TENGA SPINNER – MASTURBATOR REVIEW #506

Ja, lieve Climaximaal-lezers en -lezeressen, ik heb mijn vriend L. flink aan het werk gezet! Op zijn vorige review (die over de waanzinnig goede Fun Factory Manta) (FUN FACTORY MANTA – SEXTOY REVIEW #503) (ik lees alleen maar succesverhalen overigens) kreeg hij bijna meer reacties dan ik ooit kreeg op een review! Superlief van jullie en voor mij een reden om hem nog een doosje met wat toys voor mannen te sturen om te testen, of in wat inclusievere taal; toys voor mensen met een piemel!

Naam: Tenga Spinner
Producent: Tenga
Prijs: € 37,95
Formaat: 3 verschillende maten verkrijgbaar
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Materiaal: PP/PS/PE
Waar te koop: Maanzin.nl
Verkooppraatje: ‘De Tenga Spinner is een unieke masturbator met geïntegreerde spiraal die rond de penis draait tijdens penetratie.’
Is dat ook zo: L. vindt ‘m leuk en lekker!
Cijfer: 9

Dit is een afbeelding van tenga spinner test review sextoy voor mannen masturbator

Deze week mocht ik de herbruikbare Spinner masturbator van Tenga testen. Is hij me bevallen? Waarom zou ik je in spanning houden: jazeker! Als je de blog van Luna hier op Climaximaal.nl al wat langer volgt dan weet je het al: Tenga is een Japans bedrijf dat continu vernieuwt op het gebied van seksspeeltjes. De Spinner masturbator is zo’n onlanges verschenen innovatie en hoe die mij in de praktijk bevalt vertel ik je hier.

De Spinner is een masturbator uit de nieuwe lijn van Tenga, de zogenaamde Spiral Motion Pleasure Gear. Het gaat om een doorzichtige sleeve van zacht transparant materiaal (PP/PS/PE); dit is een materiaal dat lijkt op het materiaal dat gebruikt is voor de Tenga eieren (die mocht ik al eerder testen: TENGA EGG – REVIEW)

De binnenkant van de huls heeft net als de eieren van Tenga een soort van zachte noppen (in dit geval ‘Fanned Tiles with Firm Edges’ of via Google-translate:’Verweerde Tegels met Stevige Randen’) die tijdens het masturberen moeten zorgen voor nog meer grip en gevoel. Leuk voor onder vrienden in de kroeg: “Weet je wat jij eens moet proberen? Verweerde tegels!”

Let’s twist again

Wat maakt de Tenga Spinner volgens de fabrikant speciaal? In het zachte materiaal is een kunststof draad rondom verwerkt in de vorm van een spoel. Deze spoel zorgt voor de spin in de naam van deze Tenga Spinner-masturbator.

Dit is een afbeelding van tenga spinner shell masturbator review

Hoe werkt het?

Als je een masturbator over je pik heen zet dan zal je waarschijnlijk, net als ik, je hand er omheen houden om ‘m te bewegen. Precies zoals je normaalgesproken masturbeert. Maar dat is niet de bedoeling van deze nieuwe masturbators. Door de top van de Spinner vast te pakken in de palm van je hand en door de huls dán op en neer te bewegen over je pik zorgt de vorm van deze spoel voor een draaiende, twistende beweging. Tenga Spinner: de Chubby Checker onder de masturbators!

Welke Tenga Spinners zijn er?

De Tenga Spinner kun je op dit moment in drie uitvoeringen kopen:

De Tenga Spinner Masturbator Shell
Geel: 03 SHELL: Verweerde tegels met stevige randen.
Specs: Stevigheid Lv4.5, Stimulatie Lv4, Diameter Lv3

De Tenga Spinner Masturbator Tetra
Blauw: 01 TETRA: Geometrische tegels met milde randen
Specs: Stevigheid Lv3, Stimulatie Lv3, Diameter Lv4.5

De Tenga Spinner Masturbator Hexa
Rood: 02 HEXA: Hexagonale tegels met puntige randen
Specs: Stevigheid Lv4, Stimulatie Lv4, Diameter Lv3.5

Deze drie Spinner verschillen dus qua kleur, stevigheid, textuur en diameter en geven daarmee alle drie een ander gevoel.

Dit is een afbeelding van 5e0007f2a2f06319cf40dc9dcb79659e.w3000.h1500. cr0,0,3000,1500 sx1500 sy750

De verpakking

De verpakking van de Tenga Spinner is stoer en functioneel. De Spinner zelf zit in een plastic koker waar je hem na gebruik ook weer in op kan bergen. Het uitpakken bestaat eigenlijk alleen uit het verwijderen van de plastic wrapper die om de koker heen zit. Van de koker gebruik je de ene helft als standaard, bijvoorbeeld om de Spinner na gebruik en na het schoonmaken te laten drogen. Als de koker dicht zit dan lijkt het meer op een oversized deoroller dan op een seksspeeltje. Natuurlijk levert Tenga ook bij deze masturbator een sachet met Tenga’s Hole Lotion Real glijmiddel op waterbasis die je de eerste keer kan gebruiken. Daarna kun je elk glijmiddel gebruiken dat je lekker vindt.

Glijmiddel en een speeltje kunnen wat koud aanvoelen als je het gaat gebruiken. En al warmt zowel het glijmiddel als het materiaal waarvan de Tenga Spinners zijn gemaakt snel op tijdens het gebruik; er zijn ook speciaal gemaakte ‘verwarmers’ voor masturbators zoals bijvoorbeeld de Main Squeeze Masturbator Verwarmer. Die (of een ander) hoop ik ooit nog een keer te mogen testen, want dat maakt het gebruik van een masturbator net wat lekkerder, lijkt me.

Ik heb deze masturbator van Tenga meerdere keren getest en ik zei het al eerder: ik ben enthousiast! Als man had je niet zo gek lang geleden niet zoveel goede keuzes als je een andere manier zocht om jezelf af te trekken en je ziet dat dat echt aan het veranderen is. Masturbatoren zijn niet meer alleen nepkutjes of nepmondjes (of -kontjes), maar ze worden steeds futuristischer en er worden steeds meer bijzondere technieken gebruikt die ook echt een betere ervaring opleveren. Zoals dus deze Spinner van Tenga.

Dit is een afbeelding van tenga spinner review masturbator luna test

Wat maakt de Tenga Spinner uniek?

Iedere man zal zich op zijn eigen manier aftrekken. Zoals ik al eerder vertelde: om de twist te voelen moet de spoel in de sleeve vrij kunnen draaien. Ik heb normaal gesproken mijn hand stevig om de sleeve, omdat ik geniet van het strakke gevoel. Wil je de draaiende beweging van de spoel echt voelen dan moet je de Tenga Spinner dus vasthouden aan de top van de sleeve. En dat was voor mij even wennen. Kwam ik daar minder hard van? Nee, integendeel. Het is de unieke draaiende, licht knijpende beweging in een ‘zachte’ masturbator die zorgt voor een intens orgasme. Het gevoel van die spoel om je pik is niet te vergelijken met iets wat ik ooit eerder voelde. Ik kan alleen maar schrijven; probeer het eens!

Wat mist de Tenga Spinner volgens mij?

Heb ik dan geen op- en aanmerkingen? Jawel. Anders dan de wat duurdere masturbators heeft de Tenga Spinner geen ontluchtingsgaatje. Bij overenthousiast gebruik kan het dus gebeuren dat de top van de sleeve opbolt in je vuist. En als de lucht dan ontsnapt dan maakt dat wat geluid. Is dat heel erg? Nee, zolang je hem niet op een overvolle camping in een tentje gebruikt.

Hoe maak je de Tenga Spinner masturbator schoon?

Het schoonmaken van de spinner is een kwestie van afspoelen onder koud of lauwwarm water. Je kan de spinner (gedeeltelijk, tot aan de plastic spoel) binnenstebuiten keren om hem beter schoon te maken, waarna je hem afdroogt met een handdoek. En dan goed laten lucht drogen in de kunststof houder. Is hij droog, dan kan je de houder dichtmaken en de Spinner opbergen voor een volgende keer.

Dit is een afbeelding van tenga spinner test review mannen seksspeeltje

Waar moet je op letten als je een Tenga Spinner wil aanschaffen?

Je hebt er vast overheen gelezen, maar de drie verschillende Tenga Spinners hebben verschillende eigenschappen. Let even op dat je, als je net als ik wat breder geschapen bent, de blauwe Tenga Spinner Masturbator Tetra kiest. Ik heb de nauwste gele Tenga Spinner Masturbator Shell getest en daarbij schuurde iedere keer in het begin een keer of twee het uiteinde van de gele plastic spoel langs mijn eikel. Niet heel erg, maar als ik er zelf een aanschaf koop ik liever de blauwe Tenga Spinner Tetra, die is breder.

Conclusie

De Spinner masturbator van Tenga is prettig geprijsd en doet wat hij zegt! het is een vernieuwende masturbator en zorgt ervoor dat je intens klaarkomt én dat de weg er naar toe erg lekker aanvoelt. Hij is herbruikbaar en als je er goed voor zorgt gaat hij wel even mee. Als masturbator past hij tussen de egg’s van Tenga die voor eenmalig gebruik zijn en de duurzamere masturbators in. De Tenga Spinner is door zijn formaat en discrete verpakking trouwens ook geschikt om mee op reis te nemen, want hij past makkelijk in een iets grotere toilettas en dat zie ik je met een Fleshlight nog niet doen!

DE TENGA SPINNER IS HIER TE KOOP (€ 37,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. dirkie schreef:

  Ik heb de Flip Zero Black en eitjes van Tenga gewonen en ben heeeeell benieuwd hoe die bevallen. Als het wat is komt een Spinner, op jou aanraden de blauwe, zeker op mijn verlanglijst te staan. En nu maar hopen dat de Kerstman mij niet op de Naughty-List heeft gezet

 2. Red-Lion schreef:

  Ik was al benieuwd naar een Spinner maar na deze review ga ik toch eens serieuzer kijken, heb de Flip Hole Black, de 3D spiral en wat eitjes en ben echt tevreden over Tenga… op het feit na dat veel dingen ”eenmalig” gebruik zijn, daar zijn ze soms toch te duur voor vind ik.

  • Luna schreef:

   Deze gaat meerdere keren mee (als je er goed voor zorgt)! Hij is inderdaad echt formaatje ‘deoroller’ zoals L. al schrijft… :-)

 3. Marjan schreef:

  Ze zien er wel heel erg leuk uit, ook wel heel belangrijk voor een speeltje toch.
  Bijna jammer dat ik geen piemel heb… LOL En om dit nou voor mijn zoon (19) onder de kerstboom te leggen???
  er zijn nou eenmaal dingen die je niet graag van je moeder krijgt denk ik zomaar…….

 4. Senja schreef:

  Hmmm, deze ga ik inderdaad onthouden! Misschien geen verrassing voor mijn vriend van maken en wel vooraf ff overleggen welke van de drie hem ’t meest aanspreekt.

  • Luna schreef:

   Dat zou ik zeker eerst even overleggen… wat ik ervan begrijp (ik heb geen piemel, maar me wel in deze toy verdiept) is dat de gele dus het strakste zit, maar wel de meeste mannen zou moeten passen… de anderen 2 zitten losser en dan voel je de spoel nog wel, maar iets minder (of zoiets) (ik zou ze allemaal willen proberen als ik een piemel had)!

 5. Jasper schreef:

  je schrijft ” om hem nog een doosje met wat toys voor mannen te sturen om te testen ” . Komen er dan geen reviews meer van J.T.? Die heb ik namelijk ook alrijd met veel plezier gelezen!

  • Luna schreef:

   Hi! Ik lees zijn reviews ook altijd met plezier en hij heeft enorm veel verstand van toys for boys! Op dit moment staan er geen reviews op de planning van hem, maar J.T. is een top-reviewer!!!!

 6. R. schreef:

  Ik heb na de leuke review van de tenga eggs er een paar besteld (mijn eerste toy!) En dat was echt een openbaring. Ik denk dat ik deze ook maar eens ga testen!

 7. Bart schreef:

  Interessant concept voor een redelijke prijs. Mijn interesse is gewekt, dankjewel

 8. Rian schreef:

  Ik wilde eerst mijn vriend met tenga eitjes verrassen maar dit klinkt toch net wat beter vanwege de herbruikbaarheid.

  • Rian schreef:

   Ik vind het wel een beetje lastig om de juiste maat te bepalen. Het zou geen overbodige luxe zijn als er een maat tabel beschikbaar was… =)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.