SNAIL VIBE – VIBRATOR REVIEW

Naam: Snail Vibe
Producent: Snail Vibe
Prijs: € 119,-
Formaat: 23 centimeter lang, staaf 3,5 centimeter breed
Materiaal: siliconen, bodysafe
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB-snoertje
Waar te koop: Willie.nl
Het verkooppraatje: ‘De Snail Vibe is een duo-vibrator waarbij de clitoris stimulator altijd op z’n plek blijft zitten. Dit komt doordat de clitoris stimulator van de Snail Vibe een rollende werking heeft. Hij rolt als het ware mee met de bewegingen die jij maakt.’
Is dat ook zo: Leuk bedacht, maar in de praktijk mwaaah.
Aantal punten: 6

Dit is een afbeelding van snail vibe test getest review luna vibrator

Ik kreeg de Snail Vibe een paar maanden geleden al van de mensen achter Snail Vibe zelf, maar ik testte ‘m pas onlangs, want hij was nog niet in Nederland te koop! En als een toy niet in Nederland te koop is, dan kan ik mijn lezers er ook niet naar verwijzen en dat is zonde natuurlijk. Maar… sinds kort is deze bijzondere toy te koop bij Willie.nl! En dat is fijn, al kan ik maar meteen eerlijk zijn; ik vind ’t best een onhandige toy. In m’n review lees je er alles over!

De Snail Vibe won een Xbiz Award

De Snail Vibe vibrator heeft op de XBIZ awards de prijs voor meest innovatieve vibrator gewonnen en toegegeven; dat lijkt me in dit geval ook volledig terecht! De Snail Vibe werkt op een unieke manier, al heeft ’t in de verte ook wel iets weg van de We-Vibe Nova 2 (waarover later meer). Hieronder zie je wat de Snail Vibe kan!

Dit is een afbeelding van snail vibe how it works

De verpakking van de Snail Vibe

De verpakking van de Snail Vibe nodigt niet echt uit tot aanschaf en lijkt eigenlijk eerder op een handleiding dan op een verpakking. Er staan verschillende plaatjes van de Snail Vibe op met allerlei teksten en mededelingen over de Snail Vibe. Zo lees ik: 4 buttons, 5 speeds, 5 modes, 600+ combinations, Noise level < 45 dB, Waterproof IP67, Motor 1 35 mm, Motor 2 50 mm, Synchro Stimulation, Adaptable Insertion, Designed for a Blended Orgasm en Li-Ion battery 900mAh. Nou ja, een hoop informatie en ook wat plaatjes dat de Snail Vibe veel beter is dan een ‘gewone’ duo-vibrator omdat-ie dieper kan en meer ‘frictie’ geeft tegen je klit.

Dit is een afbeelding van snail vibe verpakking

Hoe gebruik ik normaal gesproken een duo-vibrator?

Een duo-vibrator is een vibrator die zowel intern als extern trillingen geeft. Je brengt een ‘staaf’ naar binnen die trilt tegen je G-spot en een clitoraal armpje, dat allerlei vormen kan hebben, trilt tegen je klit. Het probleem bij de sommige duo-vibratoren is dat ze niet altijd de juiste plekken ook tegelijkertijd raken. Soms doet een duo-vibrator het precies goed voor je G-spot, maar raakt-ie je klit amper. Of de trillingen op je klit zijn perfect, maar intern is het allemaal maar middelmatig.

Als ik een duo-vibrator gebruik, dan breng ik ‘m in, dan zet ik ‘m aan en tijdens ’t gebruik laat ik ‘m soms harder trillen, soms zachter en soms beweeg ik de interne staaf ook wat op en neer. Dat op-en-neer bewegen, dat komt eigenlijk neer op; de toy een beetje in-en-uit me bewegen, maar dat zal niet meer dan een centimeter of 2 zijn, zodat ik over m’n G-spot wrijf en zodat het clitorale gedeelte nog wel contact met m’n klit houdt. Dit is allemaal overigens geniaal geregeld bij de We-Vibe Nova 2.

De Snail Vibe kun je in principe door z’n vormgeving ‘veel verder’ in-en-uit je laten gaan, zonder dat contact te verliezen. Maar is dat eigenlijk wel wat ik wil? Nee, blijkt uit alle keren dat ik deze toy testte.

Dit is een afbeelding van snail vibe totaal review test

Ik heb de Snail Vibe 6 keer geprobeerd…

Dit is sowieso een speeltje dat je met veel, heel veel glijmiddel moet gebruiken (mijn favoriet; Sliquid Sassy, maar eigenlijk is alles van Sliquid op waterbasis fijn). Als je deze toy zonder glijmiddel gebruikt dan doe je je vagina en vulva écht geen plezier. Het rolt dan allemaal wat stroever. Veel glijmiddel dus.

Je brengt de Snail Vibe gemakkelijk in. De ‘staaf’ die je inbrengt is van een gemiddeld formaatje qua dikte (3,5 centimeter) en hij is helemaal recht en zonder ribbels (ik kreeg er een beetje een eendebek-gevoel bij). De bol die tegen je clitoris rust moet je wel even goed leggen, zodat hij ook daadwerkelijk je klit raakt. Even je schaamlippen wat open leggen dus. Tot zover geen problemen. De grote bol voelt prettig zo tussen m’n schaamlippen en tegen m’n klit; een beetje het idee van een wand vibrator.

Maar ik heb de Snail Vibe uiteindelijk 6 keer gebruikt en 6 keer heb ik ‘m zonder een orgasme te bereiken weer naast me neergelegd. Er zijn verschillende dingen waardoor ik dit geen fijne toy vind.

Dit is een afbeelding van snail vibe vibrator test review

De Snail Vibe is helemaal recht

Wat misschien wel het grootste minpunt is van de Snail Vibe is het feit dat de staaf die je inbrengt helemaal recht is en keihard. En een vrouw is niet recht van binnen. En nu kun je zeker wel een staaf inbrengen, ik bedoel, de allereerste dildo’s en vibrators waren ook gewoon rechttoe rechtaan, en een piemel is over het algemeen ook recht en het past ook allemaal jheus wel. Maar het past niet helemaal lekker. Het voelt ook niet heel lekker. Er zit geen ribbel op de staaf, zodat het echt een glad, hard stuk is dat over je G-spot beweegt.

Doordat de staaf recht is en mijn vagina van binnen toch echt een soort ‘kromming’ heeft gaat de bol die tegen m’n klit aan zit steeds wat ‘wiebelen’ en ‘omhoog wippen’. Althans, ik denk dat dat wiebelen en wippen tevens door de rechte staaf wordt veroorzaakt.

Dit is een afbeelding van snail vibe vibrator helemaal recht sextoy

De bol tegen je klit wiebelt

Als je de Snail Vibe in en uit je beweegt (wat dus écht de bedoeling is van deze toy), dan wiebelt die bol op je klit steeds een beetje mee. De bol kun je namelijk volledig naar links en naar rechts bewegen. Het zit allemaal heel los. Dit is logisch, want anders kan je deze toy niet eens in en uit je bewegen, maar hierdoor houd je geen constante druk tegen je klit. Je blijft de toy wel voelen tegen je klit en je voelt ook de trillingen, maar dat gewiebel stoort me ontzettend.

Dit is een afbeelding van bol snail vibe

Je moet die beweging dus wel zélf maken

Het is allemaal heel leuk bedacht dat je de Snail Vibe over je G-spot kunt laten bewegen, maar die beweging moet je wel zélf maken. Nu ben ik over het algemeen een luie masturbeerder en ik heb al snel een lamme schouder of pols (daarom vind ik het altijd 100 keer fijner als mijn partner een dildo vasthoudt). Maar de Snail Vibe voelt lomp, onhandig, hard en niet prettig als ik ‘m in en uit me beweeg.

Een toy als de Njoy Pure Wand heeft een kromming, waardoor hij gemakkelijker je G-spot raakt, maar waardoor je ‘m vooral gemakkelijker zelf in en uit kunt bewegen. De Snail Vibe heeft die kromming niet en is dus een kaarsrechte toy die je zelf in en uit moet bewegen. Dat gaat gewoon niet relaxt. Dat ‘rechte’ voelt wat onnatuurlijk en ik moet met m’n arm echt uitrekken om de toy te kunnen bewegen.

Het knoppensysteem van de Snail Vibe

Tijdens al mijn testrondjes lukte het me maar niet om de juiste knopjes gemakkelijk te vinden. Misschien dat dit makkelijker gaat als je ‘m vaker gebruikt (wat meestal zo is), maar de knopjes zitten rondom de bol gepositioneerd en de knopjes drukken niet zo gemakkelijk in (je moet je duim of wijsvinger dan echt in de goede positie hebben).

Ik drukte in ieder geval regelmatig verkeerd. En als je verkeerd drukt, dan heb je een klein probleem bij deze toy.

Dit is een afbeelding van knoppensysteem snail vibe vibrator

Je moet het hele programma doorscrollen

Toys waarbij je niet terug kunt naar een vorige manier van stimuleren altijd al wat onhandig. De Snail Vibe heeft dus geen min-knopje. Soms is de stap naar hardere stimulatie net niet waar je op zit te wachten en dan wil je gewoon nog even terug naar de mildere stimulatie. Als je dan eerst door nóg hardere stimulatiepatronen moet scrollen, dan voelt dat niet prettig. Nu is deze manier van door de patronen scrollen bij bijvoorbeeld een bullet vibrator iets minder onprettig dan bij een duo vibrator als deze Snail Vibe. Een bullet vibrator (of een luchtdrukstimulator) kun je even van je clitoris afhalen als hij te hard gaat.

Als de Snail Vibe te hard stimuleert, dan moet je ‘m eerst uitzetten om daarna weer bij standje 1 te beginne qua intensiteit. Je kunt natuurlijk ook even alle standjes doorgaan om weer bij standje 1 uit te komen, maar dan moeten je klit én vagina dus eerst wat te harde stimulatie doorstaan.

Dit is een afbeelding van snail vibe test luna sextoy review

De motortjes van de Snail Vibe

Wat wel eventjes een dik applaus verdient is het feit dat het motortje in de bal die op je clitoris rust beter is dan het motortje in de staaf!! Normaal gesproken richten duo-vibrators zich op de staaf en stoppen daar een fantastische motor in, maar in het clitorale gedeelte past niet zo’n groot of goed motortje, dus die trillen dan een stuk minder goed en diep. De Snail Vibe heeft echt een heerlijke motor in de bol zitten op je klit! Daarvoor; bonuspunten. Echt lekker! Echt fijn!

Dit is een afbeelding van goede stimulatie tegen je klit
Dit is helemaal waar! Echt een topmotortje!

De trillingen in de staaf

De trillingen in de staaf zijn echter van een heel ander kaliber. Een kaliber dat ik helemaal niet prettig of lekker vind. Standje 1 is zacht en prettig, standje 2 is ineens BAM, keihard erin. Maar… nog wel enigszins okay. Standje 3, 4 en 5 zijn zo hard, zo fel, zo niet lekker. Ik kan hier niet aan wennen. En dit in combinatie met het feit dat je niet even een standje terug kunt scrollen en dat je dus gemakkelijk per ongeluk op een verkeerd knopje drukt gebeurde zorgde er bij mij regelmatig voor dat de staaf ineens te hard en oppervlakkig ging vibreren.

Dit is een afbeelding van 7b979a1e 4c4d 43d7 a6f7 01ccf179535c

En dan?

Ja, en als het niet heel prettig voelt om de Snail Vibe in en uit je te bewegen (ik vond er echt niks aan), dan kun je er altijd nog voor kiezen om de toy gewoon in je te laten, zonder gebruik te maken van dat hele uitrolsysteem. Dan houdt je dus eigenlijk een gewone duo-vibrator over die heel goed tegen je klit trilt en in standje 1 en 2 okay in je vagina. Maar ja, dan blijft het wel een duo-vibrator met een lomp en onhandig knoppensysteem (dat ook nog eens best ver ‘uit’ je vagina steekt als je de knopjes wil bedienen). Als je geen gebruikt maakt van het uitrolsysteem, dan moet je de toy wel goed vasthouden of je benen goed bij elkaar duwen, want doordat de staaf zo recht is, trilt de toy gemakkelijk weer uit je vagina.

Maar ja, dat hele uitrolsysteem, dat is nu juist waarvoor je deze toy zou aanschaffen, toch?

Dit is een afbeelding van klopt niet echt snail vibe frictie tegen je clitoris
Ook niet helemaal waar dit.

Snail Vibe vs We-Vibe Nova 2

De vergelijking tussen de We-Vibe Nova 2 en de Snail Vibe is snel gemaakt, want ze werken beiden volgens hetzelfde principe. Het zijn allebei duo vibrators die er tijdens het gebruik voor zorgen dat ze altijd contact met je clitoris houden en het zijn allebei toys die bij de meeste vrouwen zullen ‘passen’ qua anatomie. De We-Vibe Nova 2 doet dit allemaal echter op een mooie, sexy, elegante manier en de Snail Vibe op een lompe, onhandige manier.

De trillingen die de Snail Vibe tegen je klit geeft doen niet onder voor die van de We-Vibe Nova 2 (en zo’n grote bol voelt echt heel prettig), maar het gaat allemaal mis bij de staaf. De rechte, keiharde staaf met harde trillingen van de Snail Vibe haalt het echt never nooit niet bij de gekromde staaf van de Nova 2 die je precies op je G-spot kunt laten trillen (want de staaf is buigbaar). Tel daarbij op dat je de We-Vibe Nova 2 met een App kunt bedienen en dat het bedieningspaneeltje een stuk gebruiksvriendelijker is en je hebt een overduidelijke winnaar. Lees m’n lyrische review nog eens: WE-VIBE NOVA 2 – REVIEW.

Dit is een afbeelding van snail vibe vs we vibe nova 2

Conclusie

Het idee is écht heel leuk, maar ik vind de werking in de praktijk tegenvallen. De bol tegen je klit wiebelt als je de toy in en uit je beweegt, het in en uit bewegen gaat mij te onhandig, te hard en vooral te recht, de bol waarmee je de trillingen bedient is onhandig qua knoppensysteem, de trillingen in de staaf zijn te hard en oppervlakkig en nou ja, deze hele toy kon me gewoon niet tot een orgasme brengen omdat ik me stoorde aan de functionaliteit. Jammer.

DE SNAIL VIBE IS HIER TE KOOP (€ 119,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Anne schreef:

  Er zijn niet veel duo-vibrators die ‘voor iedereen ‘passen’, dus ik had meer verwacht. van dit idee. Jammer, want het ziet er wel leuk uit. Misschien een aanpassing waarbij het uiteinde niet recht is?
  Ik heb de Nova 2 en het is inderdaad leuk dat het ‘past’ en het extern gedeelte contact blijft houden, maar dat wil ook zeggen dat je het externe stuk er niet kan afhalen bij het klaarkomen . Ik wil het op dat moment zachter of afzetten maar dat lukt niet met 1 druk op een knop volgens mij? Ik denk dat ik duo-vibrators maar gewoon moet opgeven..

 2. @snailvibe schreef:

  De slak is recht omdat hij is ontworpen voor penetratie, diepe penetratie. Ons doel was niet om een kloon van Nova te maken. De vagina heeft de vorm van een voorwerp dat erin wordt gestoken, maar de genitale punten zijn voor iedereen anders. Heel erg bedankt voor de review! ❤️ *Google translate

 3. HJ schreef:

  Mooie duidelijke review. Jammer dat ie niet precies doet wat hij zou moeten doen. Voor mij blijft de beste nog steeds de Womanizer Duo :-) wat een super ding.

 4. Sandra schreef:

  Dat allereerste filmpje….
  mijn baarmoedermond wil graag wat zeggen: Auw!
  Ik vind heel veel fijn aan seks maar stoten die gericht zijn op mijn baarmoedermond en deze fullfrontal rammen.
  No thanks
  En natuurlijk is het in het echt anders en is het maar een animatie…. maar het geeft geen fijn beeld.

 1. 13 januari 2022

  3estimates

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.