POINTER VIBE – VIBRATOR REVIEW #605

Naam: Pointer Vibe
Producent: Easytoys
Prijs: € 47,95
Formaat: 17 x 9,5 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘Deze vibrator heeft een zeer smalle, ronde top waarmee je elk gevoelig plekje op het lichaam gericht kunt stimuleren.’
Is dat ook zo: Dit is mij persoonlijk te hard en heftig, maar hij werkt wél
Score: 7.5

Dit is een afbeelding van pointer vibe pin point stimulator

Op de Erofame 2019 viel het me al op; een hoop sextoy-bedrijven hebben een op de Zumio lijkende vibrator aan hun assortiment toegevoegd! Zo ook Easytoys! In hun stand trof ik de Pointer Vibe aan en ja, die wilde ik wel testen voor een vergelijkend warenonderzoek! Ik kreeg ‘m opgestuurd door het meisje van Easytoys.nl en hieronder lees je m’n review!

De Zumio, voluit de ‘Zumio Spirotip’ kwam uit in 2017 (ZUMIO SPIROTIP VIBRATOR – SEX TOY REVIEW #356) en in 2019 verscheen de verbeterde Zumio 2.0, voluit de ‘Zumio Caress’ (ZUMIO CARESS – VIBRATOR REVIEW #566). De Zumio is een speeltje dat bedoeld is voor directe klit-stimulatie en hoewel hij behoorlijk hard stimuleert is hij wel enorm effectief (zeker als ik ‘m niet op, maar naast m’n klit plaatste, want op m’n klit was te heftig).

Vorig jaar kwam JimmyJane met de JimmyJane Focus, een sekstoy die wel héél erg op de Zumio probeerde te lijken (ook qua kleur), maar die daarin behoorlijk faalde, vooral heel veel geluid maakte en keiharde en pijnlijke trillingen produceerde. Lees m’n review nog maar eens als je er zin in hebt: JIMMYJANE FOCUS – VIBRATOR REVIEW #519.

De Pointer Vibe van Easytoys is dus ook een soortement van Zumio-look-a-like al lijkt hij er niet superveel op, dus we noemen het maar een Zumio work-a-like. Maar doet-ie ook echt hetzelfde?

Dit is een afbeelding van pointer vibe vibrator vs zumio

De eerste ronde met de Pointer Vibe

De eerste keer dat ik de Pointer Vibe gebruikte had ik er nog geen Zumio naast om deze 2 toys met elkaar te vergelijken. Ik zette ‘m aan en had er eigenlijk meteen alweer genoeg van. Wat een vervelend, snerpend geluid maakt dit ding. Ik vind het echt jammer als toys teveel geluid produceren, al kan ik de diepe bromtoon van een wand vibrator vaak beter hebben dan van die hoge piepende geluiden. En ik ben er sowieso de ene dag gevoeliger voor dan de andere.

De stimulatie van de Pointer Vibe is net als het geluid dat-ie produceert; keihard. Het ‘stokje met het bolletje’ bovenaan is gemaakt van hard plastic en trillingen worden daar ook gewoon heel goed (en hard) aan doorgegeven. De Pointer Vibe op m’n klit doet pijn en eigenlijk vind ik ’t ook niet prettig om ‘m waar dan ook in de buurt van m’n vulva, vagina, binnenste schaamlippen, buitenste schaamlippen, kortom; het hele gebied daar te laten trillen. Ik vind het nogal AU.

Dit is een afbeelding van pointer vibe

De Pointer Vibe vs de Zumio

Een paar dagen later dan nog maar een keer testen en dan kan ik meteen een vergelijkend onderzoek tussen de Zumio en de Pointer Vibe houden! Even de grootste dingen die mij opvielen!

1. De Zumio heeft totaal 8 standjes en vooral de eerste standjes zijn net iets zachter en daardoor voor mij beter ’te hebben’. Niet op m’n klit, sowieso niet, maar wél daarnaast. Standje 3 of 4 van de Zumio is gevoelsmatig volledig vergelijkbaar met het eerste standje van de Pointer Vibe.

2. Als ik eenmaal wat opgegeild ben, dan kan ik nu ook de Pointer Vibe naast m’n klit ‘hebben’ al vind ik ‘m nog steeds heel erg heftig. Eigenlijk te heftig voor mij, maar als ik ‘m op het juiste plekje zet, dan kan ik wel een orgasme krijgen. Het is dus wel een effectief speeltje.

3. De Zumio is bijna fluisterstil te noemen in vergelijking met de Pointer Vibe. De Pointer Vibe maakt echt een irritant geluid. Brrrrrrrr.

4. Heel leuk aan de Pointer Vibe is dat-ie 2 vibratiepatronen heeft. De Zumio heeft geen enkel vibratiepatroon en dit is een welkome aanvulling! Hadden er wel wat meer mogen zijn zelfs, als je het mij vraagt!

Dit is een afbeelding van pinpoint stimulatie toys

Ben ik nou aan het oscilleren of draai ik gewoon door?

Het kopje van de Zumio draait (heel subtiel) rondjes (en dat ronddraaien dat heet ‘oscilleren’). Althans, zo wordt dit speeltje in de markt gezet. Dat-ie heel bijzonder is, juist door dit oscilleren. Dat dit heel anders is dan gewoon vibreren en dat dit juist is wat een clitoris nodig heeft. Op dezelfde manier werd (en wordt) de Eroscillator (SEKSTOY REVIEW #222: EROSCILLATOR) trouwens aangeprezen.

De Pointer Vibe van Easytoys wordt niet zo aangeprezen. Die wordt gewoon verkocht met het zinnetje ‘perfect for all external stimulation’, als een ‘gewone pin-point-stimulator’ dus. Nergens op de verpakking of online wordt gerept over ‘oscilleren’, maar als ik de Pointer Vibe aanzet, dan draait het topje op dezelfde manier als de Zumio (en de Eroscillator). Kan ook niet anders eigenlijk, want het topje zit niet helemaal strak vast, maar een beetje los (net als bij de Zumio).

Kijk! Ik heb de Zumio en de Pointer Vibe even naast elkaar gefilmd in slow motion! Precies dezelfde beweging!

Wat mij doet realiseren; dat hele oscilleren is eigenlijk ook alleen maar een ietwat loszittend ‘staafje met bolletje’ in een rond gaatje laten bewegen en dat doe je door er vibraties doorheen te sturen. Stukje sextoy-natuurkunde naar de mensen toe! You’re welcome!

Een beetje teveel knopjes?

Jaaaaa, het is ook nooit goed natuurlijk, maar de Pointer Vibe heeft 3 knopjes en het voelt me op de een of andere manier gewoon aan als teveel. Het middelste knopjes moet je 3 seconden ingedrukt houden, dan gaat de toy aan, ook als je ‘m uit wil zetten moet je ‘m 3 seconden ingedrukt houden. Dit is iets wat ik nooit heb begrepen; als je een speciale aan-uit-knop hebt, waarom zijn die 3 seconden dan nodig? Zal wel iets ingewikkelds technisch of een duurder kostenplaatje zijn waardoor dit niet mogelijk is?

Dit is een afbeelding van pointer vibe getest

Met het bovenste knopje ga je een standje hoger. En met het onderste knopje een patroon lager. Maar er zijn maar 4 standjes! Je hebt standje keihard, standje ultrahard en dan 2 vibratiepatronen. En die laatste 2, die zijn dus leuk. Maar die 3 knopjes? Dit is nou echt een toy die prima met 1 knopje had gekund (al heb ik daar ergens ook weer een hekel aan) (ik schreef al; het is ook nooit goed).

Conclusie

Deze manier van stimuleren, dus keiharde pinpoint-stimulatie, is niet mijn stimulation of choice en zal dat ook nooit worden, maar… sommige vrouwen houden juist wél van dit soort stimulatie. Nu is de Pointer Vibe geen Zumio, maar hij stimuleert wel degelijk volledig vergelijkbaar met de Zumio. Keihard én direct en met ronddraaiende cirkeltjes. Hij maakt wél behoorlijk wat meer herrie dan de Zumio en als je daar gevoelig voor bent, dan zou ik er zeker niet aan beginnen. Het leuke van de Pointer Vibe (naast de prijs) (bijna 100 euro goedkoper) (OMG) is dat-ie 2 vibratiepatronen heeft en dat heeft de Zumio niet. De Zumio heeft echter weer 8 oplopende vibratiestandjes en de Pointer Vibe uiteindelijk maar 2. Ik zou zelf wat extra (zachtere) standjes op de Pointer Vibe erg kunnen waarderen, maar hou je van hard en heftig en vooral directe klit-stimulatie, dan is de Pointer Vibe zeker het overwegen waard.

DE POINTER VIBE IS HIER TE KOOP (€ 47,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Anne schreef:

  Ik ben grote fan van zumio (beide versies), maar het zou inderdaad zalig zijn als er een versie 3 komt met patronen en verwisselbare opzetstukken (zoals bij de eroscillator).. Kunnen jullie ze geen hint sturen? :)

 2. J.J. schreef:

  standje 3 4 van zumio dat hier overeenkomt met standje 1 is toch gewoon een martelwerktuig dan :| en ik ben best happy met mn zumio 1.0, als ik zin heb om hem uit de kast te pakken want ben gewoon verslaafd aan mn europe magic wand sinds ik die in huis heb verwaarloos ik al het andere in de kast :P

 3. Anne schreef:

  Hij deed me idd gelijk denken aan de zumio. Maar deze ziet er wat kekker uit. Voor de liefhebbers van harde stimulatie wellicht een tof ding.

 4. Sandra schreef:

  Ik ben echt gek op seksspeeltjes maar hier moet ik echt niet aan denken. Mijn klit is bij voorbaat al in protest. Gek eigenlijk… ach ja, daarom is er natuurlijk zoveel variatie in speelgoed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.