wel een beetje branden”, zei ik nadat ik ‘m in me had gehad.
“Komt dat niet omdat we te weinig glijmiddel hebben gebruikt?”, vroeg M.
“Nee, dit is een ander soort branden.”

Het was een soort lichte chemical burn. En iedere vrouw (of man) die wel eens een chemical burn heeft gevoeld weet waar ik het over heb.

Dit is een afbeelding van ultra soft dude

Dingen die je nooit verwacht te doen

En… ik had het moeten doen voordat ik dit ding in m’n kutje stopte; ik likte even met m’n tong aan The Ultra Soft Dude. En… jawel hoor! Bingo! Wat een vieze, gore, chemische smaak! Bah. Bah. Bah! Je weet meteen; dit hoort niet in mijn kutje. Dit is niet goed (en ik had ‘m voor gebruik uiteraard goed schoongemaakt) (en na gebruik weer). Dus na 2 keer schoonmaken en een kwartiertje in mijn kut zat er nog steeds een chemische smaak aan deze dildo.

“Lik jij eens”, sommeerde ik M.
“Ehhhhhh”, reageerde hij, “er zijn dingen die je nooit in je leven verwacht te doen en 1 van die dingen is voor mij toch wel likken aan een levensechte dildo.”
“Doe het voor mij! Doe het voor m’n lezers!”

En ook hij concludeerde; gatverdamme, wat goor.

Ik zeg niet dat ik 100% zeker weet dat het materiaal van deze Ultra Soft Dude chemicaliën bevat die eigenlijk niet in een seksspeeltje thuis horen. Ik ben geen chemicus en er is nog steeds geen goede wetgeving omtrent seksspeeltjes. Het enige dat ik zeg is; never again voor mij. Een dildo die te goor is om in je mond te hebben is al helemáál te goor om in je vagina te stoppen (of je anus, wat jij (dus niet) wil).

Conclusie

Je zou speeltjes zoals deze, van TPE, kunnen gebruiken met een condoom eromheen, maar dat wil ik helemaal niet (en ook dat kan weer voor andere problemen zorgen). Ik wil m’n speeltjes zo uit de kast kunnen trekken! Deze Ultra Soft Dude dildo ziet er dan wel heel realistisch uit en hij voelt lekker zacht en is betaalbaar, maar NEE. Nee. Nee. Nee. Never, ever again!

THE ULTRA SOFT DUDE DILDO IS HIER TE KOOP (€ 44,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Uny schreef:

  Haha een hele dikke fail dus.

 2. Mark van Euphoria schreef:

  Ouch! Balen zeg. Ze voelen zo lekker hè! TPE is inderdaad een soort syntethisch rubber. Thermoplastisch Elastomeer. Juist op de markt als alternatief voor de chemisch ruikende, lichaamsONveilige PVC dildo’s met de verkeerde weekmakers. (Er zijn tegenwoordig ook PVC dildo’s met alternatieve, goedgekeurde weekmakers.)

  Ik heb er zelf nog niet aan gelikt … maar Dat moet ik ook maar eens doen.

  Maar Luna: lang niet iedereen wil een siliconen dildo. Die zijn toch vaak steviger. Dus maar weer op zoek naar een alternatief…

  • Luna schreef:

   En… al gelikt????
   Ik snap dat niet iedereen een siliconen (of glas/metaal) dildo wil, maar deze is wel heel erg soft hoor… voor mij blijven de dildo’s van Tantus favoriet :-)
   Maar toch… ik word echt een beetje nerveus en wantrouwend als er weer nieuwe speeltjes van nog nieuwer dan nieuwe materialen op de markt komen… PVC met goedgekeurde weekmakers… ik geloof echt wel dat het kan hoor, absoluut, maar er wordt ook zoooooveel gesjoemeld met materialen, dat ik niet meer weet wie ik kan vertrouwen :-)
   En dan vertrouw ik maar op m’n lijf (en tong) ;-)

 3. Marjan schreef:

  Jammer, hij ziet er zo leuk uit, maar de praktijk is een heel stuk minder. Bij het lezen van ‘chemical burn’ voel ik meteen wat je bedoelt….. lamaar….. autsj…
  Best dapper van je dat je hem toch getest hebt….. jammer dat je geen gevarengeld ontvangt hier voor *grijns

  • Luna schreef:

   Ik heb wel eens vaker dingen van TPE getest (of TPR) en daar heb ik geen last van gehad, maar ja… ook die blijven uiteindelijk poreus, dus lastig schoon te maken…

   • Tess schreef:

    Niet gewoon lastig schoon te maken, maar echt onmogelijk schoon te maken. Het is niet dat als je maar goed genoeg poetst dat het dan wel goed is. Helaas. En ook een condoom beschermt je niet altijd tegen slechte materialen.

    • Luna schreef:

     Staat ook in m’n review ;-)
     Dussssss laten we alllllllle slechte toys ritueel verbranden!!! Wat zal dat lekker ruiken!!!!! :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.