LELO SORAYA WAVE – SEXTOY REVIEW #629

aaaaaaaNaam: LELO Soraya Wave
Producent: LELO
Prijs: € 249,95
Formaat: 21,8 x 2,7
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB met magneetje
Materiaal: siliconen
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘De LELO Soraya Wave is ’s werelds mooiste en luxueuze dual-action vibrator. Het is een luxe rabbit vibrator met tal van opties.’
Is dat ook zo: Nou… breekt u mij de bek niet open! Hij is inderdaad beeldschoon en ook zeker wel luxe te noemen! Maar de tal van opties? Die vind ik nogal tegenvallen voor een seksspeeltje van € 249,-!!!!!!
Cijfer: 6

Dit is een afbeelding van lelo soraya wave review

Kan aan mij liggen, maar als ik een seksspeeltje van € 249,- zie, dan verwacht ik er heel veel van. De LELO Soraya Wave kost dus, en ik ga het deze review heel erg vaak herhalen, € 249,-! OMG! Daarmee is het de duurste vibrator die ik heb en bij zo’n mega-prijskaartje passen ook mega-verwachtingen. Van Easytoys.nl mocht ik gaan uitchecken of deze toy aan die verwachtingen ging voldoen. Mijn conclusie: waarom moet dit speeltje € 249,- kosten?? Ik begrijp het niet.

LELO en ik zijn al een paar jaar niet meer de beste vrienden. Waar ik in de beginjaren van LELO echt verliefd was op het merk zelf (want; luxe, kwaliteit, oog voor detail, hielden rekening met vrouwelijke vormen, waren vooruitstrevend qua zo ongeveer alles) en ook echt een aantal toys met heeeeeeel veel liefde heb gebruikt (en sommige soms nog steeds) hebben ze ergens een verkeerde afslag genomen. In a nutshell; in 2015 werden ineens AL hun toys uit het niets zo’n 50 euro duurder, ze maakten een jasje voor piemels (!) (LELO Tux) en vorig jaar verscheen de LELO Sona (en onlangs de LELO Sona 2); toys die werkelijk al het leven uit m’n klit zuigen (en dat bedoel ik not in a good way). En ik vind het jammer dat onze relatie ietwat bekoeld is, want de speeltjes van LELO zijn nog steeds een lust voor het oog! Maar ja, sekstoys moeten uiteindelijk vooral een lust voor m’n klit zijn!

De LELO Soraya Wave is een duo-vibrator met gepatenteerde WaveMotion™ technologie. Met andere woorden; de staafvibrator kan trillen, maar ook op-en-neer bewegen. Het clitorale gedeelte kan ook trillen.

De verpakking

Vroeger, ja, vroeger, toen alles beter was en toen LELO nog geliefd was bij mij en bij alle toytesters allllll over the world en toen ze nog enigszins schappelijke prijzen vroegen voor hun producten, toen, toen hadden ze ook prachtige verpakkingen! Mooie, stevige bewaardozen! LUXE! Echt prachtig! Die van nu vallen erg tegen en zijn precies hetzelfde als de dozen van sommige ‘whitelabel’ Chinese toys; mat zwart met kijkvenster. Van een afstandje lijkt het nog wat; zwart met goud, altijd goed. Maar van dichtbij komt het cheap over. Ik verwacht van een speeltje van € 249,- gewoon meer qua verpakking. Mooier, beter, luxer. In de doos zit de LELO Soraya Wave, een oplaadsnoertje en eh, eh, dat was het.

Dit is een afbeelding van verpakking
Deze verpakkingen lijken me trouwens voor winkels en groothandels ook een kleine hel, want ze beschadigen best snel! Zowel het karton als het plastic kijkvenster vertoont heel snel krassen en vlekken.

Geen handleiding?

De handleiding krijg je er dus niet bij. Je koopt een toy voor € 249,- en dan moet je zelf naar de site van LELO surfen om daar de handleiding te gaan downloaden. En ik had die handleiding uiteindelijk echt nodig, omdat ik dacht dat ik wat fout deed (ik kon gewoon niet geloven dat er geen extra opties op zaten). Maar in de verpakking zit dus geen handleiding. Ook geen kek opbergzakje trouwens. Voor € 249,- verwacht ik een butler bij m’n sextoy die de handleiding voor me voorleest als ik wil weten hoe een knopje werkt en die de toy aanreikt als ik er behoefte aan heb en die ‘m weer van me aanpakt en schoonmaakt als ik er klaar mee ben! Godverredomme!

Dit is een afbeelding van handleiding
Dit is de handleiding. Nergens een stukje te vinden over waar alle specifieke knopjes voor dienen of hoe de patronen verdeeld zijn.

Update: er zit blijkbaar wél een bewaarzakje bij de LELO Soraya! Helemaal onderin de doos, dus je moet er een stuk foam voor uit halen om erachter te komen. Ook nog een papiertje met ‘informatie’, maar niet de handleiding. 

En nu ik toch aan het zeiken ben; het oplaadsnoertje is wit. Nergens staat LELO. Nergens hangt er een labeltje aan met LELO. En wit! Wit! De doos is zwart. De LELO Soraya Wave is blauw. Waarom dan zo’n cheap en kort (51 centimeter) snoertje! Ter vergelijking; de We-Vibe Snoertjes zijn 107 centimeter en de meeste sekstoy-snoertjes die ik heb zijn minimaal 1 meter. Er zijn echt ergere dingen dan een kort oplaadsnoertje, I know, maar toch.

Dit is een afbeelding van stekkertje lelo soraya wave
Kijk! Een wit snoertje dat er niet eens helemaal in past! Ook raar. Of raar? Gewoon ontzettend slordig en stom en fout en vooral; onacceptabel bij een speeltje van € 249,-!!!

Het interne gedeelte van LELO Soraya Wave

Het logo van LELO staat ‘gegraveerd’ in het metalen gedeelte dat in je vagina verdwijnt. Oh, wacht, ik schrijf ‘metalen’ gedeelte, maar het is gewoon hard plastic met een zilveren kleurtje. Dit ‘paneeltje’ bevindt zich in de top van de vibrator. En tussen dat paneeltje en het siliconen van de top gaat dus nogal wat glijmiddel en vaginaalvocht zitten. Ik heb nog nooit een sekstoy gezien met zo’n hygiënisch-dom-gepositioneerd-paneel.

Dit is een afbeelding van lelo logo vibrator

Ik dacht nog even; misschien moet er wel zo’n paneeltje zitten om die ‘gepatenteerde WaveMotion™ technologie’ te verbergen, maar dat is niet zo. De LELO Mona Wave heeft dezelfde wave-techniek en heeft een normale kop.

Dus je bent een sextoy-bedrijf. Je plaatst doelbewust een totaal overbodig paneeltje op een plek waar gegarandeerd glijmiddel en vaginaalvocht tussen komt te zitten. En op die plek, juist op die plek, plaats je dan óók nog je logo. En ook dat logo moet je uiteindelijk met een borsteltje schoonmaken nadat je de LELO Soraya hebt gebruikt. Dat heeft niets meer met luxe te maken, LELO. Dat heeft te maken met arrogantie. Een logo plaatst je op het handvat. Of op de knopjes. Of in ieder geval ergens achteraf. Een logo plaats je niet op het gedeelte dat zich uiteindelijk in de vagina begeeft. Dat is not done. Op die manier word je geneukt, of moet ik zeggen ‘verneukt’ door LELO. Vind ik niet chique.

De Wavemotion-technologie

De gepatenteerde WaveMotion™ technologie houdt in dat de staafvibrator een ‘kom-maar-hier-beweging’ kan maken. De staafvibrator kan dus op. En. Neer. En op. En neer. En dat idee vind ik supertof en goed en geil. Het voelt ook zeker wel prettig. Alleen heeft die Wavemotion maar 1 standje. Hij kan niet harder, niet zachter, hij doet het maar in 1 ritme. En dat gaat op den duur nogal vervelen. Of vervelen, vervelen, je wil dat-ie harder, harder, harder gaat! Meer! Ik wil meer!!! Doe eens wat beter je best! Waar ben je mee bezig? De Wavemotion-technologie wordt op den duur, kortom, heel saai.

De trillingen van de LELO Soraya Wave

Ik heb de trillingen van LELO altijd heerlijk gevonden en dat vind ik nog steeds! Zowel de staafvibrator als het clitorale gedeelte hebben fijne, diepe trillingen. Daar is helemaal niks mis mee. Puur als duo-vibrator, dus zonder de Wavemotion-optie is de (gewone) LELO Soraya een mooie, goede keuze. Ook niet goedkoop trouwens (normaal € 219,- nu € 169,-).

De LELO Soraya Wave gaat aan door op het middelste knopje te drukken. Dat is daarna ook het knopje waarmee je door de 8 vibratiepatronen scrollt. Met het bovenste en onderste knopje kun je de trillingen harder of zachter zetten. De knopjes zijn overigens prima te voelen, ze hadden wat hoger mogen liggen, maar verder echt okay!

De LELO Soraya Wave tijdens het gebruik

Wanneer ik de LELO Soraya Wave inbreng en aanzet, dan begint de staaf te bewegen (met de Wavemotion dus) en het clitorale gedeelte begint te trillen. Nog een keer drukken op het middelste knopje en ook de staaf begint mee te vibreren. Nog een keer drukken en het clitorale gedeelte stopt met vibreren. Daarna volgen wat patronen waarbij de staaf en het clitorale gedeelte beide vibreren, in voor mij volledig random patronen en mixen.

It makes no sense.

Je moet dus echt naar een standje (patroon) scrollen dat je aanspreekt en het daarbij houden, want als je naar een ander patroon scrollt, dan kun je ineens met iets compleet anders geconfronteerd worden. Ineens een ander patroon op je klit terwijl je die juist steady wil houden, of ineens een ritme in de staaf, of dat de staaf ineens stopt met vibreren (als je het volledige rondje van 8 patronen doorscrollt). Het voelt allemaal volledig willekeurig en je kunt dus ook niet terug naar het patroon of ritme dat je fijn vond, je moet de volledige cyclus van 8 patronen door.

Dit is een afbeelding van lelo soraya wave candy review

Tussen de 8 standjes zit maar 1 standje waarbij de Wavemotion het niet doet. En in dat standje trilt alleen het clitorale gedeelte. De staafvibrator beweegt dan dus niet en trilt ook niet. Zou je deze toy dus willen gebruiken als een reguliere duo-vibrator, dan kan dat niet. De Wavemotion moet altijd aanstaan als je ook gebruik wil maken van de trillingen van de staafvibrator.

Wat ik had gewild; het zelf kunnen aan-of uitzetten van de trillingen in de staaf en het clitorale gedeelte én de vibratiepatronen van die 2 elementen ook afzonderlijk kunnen regelen. Nu wordt alles voor mij bepaald. En dat wil ik niet.

Maar hoe voelt het????

Ik geef het meteen toe; ik kan van de LELO Soraya Wave een orgasme krijgen. Maar… ik kan nog klaarkomen van een komkommer en een elektrische tandenborstel als ik me kwaad maak, dus zo heel bijzonder is dat niet. Het waren met de Soraya Wave steeds orgasmes waar ik wel even m’n best voor moest doen.

Waar het mis gaat; de staafvibrator van de LELO Soraya Wave zou dus op en neer moeten bewegen. En dat doet-ie ook. Maar doordat de staaf beweegt, beweegt ook automatisch het clitorale gedeelte mee. Hierdoor gaat het topje van het clitorale gedeelte tegen je clitoris duwen. Dus een beetje het belletje-lellen-gevoel. Dit gaat op den duur irriteren. Je G-spot wordt heel traag gestimuleerd (en daar wil je meer van), maar dat trage duwen tegelijkertijd op je klit wil je zeker niet harder. Dat moet juist stoppen.

Dit is een afbeelding van lelo soraya wave review vibrator

Tel dit ‘prikken’ tegen je clitoris op bij het niet harder kunnen zetten van de Wavemotion, het niet afzonderlijk kunnen regelen van de trilpatronen op je klit en het niet afzonderlijk regelen van de trilpatronen van de staaf en je hebt een toy waarvan je je afvraagt: waarom moet een toy waar je zo weinig mee kan en die echt niet heel bijzonder lekker voelt in Godsnaam € 249,- kosten???

Waarom zo duur?

Een seksspeeltje van € 249,-, daar verwacht ik dus heel veel van. En die verwachtingen worden echt totaal niet waargemaakt door de LELO Soraya Wave. Iedere keer dat ik ermee speelde kwam ik wel klaar, maar ik stoorde me op de weg daarnaartoe behoorlijk aan de 8 patronen en hoe ik daar doorheen moest scrollen op zoek naar iets wat mij kon boeien. De laatste keer dat ik de Soraya Wave gebruikte ben ik halverwege gestopt omdat de irritatie van dat prikkende clitorale ding me gewoon te veel werd.

Met een prijs van € 249,- zit de LELO Soraya Wave zo’n € 100,- boven de prijs voor briljante duo-vibrators! En zelf € 150,- euro boven de prijs voor heel goede duo-vibrators! En € 200,- boven de prijs van gewoon gemiddelde duo-vibrators. Even wat voorbeelden van duo-toys (van topmerken) die bij mij allemaal een 9 of hoger scoorden!

Womanizer Duo (€ 199,-)
We-Vibe Nova 2 (€ 99,-)
Fun Factory Lady Bi (€ 119,-)
Fun Factory Bi Stronic Fusion (€ 169,95)

Als de LELO Soraya Wave nou godallemachtig-jesus-christus-wat-geil was geweest, dan hadden ze heus wel een fors bedrag mogen vragen, want… men wil betalen voor kwaliteit. Voor luxe. Voor hemeltergende geile shizzle! Maar de LELO Soraya is dat allemaal niet.

Dit is een afbeelding van soraya wave met luna
Ik lach wel, maar ik ben niet blij met de Soraya Wave. Waarom ik wel op deze foto lach? Ik neem tegenwoordig regelmatig een vlog op samen met Tess en Ruud en we namen ook een trio-vlog op met een review van deze LELO Soraya Wave (TRIO-VLOG LELO SORAYA WAVE). We maken dan ook even allemaal een foto met de desbetreffende toy die we dan kunnen gebruiken voor onze social media-uitingen. Ik vergeet dat regelmatig of ben te laat. Dit keer was ik de eerste! Zo trots! Vandaar de glimlach.

Conclusie

LELO heeft jarenlang, terecht, bovenaan alle lijsten gestaan waar het geile, goede en luxe toys betrof. Maar roepen dat je de beste toys op de markt hebt is iets heel anders dan ook daadwerkelijk de beste toys op de markt hebben. LELO kan misschien nog een klein beetje teren op de eerste succesjaren en op de goede naam die ze toen hebben opgebouwd, maar als ze doorgaan met het maken van middelmatige, overprized toys zoals de Soraya Wave dan brokkelt hun imago wat mij betreft nog verder af. Wil jij een beeldschone, maar mwaaaaaah-presterende duo-vibrator waarbij je na afloop wel even het LELO-logo met een borsteltje of tandenstoker moet schoonbikken? Dan is de Soraya Wave helemaal jouw ding. Je betaalt inmiddels puur voor het merk LELO. Steeds minder voor een goede sextoy.

DE LELO SORAYA IS HIER TE KOOP (€ 249,-) >>

Ik wil Easytoys.nl echt heel erg bedanken voor het sturen van deze (dure) toy! Helaas kan-ie mij niet bekoren! Gelukkig hebben ze genoeg ander leuks en lekkers in hun shop! Duo-vibrators die ik wél aan kan raden zijn bijvoorbeeld:

WE-VIBE NOVA 2 (€ 99,-) (nu in de aanbieding en écht waanzinnig lekker)

DE WOMANIZER DUO (€ 199,-)
FUN FACTORY LADY BI (€ 119,-)
FUN FACTORY BI FUSION (€ 169,95)

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Anne schreef:

    Ik vind het zo goed dat jullie al een eerste selectie maken in de nieuwe speeltjes. Weer een dure miskoop minder. Bij mij staat van lelo nog steeds de gigi 2 op het verlanglijstje, vooral omwille van de vorm.
    Ik heb ook gezien dat ze intussen ook een ora3 uit hebben, maar voor die prijs moet ik al zeker zijn dat hij goed is :(

  2. Mea schreef:

    Oooo dat snoertje! Héél herkenbaar! Ik heb laatst mijn lelo nea vervangen voor de nea 2. Was echt verbijsterd door de lengte en kleur van het snoertje idd en ook bij mij gaat ie er niet helemaal in. Heel bijzonder en erg veel gemiste kansen! Het is dat de Nea zo godsgruwelijk lekker trilt… maar denk niet dat ik snel een ander speeltje van lelo probeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.