SEKSTOY REVIEW #222: EROSCILLATOR

Naam: Eroscillator
Producent: Eroscillator
Prijs: € 95,-
Formaat: 20 centimeter lang, opzetstukjes +/- 7 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: (via stopcontact) 230V
Het verkooppraatje: ‘Meer dan alleen maar een vibrator! Met zijn 3600 constante trillingen per minuut is de Eroscillator 2 plus absoluut meer dan een klassieke vibrator.’
Waar te koop: Bol.com
Is dat ook zo: Hij werkt!!!! En dat op mysterieuze wijze!!!!
Score: 9

eroscillator

De Eroscillator stond al op mijn wishlist sinds ik begon met bloggen hier op Climaximaal.nl. Maar… nogal duur en ook niet zo heel bekend en ik durfde ik er nooit naar te vragen. Maar nu, een paar jaar later hoef ik me niet meer zo bescheiden op te stellen, want ik heb gewoon het leukste sekstoy-blog van Nederland, dus 1 mailtje naar een vrouwtje van www.eroscillator.com was genoeg om een week later mijn eigen Eroscillator (of eigenlijk de Eroscillator 2 Plus in het paars) in huis te hebben.

Waarom ik de Eroscillator zo graag wilde testen? Nou, voornamelijk omdat Dr. Ruth (Westheimer), dé bekendste seksuoloog uit Amerika (al denk ik dat de hele wereld haar wel kent) (ze is inmiddels 87!!!) de Eroscillator adviseert aan vrouwen (en dit is dan ook de enige ‘vibrator’ die Dr. Ruth aan vrouwen aanraadt, verder is ze vooral van het normale handen-, monden- en piemelwerk). Zoals ze het zelf zegt: ‘The Eroscillator really can make your sex life better.’

Wat is oscilleren?

De Eroscillator is een seksspeeltjes dat niet vibreert, maar oscilleert. Het is dus geen vibrator, maar een oscillator. Say what? Oscilleren is het rond een vast punt heen en weer gaan van massa of energie. Maar wat is dan het verschil tussen oscilleren en vibreren? Ik heb het even opgezocht; Vibratie treedt op door contractie van energie naar het kernpunt van waaruit het oorspronkelijk kwam. En oscillatie treedt op door energieverspreiding vanuit een middelpunt. Maar dan nog snap ik het niet. Kan helemaal aan mij liggen. Is het belangrijk om te weten? Dat niet. Maar het is wél belangrijk om te weten dat de Eroscillator dus anders werkt dan een gewone vibrator en dus, qua trillingen, ook écht anders aanvoelt. Hoe de eroscillatie-techniek precies tot stand komt laat ik aan de techneuten over. Maar hieronder een soortement van gif-animatie die het misschien iets duidelijker maakt…

vibrator

vinger

eroscillator-bewegend

De Eroscillator heeft heel veel opzetstukken

Ik kreeg m’n Eroscillator toegestuurd met 6 opzetstukken en omdat ik die allemaal uit wilde testen had ik nogal wat tijd nodig om deze review te schrijven (je kunt die opzetstukken trouwens op 11 verschillende manieren gebruiken, dus 5 ook aan de achterkant). De Eroscillator zelf bestaat uit een handvat van zo’n 20 centimeter lang. Onderin plug je het snoer (en die kun je door ‘m een slag te draaien ook daadwerkelijk 100% vastzetten). Het snoer zelf is maar liefst 4 meter lang (ter vergelijking; de Europe Magic Wand heeft een snoer van 2,5 meter) en de Eroscillator wordt geleverd met een (niet zo heel erg chique) doorzichtig plastic opbergtasje. Normaal gesproken krijg je 4 verschillende opzetstukjes bij je Eroscillator, maar de andere kun je er gemakkelijk bij bestellen (als je dat zou willen). De Eroscillator is er overigens ook in het goud (dat is dus de klassieker).

De opzetstukjes klikken heel gemakkelijk op de bovenkant en je krijgt ze er ook gemakkelijk weer uit. Door de het zilveren gedeelte op de Eroscillator een stukje naar boven te schuiven begint het opzetstukje te oscilleren en dit oscilleren kan in 3 verschillende frequenties. Zeer groot voordeel van de Eroscillator; hij maakt vergeleken met normale vibrators erg weinig geluid. En; vergeleken met een wand vibrator is hij zelfs stil te noemen (je hoort ‘m uiteraard wél, maar een Europe Magic Wand maakt een teringherrie vergeleken met de Eroscillator).

eroscillator attachment 1
Het eerste opzetstukje dat ik uitprobeerde was de ‘ultra soft finger tip’, waarschijnlijk omdat die me het meeste aansprak en omdat het witte bolletje bovenop me aan een mini-Hitachi deed denken. Ik liet de Eroscillator oscilleren in standje 1, zette het bolletje op m’n klit en, zonder glijmiddel, opwinding of voorspel kwam ik klaar binnen een minuutje. Maar het voelde raar! De Eroscillator werkt voor mij op dezelfde snelheid als de Europe Magic Wand (snelheid qua klaarkomen dus), maar het is allemaal veel subtieler. Het voelt zachter, vrouwelijker. Het voelt liever. Ik weet ook niet hoe ik het anders moet omschrijven. Als je een Europe Magic Wand tussen je schaamlippen plaatst, dan heb je meteen trillingen door je hele kut, omdat de kop van zo’n wand vibrator gewoon heel groot is. En een orgasme is dan haast niet te vermijden. Met de ‘ultra soft finger tip’ heb je een klein bolletje wat héél snel over je klit heen beweegt, maar wat ongeveer hetzelfde effect teweegbrengt als een wand vibrator.

eroscillator attachment 2
Dit opzetstuk is speciaal gemaakt voor vaginale of anale stimulatie en kun je dus gebruiken om ook in je kutje of kontje te gaan. Al zou dit in principe met alle opzetstukken kunnen, maar ik zou anale stimulatie afraden of echt alleen maar rondom je anus blijven of een heel klein stukje erin, want eh, weg is weg! Het opzetstuk-klik-systeem werkt goed, maar de kringspier is echt te sterk voor dit soort hang-en-sluit-werk. Ik heb dit opzetstuk dus niet anaal geprobeerd, maar wel vaginaal en ja, dat is best lekker. Zeker als voorspel. En… met het kleinste bolletje bovenaan kun je dus heel erg precies je clitoris laten trillen. Dit is iets waar ik normaal gesproken helemaal niet van houdt, maar ik denk dat hier het gevoelsmatige verschil zit tussen vibreren en oscilleren; een oscillerend speeltje op het puntje van je klit zorgt dus niet voor irritatie, maar juist voor een snel orgasme. Ik hou er persoonlijk niet van als er maar met 1 wijsvinger op m’n klit wordt gedrukt of gewreven, dat voelt irritant en pijnlijk, maar sommige vrouwen hebben juist die pin-point-stimulatie van hun klit nodig om tot een orgasme te komen en met dit ‘seven pearl of the orient’-opzetstuk is dat dus prima mogelijk. Heel erg prima zelfs. En zelfs vrouwen die er eigenlijk niet van houden, van die pin-point-stimulatie, kunnen toch een orgasme krijgen middels de Eroscillator.

eroscillator attachment 3
De French Legionnaire’s Moustache is waarschijnlijk het meest bizarre opzetstukje dat bij de Eroscillator te koop is. Het kopje zorgt voor de pin-point-stimulatie, maar de haartjes aan de zijkant zorgen voor een subtiel gekriebel tegen je schaamlippen. Niet irritant (zoals bij een echte snor of baard), maar heel zacht. Het kietelt niet, maar het streelt, het voelt een beetje als de haartjes van een poes over je poes (ja, rare vergelijking). Het zou niet mijn eerste keus zijn als ik de Eroscillator er nog eens bij pak, maar eigenlijk is een vagina-massage (hoe moet je het anders noemen) met dit opzetstuk hartstikke lekker en opwindend. Je kunt dus verschillende plekjes van hard (met de kop) naar zacht (met de haartjes) stimuleren. Leuk.

eroscillator attachment 4
Dit opzetstuk met de naam ‘golden spoon’ zou je dus over je clitoris heen moeten kunnen zetten om die zo te stimuleren. Dat kan inderdaad. Met de wat plattere achterkant kun je je schaamlippen (of eigenlijk wat je ook maar wil en waar je ook maar wil) stimuleren. Werkt allemaal prima en ik kon ook gemakkelijk met dit lepeltje over m’n klit heen tot een orgasme komen, maar ik zou persoonlijk toch liever voor het ‘ultra soft fingertip’-opzetstuk kiezen. Maar dat is dus persoonlijk. Zoals eigenlijk alle seksspeeltjes per persoon zullen verschillen qua lekkerigheid.

eroscillator attachment 5
Okay, een opzetstuk met de naam ‘grapes and cockscomb’, oftewel ‘druiven en hanekam’ klinkt niet echt appetijtelijk, toch? Hij voelt eigenlijk hetzelfde aan als het ‘golden spoon’ opzetstuk.

eroscillator attachment 6
Ook het ‘ball and cup’-opzetstuk voelt voor mij niet heel veel anders dan de ‘grapes and cockscomb of de ‘golden spoon’. Allemaal siliconen opzetstukjes die prima aanvoelen en me tot een orgasme kunnen brengen. Op het moment dat ik welk opzetstuk dan ook precies op m’n klit zet kom ik binnen een minuut (jaaaa, zo ongeveer dan), maar het is ook leuk en lekker om het allemaal wat uit te stellen en eerst relaxt je schaamlippen te stimuleren.

Kortom; genoeg opzetstukjes en waarschijnlijk écht voor iedere vrouw wat wils. Mijn favoriet is de ‘ultra soft fingertip’ op standje 1. Sowieso is standje 3 van de Eroscillator (met welk opzetstuk dan ook) me wat te heftig allemaal op m’n klit (behalve als ik voor de tweede rond ga, dan maakt het niet meer uit). Het ‘French Legionnaire’s Moustache’-opzetstuk is een hele goede tweede en een opzetstuk dat ik m’n man in m’n handen zou geven (als hij geen zin heeft in een andersoortig voorspel) (maar dat heeft hij eigenlijk altijd wel). Ik heb alle opzetstukjes meerdere keren geprobeerd, meerdere orgasmes gehad, waarmee deze Eroscillator by far het meest uitgeteste seksspeeltje ooit is op deze site. You can thank me later.

Dit ding doet dus gewoon écht wat-ie belooft

De Eroscillator is dus erg effectief. Met welk opzetstuk dan ook. Ik kom zelf sowieso gemakkelijk klaar, dus met de Eroscillator is het helemaal makkelijk. Net zo makkelijk als met een Europe Magic Wand of Womanizer, alleen dus anders. Subtieler. Vrouwelijker. Zachter. En… een Europe Magic Wand of Womanizer wil ik na m’n orgasme het liefst meteen van m’n klit af hebben, omdat het dan te heftig is en soms zelfs pijnlijk wordt. Dat is met de Eroscillator dus niet het geval. Die kun je ook tijdens je orgasme nog tegen je klit houden, waardoor je orgasme dus wordt verlengd. Voordeeltje. Waarschijnlijk werkt oscilleren werkt beter dan vibreren op het vrouwelijk lichaam? Op een klit dus? Ik weet het niet. Ze hebben hier bij Eroscillator zelf veel onderzoek naar gedaan, dus als je zin hebt om dat onderzoek te lezen: KLIK.

Geen gevoelloze hand

Bijkomende voordelen van de Eroscillator; je hand wordt niet gevoelloos als je het apparaat langere tijd in je hand houdt. Bij andere vibratoren (en zeker bij wand vibratoren) kan het gebeuren dat je de trillingen uiteindelijk ook in je hand gaat voelen. Nu heb ik hier zelf weinig last van (of het interesseert me gewoon niet), maar bij de Eroscillator gebeurt het gewoon niet. Alleen het opzetstuk beweegt. Het handvat is stil. Ook prettig; met 1 schuif naar beneden gaat de Eroscillator uit. Dus niet eerst nog 3 seconden wachten.

eroscillator 2

Maar is het een aanrader?

Aan wie zou ik de Eroscillator aanraden? Allereerst aan vrouwen die dus die zogenaamde pin-point-stimulatie nodig hebben. Zoek je een speeltje waarmee je op de millimeter precies alleen je clitoris intens kan stimuleren, dan is de Eroscillator écht jouw ding. Maar dan dus ook ECHT! Verder kan ik de Eroscillator ook aanraden aan vrouwen die moeilijk klaar kunnen komen en die een wand vibrator teveel van het goede vinden (of bij wie ‘het’ ook met een wand vibrator (of welke vibrator dan ook) niet is gelukt. Ik kan uiteraard niet garanderen dat ‘het’ (een orgasme dus) met de Eroscillator wel gaat lukken, maar oscilleren is dus écht iets anders dan vibreren. Het is subtieler, maar toch enorm krachtig en effectief.

DE EROSCILLATOR IS HIER TE KOOP (€ 95,-) >>

 

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. DeArie schreef:

  Leuke review van dit toch wel aparte speeltje!

  Maar waarom krijgt hij een 9, en geen 10 als er niet echt nadelen zijn?

 2. Ben schreef:

  Ik zou mijn vrouw dolgraag zo’n soort speeltje doen, maar de prijzen…pffff… daar kunnen we 2 weken van eten

 3. birgit schreef:

  Tijd voor een winactie!

 4. Ocliw schreef:

  Ik lees dat je er een hebt met een zilveren schuif, en dat zie ik ook terug op de foto. Dat is de Eroscillator 2 Top Deluxe toch? Ipv de Eroscillator 2 Plus die in de xtoys link te vinden is, belangrijk verschil hierbij is dat de top deluxe meer power heeft, kan je dit verschil nog wat belichten? Meer info hierover op website eroscillator en hey epiphora heeft er ook eens aandacht aan besteed.. Wellicht wel goed om te weten voor degenen die er 1 willen aanschaffen.

 5. Patrick schreef:

  Heb hem ook besteld,. Bij xtoys in Nederland,
  Misleidende advertentie helaas, want de soft fingertip zat r dus niet bij!
  Contact gehad met xtoys,..kreeg uiteindelijk 15€ refund. Ook verteld dat de advertentie niet klopte, zouden ze aanpassen, maar dat is tot op heden nog niet gebeurt. Nu ik via de officiële site de soft fingertip wil bestellen gaat me dat 36€ plus nog eens 18€ verzenden kosten. Nogal een ripoff dus.
  Had m’n dat ding gekocht voor die softfingertip, maar goed.
  Het ding doet zijn werk redelijk in solo sessies. Vrouw kan ook gewoon doorgaan als ze is klaargekomen, echter gebruik tijdens penetratie is lastig,..omdat tijdens het stoten het nogal lastig blijkt om hem op zijn plaats te houden. Ben dus uiteindelijk wel beetje teleurgesteld, en mijn vrouw ook wel.
  Maar voor solo gebruik is ie dus wel toppie.

  • Magenta Now schreef:

   Hi Patrick,

   Hier is Magenta, december 2017.
   Welke “officiele site”?

   Bedoelt u de Zwitserse fabrikant Health Care Solutions in Chene-Bourg? Die heb ik ook gemaild met de klacht over X-toys, over het niet leveren van het vierde aanzetstuk, het niet leveren in de paarse kleur. En of ze vanuit Zwitserland mij de Soft Finger Tip kunnen leveren en wat dat dan gaat kosten, en wat de transport kosten zullen zijn.

   Nog steeds is de website van X-toys misleiden, ze leveren niet vier aanzetstukken, de Eroscillator is in paars afgebeeld maar ik kreeg de bruine variant. Ik heb Paypal en andere instanties gemeld over dit onbetrouwbare, malafiede X-toys non-bedrijf.

 6. Patrick schreef:

  Zie ook dat je een link hebt geplaatst naar xtoys op je site hierboven!
  Voor de goede orde, de soft fingertip zit daar dus NIET bij!!

 7. karin schreef:

  Raar dat hij maar in 1 zaak te koop is en geen andere opties verkrijgbaar

 8. Olijf schreef:

  Ik heb X-Toys gebeld en volgens hen leveren ze de eroscillator met de opzetstukken zoals die op de foto te zien zijn. Inclusief fingertip dus. Bestelken is één manier om erachter te komen of dat werkelijk zo is. Ik ben benieuwd of anderen ‘m ook zonder fingertip geleverd kregen of compleet conform de foto?

  • Patrick schreef:

   Ik zou dan even bespreken met x-toys dat ie retour mag indien hij er niet bij zit. Wel vreemd, want ik heb uitgebreid met een medewerker gesproken hier over. Bij ons ligt ie trouwens al bijna een jaar roerloos in ons ‘ mandje’ .
   We zijn nog wel super blij met onze fairy vibrator. Succes olijf. Laat ff weten hoe het afloopt als je hem daadwerkelijk besteld svp.
   Groet

 9. Sticker schreef:

  Vraag: heeft het toestel een Europese stekker? Ik bestelde er nl ooit een bij Amazon en die had een Amerikaanse plug en dat is toch iets omslachtiger?

  • Patrick schreef:

   Ja hoor,..die ik in nederland bestelde had/ heeft een europese stekker. Maar dus niet die fingertip opzet stuk.

 10. Magenta Now schreef:

  Een week geleden heb ik de Eroscillator 2 sensual massager gekocht by X-Toys, bij mevour of meneer J. Bakker, te Heerhugowaard, een week later kreeg ik hem vandaag 2 december 2017 op mijn postbus adres. In plaats van vier opzetstukken kreeg ik er drie. De Soft Finger Tip was niet meegeleverd. Ik had de paarse eroscillatoer gekocht zoals op de website’s foto staat, en verzocht alleen de paarse te leveren. Werd ook niet aan voldaan ik kreeg een bruine.

  Gezien de slechte publieke commentaren op internet blijkt dat de verkoper na het terugsturen van de ONUITGEPAKTE eroscillators niet 100 procent dus 158,95 restitueert. Dan is men zijn geld kwijt en het product. Ook wordt gemeld dat standaar het niet het vierde aanzetstuk levert, de Soft Finger tip is juist het beste element. En als x-toys het toch nalevert dan duur dat lang en kost heel veel moeite zo schrijven kopers.

  Ik vrees het ergste: geen geld retour, product weg, en nooit geleverde vierde element. Ik heb Paypal geinformeerd over dit rot bedrijf X-toys, de fabrikant, en natuurlijk X-toys zelf gemaild. Ik hoop op het beste. Dit bedrijf levert niet wat het verkoopt. Dat zou op uw website mevrouw Luna vermeld moeten worden.

  Weet u mischien een ander betrouwbare verkoper in Nederland die de Eroscillator levert met vierde component en in paars?

  • Magenta Now schreef:

   Vervolg van Eroscillator via X-Toys in Heerhugowaard on-line met Paypal betaald in 2017: levering niet conform de (kleur)beschrijving, en ontbrekende element (fingertip): benader Paypal en voer een claim in, Paypal zal de rest beoordelen en regelen, uw bon van retour van product vragen te leveren, en het volledige bedrag restitueren. Ik denk dat het ongeveer een maand gaat duren voordat ik het bedrag terugkrijg via Paypal.

   X-Toys is een slecht bedrijf, niet kopen daar. Maar waar dan? Weet iemand dat? Geen vrouw vriendelijke sexshop levert het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.