LUNA’S ALLEREERSTE ‘REVIEW’ UIT FOXY MAGAZINE #1

Gisteren ging ik op bezoek bij Peter Muller! Deze man heeft sinds eind jaren 60 enorm veel bladen opgericht, waaronder de Hitkrant, Candy en Weekend (niet de minsten!!!!). Vooral met de Candy was hij grensverleggend en taboedoorbrekend bezig in Nederland en op het Thorbeckeplein in Amsterdam startte hij de Candyclub, de eerste parenclub van Nederland! De bijnaam ‘pornobaron van Nederland’ zal daarom altijd wel bij hem blijven, maar ik ken hem vooral van de FOXY, het seksblad met amateurmeisjes dat hij 18 jaar geleden begon.

Dit is een afbeelding van peter muller foxy

Vanaf FOXY #1 was ik maandelijks, onder andere, verantwoordelijk voor de productpagina, oftewel de ‘FOXY Shopping’. Of eigenlijk waren het 2 pagina’s! Elke maand mocht ik hier vertellen over de nieuwste, leukste, gekste of juist huis-tuin-en-keuken-speeltjes! De eerste maanden testte ik de speeltjes nog niet, toen haalde ik al m’n informatie gewoon van internet. Het testen, dat is pas later gekomen.

Dit is een afbeelding van foxy nummer 1 shopping

In de afgelopen 18 jaar is er enorm veel veranderd op sekstoy-gebied, zeker als je het hebt over de veiligheid van toys. In die beginjaren hield ik me ook helemaal niet bezig met het materiaal waar een speeltje van gemaakt was, happetaaaaa, gewoon alles erin stoppen, want leuk is leuk! Het was nog niet bekend dat sommige toys weekmakers bevatten en dus gevaarlijk zijn voor je lichaam. En ook poreus of niet-poreus, daar lette ik toen nog helemaal niet op. Zelf een banaan met een condoom erom? Why not! En… hoe heerlijk old skool, vroeger betaalden we nog met guldens!

Dit is een afbeelding van review foxy 1 shopping pagina

Het was superleuk om Peter Muller weer eens te zien na zoveel jaar, want hé, dankzij hem doe ik wat ik nu doe! Toen ik stopte met werken voor FOXY ben ik begonnen met Climaximaal.nl, want schrijven over seksspeeltjes is toch echt iets wat bij mij hoort en past! En dus OMG al 18 jaar!!!

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Sandra schreef:

  Mag ik zeggen dat jouw review skills wel echt vooruit zijn gegaan de afgelopen 18 jaar???
  Ik heb wel echt enorm gelachen! Die design dildo (glas?)! Die is nog steeds wel leuk.
  Echt leuk om te lezen en te zien.

  • Luna schreef:

   Hahaha, ja, het reviewen is wel wat verandert in de loop der jaren! Dit waren ook meer korte beschrijvingen eigenlijk! Maar toch; heel leuk dat ik de eerste FOXY’s nog heb! :-)

 2. Marjan schreef:

  Leuk om terug te zien toch? Nu zitten we te mijmeren over vroeger…. jeweettoch…. vroeger, toen de lucht nog schoon was en seks vies…. dat soort vroeger…. LOL Guldens…. man man dat is wel heel lang terug.
  Ik was zondagavond bij Doe Maar…. dat was ook al zo lang geleden. Toen zongen ze nog dat ze belden uit een cel…. waarop 2 mannen achter me zich afvroegen of dat een gevangeniscel was geweest…. die hadden nog nooit van een telefooncel gehoord…

 3. dirkie schreef:

  De reviews zijn nu heel wat uitgebreider en gedetailleerder maar ik herken wel je creative schrijfstijl die je nog steeds, na zoveel jaren, hebt.

 4. Tosca schreef:

  Hou gewoon van jouw schrijfstijl! Altijd een feest om een blog of een revieuw te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.