ZUMIO CARESS – VIBRATOR REVIEW #566

Product: Zumio Caress
Producent: Zumio Inc.
Lengte: 18 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Prijs: € 98,95
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: ‘De Spirotip Vibrator Caress wervelt rond in kleine cirkeltjes, en door de kleine top richt de Zumio zich intensief op een klein gebied van het lichaam waardoor het intens en stimulerend aanvoelt.’
Is dat ook zo? JA!
Score: 9

Dit is een afbeelding van zumio caress test review vibrator

Een seksspeeltje wat wat mij betreft wel wat meer sterrenstatus mag krijgen is de Zumio! Ik schreef er al eerder over (ZUMIO SPIROTIP VIBRATOR – SEX TOY REVIEW #356) (toen scoorde-ie een 8 en daar heb ik achteraf spijt van, want hij is briljanter dan een 8) en een tijdje terug kwam de 2.0-versie op de markt! En die 2.0 is briljanter dan z’n voorganger, al verschillen ze niet heel veel. Overigens noemen ze zelf de 1.0-versie’, het origineel dus, de ‘Zumio X’ en de 2.0-versie de ‘Zumio S’ en om het allemaal nog ingewikkelder te maken heet de eerste Zumio de ‘Spirotip’ en de tweede Zumio de ‘Caress’. Dus! Ik hou het bij de Zumio 1.0 en de 2.0! In deze review leg ik de verschillen uit!

In mijn vorige review, die van de Zumio 1.0 dus, liep ik best wel te bitchen tegen het marketing-praatje van deze toy. Die was namelijk ontworpen ‘van vrouwen voor vrouwen’ en bedoelt om ‘even lekker snel tussen alle huishoudelijke taken door een orgasme te krijgen’ en daar kan ik slecht tegen. Heel slecht. Ik ga er hier verder niet op in en dat hoeft ook niet, want al die praatjes zijn niet meer te vinden op de huidige website (YESSSS)! De site (www.myzumio.com) is erg uitgebreid en ik durf ‘m zelfs compleet te noemen! Hulde daarvoor! Geinig vind ik het zinnetje ‘The Zumio is my little bionic finger.’ Want die beschrijving komt wat mij betreft het beste in de richting om dit seksspeeltje te omschrijven.

De Zumio in de LINDA.

Ik heb de Zumio 2.0 al een tijdje in huis en eigenlijk had ik ‘m zodra ik overtuigd was van z’n betere werking (vrijwel meteen) een review moeten schrijven, maar ja, met zoveel toys in en om je bed en kantoortafel wil je nog wel eens wat vergeten. Wél kreeg de 2.0-versie een plaatsje in mijn item voor de LINDA. (met daarin mijn top 8 seksspeeltjes).
Dit is een afbeelding van zumio seksspeeltje in de linda
Nee, de Zumio moet je niet in je mond stoppen, maar de fotograaf vond dit denk ik een geil plaatje.

De verpakking van de Zumio Caress

Aan de verpakking is eigenlijk heel weinig veranderd vergeleken met de eerste Zumio. Als je snel kijkt, dan zie je de verschillen niet eens.

Dit is een afbeelding van doos verpakking zumio

Hoe werkt een Zumio?

Een Zumio oscilleert. Dat betekent dat het kopje van de Zumio, of eigenlijk het puntje, hele kleine en heel snelle cirkeltjes draait. En dat voelt wel een beetje als vibreren, maar toch ook weer niet helemaal. Het voelt in ieder geval HEEL intens. Heb je nog nooit iets tegen je klit voelen oscilleren, dan is het een aanrader om dit eens te proberen, want het voelt anders en vooral; het schijnt dat je door oscillaties gemakkelijker klaar kan komen dan door vibraties.

Het is handig als je ‘m eerst even rustig links of rechts van je klit laat ‘ronddraaien’ voordat je ‘m op je klit zelf zet. Want rechtstreeks meteen op je klit kan wat heftig zijn (zelfs in het laagste standje). Voor mij is de rechtstreekse stimulatie sowieso veel en veel te heftig . Maar… mijn klit is de jouwe niet en er zijn vrouwen die het juist zalig vinden om het puntje van een Zumio tegen hun klit te houden. Bij mij doet directe stimulatie (zeker op de hoogste standjes) zelfs pijn.

Maar… je kunt deze toy dus niet alleen op, maar ook rondom of naast je klit laten cirkelen. En dat… dat is heel lekker! Ik vond de 1.0 alleen erg delicaat qua ‘puntje’. Het is een heel dun hard plastic staafje met daarop een bolletje (erin zit een stukje metaal), maar het ziet er heel breekbaar uit. Dat hebben ze met de 2.0 verbeterd!

Dit is een afbeelding van puntje van de zumio 1 en 2 vibrator

Het verschil tussen de Zumio 1.0 en de Zumio 2.0

Het allergrootste verschil tussen de 1.0 en de 2.0 is (naast de iets andere kleur) het grotere puntje van de 2.0. Hierdoor ziet het er niet alleen minder breekbaar uit (en is het ook minder breekbaar natuurlijk), maar is het ook (vind ik) net wat prettiger stimuleren. Het vorige puntje werkte perfect hoor, maar het was allemaal wel héél, héél, héél fel. De stimulatie is nu nog steeds fel en hard (want de motor en eigenlijk alles binnen in de Zumio 2.0 is hetzelfde als de 1.0), maar het voelt ietsje prettiger, zachter (maar vooral; je bent minder bang om ‘m kapot te maken).

Ze zeggen zelf: ‘The two models provide different sensations, so you may will want to own both, allowing you to explore the biggest possible range of experiences.’ Dat vind ik wat ver gaan, want aan 1 Zumio heb je echt wel genoeg. En ik zou dan zelf voor de laatste versie gaan, omdat dat allemaal wat ‘stabieler’ voelt. Maar; allebei zijn het topstukken als het gaat over pin-point-stimulatie. Ik hoef ’t puntje maar naast m’n clitoris te zetten en ik krijg binnen een minuut een orgasme.

Voelen ze verder verschillend?

De 1.0 en 2.0 hebben allebei 8 intensiteiten. Noem mijn klit ‘extreem gevoelig’, maar ik kom niet verder als standje 1. Ik vind standje 1 al super-mega-ultra-heftig op m’n klit zelf (dus niet prettig) en als ik ‘m in standje 1 iets naast m’n klit laat oscilleren dan kom ik binnen no time klaar. Standje 2 t/m 8? Leuk, maar voor mij overbodig. Maar nogmaals; mijn klit is de jouwe niet. Misschien ga jij sky high met standje 8!

Dit is een afbeelding van zumio vibrator review

Wattttt? Geen opzetstukjes?

Het enige dat ik mis bij de Zumio zijn de opzetstukjes. Ik kan prima zonder opzetstukjes klaarkomen, daar niet van, maar opzetstukjes zouden écht de kers op de taart zijn. Of het opzetstukje op de sekstoy dus!

Nu testte ik ooit de JimmyJane Focus (JIMMYJANE FOCUS – VIBRATOR REVIEW #519); een seksspeeltje dat heel erg hard probeert om net zo goed en leuk te zijn als de Zumio, maar dat alleen maar is qua uiterlijk. Qua prestatie faalt de Focus gigantisch. Maar… de JimmyJane Focus had wél opzetstukjes. En ik was zo enthousiast en bijna volledig overtuigd van het feit dat de opzetstukjes van de Focus op de Zumio zouden passen dat ik dat dus ook probeerde. Kon niet. Zumio Caress kapot. HUIL! Hele dikke huil! Nu had ik er gelukkig 2 (eentje zou eigenlijk voor een give away zijn)!

Dit is een afbeelding van zumio vs jimmyjane focus

De Eroscillator een speeltje dat qua werking vergelijkbaar is met de Zumio (en al jaren en jaren bestaat) heeft namelijk wél opzetstukjes (6 verschillende) die goed werken en die het spelen met een oscillerend seksspeeltje gewoon net even leuker en diverser maken. En, in mijn geval, een opzetstukje haalt het scherpe en harde weg zodat ik ’t allemaal veel lekkerder vind. Of lekkerder, lekkerder; ik zou de Zumio dan wel rechtstreeks (met opzetstukje ertussen) op m’n klit kunnen plaatsen. Maar… misschien komen die opzetstukjes ooit bij een 3.0-versie??

Dit is een afbeelding van zumio caress vibrator review
Mijn nieuwe, niet-kapotte Zumio Caress, Zumio S, Zumio 2.0!

Conclusie

Nogmaals; ik vind de Zumio (allebei de exemplaren) een ondergewaardeerd seksspeeltje. Het is een pin-point-powerhouse! Ik snap dat-ie er wat anders uitziet als de meeste sekstoys en ik snap ook dat het geen toy is die er ‘geil’ uitziet. Het is een niet zo sexy tool om je aan een orgasme te helpen. Maar dat doet-ie fucking effectief. Ik denk zelfs dat dit de meest effectief pin-point-tool is die er momenteel te koop is. Oscillerende pin-point-stimulatie zoals die van de Zumio is weer heel iets anders dan het vibreren van een ‘gewone’ vibrator of de stimulatie van een luchtdruk toy zoals de Womanizer. En je moet van mij helemaal niks (behalve proberen optimaal te genieten), maar als je moeite hebt met klaarkomen (door vingers, tong, piemel) (en door vibraties en luchtdrukstimulatie) dan zou je oscillaties toch eens een kans moeten geven. En is pin-point-stimulatie sowieso your sextoy-drug of choice? Dan is de Zumio je dealer!

DE ZUMIO 2.0 IS HIER TE KOOP (€ 98,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. JJ schreef:

  Helemaal met je eens ik heb de 1.0 van je gehad en vind hem fucking fantastisch! (tot standje 3 ongeveer) zo anders dan de andere toys die ik heb echt een must have zou nu zelf ook voor 2.0 gaan omdat die er wat minder breekbaar uitziet. Zelf vind ik de knopjes wel beetje lastig?

  • Luna schreef:

   Ja, die knopjes zijn niet heel handig (heb het in deze review niet genoemd, wel in die van de 1.0)… zolang je 1.0 het nog doet zou ik ’t daarbij laten hoor… maar mocht-ie breken (ik ben altijd bang dat ik er in een lompe bui op ga staan), dan zeker de 2.0 doen (of misschien is er dan al een 3.0 met betere knopjes)…

 2. Anne schreef:

  Komt de top 8 In Linda overeen met de top 10 aller tijden? Hier staat de zumio op 1, beide versies in huis en beide top :)

  • Anne schreef:

   Doordat ik zo blij ben met de zumio al een tijdje aan het twijfelen over de eroscillator. Die vind ik door de draad en kleur totaal niet aantrekkelijk en gemakkelijk op te bergen.. Hopelijk komt er inderdaad een zumio 3.0!

   • Luna schreef:

    De top 8 in de LINDA. is zo ongeveer wel hetzelfde als de top 10, alleen staat alles door elkaar… en… helaas is in de LINDA. de We-Vibe Gala weggevallen (nou ja, die heeft qua foto niet gehaald) :-)
    Ik vind de Eroscillator heel fijn, juist door de opzetstukken, maar die heeft maar 2 standjes en is minder heftig/fel/hard dan de Zumio…

 3. Wenn0s schreef:

  Oooooh. Ik. Wil.Deze!!!!!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.