SEX TOY TEST #99: LELO TIANI 2 VIBRATOR (LELO TIANI VS. WE VIBE I, II en III)

Naam: Lelo Tiani 2
Producent: LELO
Prijs: € 129,95
Formaat: 80 mm x 17 tot 27 mm
Batterijen/oplaadbaar: 2 AAA-batterijen (in afstandsbediening) en oplaadbaar
Het verkooppraatje: ‘De Tiani 2 is de verbeterde versie van de Red Dot Award-winnende stimulator voor koppels, ontworpen voor vrouwen om te dragen bij het bedrijven van de liefde.’
Is dat ook zo? Hij is leuk, maar niet de leukste
Aantal punten: 4/10

lelo tiani 3
Ik ben een groot fan van LELO. Al hun producten, van cockring tot dildo en van vibrator tot hun komen in een superdeluxe verpakking en al hun producten zien er gewoon sexy and slick uit. En mijn favoriete seksspeeltje (om samen te gebruiken) is de We-Vibe, dus toen LELO met een soortement van exacte kopie van de We-Vibe uitkwam zat (of eigenlijk; lag) ik er helemaal klaar voor.

Het spreekt voor zich dat als je een kopie maakt van een product, dat die producten met elkaar vergeleken gaan worden. Ik heb zowel de LELO Tiani als de We-Vibe I, II en III in huis en getest, dus ik heb deze ‘partnervibrators’ aan een vergelijkend warenonderzoek onderworpen.
lelotiani4

De LELO Tiani zit niet echt lekker

Allereerst; de vorm. Het zijn allebei U-vormige vibrators die de vrouw in haar kutje draagt. Het grotere en wat dikkere gedeelte van de U gaat dus in haar kutje en het andere gedeelte rust dan tussen haar schaamlippen. De We-Vibe heeft wat ribbeltjes en de LELO Tiani niet, maar die ribbeltjes voel je toch niet (net zoals dat je de ribbels van een geribbeld condoom niet voelt). Wat je wel voelt is dat de We-Vibe groter is dan de LELO Tiani, zeker als het om het stukje gaat dat je juist in je kutje draagt. En dat merk je. De LELO Tiani blijft hierdoor minder goed op z’n plek zitten én het allervervelendste; zijn pik schuift ‘m tijdens het neuken van links naar rechts en dat voelt voor zowel hem als mij niet lekker.

De LELO Tiani trilt NIET in je kutje!! Why not??

Wat ook niet lekker is en iets wat ik totaal niet snap; de LELO Tiani trilt niet in je kutje! Hij trilt dus wel tussen je schaamlippen, maar niet tegen je G-spot en dat was juist een feature van de We-Vibe die mij enorm aansprak! En niet alleen  mij, maar ook millions of millions andere vrouwen! Hierdoor was ik in staat om een G-spot-orgasme te krijgen tijdens het neuken en dat was toch best gezellig. Ook waren die trillingen in mijn kutje voelbaar voor hém tijdens het vrijen en dat was ook best gezellig voor hem. Al dit gezelligs mist de LELO Tiani en waarom noem je iets een partner-vibrator als het voor 1 van de 2 niet zo gezellig is? Dan zou een gewone vibrator ook een partner-vibrator zijn als hij ‘m alleen maar in z’n handen houdt en tegen je clitoris aanduwt.

lelo tiani 5
De LELO Tiani oogt over het algemeen wat chiquer dan de We-Vibe en dat komt voornamelijk door dat gouden (plastic) randje eromheen. Allebei deze partnervibrators zijn gemaakt van siliconen, maar zien er toch anders uit qua materiaal; de We-Vibe glimt wat meer dan de LELO Tiani. Maakt dat wat uit? Neen. De We-Vibe heeft wat meer grip dan de LELO Tiani, maar als je eenmaal nat bent of een flinke dosis glijmiddel hebt gebruikt, dan voel je geen verschil meer tussen de materialen.

De LELO Tiani trilt niet heel sterk

De trillingen van de LELO Tiani zijn een heel stuk minder sterk dan die van de We-Vibe dus dat is ook nog eens een groot minpunt. De afstandsbediening van de LELO Tiani werkt volgens het SenseMotion-principe (dus hoe harder je schudt, hoe harder de trillingen) (daar schrijf ik binnenkort nog even een wat langer stuk over), maar hij kan ook gewoon trillen door op de knopjes te drukken. De We-Vibe heeft ook een afstandsbediening met 1 knopje om door de standjes te scrollen.

De We-Vibe (III) laadt je op door ‘m in z’n oplaadstationnetje te zetten. De LELO Tiani draai je uit elkaar en dan stop je ergens een stekkertje in om ‘m op te laden. Doordat je de LELO Tiani dus uit elkaar kan draaien, kunnen ook lichaamssappen zich ophopen tussen de randjes van dat gouden stukje plastic. Ik wil niemand misselijk krijgen door het tonen van mijn opgedroogde vaginaalvocht, maar je moet de LELO Tiani na gebruik helemaal uit elkaar draaien om ‘m goed onder de randjes schoon te kunnen maken en dan nog moet je dit met een doekje doen, want anders loopt er water in het motortje. Dat is bij de We Vibe dus niet het geval. Die kun je gewoon in een bakje water doen of mee onder de douche nemen en dan wordt-ie helemaal en rondom schoon.

lelo tiani 6

And the winner is…

Even resumé: de LELO Tiani zit minder lekker tijdens neuken (voor allebei), trilt alleen tussen je schaamlippen en niet tegen je G-spot en trilt ook nog eens minder hard. Daarnaast is het ook nog eens moeilijker schoonmaken. Hmmmm… ik twijfel nog steeds tussen de We-Vibe en de LELO Tiani! NOT!

De LELO Tiani is verkrijgbaar in zwart, paars en roze. De We Vibe is verkrijgbaar in paars, turquoise en roze. En puur en alleen om het feit dat de LELO Tiani in het zwart verkrijgbaar is krijgt-ie van mij toch nog een bonuspunt. Maar verder? Ja, daar lag ik gisteravond, het was heel spannend en toch ook fijn, maar zoals bij elke wedstrijd… kon er maar 1 de winnaar zijn! En dat is dus écht de We-Vibe.

DE LELO TIANI 2 IS HIER TE KOOP (€ 129,95) >>

DE WE VIBE III IS HIER TE KOOP (€ 79,95) >> (en dat is dus een AANRADER)!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. JijBentLekker schreef:

  Ha Chica!
  Wat een geweldige site :-) Ik heb weinig ervaring met mannenspeeltjes maar ik moet zeggen dat de ervaring die ik heb meestal erg teleurstellend zijn. Het voelt gewoon niet…geil en het is nou eenmaal all in the mind.
  Wat ik wel echt heel erg lekker vind is met om met m’n vriendinnetje toys voor haar ontdekken omdat die voor dames blijkbaar wel intense ervaringen kunnen bieden. Op jouw aanraden (top 10) heben we daarom de Magic Wand Europe gekocht en ik heb er geweldig van genoten om ons eerste speeltje samen te ontdekken.
  En zij ook. Meerdere keren.
  Als verrassing wilde ik de we-vibe kopen omdat deze voor mij toch ook iets lekkers zou kunnen brengen als ik het goed begrijp. (Never give up) Maar ik weet niet welke ik dan moet hebben? de classic? de 2 de 3 de 4? Geen idee. Ik zoek gewoon de gene die het lekkerste is voor mijn vriendin. In tweede instantie ook voor mij, maar ik wordt het meest gestimuleerd als ik haar zie genieten, dat beats any trilling!
  Please advice?!.

 1. 2 juli 2013

  […] stijl, maar ze zijn totaal niet geslaagd in hun poging. Hun kopieën sucken big time! Hun Tiani (#365SEXTOYS, #99) zit tenminste nog wel een beetje lekker en ach, in de verte lijkt-ie ook qua gevoel een heel klein […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.