MOQQA SURFER – VIBRATOR REVIEW #425

Naam: MOQQA Surfer
Producent: MOQQA
Prijs: € 29,90
Formaat: 12 x 2,5 centimeter
Gewicht: 93 gram
Batterijen/oplaadbaar: 1 AAA-batterij
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: ‘De rabbit vibrator Surfer van MOQQA pleziert je met gemak, dankzij de zachte en krachtige pulseer functies. Met een totaal van 10 verschillende vibratie standen heeft dit model veel te bieden, maar dat is nog niet alles, het heeft zelfs een kleine verrassing voor je.’
Is dat ook zo: Ehmmmmmmm…
Score: 6.5

Dit is een afbeelding van moqqa surfer mini vibrator

In de XL doos met goodies en geilige dingetjes die ik onlangs kreeg zat ook een doosje met daarin de Moqqa Surfer! Moqqa is een Duits merk dat ik niet ken (ik testte nooit eerder iets van ze). Dus… ik was heel benieuwd!

Allereerst wil ik even melden maken van het feit dat van de naam ‘Moqqa’ al mijn taalnazi-haartjes rechtop gaan staan. Mij is altijd geleerd; na een Q, altijd een U! Dus ‘Moqqa’, dat kan helemaal niet! Dat mag helemaal niet! Het zou Moqua moeten zijn, of Mocca, of Moquaqua, maar goed, Climaximaal is ook een verzonnen woord, dus niet zo zeiken.

De verpakking van de MOQQA Surfer

Ik ben eigenlijk wel een keertje blij verrast een keer een andere verpakking te zien dan de haast standaard witte verpakking met een foto van het product erop. De MOQQA Surfer komt in een zeegroen doosje met daarop een tekening van het product. Leuk. MOQQA is een betaalbaar merk en daarbij hoort ook een betaalbaar, niet over de top, designer-ig doosje.

Dit is een afbeelding van verpakking moqqa surfer vibrator

De look and feel van de MOQQA Surfer

De Surfer is klein, heel klein. De totale lengte is 11,5 centimeter en qua formaat is het dus eigenlijk een soort lipstick-vibratortje. Maar! De Surfer ziet er veel leuker, hipper en grappiger uit dan een lipstick-vibrator met z’n onregelmatig op elkaar geplaatste bolletjes. Het is een beetje een raar ding (nee, dat vinden wij niet raar, nee, dat vinden wij heel bijzonder). De kleur is heel diep zeegroen, ook mooi. En het is een stevig vibratortje. Hij kan maar een héél klein beetje buigen, zowel bij z’n kop als bij dat kleine bolletje onderop, maar noemenswaardig is het niet. De MOQQA Surfer doet het op 1 AAA-batterij, die je onderin het vibratortje stopt. Het knopje zit onderop. De Surfer is gemaakt van siliconen en is niet waterproof (wel water resistant).

De MOQQA Surfer is een rabbit vibrator?

Het staat er echt! Zowel in het begeleidende online tekstje (‘de rabbit vibrator Surfer van MOQQA’) als op het doosje (‘vaginal and clitoral pleasure combined’) wordt gedaan alsof de Surfer een rabbit vibrator is. Ehm… ik heb hele andere ideeën bij een rabbit vibrator (ook wel bekend als een duo-vibrator of een Tarzan vibrator) (HIER kun je alle reviews van duo vibratoren die ik ooit testte teruglezen). De definitie van een rabbit vibrator is wat mij betreft; een vibrator die zowel de clitoris als de G-spot (intern) stimuleert. En dit zou de MOQQA Surfer ook moeten doen, volgens de peoples daar bij MOQQA dan, want op de verpakking staat ook nog: ‘Pleasures the G-spot’ en ‘Tickles the clitoris’.

En nu ben ik voor een hoop gekkigheid in, maar de MOQQA Surfer een rabbit vibrator noemen, dat gaat me echt te ver. Dit vibratortje is zo klein dat het in m’n hand past en het ‘clitorale armpje’ is slechts 1,5 centimeter. Dus… rabbit vibrator? Laat me niet lachen! Vibrator voor rabbits zul je bedoelen.

Dit is een afbeelding van rabbit vibrator moqqa surfer

De MOQQA Surfer is dus té klein (als rabbit vibrator)

Maar… en dit verbaasde me zelf eigenlijk ook nog het meest; het lukte me wél om met deze mini vibrator zowel m’n G-spot als clitoris te raken. Ik had wel het gevoel dat ik met een vibratortje voor Mickey Mouse bezig was, maar hé, het lukte wel! Althans, in zittende positie (op een stoel) (achter m’n pc) (Pornhub.com aan). Liggend was het een stuk onhandiger om zowel m’n G-spot als clitoris te stimuleren met dit vibratortje. Maar in beide posities is het een hoop gedoe om het clitorale armpje precies op je klit te krijgen en te houden. Ik wil graag veel (als in een groot gebied) stimulatie op en rondom m’n klit en het puntje van het clitorale armpje is voor mij echt te klein (voor iedereen verwacht ik).

Maar hoe trilt die Surfer?

Kijk, het blijft natuurlijk wel gewoon een vibratortje dat trilt op een AAA-batterij, dus hij trilt peanuts vergeleken met een wand vibrator. Maar voor een mini-vibrator trilt-ie best leuk en het bovenste bolletje heeft een goede vorm om mee over je klit te rollen. Het is allemaal wel wat oppervlakkig qua trillingen, maar… omdat de MOQQA Surfer zo stevig is worden de trillingen goed doorgegeven aan het materiaal. De trillingen zijn fel, maar ook wel weer een beetje tegen diep aan (het blijft lastig om trillingen te beschrijven). Omdat de trillingen zo goed worden doorgegeven en het maar een klein speeltje is, trillen ook je vingers een beetje mee (als je ‘m vasthoudt bij het groene gedeelte) (dit is veel minder het geval als je ‘m bij het witte ‘mini-handvatje’ vastpakt.

Dit is een afbeelding van mini rabbit vibrator

De Surfer heeft maar 1 knopje en je moet door alle standjes heen scrollen om weer bij een bepaald vibratiepatroon te komen en dat is irritant. Ik vond uiteindelijk wel een standje waarmee ik tot een orgasme kon komen (wel in combinatie met mijn favoriete dildo). Dit gaat nooit mijn favoriete speeltje worden, maar ik ben best te spreken over deze mini-vibrator (en nogmaals, MOQQA; dit is géén rabbit vibrator)!

Conclusie

Superleuke vorm, deze MOQQA Surfer. Echt! Ik zou graag een grotere versie willen (4 keer zo groot), met een iets langer (en breder) clitoraal gedeelte en dan ook graag oplaadbaar en met diepere trillingen. Maar… deze MOQQA Surfer is schattig en het is een leuke ‘eerste clitorale’ vibrator voor een leuke prijs.

DE MOQQA SURFER IS HIER TE KOOP (€ 29,90) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Sandra schreef:

  Het is ieniminie!!
  Maar ook wel een ieniminie prijs.

 2. Uny schreef:

  Hmm. Wat is dit?

 3. Tess tesst schreef:

  Ik vind ‘m wel echt super cute. Beetje de baby van de Patchy Paul :D

  • Luna schreef:

   Jaaaaaa! Inderdaad! Dat ik daar zelf niet op kwam! Een Patchy Paul-liefdes-baby! Deze kleur groen vind ik trouwens ook mooier dan die van Paul…

 4. Liner schreef:

  Ahhhh wat een cutie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.